Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 18:45)
Vandens sugerties koeficientas: w < 0,11 kg (m2 ·h0,5).

Cia turejo būti dalybos zenklas w < 0,11 kg / (m2 ·h0,5).
O tai koks klinkerio w? ir gali pasilyginti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 12 gegužės 2014 - 17:19
Is www - klinkerio plytu

Vandens įgeriamumo kategorija (normali) - 1,5-4,0 kg/m2.min - smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 15:45)
Kas gali išversti į žmonių kalbą: Vandens sugerties koeficientas: w < 0,11 kg (m2 ·h0,5).

Čia daug ar mažai ypač palyginus su tikru klinkeriu?

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 12, 17:18)
Cia turejo būti dalybos zenklas  w < 0,11 kg / (m2 ·h0,5).
O tai koks klinkerio w? ir gali pasilyginti

Štai čia trečio puslapio apačioje yra nurodomas produkto vandens įgeriamumas. Tai yra Meldofer plytelės, kurios lengvos, t.y. imituoja klinkerį. Aš galvoju ar verta jas rinktis ar geriau klinkerį. Meldorferis nesukurtų šalčio tilto (smeigės būtų įgilintos), klinkerio plytelės sukurtų šalčio tiltą. Tik tikras klinkeris laikytų ilgai ir nuobodžiai, mažai įgertų vandens, o kai su Meldorfer plytelėmis nežinau.

O štai čia dešimtame puslapyje rašoma: Esama daugybės įrodymų, kad apdailos plytelių
„Meldorfer® Flachverblender“ ilgaamžiškumas siekia
20 ir daugiau metų. Kažkaip įtartinai skamba. Realiai neaišku, kiek tas Meldoferis įgeria vandens ir kiek metų tarnaus. O klinkerio plytelės ir lieka klinkerio plytelėmis.

Beje, man vienas asmuo sakė, kad vokiečiai ant storesnio nei 20 cm storio putplasčio nerekomenduoja klijuoti klinkerio plytelių. Mano atveju bus net 35 cm EPS. Užklausiau Ukmergės gelžbetonio ar galiu klijuoti klinkerio plyteles ant jų EPS-70 neoporo. Jau beveik savaitę laukiu atsakymo. Vieni sako, kad reikia dėti dvigubą armavimo tinklelį ir nebus jokių problemų. Bet noriu oficiliaus atsakymo.

O Meldoferis lengvas (apie 5-6 kg), smeigės būtų įgilintos, nebūtų šalčio tilto, atrodo kaip tikras klinkeris. Tik štai neaišku, kaip su vandens įgeriamumu ir tarnavimo laiku.

Klinkerio plyteles, kurias rinkčiausi, 1 kv. metras sveria tik 15 kg. Jos plonos - 8 mm, tikras klinkeris, nes vandens įgeriamumas iki 3 proc. Tai būtų Stroher 837 marmos arba 840 grigio glazūruotos plytelės. Joms gamintojai duoda 25 metų garantija šalčio ciklas. Atsieit vieninteliai iš vokiečių tiek daug. Tik problema dėl svorio ir smeigių sukuriamo šalčio tilto.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 05 12, 17:36)
Is www - klinkerio plytu

Vandens įgeriamumo kategorija (normali) - 1,5-4,0 kg/m2.min -  smile.gif

Tai išeina, kad Meldoferis net mažiau įgeria vandens. Ar kaip?
Atsakyti
Tai jei UG officialiai atsakys, kad laikys polistirolis klinkeri, reikš kad LAIKYS biggrin.gif
As toks garantuotas nebuciau _ nes nuo atsakymo iki sienos su klinkeriu stobejimo daug rizikingu dedamuju, iskaitant išpildyma, klijavima, meistrus, kitas medziagas,...

Bet noriu oficiliaus atsakymo.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 05 12, 17:59)
Tai jei UG officialiai atsakys, kad laikys polistirolis klinkeri, reikš kad LAIKYS  biggrin.gif
As toks garantuotas nebuciau _ nes nuo atsakymo iki sienos su klinkeriu stobejimo daug rizikingu  dedamuju, iskaitant išpildyma, klijavima, meistrus, kitas medziagas,...
Bet noriu oficiliaus atsakymo.

Aš vadovaujuosi ne bobučių gandais, o gamintojų rekomendacijomis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 19:35)

Tada gal nereiketu cia klausti, nes juk cia ne NEPS'o ir ne klinkerio gamintojai diskutuoja, anot formumo pavadinimo - "mamos", o kai kurios jau gal ir bobutes mirksiukas.gif
Atsakyti
w < 0,11 kg / (m2 ·h0,5) = 0,11kg/(m2 ·60min0,5)=0,0037kg/(m2 ·min )
Na taip isena ,kad daug kartu maziau igeria ...
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 05 12, 18:51)
Tada gal nereiketu cia klausti, nes juk cia ne NEPS'o ir ne klinkerio gamintojai diskutuoja, anot formumo pavadinimo - "mamos", o kai kurios jau gal ir bobutes  mirksiukas.gif

Aš čia turėjau mintyje statybininkus, kurie kažkur kažką girdėjo.
Atsakyti
Kaip gerai kad musu skoniai sutampa, palauksiu kol viska issiaiskinsi smile.gif

caporolio imitacijos ciut ne lankscios kaip supratau, jai jos pusiau gumines tai koks ten igeriamumas biggrin.gif o seip vadybininkas nupasakojo kur gyvai paciupinet nama Palangoi tik tingejau kazkaip eit seimininku kalbint, reiks uzsukt kada prie progos. Kaip supratau ju kaina apie ~80lt/m2

stroeher plyteles, ne pacias siauriausias, siule uz 90lt/m2. Paciu siauriausiu pailgu kaina kosmos ~180lt/m2

QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 17:51)
Štai čia trečio puslapio apačioje yra nurodomas produkto vandens įgeriamumas. Tai yra Meldofer plytelės, kurios lengvos, t.y. imituoja klinkerį. Aš galvoju ar verta jas rinktis ar geriau klinkerį. Meldorferis nesukurtų šalčio tilto (smeigės būtų įgilintos), klinkerio plytelės sukurtų šalčio tiltą. Tik tikras klinkeris laikytų ilgai ir nuobodžiai, mažai įgertų vandens, o kai su Meldorfer plytelėmis nežinau.

O štai čia dešimtame puslapyje rašoma: Esama daugybės įrodymų, kad apdailos plytelių
20 ir daugiau metų. Kažkaip įtartinai skamba. Realiai neaišku, kiek tas Meldoferis įgeria vandens ir kiek metų tarnaus. O klinkerio plytelės ir lieka klinkerio plytelėmis.

Beje, man vienas asmuo sakė, kad vokiečiai ant storesnio nei 20 cm storio putplasčio nerekomenduoja klijuoti klinkerio plytelių. Mano atveju bus net 35 cm EPS. Užklausiau Ukmergės gelžbetonio ar galiu klijuoti klinkerio plyteles ant jų EPS-70 neoporo. Jau beveik savaitę laukiu atsakymo. Vieni sako, kad reikia dėti dvigubą armavimo tinklelį ir nebus jokių problemų. Bet noriu oficiliaus atsakymo.

O Meldoferis lengvas (apie 5-6 kg), smeigės būtų įgilintos, nebūtų šalčio tilto, atrodo kaip tikras klinkeris. Tik štai neaišku, kaip su vandens įgeriamumu ir tarnavimo laiku.

Klinkerio plyteles, kurias rinkčiausi, 1 kv. metras sveria tik 15 kg. Jos plonos - 8 mm, tikras klinkeris, nes vandens įgeriamumas iki 3 proc. Tai būtų Stroher 837 marmos arba 840 grigio glazūruotos plytelės. Joms gamintojai duoda 25 metų garantija šalčio ciklas. Atsieit vieninteliai iš vokiečių tiek daug. Tik problema dėl svorio ir smeigių sukuriamo šalčio tilto.
Papildyta:

Atsakyti
tai ta ir sakau, kad jei gamintojas eps'o rekomenduos klijuot sunku klinkeri - reiskia jau GALIMA klijuot?

UG rekomenduos savo gamini, o ne viso mazgo sprendima. (cia labiau armavimo kliju g-toju gal reiktu klaust ir skaiciuot kliju stipruma prie atitinkamu apkrovu).

QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 17:35)

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 12, 18:52)
w < 0,11 kg / (m2 ·h0,5) =  0,11kg/(m2 ·60min0,5)=0,0037kg/(m2 ·min )
Na taip isena ,kad  daug kartu maziau igeria ...

Kažkaip nerealiai gerai skamba. Tikrai gerai suskaičiavai?

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 05 12, 19:24)
Kaip gerai kad musu skoniai sutampa, palauksiu kol viska issiaiskinsi smile.gif

caporolio imitacijos ciut ne lankscios kaip supratau, jai jos pusiau gumines tai koks ten igeriamumas biggrin.gif o seip vadybininkas nupasakojo kur gyvai paciupinet nama Palangoi tik tingejau kazkaip eit seimininku kalbint, reiks uzsukt kada prie progos. Kaip supratau ju kaina apie ~80lt/m2

stroeher plyteles, ne pacias siauriausias, siule uz 90lt/m2. Paciu siauriausiu pailgu kaina kosmos ~180lt/m2

Situacija tokia, kad aš jei imčiau Meldoferį, tai būtų invidualus užsakymas, t.y. spalvą gamintų grynai man. Neišsiknisinėju, tiesiog iš standartinių nei viena netinka. O Meldoferį gali pagaminti, kokios nori spalvos. Man vokiečiai vieną pavyzdį jau pagamino. Būtent tų pailgų: 4 cm aukštis ir 40 cm ilgis. Šiek tiek su spalva nepateikė (per vieną NCS spalvos kodą, bet čia ne Meldoferio klaida, o Monier, nes jie man neteisingą stogo spalvos kodą įvardijo, o būtent prie jo bandžiau derinti sienas). Dar labai negražias siūlių spalvas parinko. Jau yra pagamintas antras pavyzdys, bet niekaip į Lietuvą neatveža.

Tiesa, atkreipk dėmesį į pabraižymus. Paėmiau klinkerio plytelę ir braukiau per Meldorferį. Matai kaip braižosi. Reikia papildomai pirkti tokios pačios spalvos dažų. Jei ką, bus kuo perdažyti. Klinkeriui tokia pat procedūra nepaliko nė mažiausio įbrėžimo.
Papildyta:
Radau dar vieną nuotrauką, kurioje matyti į lango profilį kol kas dar neįdėta metalinė armuotė. Įspūdingai atrodo.

Beje, su 72 mm profiliu mano visų langų bendras Uw būtų 0,74, o su 86 mm - 0,73. Skirtumas ne itin ženklus, bet kai sieki maksimalaus tikslo tai iš kantrybės išveda net mažiausios smulkmenos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 12, 17:51)

Papildyta:

o gal butu imanoma taip smiegiuoti, su vienom smeigem paslepiant jas apsiltinimo sluoksnyje prikabinam neopora. O jau su kitom kabinam pati tinkleli i apsiltinimo sluoksni, tik smeiges papildomai tepam klijais ir smeigiam i koki 20-25 cm gyli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 gegužės 2014 - 20:23