Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 11, 09:25)
neodimio magnetas tikrai ir per plastika ima wink.gif Jei kas turit koki sena sugedusi kompiuterio kieta diska, isarde rasite mazus galingus magnetukus smile.gif

Taip, galingi magnetai ima.

Buvau stipriai nuviltas. Mano vitrinoje 2,8m*2,2m, yra metalinė armuotė. Apačioje ir per vidurį stiklą dalinančiame profilyje magnetas parodė metalo buvimą.

Langas 2m*1.5m, apačioje magnetas parodė metalo armuotės buvimą.

Mažesniuose languose metalo nėrą, tik uždarymo mechanizmas.

Lauko duryse, metalo su magnetu nepastebėjau, bet prie pat durų maži langeliai buvo sutvirtinti metaline armuote iš visų pusių. Vat šis langelis pirmą žiemą, kai nebuvo šildoma, vienintelis iš visų mano langų buvo peršalęs. Anksčiau maniau, kad dėl U=0,6 stiklo paketo, mažiau šilto nei visi kiti U=0,5. Dabar jau manau, kad dėl prastesnių šiluminių savybių profilio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 gegužės 2014 - 13:40
Noriu visiems viešai pasakyti, kad dėl metalinės armuotės mano languose jaučiuosi apgautas. Situacija ta, kad Rehau, savo reklamoje labai giria Geneo langus, teigdami, kad šis profilis gaminamas naudojant stiklopluoštą, todėl yra tvirtas pats iš savęs ir jo papildomai armuoti nereikia. Pagal reklamą susidarė toks vaizdas, kad apie armuotę galima kalbėti, tik jei nori pasididinti savo langų saugumo lygį, kuris pas Geneo, pagal reklamą ir be armavimo yra pakankamai neblogas.

Taigi, net minties nebuvo apie metalinės armuotės galimybę mano languose, tad net nepradėjau apie ją kalbėti su langų gamintojais. Apie tai, kad mano languose yra metalinė armuotė sužinojau tik dabar, kai Cibulis, jam montuojant langus ją pastebėjo ir apie tai prakalbo. Langus aš įsigijau 2012 m. Tad pakankamai nemažas laiko tarpas jau praėjo. Pažiūrėkit, kiek laiko aš buvau apgautas ir apie apgavystę nieko nežinojau. Pyktis ima, dėl to, kad kitų profilių gamintojai, apie armuotę įspėja ir ten turi galimybę pasikeisti metalinę armuotę į armuotę iš stiklo plastiko, o Geneo tiesiai šviesiai galiu pasakyti - viešai meluoja savo reklamoje apie armuotės nereikalingumą, bet tokiu sprendimu susigundžiusiems pirkėjams, į didesnius nei 2m pločio langus (bent jau pas mane į tokio dydžio langus jau sudėjo armuotęs) deda metalines armuotes.

Dėl teisybės ieškojimo, tai reikalas tas, kad kai užsakinėjau langus, aš reklamos buvau apgautas ir nesitikėdamas armuotės aš su langistais apie ją net nebuvau užsiminęs. Tai kaip ir neaptartas reikalas, bet aš manau, kad privalau perspėti visus susigundžiusius Rehau reklamomis, kad Rehau meluoja. Šiems profiliams, kaip ir visems kitiems reikia metalinės armuotės,

REHAU MELUOJA. GENEO PROFILIUI REIKIA METALINĖS ARMUOTĖS, nes iš šio profilio langus gaminančios Lietuvos firmos ją deda užsakovams už akių.

Dėl to, kad jų langai neatitiks deklaruotų dydžių, manau klydau. Kadangi šiuos langus reikia armuoti, tai jų šilumines savybes apskaičiuojanti speciali programa įvertins metalinės armuotės buvimą. Nieko keisto, kad pateiktoje mano langų deklaracijoje buvo prastesni skaičiai, nei aš tikėjausi. Jei įdomu, kaip metalinė armuotė keičia Geneo MD profilio šilumos laidumo savybes pakartotinai įmetu paveiksliuką:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 gegužės 2014 - 21:23
Beje, dabar žiūriu dar kartą į tą paveikslėlį ir man kliūna dar vienas dalykas. Pagal mano užsakymą, man turėjo pagaminti langus su termoužpildais. Kadangi pas mane MD profilis, tai termoužpildai dedasi, tik į tas pačias ertmes, kaip ir dedasi armuotė. Pagal šį paveiksliuką susidariau tokį vaizdą, kad jei dedama metalinė armuotė, tai užpildo jau neįdėsi, nors ir prasmės nebūtų. Gaunasi, kad mane apgavo dvigubai. Man nesakę įdėjo metalinę armuotę ir antras dalykas - NE Į VISUS LANGUS SUDĖJO TERMOUŽPILDĄ, o tai jau mano ir langistų susitarimo pažeidimas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 gegužės 2014 - 21:05
QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 12:37)
Aš nerekomenduočiau pūsti didelio tankio putų, nes jos ne tam skirtos ir garantuotai išvers klinkerio sieną. Nemanau, kad rasite uab, kuri prisiimtų atsakomybę, kad sienos neišpūs.
Nelabai ką išeis išspausti iš 12cm apšiltinimo bet kuriuo atveju. Tikriausiai teks išardyti klinkerį.

Tame ir esme, kad 12 cm apsiltinimo per mazai, reikia imtis kazkokiu priemoniu. Vienas pasiulymas ir architekto buvo siltinimas is vidaus, bet as to daryti tikrai nenoriu.
Jauciu teks ardyti visa namo apdaila ir deti papildoma apsiltinima. Tik nezinau, ar panaikinti oro tarpa ir deti nauja apsiltinima? Ar uzpildyti putomis ir sena apsiltinima tik papildyti kokiais 10 - 15 cm ?
Atsakyti
QUOTE(isd969 @ 2014 05 11, 21:18)
Tame ir esme, kad 12 cm apsiltinimo per mazai, reikia imtis kazkokiu priemoniu. Vienas pasiulymas ir architekto buvo siltinimas is vidaus, bet as to daryti tikrai nenoriu.
Jauciu teks ardyti visa namo apdaila ir deti papildoma apsiltinima. Tik nezinau, ar panaikinti oro tarpa ir deti nauja apsiltinima? Ar uzpildyti putomis ir sena apsiltinima tik papildyti kokiais 10 - 15 cm ?

Kadangi oro tarpelio užpūtimas nieko neišspręs ir papildomai žadate šiltinti iš lauko ant klinkerio, tai vienareikšmiškai siūlymas ardyti apdailinį klinkerį ir vietoje jo iškart prie mūro klijuoti apšiltinimo medžiagas, kaip kad buvo pasiūlęs Vilienė. Tiesa, apdaila jau bus tinkas, bet po apšiltinimo darbų siena liks labai panašaus storio, kaip su dabartiniu klinkeriu (apšiltinimo sluoksnis galės būti toks kaip dabartinio apšiltinimo+oro tarpelio+klinkerio plytos storis) , tai kels mažai kitų problemų, tokių kaip stogas per mažai užleistas ir pan. arba galima dar pastorinti atsižvelgiant į galimybes, bet tai bet kokiu atveju bus taupoma ant klinkerio plytos storio, kuri po apšiltinimo sluoksniu reikalinga kaip šuniui penkta koja. Įsivaizduokit, koks sienos storis bus uždėjus papildomai 12-20cm putplasčio. Tiesa, galima ir klinkerio plyteles suklijuoti vietoje tinko, taip bus panašesnis vaizdas į dabartines klinkerio plytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 gegužės 2014 - 21:36
Kaip per ta klinkerio mura zmones prisidirba, turiu net siandien nama statanti pazystama kuriam 10cm vatos uzteks, svarbu klinkerio plyta ir cerpes bus.. O kad salta nesvarbu..
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 09, 20:19)
o kokiam velniam ji naudoti, stiklo pluosto laikikliai per silpni visa vitrina islaikyti ? 3 paketu didziausi plonu remu langai montuojami be jokiu nesamoningu "armuociu" ir viskas laiko.

Ta didelė vertikali metalo juosta įdėta dėl varstomų durų, kurios turi būti gerai įtvirtintos ir šonuose. Prie vitrinos nėra kaip jų tvirtinti, tad naudojamas papildomas profilis.
Jeigu daryti iš metalo, tai jis turėtų būti pilnai patalpų viduje, visas kambario temperatūros. Dabartinis sprendimas yra blogas, dėl susidarančio riebaus šiluminio tiltelio.
Gal viskas būtų gerai ir be tos juostos, čia sunku pasakyti, bet matomai yra numatytas toks durų ir vitrinos sujungimo mazgas ir taip visur daroma neatsižvelgiant į sudaromas problemas, kurios seniau niekam nebuvo aktualios.

QUOTE(cibulis @ 2014 05 09, 20:24)
Negali būti tas pats profilis su 72 ir 86 mm aukščiu, su MD, MD+ ir PHZ profiliu eitų. Jie turi profilį: rytų-vakarų rinkoms, turitangm-vidutiniam vartotojui.  Siauresnis skirtas klientų apgaudinėjimui.

Jeigu po tuo pačiu pavadinimu eina skirtingas vakarų Europai ir trečiosioms pasaulio šalims skirtas profilis ir klientui atsirinkti kas yra kas sunku, įskaitant metalinę armuotę (marketingo niuansai), tai kelia rimtų abejonių.

QUOTE(mintas @ 2014 05 09, 23:34)
Šitos nesamonės nepalik, tegul savo sąskaita stikloplastiko tvirtinimo elementais tas metalines plokšteles keičia, ar tavo pasirinkta firma, ar pati Rehau.
Ateitis priklauso pilnam profilio slėpimui putplastyje, pasižiūrėkit į naujojo vekos profilio aprąšymą.

100% pritariu.

QUOTE(mintas @ 2014 05 09, 23:34)
Pamirškit apie spalvotus rėmus  su nesamoningais sprendimais gelbėjant nuo spalvos pasekmių.
Koks po velnių skirtumas, kokios spalvos rėmas, jei jis apšiltinimo sluoksnyje?

Tamsūs rėmai bus be problemų, kai medis ar PVC bus kaustomas aliuminiu.

Langų spalvinimas kelia PVC langų kainą 30%. Kai langų rėmai vos matosi išlindę iš apšiltinimo sluoksnio, užtektų labai primityvių 10-20 mm pločio spalvotų aliuminio profiliukų kaustymui (apsaugai nuo saulės). Tai būdas paprastesnis už PVC spalvinimą" (komplektuojamoji papildoma dalis) ir pigiau spręstų šią PVC profilio problemą. Bet čia jau tik profilio gamintojai galėtų tuo pasirūpinti, nes baltas PVC profilis turėtų būti tam pritaikytas ir siūlomas papildomas specifinis spalvotas aliuminis profiliukas kaustymui jeigu reikia kitokios spalvos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 05 11, 20:48)
Dėl to, kad jų langai neatitiks deklaruotų dydžių, manau klydau. Kadangi šiuos langus reikia armuoti, tai jų šilumines savybes apskaičiuojanti speciali programa įvertins metalinės armuotės buvimą. Nieko keisto, kad pateiktoje mano langų deklaracijoje buvo prastesni skaičiai, nei aš tikėjausi.

Man "Septyni langai" aiškino, kad mano atveju, skaičiuojant Uw, buvo įvertinta metalinė armuotė. Aš tuo aišku labai abejoju. Be to, "Septyni langai" kalba, kad negali į Rehau profilį įdėti stiklo pluošto armuotės, nes gamintojai neduos garantijų. Atsieit, tik metalas. Visas Rehau iš esmės eina iš stiklo pluošto, o armuotė stiklo pluošto jau negali būti.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 12, 09:09)
Jeigu po tuo pačiu pavadinimu eina skirtingas vakarų Europai ir trečiosioms pasaulio šalims skirtas profilis ir klientui atsirinkti kas yra kas sunku, įskaitant metalinę armuotę (marketingo niuansai), tai kelia rimtų abejonių.

Aš čia aišku tik spėju. Bet faktas tas, kad 86 mm profilis brangesnis, o 72 mm - pigesnis. Jei neįperki brangesnio, mes tau duosime - pigesnį. O tai ir yra trečioms, ne tokioms turtingoms rinkoms skirtas profilis.
Atsakyti
Na SKS idomiai kalba, sako jog Rehau PHZ tikrai jokios armuotes nededa, tiek paprastuose tiek vitrinose...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 05 11, 22:04)
Beje, dabar žiūriu dar kartą į tą paveikslėlį ir man kliūna dar vienas dalykas. Pagal mano užsakymą, man turėjo pagaminti langus su termoužpildais. Kadangi pas mane MD profilis, tai termoužpildai dedasi, tik į tas pačias ertmes, kaip ir dedasi armuotė. Pagal šį paveiksliuką susidariau tokį vaizdą, kad jei dedama metalinė armuotė, tai užpildo jau neįdėsi, nors ir prasmės nebūtų. Gaunasi, kad mane apgavo dvigubai. Man nesakę įdėjo metalinę armuotę ir antras dalykas - NE Į VISUS LANGUS SUDĖJO TERMOUŽPILDĄ, o tai jau mano ir langistų susitarimo pažeidimas!

na apsijunge su Cibuliu, gal dar kas nors atsiras taip apgautas - jau galite rimta ieskini teikti gamintojui ir skunda vartotoju teisiu tarnybai, SSPC, konkurencijos tarnyba, reklamos prieziuros ir i kitas institucijas. Tikrai manau, kad turite ne maziau sansu kaip 9 pries 1 islosti sita reikala. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 12 gegužės 2014 - 15:48
Kas gali išversti į žmonių kalbą: Vandens sugerties koeficientas: w < 0,11 kg (m2 ·h0,5).

Čia daug ar mažai ypač palyginus su tikru klinkeriu?
Atsakyti