QUOTE(cibulis @ 2014 05 09, 19:55)
1. Rehau Geriau jau Kommerling. Hermis bent jau nemeluoja, kad dės metalinę armuotę į profilį.
Nors pats sau jį susidėjau, visiems vėliau sakiau, kad tai nėra pats geriausias profilis, yra pina analogiškų, ne ką prastesnių, Komerling vienas iš jų.
2. PVC langai - visiškas šlamštas. Geriau dėti medį.
Visada buvau priešingos nuomonės, jos ir toliau laikausi. Tai kad viena firma pridarė broko, tai dar nereiškia, kad plastikas blogas. Šitos nesamonės nepalik, tegul savo sąskaita stikloplastiko tvirtinimo elementais tas metalines plokšteles keičia, ar tavo pasirinkta firma, ar pati Rehau. Kaip minėjau, tai akivaizdus vartotojo apgavimas, pateikiant realiai prastesnių savybių produktą, nei buvo nurodyta komerciniame pasiūlyme. Bet kurį teismą laimėsi, nors ir iki jo nereikės daeiti, užteks vartotojų teisėms paskambinti.
bet situacija - nuvilianti.
Cibuli, čia juk statybos. Čia viskas, prie ko prisiliečia statybininkai yra sugadinama. Vat ir gerą plastikinį profilį nemokšos sugadino. Kaip manai, kodėl visus atsakingesnius darbus darau savo rankom? Manai, kad taupau ant statybų? Taip, kartais ir pavyksta sutaupyti, bet dažniau mano darbas net brangiau kainuoja, nei būčiau nusamdęs žmones. Negi manai, kad samdiniai, pigiau dirbdami, kokybiškiau padaro? Kai pamačiau, kaip pas mus Lietuvoje dirbama, apšiltinimo atakingų mazgų niekam nepatikiu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 09, 20:24)
Kommerling bent jau nemeluoja. Aluplast nemeluoja.
Įdomu, ką būtum apie komerling, ar aluplast firmas rašęs, jei jų produkciją būtum užsisakęs. Čia principas tas, kad visur gerai, kur manęs nėra. O tavo pasirinktam profilyje blogai, ne pats profilis, o nemokšos, nemokantys su tuo profiliu dirbti ir jį sugadinantys.
Kad galėtum varyti ant rehau geneo profilio, turėtum teigti, kad tie metalai, pagal rehau rekomendacijas įdėti. Šiuo atveju, manau, kad tai konkrečiai langus gaminančios firmos saviveikla, už kurią jei reikia pirštus nudaužyti. Aš rehau vietoje iš vis su ja nustočiau bendradarbiauti.
Dėl skirtingo profilio aukščio ir sertifikavimų, pritariu, čia jau Rehau apgaudinėja.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 05 09, 20:49)
Ypatingai tamsus plastikas vaikscioja ir be jo(profilio) ,butu pipiec.
Klezys savo rėmus pilnai panardino apšiltinimo sluoksnyje. Aš irgi beveik visą profilį paslėpiau putplastyje, beveik - dėl palangių apačia liko neapšiltinta. Ateitis priklauso pilnam profilio slėpimui putplastyje, pasižiūrėkit į naujojo vekos profilio aprąšymą.
Koks po velnių skirtumas, kokios spalvos rėmas, jei jis apšiltinimo sluoksnyje?
Pamirškit apie spalvotus rėmus su nesamoningais sprendimais gelbėjant nuo spalvos pasekmių.
QUOTE(GoldenEye @ 2014 05 09, 15:38)
Čia gal tas pats profilis, apie kurį *** šnekėjo, tipo bus galima įmontuot keturių stiklų paketą?
Lenkai jau seniau 4stiklius deda ir armvimui naudoja stiklopluota (w profilach zamiast wzmocnień zastosowano termoplastyczne wkładki wzmocnione włóknem szklanym z tworzywa o nazwie Ultradur High Speed firmy BASF oraz wypełnienie komór pianą poliuretanową) tai tui brendai temptis
http://www.passiv-li...siv-line-ultra#
QUOTE(*** @ 2014 05 09, 20:32)
Montavimo kaina tai x2 ka as uz savo 70m2 sumokejau
***, o kaip tavo langus montavo ant kokiu laikikliu?
man mediniu langu gamintojas siulo deti iprastus motazinius kampus 90x90. sako turim ir stiklo pluosto bet kazkaip nesiulo (gal nelabai moka montuoti su jais).
kazkaip nerimtai atrodo montuoti ant montaziniu kampu, nes langu sureguliavimas (pasvirimas, apacia) bus sunkesnis, plius klausimas kaip reiks difuzine juostele uzklijuoti kaip prie remo kampas prisuktas.
paziurau poliservis metalinius laikiklius su varztais reguliavimui, tai apatiniu laikikliu kaina panasi kaip ir tu stiklo pluosto, tik del tvirtumo kazkaip labiau pasitikeciau metaliniais.
reikia apsipresti ka naudoti (isnesama bus tik per lango remo ploti) montavimo darbu ikainiai kaip ir pas 7 langus, jei imciau tuos "isgirtuosius" netureciau garantiju, taigi bandau rasti kompromisa su gamintojo montuotojais..
QUOTE(korida @ 2014 05 10, 09:20)
Lenkai jau seniau 4stiklius deda ir armvimui naudoja stiklopluota (w profilach zamiast wzmocnień zastosowano termoplastyczne wkładki wzmocnione włóknem szklanym z tworzywa o nazwie Ultradur High Speed firmy BASF oraz wypełnienie komór pianą poliuretanową) tai tui brendai temptis
tai kad lenkai jau senai siulo ir kazka panasaus i naujaja Veka Artline 82 kuri dar tik bus pardavinejama. Kazkaip jie nori buti pirmi su visom naujovem
http://www.okna-pasy...g-materialu#pcv
o cia dar vienas irodimas jog musu kaimynai bando kazka naujo:
http://superwindows.eu/en/
Kazkas panasaus, tik storis berods 4mm gal ir 5 neatsimenu
Isorines (difuzines) juostos nedejau isvis.
Isorines (difuzines) juostos nedejau isvis.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 05 10, 10:38)
***, o kaip tavo langus montavo ant kokiu laikikliu?
man mediniu langu gamintojas siulo deti iprastus motazinius kampus 90x90. sako turim ir stiklo pluosto bet kazkaip nesiulo (gal nelabai moka montuoti su jais).
kazkaip nerimtai atrodo montuoti ant montaziniu kampu, nes langu sureguliavimas (pasvirimas, apacia) bus sunkesnis, plius klausimas kaip reiks difuzine juostele uzklijuoti kaip prie remo kampas prisuktas.
paziurau poliservis metalinius laikiklius su varztais reguliavimui, tai apatiniu laikikliu kaina panasi kaip ir tu stiklo pluosto, tik del tvirtumo kazkaip labiau pasitikeciau metaliniais.
reikia apsipresti ka naudoti (isnesama bus tik per lango remo ploti) montavimo darbu ikainiai kaip ir pas 7 langus, jei imciau tuos "isgirtuosius" netureciau garantiju, taigi bandau rasti kompromisa su gamintojo montuotojais..
QUOTE(mintas @ 2014 05 10, 00:34)
Klezys savo rėmus pilnai panardino apšiltinimo sluoksnyje. Aš irgi beveik visą profilį paslėpiau putplastyje, beveik - dėl palangių apačia liko neapšiltinta. Ateitis priklauso pilnam profilio slėpimui putplastyje, pasižiūrėkit į naujojo vekos profilio aprąšymą.
Pamirškit apie spalvotus rėmus su nesamoningais sprendimais gelbėjant nuo spalvos pasekmių.
Jei visas langas slepiamas putplastyje, koks tada būna palangės montavimo mazgas? Tiesiog klijuojama ant puplasčio ir glaudžiama prie paliktų kelių cm rėmo ar kaip?
QUOTE(Verteris @ 2014 05 10, 12:47)
Jei visas langas slepiamas putplastyje, koks tada būna palangės montavimo mazgas? Tiesiog klijuojama ant puplasčio ir glaudžiama prie paliktų kelių cm rėmo ar kaip?
Mano atveju, palangė sumontuota beveik standartiškai, po lango profiliu, todėl ir sakau, kad aš beveik visą profilį paslėpiau putplastį, su išimtim, lango apačią. Iš principo, bus judama ta linkme, kad ir palangės montuosis aukščiau, kad ir apatinį profilį galima būtų slėpti putplastyje. Deja, bet šiai dienai dar apatinė lango dalis reikalauja modifikavimo, pritaikymo, kaip kad Klezys darė, kad būtų galima ir apačią apšiltinti pilnai.
QUOTE(mintas @ 2014 05 10, 14:55)
Mano atveju, palangė sumontuota beveik standartiškai, po lango profiliu, todėl ir sakau, kad aš beveik visą profilį paslėpiau putplastį, su išimtim, lango apačią. Iš principo, bus judama ta linkme, kad ir palangės montuosis aukščiau, kad ir apatinį profilį galima būtų slėpti putplastyje. Deja, bet šiai dienai dar apatinė lango dalis reikalauja modifikavimo, pritaikymo, kaip kad Klezys darė, kad būtų galima ir apačią apšiltinti pilnai.
Man ir yra idomiausia, kaip gamintojai ruošiasi spręsti šią problemą. Veka deklaruoja, kad naująjį profilį galima skandinti apšiltinimo sluoksnyje, tačiau, kaip suprantu, nieko nesako, ką daryt su palange ir galimo kondensato nuvedimu iš rėmo.
Tikrinau langų profilius su magnetu. Pradžioje magnetus pridėjau prie atviros metalinės armuotės. Magnetai puikiai prilipo. Toje pačioje vietoje magnetas per plastiką jau nelipo. Aišku, mano magnetai labai juokingi - paėmiau iš vaiko. Geresnių neturėjau. Stipresnis magnetas gal ir būtų pritraukęs, bet šitie vaikiški - nelimpa.
QUOTE(cibulis @ 2014 05 11, 09:51)
Tikrinau langų profilius su magnetu. Pradžioje magnetus pridėjau prie atviros metalinės armuotės. Magnetai puikiai prilipo. Toje pačioje vietoje magnetas per plastiką jau nelipo. Aišku, mano magnetai labai juokingi - paėmiau iš vaiko. Geresnių neturėjau. Stipresnis magnetas gal ir būtų pritraukęs, bet šitie vaikiški - nelimpa.
Smartphonuose (nežinau tik ar visuose, bet brangesniuose tai tikrai) būna integruotos magnetometro mikroschemos, kaip kompasas veikia. Tai yra apstoruose appsų, imituojančių metalo detektoriaus darbą (magnetinius metalus - plieną, geležį randa). Aišku, patikimumas nedidelis, bet pasižaisti irgi galima.