Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

Štai ir Rehau atstovų Lietuvoje atsakymai į mano užduotus klausimus.

1. Pirkau Rehau Geneo PHZ langus. Kilo įtarimas, kad atvežė ne PHZ, o MD langus, nes ant profilių visur radome užrašus Geneo MD.
Ant GENEO langu visur rasoma GENEO MD. MD reiskia su vidurine tarpine, o PHZ langas tampa tuomet kai i ji yra idedami termomoduliai.

2. Neatitiko ir užsakymo lape nurodyta Uw reikšmė ir Uw reikšmė ant gaminio.
Uzsakymo lape yra tikroji Uw verte, nes lipdukai ant lango yra daromi tik del bendriniu Europos Sajungos CE zenklinimo reikalavimu. Dazniausiai yra paruosiami tipiniai langu parametru lipdukai. Ant lango deklaruojama verte gali siek tiek skirtis nuo realios.

3. Nepatingėjau internete surasti originalų Geneo PHZ profilį ir šalia įdėjau savo lango profilį. Radau net 5 skirtumus. Kaip juos paaiškinsite? Kokius aš iš tiesų langus įsigijau? Kaip sprendžiame esamą situaciją?
Pirmi 3 skirtumai yra del to, nes skiriasi remas. Jus paemete piesini su 86 mm aukscio remu, o cia pas jus ya 72 mm aukscio remas. 4 skirtumas tarpine – tam buvo nauja informacija, kad pilnai uztenka sios tarpines pasyviam namui (visa informacija bei bandymu protokolus prisegu). 5 skirtumas tai cia yra apkaustu detale, Jus tiesiog nenupjovete apkaustu vietoje, todel jos nesimato. As pasakyciau, kad Jus isigijote GENEO PHZ sertifikuotus lanus.

Dėl visko sutinku tik dėl vidurinės tarpinės dar reikės paskaityti jų prisiųstus lapus. O vietoje supjaustyto lango pagamino visiškai naują. Jis jau stovi savo vietoje.
Atsakyti
Polistirolo "gremzejai" tures but ypac igude wink.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 05 08, 14:11)

Manau jai paklaustum topaties vadybininko kuom skirias MD plus nuo PHZ vel sugalvotu kokia istorija smile.gif

Sako vidurines tarpines senosios pakanka, sakyciau taip jai nubrauksim zenklia suma nuo samatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 gegužės 2014 - 14:21
QUOTE(cibulis @ 2014 05 08, 14:11)
Štai ir Rehau atstovų Lietuvoje atsakymai į mano užduotus klausimus.

1. Pirkau Rehau Geneo PHZ langus. Kilo įtarimas, kad atvežė ne PHZ, o MD langus, nes ant profilių visur radome užrašus Geneo MD.
Ant GENEO langu visur rasoma GENEO MD. MD reiskia su vidurine tarpine, o PHZ langas tampa tuomet kai i ji yra idedami termomoduliai.

2. Neatitiko ir užsakymo lape nurodyta Uw reikšmė ir Uw reikšmė ant gaminio.
Uzsakymo lape yra tikroji Uw verte, nes lipdukai ant lango yra daromi tik del bendriniu Europos Sajungos CE zenklinimo reikalavimu. Dazniausiai yra paruosiami tipiniai langu parametru lipdukai. Ant lango deklaruojama verte gali siek tiek skirtis nuo realios.

3. Nepatingėjau internete surasti originalų Geneo PHZ profilį ir šalia įdėjau savo lango profilį. Radau net 5 skirtumus. Kaip juos paaiškinsite? Kokius aš iš tiesų langus įsigijau? Kaip sprendžiame esamą situaciją?
Pirmi 3 skirtumai yra del to, nes skiriasi remas. Jus paemete piesini su 86 mm aukscio remu, o cia pas jus ya 72 mm aukscio remas. 4 skirtumas tarpine – tam buvo nauja informacija, kad pilnai uztenka sios tarpines pasyviam namui (visa informacija bei bandymu protokolus prisegu). 5 skirtumas tai cia yra apkaustu detale, Jus tiesiog nenupjovete apkaustu vietoje, todel jos nesimato. As pasakyciau, kad Jus isigijote GENEO PHZ sertifikuotus lanus.

Dėl visko sutinku tik dėl vidurinės tarpinės dar reikės paskaityti jų prisiųstus lapus. O vietoje supjaustyto lango pagamino visiškai naują. Jis jau stovi savo vietoje.

tada galima teigti jog Rehau MD Plus tas pats kaip ir Rehau PHZ. Nera jokios logikos su skirtingais produktu pavadinimais jeigu visur viskas taip pat....eiliniai marketingo triukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 08 gegužės 2014 - 14:26
QUOTE(*** @ 2014 05 08, 14:19)
Sako vidurines tarpines senosios pakanka, sakyciau taip jai nubrauksim zenklia suma nuo samatos.

Bėda ta, kad už langus esu sumokėjęs jau visą sumą.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 08, 16:21)
....eiliniai ... triukai.

Jei jau ,,tas pats'' tai kokia tu triuku kaina -skirumas piniginais vientais smile.gif ,gal cibulis žino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 08, 14:40)
Jei jau ,,tas pats'' tai kokia tu triuku kaina -skirumas  piniginais vientais  smile.gif ,gal cibulis žino  smile.gif

itariu skirtumai tik tokie jog Rehau PHZ buvo sertifikuotas Passive House, o Rehau MD Plus ne. Septyni langai idomiai pavadinima pateikia "Rehau GENEO MD Plius PHZ"

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 08, 14:40)
Jei jau ,,tas pats'' tai kokia tu triuku kaina -skirumas  piniginais vientais  smile.gif ,gal cibulis žino  smile.gif

Mano atveju (31,77 kv. m langų ploto) kainos skirtumas tarp MD+ ir PHZ būtų sudaręs apie 1718 Lt.

Aš SKP ir Rehau nurodžiau kelias melagystės priežastis:
1. Manęs niekas neįspėjo, kad yra du profiliai: 72 ir 86 mm.
2. Viliodami pirkti produkciją, nuotraukas, informaciją ir sertifikatus siuntė 86 mm profilio.
3. Aš Rehau vietoje Kommerling pasirinkau vien dėl to, kad jie sakė, jog Rehau langams dažnus atveju nereikia metalinės armuotės. Į mano vitriną įkišo maždaug 5 mm storio, 8 cm pločio ir apie 2,36 m ilgio dvi metalines armuotes.
4. Suprantama, kadangi siūlydami produktą siuntė vienokias nuotraukas ir produkto specifikacijas (86 mm), o realiai atvažiavo 72 mm, tai esu apgautas ir dėl vidurinės tarpinės.

Aiškinuosi toliau.
Atsakyti
Uzuojauta. Mane langinininkai irgi isdure tai susidarau ispudi jog jie specialiai zaidzia zodziais ir apgaudineja.. O sutarty nera nudoryta 72 ar 86? Ne uz ka nebuciau visos sumos daves is anksto...

QUOTE(cibulis @ 2014 05 08, 15:00)
4. Suprantama, kadangi siūlydami produktą siuntė vienokias nuotraukas ir produkto specifikacijas (86 mm), o realiai atvažiavo 72 mm, tai esu apgautas ir dėl vidurinės tarpinės.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 08, 16:11)
vietoje supjaustyto lango pagamino visiškai naują.

Jei uz savo babus padare nauja langa ir dar ant seno kaspiniuka pariš - reiškia svyla subinė kažkam... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 08 gegužės 2014 - 15:24
QUOTE(cibulis @ 2014 05 08, 16:00)
Mano atveju (31,77 kv. m langų ploto) kainos skirtumas tarp MD+ ir PHZ būtų sudaręs apie 1718 Lt.

Aš SKP ir Rehau nurodžiau kelias melagystės priežastis:
1. Manęs niekas neįspėjo, kad yra du profiliai: 72 ir 86 mm.
2. Viliodami pirkti produkciją, nuotraukas, informaciją ir sertifikatus siuntė 86 mm profilio.
3. Aš Rehau vietoje Kommerling pasirinkau vien dėl to, kad jie sakė, jog Rehau langams dažnus atveju nereikia metalinės armuotės. Į mano vitriną įkišo maždaug 5 mm storio, 8 cm pločio ir apie 2,36 m ilgio dvi metalines armuotes.

Aiškinuosi toliau.

Palaikau, Mindaugai, tave sitoje situacijoje 101 procentu 4u.gif
O ypac jei turi siustus pasiulymus su butent 86 profilio skerspjuviais, duomenimis ir t.t., tai bent jau tuos 1718 plius moraline kompensacija turetum atgauti - nebent pasiulys barteriu - langais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 05 08, 17:26)
Palaikau, Mindaugai, tave sitoje situacijoje 101 procentu  4u.gif
O ypac jei turi siustus pasiulymus su butent 86 profilio skerspjuviais, duomenimis ir t.t., tai bent jau tuos 1718 plius moraline kompensacija turetum atgauti - nebent pasiulys barteriu - langais  lotuliukas.gif

Ner cia ka palaikyt,, i kaniu jasno '',kad norejo prasisukt ,švelniai tariant doh.gif
Atsakyti
Jei aš tikrai būčiau pirkęs 72 mm profilį, tai jokios apgavystės nebūtų buvę. Man tikrai atvežė 72 mm profilį. Viskas su juo gerai.

Tačiau kai pardavinėjo, informaciją siuntė 86 mm profilio: sertifikatus, nuotraukas. Tačiau Uw verčių skaičiavimuose buvo nurodyta, kad tai 72 mm langas. Tačiau ši nuoroda tokia nežymi ir neaiški, kad ne kiekvienas gali suprasti. Aš nesupratau, o manęs niekas neįspėjo.

Aš visą laiką, ieškodamas informacijos apie profilius, žiūrėjau PN instituto duomenų bazę. Ten yra tik vienas sertifikuotas profilis: štai šis. Tai yra 86 mm profilis.

Man dabar įrodinėja, kad toks pats geras ir "beveik sertifikuotas" PN yra ir 72 mm profilis. Bet iš tiesų esu apgautas kaip reikalas.
Atsakyti