Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 05 07, 11:53)
Nepatingėjau originalą ir savo lango pjūvį sukelti į vieną vietą. Kelis skirtumus radau.

Lyginai ne visai tų pačių išmatavimų profilius. Mano, panašu ir tavo profilio aukštis 72mm, o tu lyginai su 86mm aukščio PHZ profiliu. Pasižiūrėk, MD 86mm profilis ženkliai panašesnis į tavo pasirinktą 86PHZ profilio versiją. Spėju ir PHZ profilis turi įvairių aukščių modifikacijas ir PHZ nuo MD skiriasi ne plastmasine dalimi, o tiktai komplektuojančiom.

[attachmentid=232020]
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 07, 12:56)
tikrai toks vaizdas jog panaudotas Geneo MD Plus vietoje PHZ profilio.

Abu profiliai visiškai sutampa. MD nuo PHZ skiria tik apačioje geresnis apšiltinimas su neoporu (PHZ) ir tos dvi storesnes, papildomos tarpinės (PHZ).
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 05 07, 13:28)
Lyginai ne visai tų pačių išmatavimų profilius. Mano, panašu ir tavo profilio aukštis 72mm, o tu lyginai su 86mm aukščio PHZ profiliu. Pasižiūrėk, MD 86mm profilis ženkliai panašesnis į tavo pasirinktą 86PHZ profilio versiją. Spėju ir PHZ profilis turi įvairių aukščių modifikacijas ir PHZ nuo MD skiriasi ne plastmasine dalimi, o tiktai komplektuojančiom.

Gal tu ir teisus, kad yra dviejų skirtingų aukščių profiliai: 72 ir 86 mm? Bet panašu, kad 86 mm šiltesnis ir būtent jis yra sertifikuotas PN.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 07, 13:39)
Abu profiliai visiškai sutampa. MD nuo PHZ skiria tik apačioje geresnis apšiltinimas su neoporu (PHZ) ir tos dvi storesnes, papildomos tarpinės (PHZ).

o kokio aukscio profilius rinkaisi nevarstomai ir varstomai dalims ?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 07, 14:06)
Gal tu ir teisus, kad yra dviejų skirtingų aukščių profiliai: 72 ir 86 mm? Bet panašu, kad 86 mm šiltesnis ir būtent jis yra sertifikuotas PN.

Rehau PHZ turi 2 skirtigo aukscio nevarstomus aukscius 72/86mm
3 skirtingos varstomos dalys 48/57/84 mm
Sertifikuotas variantas 86 / 84 mm U=0.74
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 07, 14:10)
o kokio aukscio profilius rinkaisi nevarstomai ir varstomai dalims ?

Pamatavau tą profilį, kurį išpjovėm. Jo aukštis - 72 mm. Kitų nematavau, bet mano visi profiliai turėtų būti vienodi, t.y. Rehau Geneo PHZ.

O stiklo paketus rinkausi skirtingus: visur nrG. Tik šiauriniuose languose GNP.
Atsakyti
O ka del tarpiniu sako langininkai? Nieko nesuprantu, parasyta MD, tarpines nuo MD tai kaip jie zada irodyt jog tau sumontavo PHZ?

QUOTE(cibulis @ 2014 05 07, 14:16)
Pamatavau tą profilį, kurį išpjovėm. Jo aukštis - 72 mm. Kitų nematavau, bet mano visi profiliai turėtų būti vienodi, t.y. Rehau Geneo PHZ.

O stiklo paketus rinkausi skirtingus: visur nrG. Tik šiauriniuose languose GNP.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 07, 14:06)

Nemanau, kad su siauresniu profiliu bendroj sumoje bus blogiau. Taip, jo prastesnė Uf, bet kadangi jis užims mažiau bendro lango ploto, viso lango Uw, su šiltais stiklo paketais, tik pagerės.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 05 07, 15:01)
O ka del tarpiniu sako langininkai? Nieko nesuprantu, parasyta MD, tarpines nuo MD tai kaip jie zada irodyt jog tau sumontavo PHZ?

Dėl tarpinių, tai reikėtų su langininkais pasipykti. Manau jie turėtų arba kompensuoti mažindami langų kainą, arba tarpines savo sąskaita pakeisti į tas, kurios priklauso pagal komplektaciją.
Atsakyti
Ryskiai primakaluota su profiliu ir tarpinem mastau.gif ,idomu kaip vartysis ... ant ko nurasys .
Ryskiai prazils cibulis jei neisprotes kol iki rakto ... Tikra uzuojauta -suprantu .
Atsakyti
Neužveržtas mazgas ant šlangutės - va ir mini sifoniukas. Tik ar neužsikiš sifoniukas, kad ir koks jis būtų... Numatytas priėjimas prie sifono pravalymui?
QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 13:50)
Aš irgi sandarinsiu tas skylutes, man jos nepatinka. Blogiausiu atveju darysiu kaip pas Klezį, tik šlangutes ne atviras paliksiu, bet į mini sifoną nuvesiu, kad kondensatas išbėgtų, bet oras nevaikščiotų. <{POST_SNAPBACK}>

Grynai dėl kainos tai rėmai aplamai turėtų atkristi, išskyrus kelias išimtis. Va pvz pirmam aukšte kaip manot kurioj vietoj geriau daryti išimtį (varstomą langą) - vonioje ar sanmazge? Abiejose patalpose pas mane numatyta po langą į šiaurę.
QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 22:58)
Grynai dėl kainos atkrenta. Kažkaip patys brangiausi langai nedera prie EEE (energiškai ir ekonomiškai efektyviu) namo. Nebent juos gauni po 500Lt/m2. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 23:58)
Gerai pastebėta. Reikia šnekėti ne tik apie U, bet ir apie saulės šilumos laidumą (g), bei šviesos laidumą (LT).
Grynai dėl kainos atkrenta. Kažkaip patys brangiausi langai nedera prie EEE (energiškai ir ekonomiškai efektyviu) namo. Nebent juos gauni po 500Lt/m2.

Savo langams turejau pirmini pasiulyma su 52mm stiklo paketu ir nekaustyti aliuminiu : Vidutinė kaina Lt/m² be PVM: 477.46
Vidutinė kaina Lt/m² su PVM: 577.73
Bet cia buvo tik startas smile.gif ... nezinau kokia dabar kaina ,bet...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 05 07, 16:12)
Dėl tarpinių, tai reikėtų su langininkais pasipykti. Manau jie turėtų arba kompensuoti mažindami langų kainą, arba tarpines savo sąskaita pakeisti į tas, kurios priklauso pagal komplektaciją.

Dėl tarpinės tikrai pritariu - vidurinė ne tokia, kokia turėtų būti. Įdomu tik kas ten per daiktas, kur pažymėjau skaičiumi 5. Papildoma tarpinė ar šiaip kokia detalė?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 05 07, 16:19)
Ryskiai primakaluota su profiliu  ir tarpinem mastau.gif  ,idomu kaip vartysis ... ant ko nurasys .
Ryskiai prazils cibulis jei neisprotes kol iki rakto ...  Tikra uzuojauta -suprantu .

Su profiliu lyg ir viskas gerai, bet su tarpinėmis tikrai primakaluota. O dėl nervų - tai man kažkaip dzin. Dėl pamatų nervinausi, o dėl langu jau nebe. Kažkiek pikta buvo, bet net pats stebėjausi, kad nesinervinu.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 05 07, 16:32)
Neužveržtas mazgas ant šlangutės - va ir mini sifoniukas. Tik ar neužsikiš sifoniukas, kad ir koks jis būtų... Numatytas priėjimas prie sifono pravalymui?

Apie kokį dar sifoniuką dar galima kalbėti, kai kalba eina apie šlangutes, diametro, kaip pas Klezį nuotraukose? Ten ir be sifono vando vamzdelyje laikysis net stačiai žemyn nuleistas.

kurioj vietoj geriau daryti išimtį (varstomą langą) - vonioje ar sanmazge? Abiejose patalpose pas mane numatyta po langą į šiaurę.

Nei ten, nei ten nedaryčiau. Vonioje jau turėjau varstomą langą ties pačia vonia. Turbūt žinot mano nuomonę, apie varstomų langų sandarumą, tad ten net pleistras negelbėjo. Labai nemalonu, jausti šalto vėjo dvelkimą prausimosi metu. Šiose vietose laiko praleidi minimaliai. Neuždusi, net ir rekupui kuriam laikui sugedus.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 07, 21:50)
Įdomu tik kas ten per daiktas, kur pažymėjau skaičiumi 5. Papildoma tarpinė ar šiaip kokia detalė?

Taip, panašu į dar vieną tarpinę, tik iš vaizdo, nepanaši ji guminę.

bet net pats stebėjausi, kad nesinervinu.

Vat kokia alaus galia biggrin.gif
Atsakyti