Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 26 tema

QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 14:13)
Visi plastikinių langų profiliai sugręžiojami iš lauko pusės kondensato išbėgimui. Čia jokia ne paslaptis. Ir dar pragręžia (išfrezuoja) taip, kad ir iš oro tarpo tarp varčios ir rėmo išbėgtų kondensatas... Kitaip sakant oras gali laisvai patekti į šią vietą ir išorinė tarpinė lieka tik apsaugai nuo lietaus. Lieka dirbti tik vidurinioji ir vidinė tarpinė.

Va vis tas skylutes matau objektuose ir galvoju ,,kvankst'' tiems kas tai daro ... ocia taip turi būti oras vaiksto laisvai doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif
Visai plastikomarte pasi... mano akimis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 06, 12:26)
Va vis tas skylutes matau objektuose ir galvoju ,,kvankst'' tiems kas tai daro ...  ocia taip turi būti oras vaiksto laisvai  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  biggrin.gif
Visai plastikomarte pasi... mano akimis  smile.gif

Aš irgi sandarinsiu tas skylutes, man jos nepatinka. Blogiausiu atveju darysiu kaip pas Klezį, tik šlangutes ne atviras paliksiu, bet į mini sifoną nuvesiu, kad kondensatas išbėgtų, bet oras nevaikščiotų.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 14:50)
Aš irgi sandarinsiu tas skylutes, man jos nepatinka. Blogiausiu atveju darysiu kaip pas Klezį, tik šlangutes ne atviras paliksiu, bet į mini sifoną nuvesiu, kad kondensatas išbėgtų, bet oras nevaikščiotų.

O jeigu i rema mazo pletimosi putu pripusti... - kondensato problema dingtu ir oras nevaiksciotu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 06 gegužės 2014 - 13:02
QUOTE(korida @ 2014 05 06, 13:00)
O jeigu i rema mazo pletimosi  putu pripusti... - kondensato problema dingtu ir oras nevaiksciotu .

Kondensatas susidaro ne pačiame profilyje, bet tuštumoje tarp varčios ir rėmo. Po to ledas laužo viską. Bet čia daugiau mikroventiliacijos ir nesandarių tarpinių problema žiemą.
Galima užkimšti tas skylutes laikinai su plastelinu ir stebėti situaciją su kondensato susidarymu žiemą. Tvarkinguose languose be mikro ir kitokios ventiliacijos neturėtų susidaryti kondensato.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 05, 22:27)
.......
Kaip manote - pjaustyti ar ne? Arba kaip iš viso tokiose situacijose elgtis? Visi ant langų dokumentai (rėmo pavadinimas, Uw reikšmės) rodo, kad atvežė kitus langus nei sutarėme. Jų atsakymas - atspausdinsime naujus lipdukus, atvežime sertifikatus, pasą, t.y. padirbsime popierius, kokių reikia. O kur garantija, kad langai tikrai tie, kokius užsakiau. Vienas, mažiausias langas nebūtinai atskleis visą padėti.

Reikejo Cibuli, medinius langus det kaip pas Korida, nekiltu klausimu kas ten viduj ideta ir ar ideta mirksiukas.gif ir paketus normalius butum galejes susideti su paketo U iki 0.3, tai iskato langu nuostoliai ant kiek sumazeja, o dabar - pjaustyti langus ar ne, net pakurenti su plastiko remais neiseis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 05 06, 13:50)

O kodel mediniai langai atkrenta, jokiu skyluciu, jokiu kondensatu g.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 05 06, 17:40)
Reikejo Cibuli, medinius langus det kaip pas Korida, nekiltu klausimu kas ten viduj ideta ir ar ideta mirksiukas.gif ir paketus normalius butum galejes susideti su paketo U iki 0.3, tai iskato langu nuostoliai ant kiek sumazeja, o dabar - pjaustyti langus ar ne, net pakurenti su plastiko remais neiseis  doh.gif
Papildyta:

O kodel mediniai langai atkrenta, jokiu skyluciu, jokiu kondensatu  g.gif

tik tie paketai su U 0.3 jau labai mazai saules silumos praleidzia, pasyviam name turi rinktis aukso viduriuka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 06 gegužės 2014 - 18:43
QUOTE(mintas @ 2014 05 05, 22:58)
Aš tai turėjau mintį gręždamas patikrinti. Skylutes lengviau užtaisyti.

Gręžėm skylutes, bet kai perpjauni langą - tikrai įsitikini. Štai čia pjaunam staktą. O štai čia pjaunam varčią. Visur radom putplastį, kaip ir garantavo gamintojas, kaip ir turi būti. Po to, kai perpjovėm ir paskambino Sabonio atstovas pirmas klausimas buvo: Kaip? Sakau viskas gerai. Jis tik atsiduso ir pasakė: Ačiū Dievui. Gal ir pats nebuvo tikras, bet viskas baigėsi kaip ir turėjo baigtis. Rytoj ar poryt padarys išpjautą lango vietą. Aišku nemokamai. Čia dar profilio pjūvis, ką radome perpjovę.

O langai jau sėkmingai lipa ant sienų. Nuotraukos viso realaus įspūdžio neperteikia, gyvai atrodo, kad langai kabo ore. Dar kelios nuotraukos: pirma ir antra.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 05 06, 18:38)
tik tie paketai su U 0.3 jau labai mazai saules silumos praleidzia, pasyviam name turi rinktis aukso viduriuka.

Gerai pastebėta. Reikia šnekėti ne tik apie U, bet ir apie saulės šilumos laidumą (g), bei šviesos laidumą (LT).
O kodel mediniai langai atkrenta, jokiu skyluciu, jokiu kondensatu  g.gif

Grynai dėl kainos atkrenta. Kažkaip patys brangiausi langai nedera prie EEE (energiškai ir ekonomiškai efektyviu) namo. Nebent juos gauni po 500Lt/m2.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 05 06, 21:52)
Gręžėm skylutes, bet kai perpjauni langą - tikrai įsitikini. Štai čia pjaunam staktą. O štai čia pjaunam varčią. Visur radom putplastį, kaip ir garantavo gamintojas, kaip ir turi būti. Po to, kai perpjovėm ir paskambino Sabonio atstovas pirmas klausimas buvo: Kaip? Sakau viskas gerai. Jis tik atsiduso ir pasakė: Ačiū Dievui. Gal ir pats nebuvo tikras, bet viskas baigėsi kaip ir turėjo baigtis. Rytoj ar poryt padarys išpjautą lango vietą. Aišku nemokamai. Čia dar profilio pjūvis, ką radome perpjovę.

O langai jau sėkmingai lipa ant sienų. Nuotraukos viso realaus įspūdžio neperteikia, gyvai atrodo, kad langai kabo ore. Dar kelios nuotraukos: pirma ir antra.

niekaip nesuprantu kodel taip visi isikibe palstikinius kronsteinus. kodel nedet paprastu metaliniu kampu? gi viskas slepiasi giliai putplastyje
Atsakyti
Reikejo Cibuli, medinius langus det kaip pas Korida

Dėl plokščių pamatų gailiuosi. Dėl langų - ne itin, bet medinių langų neatsisakyčiau. Dabar. Man patys mediniai langai palyginti su plastiku būtų kainavę apie 8200 Lt brangiau. Montavimas būtų pabrangęs dar kokiais 2000 Lt. 10 000 Lt nemaži pinigai.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 05 06, 22:08)
niekaip nesuprantu kodel taip visi isikibe palstikinius kronsteinus. kodel nedet paprastu metaliniu kampu? gi viskas slepiasi giliai putplastyje

Progresas, technologijos, garantuotas rezultatas. Tik aišku stiklo pluošto kronšteinai nėra pigūs. Čia kaip ir medis prieš plastiką. Be to, Rehau Geneo PHZ profilis gaminamas iš Rau Fibro medžiagos, kurią Lietuvos Rehau atstovai vadina stiklo pluoštu aplietu plastiku. Žodžiu, turėsiu stiklo pluošto langus: tiek rėmus, tiek laikiklius.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 05 05, 22:02)
Cibuli, ar Jums jau padare kas grindinio sildymo projekta?

Turiu gal kokius 10 projekto varianto. Lieku prie dviejų paskutinių: visur žingsnis tarp vamzdelių 20 cm, tik ties vitrinomis ir san. mazguose - kas 15 cm. Reikia tik pasirinkti ar dėsiu 16 mm vamzdelį (sistemoje bus apie 96 litrus vandens) arba 20 mm vamzdelį (sistemoje bus apie 160-170 l vandens). Žingsniai abiems atvejais nesikeičia. Keistis gali tik vamzdeliai. Storesni vamzdeliai garantuotų mažesnę temperatūrą, o tai gerai atsilieptų ŠS NVK. Tik 20 mm vamzdeliai palyginti su 16 mm vamzdeliais man kainuotų kelis šimtus brangiau. Gerai nepamenu kainų.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 05 06, 22:08)

o kaip paskui sureguliuoja tuos langus ant paprastu metalinkiu kampuku? sitie kaip matau gali viena krastine pakelti ar nuleisti varzto pasukimu..
Atsakyti