QUOTE(isd969 @ 2014 05 04, 19:33)
O tai kodiel taip blogai putos? Nes paskaicius susidaro geras ispudis, taciau kaip praktikoje?Bet jeigu griauti isorini mura ir daryti papildoma siltinima, tai kaip su langais? Dabar siltinimo storis 10 cm ir 3.5 cm oro tarpas. Nes langai mediniai, geri, galvojome tik stiklo paketa keisti.
Del darbo kokybiskumo ir patogumo, nusprendeme stoga siltinti putomis atviru ir uzdaru poru. Nes stogas dabar apsiltintas tik 15 cm
Dabar sildymas dujinis, taciau kaip alternatyva vasaros metu ir kai nera labai salta galvojame nauduoti oras - vanduo SS.
Tai sakot rekuperacine sistema dar imanoma padaryti, jeigu ortakiai nera isvedzioti? Tai kokia pasirinkti? Nes kiek domejausi, sunku apsispresti ir pasirinkti tinkama varianta.
Dar galvojame apie zidini, kaip alternatyva sildymui ziema.
Putos nėra blogai, tik brangu, bet jos turi savų pliusų. Kadangi stogas iš medinių konstrukcijų - judantis, purkšti uždarų putų negalima. Jei sienos iš išorės jau apšiltintos 10cm putplasčiu, situacija keičiasi. Teisingai supratau?
O dėl šildymo, tai tiek alternatyvų, kad už jų visų kainą net geoterminis išeitų. Jei turit dujas, kam dar investuoti į papildomą šildymą
? Priėmėt sprendimą šildytis dujomis ir šildykitės jomis. Kai jau prispirs reikalas, tada ir galvokit apie kitą variantą, bet kad tas reikalas artimiausiu metu prispirs, abejoju.
Rekuperaciją galima ir į seniau statytą namą įsirengti. Reikės tik sugalvoti, kur ortakius pakloti, bet geras projektuotojas šią problemą turėtų išspręsti.
Papildyta:
QUOTE(isd969 @ 2014 05 04, 21:54)
Dabar sienu "sumustinis" toks:
1. Klinkerio muras 8.5 cm 》oro tarpas 3.5 cm》termoizoliacija Paroc 12 cm》 blokeliu muras 18 cm (15 cm)
2. Apdailinis tinkas》 silumos izoliacija FAS 12 cm. 》 klijavimo sluoksnis 》 blokeliai M15 (M18)
Tai kaip speju reikes viska imti lauk ir siltinti is naujo. Be to man atrodo ir langai mure, o ne siltynimo sluoksnyje.
Kokio storio siltynima geriausiai daryti ir ka pasirinkti?
Tai namas jau kaip ir apšiltintas. Tai tikrai ne senos statybos namas. Čia visai kita kalba. Oro tarpas skirtas ventiliacijai, tik jis turėtų būti kitoje vatos pusėje. Jei namas šaltas, tai greičiausiai bus darbo brokas. Kadangi apdaila brangi, nesiūlyčiau jos keisti, bent jau pradžiai. Putų purškimas panaikintų ventiliuojamą tarpą, bet apšiltinimo broką gal ir išspręstų. Čia tiktų uždarų porų putos labiau, bet jos gerokai brangesnės.
Siūlyčiau kreipti į projektuotoją, čia reikalingas rimtesnis situacijos vertinimas.
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 05 05, 15:35)
Siaip jau smagu, idomu ir manau naudinga butu isgirsti tamstos "uz ir pries" orinuku klausimu
ir aplamai apie sildymo planus placiau pristatyti
Dėl orinukų, tai man nepatinka išorinio bloko triukšmas ir vien dėl šio niuanso aš jam dedu veto, nesigilindamas į jokius kitus niuansus.
Kadangi pas mane beveik įrengtas geoterminis, klausimų, kokia pas mane bus šildymo sistema kaip ir nekyla. Jei nebūčiau "strahavęsis" dabar tikrai šildyčiausi tik elektra. Tiesa ir sienas tada jau garantuotai iki PN reikalavimų būčiau pastorinęs. Bet kokiu atveju, būtų pigesnis namo įrengimas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 05 05, 21:27)
Šiandieną pradėjo montuoti langus. Visgi nusprendžiau, kad langai kabės ore, t.y. nuo sienos bus atitraukti 12-13 cm. Štai čia kelios nuotraukos:
pirma ir
antra.
Darbas tvarkingas, gražiai atliktas. Langai tikrai bus tvirtai sumontuoti. Kaip sakant, dėl langistų darbo garantuotai problemų neturėtų kilti. Tik vienas niuansas, neįsivaizduoju, kas imsis jums langus apšiltinti. Norėčiau žvilgtelėti ne į langų montavimo darbus, bet būtent putplasčio aplink langus dėjimo.
Kaip manote - pjaustyti ar ne?
Skambink kitiems PHZ langų gamintojams ir aiškinkis, pradžiai dėl PHZ profilio. Jei paaiškės, kad ne tas profilis, tai absoliučiai pjaustymo poreikis atkris. Nors gal geriau tiesiai REHAU atstovybę paskambink. Gal ir patarimų gausi, kaip nepjaustęs patikrint.
Aš tai turėjau mintį gręždamas patikrinti. Skylutes lengviau užtaisyti.