QUOTE(prek @ 2014 05 02, 13:20)
Tfu-tfu-tfu, ekserimentuoju jau ne pirmi metai, ir sakyčiau visai sėkmingai. Ir spalvą pasidarau kokią noriu, ir uždažo visur kur reikia, ir kirpykloj gavau kaip ir komplimentą: "turbūt lengvai dažosi? (ta prasme, kad plaukai gerai priima spalvą)"
Realiai toli gražu, ir iš kirpėjos esu išėjus "šėma", nes dažai prastai uždažė. Tiesiog reikia susirast tinkamus dažus.
Dažų skirtumas visgi yra. Tas, kas "universalu", niekada neprilygs "asmeniška".
Aš ne kirpėja, tai nežinau... bet iš esmės tie dažai visi gan agresyvūs plaukų atžvilgiu ir tas nusidažymas ne tik nuo dažų kokybės priklauso. Tarkim man kirpėja ėsdino spalvą su pačiu silpniausiu oksidatorium, tuo tarpu aš pati vis imdavau stipresnį, kad tą geltonumą išgraužt. Man kirpėja paaiškino kad imant stiprų oksidatorių geltona labai išlenda, o kad taip neįvyktų reik imti visai silpną ir ilgai bei nuobodžiai balint. Tie patys milteliai, tie patys oksidatoriai (ta prasme firma ta pati), o rezultatas visai kitas.
Tarp skirtų profesionalams ir individualiam naudojimui kokį matau skirtumą aš - individualiam naudojimui skirtoje pakuotėje viskas yra: pirštinės, buteliukas maišymui, oksidatorius, dažas, balzamas po dažymosi, o profesionaliam viska perki atskirai. Aišku jai jau dažai pastoviai, tai paprasčiau nusipirkt sau patogius priedus ir nepirkaliot permokant, bet nemanau kad oksidatorių nežinant subtilybių įsigyčiau kitokį, nei būna įprastai. Bet aš šiuo metu tik planuoju pradėt dažyt, tai tikrai nepirksiu visko. O spalvas galim maišyti tokiu pat pasisekimu tiek profesionaliam naudojimui skirtus dažus, tiek individualiam. Esu bandžius ir ne kart