QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 15, 19:56)
Tu blogai perskaitei, į senatvę aš ne pašaltėjau, o pašiltėjau. Oda pagaliau pradėjo bent kažkiek įdegti, o plaukai patamsėjo. Akys tapo šiek tiek skaidresnės ir šviesesnės, nei atsimenu iš mokyklos laikų. Ir kontrasto, suprantama, liko mažiau.
Tipi nesikeičia, ir kiekvienas tipas yra nuo - iki. Į kiekvieną tipą telpa daug skirtingų bobų, ir negali sakyti, kad du, tarkim, warm springai bus identiški savo spalvomis. Dėl to tie ten BFAS ir skirsto tipus dar į potipius. Pvz. kaip sakiau, aš nesu stačiai light spring, bet light coralline spring, o yra dachera kitokių light springų.
Žo, eik tada ten pasigilint
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 11:50)
Tada kurį laiką gyvenau kaip warm spring - bet šiltumo matau, kad per mažai. Žodžiu, aiškinuosi toliau. WS ir BS spalvų daug sutampančių, tai bėdos nėra, bet įdomumo dėlei norisi žinoti teisybę. Pinigų gaila, taip eičiau netekus kantrybės ir nusistatyčiau salone.
Žinai ką, jei bogu, nueik tu ir nusistatyk mokamai
Nu kas tau dar šilčiau už Warm spring? Warm autumn? Nu bet tau skaidrios spalvos geriau už dulkėtas. Tai kas dar galėtumei būti?
Šiltas tipas, vasaros ir žiemos atkrenta. Tada lieka pavasaris arba ruduo. Oda šilta, plaukai šilti, akys šiltos (šiltos, ne šaltos). Nu tai tada kas??? Nebėr variantų, ar tu supranti, sezonų yra tik 12. Ir visos pasaulio bobos į juos turi susitalpint. Dulkėta ar skaidri - jau testavom, skaidri. Tai tada kas? Braitas - negali būt, mažai kontrasto ir jis šaltesnis, su žiemos įtaka, toks poneutralis. Laitas - irgi taip pat, daugiau mažiau neutralus, nes su vasaros įtaka. Pats šilčiausias pavasaris - warmas, tai tu tam ir priskirta. Būtum braitas - niekaip neišvežtum tų savo rudų/ryžų spalvų, o dabar net rudens raštai - pusiau su bėda...
Tai kad daugiau nieko ir nebelieka. Ar tu turi kokį alternatyvų variantą?
Papildyta:
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 11:50)
Oi ne, niekur grūst, tiesiog man nėra akivaizdus tavo buvimas pavasariu. Gal ir pačiai, metus gyvenant su pavasario spalvomis, kyla abejonių?
Žėk. Spalvų pasaulyje yra labai daug, jų visų į tas 12 palečių nesukiši. Kompiuteryje paletės kiek kreipia spalvas, žo, nėra jos tokios jau labai tikslios. Iš principo vat taip nusistatytas tipas tai yra tokia na kaip ir kryptis, vat tu žinai, kad skaidrios ir šiltos spalvos tau gerai, kad išneši kažkiek žemės spalvų, tai parduotuvėj į kokias žiemos spalvas jau nė nežiūrėsi. Bet visada kils visokių abejonių, netikslumų, iš serijos, ar ta mėlyna braito, ar warmo. Bet čia iš esmės yra smulkmena, idealiai nutaikyt turbūt neįmanoma, neturint gatavos tau specialiai pagamintos paletės, o su ta palete realiai užsikruši. Gi sakau, turėjau ir žaidžiau - ji nenaudinga. Nes jei derinsi viską toč toč kad būtų kaip paletėj, tai paaiškės, kad kokiam Akropoly išvis nėra nei vieno tiksliai tavo spalvos daikto išskyrus kokius vyriškus triusikus
Žo, žinai kryptį ir orientuojiesi, o tikslumo čia nėr ir nebus.
Net ir tiksliai žinant tipą. Man kitoj temoj moteris skundėsi. Nustatė jau tipą, vasara kažkuri, ji prisipirko savo spalvos rūbų - tų tokių dulkėtos rožės marškinukų ir kt. Ir ką ji pamatė? Kad tie ružavi marškinukai labai pabrėžia veido raudonį, ten kažkokią dėmę alerginę, kurios šiaip nesimato. tai aš jai ir sakau - rožinė spalva tokia jau yra, tinka/netinka. net jei ji tavo tipo, bet jei yra ant veido kažkas ružavo, ko neturėtų būti, ružavos geriau vengti.
Lygiai kaip ir tos visos baltos/dramblio kaulo. Man gal va sezonas leidžia baltą kažkokią, bet jei mano dantys yra žymiai geltonesni už ją, tai aš vis viena negaliu jos naudoti, nes atrodysiu kaip nutrija.
Žodžiu, čia nėra jokio tikslumo, o yra orientacinis sportas. Paletės - silpniems!