Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(Mute @ 2014 09 16, 10:25)
na tik nesakyk kad nori į BW nugrūst.. kur aš veržiaus po BS biggrin.gif

Oi ne, niekur grūst, tiesiog man nėra akivaizdus tavo buvimas pavasariu. Gal ir pačiai, metus gyvenant su pavasario spalvomis, kyla abejonių?

Mane visada nudžiugina, kai iškyla nauja hipotezė apie mano spalvinį tipą, apima aiškumo jausmas, bet po to, kurį laiką pagyvenus su tuo spalviniu tipu, ima lįsti neaiškumai, neatitikimai, tada apima abejonės. Po tų abejonių išaiškėja, kad tipas turėjo būti ne tas. Taip buvo ir mane diagnozavus kaip soft summer (tipo, nei šilta, nei šalta) - pasirodė, kad visgi ryškumo gerokai per daug. Tada kurį laiką gyvenau kaip warm spring - bet šiltumo matau, kad per mažai. Žodžiu, aiškinuosi toliau. WS ir BS spalvų daug sutampančių, tai bėdos nėra, bet įdomumo dėlei norisi žinoti teisybę. Pinigų gaila, taip eičiau netekus kantrybės ir nusistatyčiau salone.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 15, 19:56)
Tu blogai perskaitei, į senatvę aš ne pašaltėjau, o pašiltėjau. Oda pagaliau pradėjo bent kažkiek įdegti, o plaukai patamsėjo. Akys tapo šiek tiek skaidresnės ir šviesesnės, nei atsimenu iš mokyklos laikų. Ir kontrasto, suprantama, liko mažiau.

Tipi nesikeičia, ir kiekvienas tipas yra nuo - iki. Į kiekvieną tipą telpa daug skirtingų bobų, ir negali sakyti, kad du, tarkim, warm springai bus identiški savo spalvomis. Dėl to tie ten BFAS ir skirsto tipus dar į potipius. Pvz. kaip sakiau, aš nesu stačiai light spring, bet light coralline spring, o yra dachera kitokių light springų.

Žo, eik tada ten pasigilint biggrin.gif

QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 11:50)
Tada kurį laiką gyvenau kaip warm spring - bet šiltumo matau, kad per mažai. Žodžiu, aiškinuosi toliau. WS ir BS spalvų daug sutampančių, tai bėdos nėra, bet įdomumo dėlei norisi žinoti teisybę. Pinigų gaila, taip eičiau netekus kantrybės ir nusistatyčiau salone.

Žinai ką, jei bogu, nueik tu ir nusistatyk mokamai biggrin.gif Nu kas tau dar šilčiau už Warm spring? Warm autumn? Nu bet tau skaidrios spalvos geriau už dulkėtas. Tai kas dar galėtumei būti?

Šiltas tipas, vasaros ir žiemos atkrenta. Tada lieka pavasaris arba ruduo. Oda šilta, plaukai šilti, akys šiltos (šiltos, ne šaltos). Nu tai tada kas??? Nebėr variantų, ar tu supranti, sezonų yra tik 12. Ir visos pasaulio bobos į juos turi susitalpint. Dulkėta ar skaidri - jau testavom, skaidri. Tai tada kas? Braitas - negali būt, mažai kontrasto ir jis šaltesnis, su žiemos įtaka, toks poneutralis. Laitas - irgi taip pat, daugiau mažiau neutralus, nes su vasaros įtaka. Pats šilčiausias pavasaris - warmas, tai tu tam ir priskirta. Būtum braitas - niekaip neišvežtum tų savo rudų/ryžų spalvų, o dabar net rudens raštai - pusiau su bėda...

Tai kad daugiau nieko ir nebelieka. Ar tu turi kokį alternatyvų variantą?
Papildyta:
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 11:50)
Oi ne, niekur grūst, tiesiog man nėra akivaizdus tavo buvimas pavasariu. Gal ir pačiai, metus gyvenant su pavasario spalvomis, kyla abejonių?

Žėk. Spalvų pasaulyje yra labai daug, jų visų į tas 12 palečių nesukiši. Kompiuteryje paletės kiek kreipia spalvas, žo, nėra jos tokios jau labai tikslios. Iš principo vat taip nusistatytas tipas tai yra tokia na kaip ir kryptis, vat tu žinai, kad skaidrios ir šiltos spalvos tau gerai, kad išneši kažkiek žemės spalvų, tai parduotuvėj į kokias žiemos spalvas jau nė nežiūrėsi. Bet visada kils visokių abejonių, netikslumų, iš serijos, ar ta mėlyna braito, ar warmo. Bet čia iš esmės yra smulkmena, idealiai nutaikyt turbūt neįmanoma, neturint gatavos tau specialiai pagamintos paletės, o su ta palete realiai užsikruši. Gi sakau, turėjau ir žaidžiau - ji nenaudinga. Nes jei derinsi viską toč toč kad būtų kaip paletėj, tai paaiškės, kad kokiam Akropoly išvis nėra nei vieno tiksliai tavo spalvos daikto išskyrus kokius vyriškus triusikus biggrin.gif

Žo, žinai kryptį ir orientuojiesi, o tikslumo čia nėr ir nebus.

Net ir tiksliai žinant tipą. Man kitoj temoj moteris skundėsi. Nustatė jau tipą, vasara kažkuri, ji prisipirko savo spalvos rūbų - tų tokių dulkėtos rožės marškinukų ir kt. Ir ką ji pamatė? Kad tie ružavi marškinukai labai pabrėžia veido raudonį, ten kažkokią dėmę alerginę, kurios šiaip nesimato. tai aš jai ir sakau - rožinė spalva tokia jau yra, tinka/netinka. net jei ji tavo tipo, bet jei yra ant veido kažkas ružavo, ko neturėtų būti, ružavos geriau vengti.

Lygiai kaip ir tos visos baltos/dramblio kaulo. Man gal va sezonas leidžia baltą kažkokią, bet jei mano dantys yra žymiai geltonesni už ją, tai aš vis viena negaliu jos naudoti, nes atrodysiu kaip nutrija.

Žodžiu, čia nėra jokio tikslumo, o yra orientacinis sportas. Paletės - silpniems! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 12:50)

Mane visada nudžiugina, kai iškyla nauja hipotezė apie mano spalvinį tipą, apima aiškumo jausmas, bet po to, kurį laiką pagyvenus su tuo spalviniu tipu, ima lįsti neaiškumai, neatitikimai, tada apima abejonės. Po tų abejonių išaiškėja, kad tipas turėjo būti ne tas. Taip buvo ir mane diagnozavus kaip soft summer (tipo, nei šilta, nei šalta) - pasirodė, kad visgi ryškumo gerokai per daug. Tada kurį laiką gyvenau kaip warm spring - bet šiltumo matau, kad per mažai. Žodžiu, aiškinuosi toliau. WS ir BS spalvų daug sutampančių, tai bėdos nėra, bet įdomumo dėlei norisi žinoti teisybę. Pinigų gaila, taip eičiau netekus kantrybės ir nusistatyčiau salone.

abejonių dėl spalvų buvo kai tipą nustatinėjo, ns buvau įstikinus kad man tinka rudos spalvos, labiau rudeninės., o ne ryškios. O dabar nė žiūrėt į tokias nenoriu, tik į ryškias, kaip Noa pasakytų - papūgiškas biggrin.gif kuo ryškiau, tuo gražiau biggrin.gif o tik užsidedu ka nors tokio blankaus, nuskalbto tai jau tokia sau vargšė atrodau doh.gif kad iš karto tą rūbą metu šalin biggrin.gif tik va su juoda kažkaip keistai sau atrodau, tai speju kad visdėlto ne žiema, ne BW. Bet BS ir BW spalvos kažkiek panašios, tai nesuku dėl to galvos, o į kitus tipus nė negalvoju pereit smile.gif
ir kodėl tau nėra akivaizdus buvimas pavasariu?? dėl odos spalvos ar dėl kitko?

ar patemtum tokias BS spalvas? mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mute: 16 rugsėjo 2014 - 12:03
QUOTE(Noa @ 2014 09 16, 11:28)
Tipi nesikeičia, ir kiekvienas tipas yra nuo - iki. Į kiekvieną tipą telpa daug skirtingų bobų, ir negali sakyti, kad du, tarkim, warm springai bus identiški savo spalvomis. Dėl to tie ten BFAS ir skirsto tipus dar į potipius. Pvz. kaip sakiau, aš nesu stačiai light spring, bet light coralline spring, o yra dachera kitokių light springų.

Žo, eik tada ten pasigilint biggrin.gif
Žinai ką, jei bogu, nueik tu ir nusistatyk mokamai biggrin.gif Nu kas tau dar šilčiau už Warm spring? Warm autumn? Nu bet tau skaidrios spalvos geriau už dulkėtas. Tai kas dar galėtumei būti?

Taip ir du bright springai bus neidentiški. Nežinau. Kodėl sakai, kad šilčiau už warm spring turi būti? Warm spring ir yra šilčiausias (kartu su warm autumn). O aš nesu šilčiausia, nes tikrai yra kur kas šiltesnių už mane.

Pagal BFAS aš buvau tada nagrinėjusis, pagal viską išėjo ultramarine spring. O anas būna tiek BS, tiek WS. Tai kaip ir niekas neaišku.

Suprantu, kad bet kuriuo atveju esu pavasaris, abejonių nekyla. Ir kažkuris iš tų dviejų, nes pagrindinės spalvos jų abiejų vienodos, ir jos man puikiai tinka. Ružavų vis vien nepradėčiau nešioti, kad ir tiktų jos man. Bet norisi, kaip ten sakoma, TIE-SOS biggrin.gif

QUOTE(Mute @ 2014 09 16, 11:38)
ir kodėl tau nėra akivaizdus buvimas pavasariu?? dėl odos spalvos ar dėl kitko?

ar patemtum tokias BS spalvas? mirksiukas.gif

Man tavo bendras vaizdas visgi į šaltoką ir gaivų neša. Turi tokio skaidrumo, žiemiško. O gal tiesiog fotoaparatas labai geras smile.gif

Čia BS, sakai? Didžioji dalis yra ir WS, aš tokias ir nešioju, jos man tinka. Netiktų tik tas balkšvas megztinis iš apatinės eilės (greičiausiai). Bent jau neturiu tokios spalvos, o visas kitas spintoje rasčiau, kai kurių ir ne po vieną.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 14:45)

Man tavo bendras vaizdas visgi į šaltoką ir gaivų neša. Turi tokio skaidrumo, žiemiško. O gal tiesiog fotoaparatas labai geras smile.gif

Čia BS, sakai? Didžioji dalis yra ir WS, aš tokias ir nešioju, jos man tinka. Netiktų tik tas balkšvas megztinis iš apatinės eilės (greičiausiai). Bent jau neturiu tokios spalvos, o visas kitas spintoje rasčiau, kai kurių ir ne po vieną.

Taigi BS yra su žiemos įtaka, vadinas turi kažką šalto, nėra visiškai šiltas. Todėl ir esu kaip sakiau viena koja žiemoj, kita pavasarį biggrin.gif o kur pas tave žiemos įtaka? mirksiukas.gif
Man tas balkšvas tiktu, jei butu su gelsvu atspalviu, turiu toki ir vienintelio iš tokių blankių spalvų neišbrokuoju. O va tas rudai oranžinis švarkelis tai nežinau kaip čia atsidurė biggrin.gif šito tai nenešiočiau schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man tas rudai oranžinis labai labai geras būtų. Ir kai šviesiais plaukais buvau jaunystėje, turėjau tokį golfą, super atrodė. Bet ta spalva yra ir WS, ir BS paletėse, bent jau labai panaši.

Mute, o kur žiemos įtaka pas kitas neseniai įdėtas BS garsenybes, kurios blondinės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 16 rugsėjo 2014 - 13:51
QUOTE(Hiver @ 2014 09 16, 09:33)
O ta mano randama raudona tokia panasiai: Kokia metu laikui, potipiui, kaip manot?
user posted image

man tokios neblogai tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 15:50)
Man tas rudai oranžinis labai labai geras būtų. Ir kai šviesiais plaukais buvau jaunystėje, turėjau tokį golfą, super atrodė. Bet ta spalva yra ir WS, ir BS paletėse, bent jau labai panaši.

Mute, o kur žiemos įtaka pas kitas neseniai įdėtas BS garsenybes, kurios blondinės?

pas tų šviesiaplaukių tai man akys išraiškingesnės, į akis krenta, tokios vaiskesnės.. bet reiktų pažiūrėt per kita monitorių, kad aiškiau butų.. šitas amžinai viską nupilkintą rodo biggrin.gif
dabar mastau, kad jei manai kad esi tipo ale BS, tai kažkas turėtų tikti iš BW paletės, bet tai ko nėra TS paletėj...... gal kokią elektrinę salotinę ar geltoną prasitestuok mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 13:45)
Taip ir du bright springai bus neidentiški. Nežinau. Kodėl sakai, kad šilčiau už warm spring turi būti? Warm spring ir yra šilčiausias (kartu su warm autumn). O aš nesu šilčiausia, nes tikrai yra kur kas šiltesnių už mane.

Pagal BFAS aš buvau tada nagrinėjusis, pagal viską išėjo ultramarine spring. O anas būna tiek BS, tiek WS. Tai kaip ir niekas neaišku.

Suprantu, kad bet kuriuo atveju esu pavasaris, abejonių nekyla. Ir kažkuris iš tų dviejų, nes pagrindinės spalvos jų abiejų vienodos, ir jos man puikiai tinka. Ružavų vis vien nepradėčiau nešioti, kad ir tiktų jos man. Bet norisi, kaip ten sakoma, TIE-SOS biggrin.gif

Nu man tos šviesiosios ryžos neatrodo nei kiek šiltesnės už tiesiog geltonai rudas biggrin.gif . Čia tas pats klausimas ar Warm Autumn būtinai turi būt ryžas. Sakyčiau ryžukus reiktų išvis į kažkokią atskirą kategoriją testuot biggrin.gif . Bo iškraipo Warm sąvoką. Prie WS rašo: deep golden blonde to light golden braun (kaip reik suprast dažniau pasitaiko), strawbery blonde or coppery red.

Kurios spalvos BS ir WS vienodos? Daug bendrumo spalvose nematau, tiek pat kiek tarp visų pavasarių. Tarkim čia dėtų WS mėlynų nei pro kur negalėčiau užsidėt - per šiltos, ir per muted... nekalbant apie SA mėlynas - ten tai totalus košmaras doh.gif mano spalvos mėlynos sakyčiau tokios paviršutiniškos ir labai jau šviečiančios unsure.gif Išvis visos BS spalvos neįtikėtinai ryškios, kažko subtilaus reik labai paieškot... juoda su kažkokiu sidabru, be kokios bright spalvos - mirtis... taip kad labai švęst ir džiaugtis irgi nėra kuo verysad.gif .
Va kaip siūlo BS rengtis:
user posted image
O taip jau WS:
user posted image
Atsakyti
user posted image
user posted image

...ir va dar koks grožis BS, kurio WS niekaip neišvežtų... prašom prasitestuokit biggrin.gif , beja ta fuksija ar kas ji prie great color BS įdėta:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 16, 13:45)

Aš sakau priešingai. Kad už Warm spring šiltesnių nėra, tai kur jau tau toliau, o Bright spring yra daugiau neutralus. Pas tave nėra jokio neutralumo, nė kvapo, tu esi neabejotinai šilta, niekas, į tave pažiūrėjęs, nesuabejotų, ar tu ne žiema - o va ties Mute abejojo. Ties manim abejojo, ar aš ne vasara, pati kartą abejojau, o light gi ir yra su vasaros įtaka. O ties tavim - tik ar ne ruduo. Tai kas dar tu gali būti? biggrin.gif Nei manęs, nei Mute niekada niekas nė visiškai girtas nebūtų palaikęs rudeniu.

Tai nesvarbu, kad yra šiltesnių žmonių, vis tiek tu pakankamai šilta tam warm spring. Bet kam kitam tu per šilta smile.gif

O BFAS tie visi viduriniai vardai keartojasi per visus ar bent per kelis tipus, bet pagal ką jie skiriami - nesuvokiu.

Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2014 09 16, 15:40)
ta fuksija ar kas ji prie great color BS įdėta:

user posted image

O pas BW irgi yra ryskiai rozine bet va ji jau kitokia:
user posted image

QUOTE(bytte @ 2014 09 16, 11:12)
va kažkokia ir bendroje vasarų raudonų paletėje, bet jai kiek į rudumą labiau manau jau rudens bus.

Aha, tikrai... bet ar tik ne soft summer ji priklauso? Nes kazkaip man uzsifiksave yra kad soft summer tinka burgundiska, o kazin kaip ji kitoms vasaroms? g.gif
Penkta eile nuo virsaus, pirma is desines spalva:
user posted image
Nezinau ar tokia:
user posted image
user posted image

QUOTE(inc @ 2014 09 16, 14:59)
man tokios neblogai tinka  mirksiukas.gif

Apie dark autumn pirmiausia ir pagalvojau kai pamaciau tas spalvas. drinks_cheers.gif Tik mane klaidina jose esantis lasas saltumo kazkokio. Labai neaiski spalva, va butu ta jaucio kraujo vadinama, butu akivaizdziai silta, arba tamsi spanguoline, sakyciau salta, o dabar... biggrin.gif

QUOTE(Mute @ 2014 09 16, 15:19)

dabar mastau, kad jei manai kad esi tipo ale BS, tai kažkas turėtų tikti iš BW paletės, bet tai ko nėra TS paletėj.

Labai gera mintis drinks_cheers.gif

Atsakyti