Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

Propoguoju tokius su spalva be spalvos biggrin.gif
parduotuvėje paimi penkis buteliukus, žiūri žiūri prie tų dienos šviesos lempų. Parsineši namo ir kas antras pirkinys prie rankų odos taip šiaip sau, kas antras puikiai. Ir atrodo ko čia nepataikyt su tokia spalva lotuliukas.gif
vasaros ir žiemos(daiktų spalva, nes ta šone žiemos jau kažkokia neaiški) tinkamos man, o kitų sezonų nesveikai atrodo ant rankų. Aš LSu smile.gif

QUOTE(bytte @ 2014 09 08, 10:33)
pabandžiau tokios spalvos laka -  thumbup.gif (Jar - pavasaris; Leto - vasara; Jesen - ruduo; Zima - žiema), kaip kitiems tokie Bežinės variantai?
user posted image

Atsakyti
is tu beziniu man (SA) be abejones tinka rudeniui priskirta bezine, bet ir visos kitos bezines tinka. JUk visos tos bezines spalvos yra pamurzintos ir neryskios.
va kaip atrodo SA sviesios spalvos.
user posted image

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif nagrinėjausi jūsų nuorodas, iškilo visokių neaiškumų, kaip pradedančiai biggrin.gif ar padėsite nusistatyti savo spalvinį tipą? Nuo kokių spalvų pirmiausia pradėti fotografuotis, kad įsitikinti tipu?
Atsakyti
O tu kokių nors įtarimų savo tipu ar turi? smile.gif Kokios akys, oda, natūralūs plaukai?

Šiaip tai svarbiausia nusistatyti kontrastingumą ir šiltumą/šaltumą. Kontrastingumas tai iš esmės skaitosi - ar smarkiai tamsios akys ir šviesi oda. Jei, tarkim, akys tamsios, o oda šviesi, tada žmogus kontrastingas. Į antakius kreipiam dėmesį tik pagalbiniu atveju, kai reik nustatinėt plaukų spalvą, šiaip nekreipiam dėmesio, nes šiais laikais antakius gali nusipaišyti belekas smile.gif

O šiltumas/šaltumas tai nusistatys na kad ir su tokiom spalvom:

smėlio (camel)/beige (taupe, kakavinė).
salotos/mėtos
oranžinė/šalta ružava

O taip tai galima čiupti visas spalvas, kurios po ranka. Ir netgi visokius raštuotus reikalus, dzin, vyro, vaiko ar paklodę.

Ir žinai ką, fotografuokis taip, kad matytųsi kaklas. Išvis daugiau žiūrėt reikia į kaklą. Užtat kad veide kartais būna kokių pidmentinių dėmių, arba kraujagyslės raudonos, ir tai kreipia vaizdą - šaltina. O iš tikro kraujagyslės ant žandų - tai visai ne žmogaus šaltumas, o odos defektas, lašas krempudros, ir defekto nėr biggrin.gif
Žo, kaklas naudingas smile.gif
Atsakyti

Aš turiu įtarimų dėl cool summer, labiausiai. O toliau gal dar soft summer, soft autumn, o gal ir nelabai. Aš labiau linkstu šiaip prie šalto tipo,bet..
..jeigu būčiau šiltas tipas, tai turėtų tikti daugiau/mažiau visos šiltos spalvos ar bent dauguma? Juk negali taip būti, kad tinka tik keletas? Tai turbūt arba tik man atrodo, kad su jomis atrodau gražiai, arba neskiriu šiltų? biggrin.gif
..kaip yra su soliariumo įdegiu? Kaip suprantu soliariumo įdegis yra šiltesnis.. o tai reiškia, kad šaltų tipų odos spalva pašiltėja ar vis tiek įdega šaltai?

Akys mėlynos, man atrodo turi pilkšvumo, bet ne tamsiai, labiau į žydrumą, šviesios labiau. Natūralūs plaukai iš dark blond, tradiciškai tokie šviesiai rusvi, mano manymu su pilkumu, bet plaukų atspalvius man sunku atskirti.. ir atsiminti biggrin.gif oda šviesi - natūraliai, bet vaikštau į soliariumą ir būnu lengvai rusva, tai man iš karto didelis klaustukas ar tai keičia šaltumą. Net nesifotografavus iš karto galiu atsakyti, kad pagal paminėtas spalvas - tinka šaltos išvardintos, netinka šiltos. Bet man vėl kyla klausimas ar tinkamo atspalvio oranžinę bandau? Ar turi tikti bet kokia oranžinė? Tai soft autumn suprantu atmesti, lieka summer, cool ir soft?
Atsakyti
būtų paprasčiau jei įkeltum foto
Atsakyti
Įkelk tiesiog kelias paprastas foto, kur ne specialiai fotografuota. Pagal jas mes iškelsim hipotezes ir pasiūlysim, kokias spalvas testuoti smile.gif Pagal aprašymą išties panašu į vasaras. Įdegis šiltumo prideda, bet ne iš esmės, nepakeičia spalvinio tipo.

Ar gražiai tinka pelenų rožinė spalva? Rudeniui, net ir SA, ji neypač, o vasaroms visoms - vaau. Ar vau ji ant tavęs?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 13 rugsėjo 2014 - 08:09
Oi, kad aš baisiai nenoriu viešai rodytis.. unsure.gif aišku, suprantu, kad nemačius tolygu burti iš kavos tirščių, bet todėl ir noriu gairių, nuo kokių spalvų pradėti lygioje vietoje. Tuo labiau, kad aš pati suabejoju ar tikrai gerai apibūdinu tas spalvas. Labiausiai mane trikdo, kad keletas kirpėjų ir visažisčių yra mane pavadinę šiltu tipu..

..bet jeigu mano plaukai šiuo metu nudažyti truputį šiltoku atspalviu, o aš pasirodysiu esanti šalta.. ar fotografuojantis su spalvomis tie plaukai neiškreips vaizdo? Ar net su netinkamai nudažytais plaukais pasimatys, kad labiau tinka šaltos spalvos?

O kaip spalvų dėliojimas kompiuteryje šalia nuotraukos prie veido? Ar tai galėtų lygiavertiškai atstoti gyvą fotografavimą? Nes turiu siaurą spalvų pasirinkimą.
Atsakyti
Bijai vilko - neik į mišką smile.gif Yra, kur mokamai spalvinius tipus nustatinėja, ten viešai rodytis nereikia.

Jeigu plaukai nudažyti šiltu atspalviu, o jums šiltas netinka, nes esate šalto tipo, tai ir matysis. Kad kažkas ne taip.

Spalvų dėliojimas kompiuteriu šiek tiek gali padėti susigaudyti, bet tik labai bendrais bruožais. Nes realiai dėvimos spalvos meta šešėlį ant veido. Kažkurios išryškina ratilus po akimis, kažkurios priverčia odą švytėti. Jeigu kompiuteriu dėliosite spalvas, efekta sant veido bus užmestas tos spalvos, kurią dėvėjote fotografuodamasi.
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2014 09 07, 17:59)
A tu juokauji? Kelintą kartą aš tau aiškiai sakau, kad ryža tu biggrin.gif Nu ne tokia ryža, kad akis braižo, bet poryžė biggrin.gif

O šita mergaitė prie neutralių, mano akimis žiūrint. Jei ir prie šaltų, tai ne prie pačių šalčiausių. Žėk, ta fuksija jai vos ne per šalta. Dar išveža, bet jau ne taip, kad liuosiai.

Aš vėl prie to savo... Na taip, poryžė, kaip ir visi pavasariai šiek tiek poryžiai, gerai įsižiūrėjus, taip? Akių nebraižo. Būtent. Ne iš karto pasimato, kad labai jau ten šilta stipas. Bet ar tai nereiškia, kad tipas iš šiltų link neutralių? Vis tiek manęs neapleidžia abejonės. Su amžiumi žmonės praranda šiek tiek kontrastą, juk taip? Ar tik nebus, kad aš esu padėvėtas, nuo senatvės nusitrynęs bright spring visgi? Mano akys tikrai labai tamsios mėlynai pilkos, visai nešiltos. Jaunesnė labai sėkmingai buvau nusidažiusi plaukus juodai ir nešiojau žiemos tipo rūbus. Bet su metais ėmiau justi, kad geriau, kai tą juodą plaukų spalvą pakeičiu ne tokia kontrastinga, ruda. Gal tai ne tik palaipsnį atėjimą į protą reiškia, bet ir objektyvų kontrasto apmažėjimą? Visgi, kaip bežiūriu, gerai man tinka spalvoti raštai ant juodo fono. Aišku, ne žieminiai, o įvairių pavasario spalvų raštai, ta marginimo spalva turi būti šilta, raštas stambus, kuo stambesnis, tuo geriau, jokio subtilumo negaliu užsidėti. Vis dar tebesu pasimetus.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2014 09 13, 16:51)
Bijai vilko - neik į mišką  smile.gif Yra, kur mokamai spalvinius tipus nustatinėja, ten viešai rodytis nereikia.

Tai taip, bet nebūtina rodytis, galima ir pačiai pabandyti nusistatyti, tik su šiokia tokia teorine pagalba 4u.gif dėl to mokamo.. mano nuomone, tai nėra verta, bet čia jau kitas reikalas, mano nuomonė, kuri čia turbūt nebus suprasta, kiek esu skaičiusi jūsų diskusijas tuo klausimu biggrin.gif

O kaip su tais pakankamai neutraliais tipais? Jie vienodai padoriai turi atrodyti ir su šilta, ir su šalta? Ar visi jų organai: oda, akys, plaukai turi būti neutralūs?

Klausau damos, eisiu fotografuotis, pradėsiu nuo tiesiog bet kokių šiltų ir šaltų.. žiūrėsiu, ką gero rasiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ur. @ 2014 09 13, 17:34)
Tai taip, bet nebūtina rodytis, galima ir pačiai pabandyti nusistatyti, tik su šiokia tokia teorine pagalba  4u.gif  dėl to mokamo.. mano nuomone, tai nėra verta, bet čia jau kitas reikalas, mano nuomonė, kuri čia turbūt nebus suprasta, kiek esu skaičiusi jūsų diskusijas tuo klausimu  biggrin.gif

O kaip su tais pakankamai neutraliais tipais? Jie vienodai padoriai turi atrodyti ir su šilta, ir su šalta? Ar visi jų organai: oda, akys, plaukai turi būti neutralūs?

Klausau damos, eisiu fotografuotis, pradėsiu nuo tiesiog bet kokių šiltų ir šaltų.. žiūrėsiu, ką gero rasiu  biggrin.gif

Pačiam sunkiau, nes įsijungia visokie išankstiniai savęs įsivaizdavimai, su spalvomis susijusios nostalgijos, simpatijos, atsiminimai. Žmonėms, kurie viso to nežino, nežino, su kokia suknele daugiausiai komplimentų sulaukei (nes gal jie buvo visai ne dėl spalvos), gali matytis objektyviau. Aišku, vertinant iš nuotraukos, irgi atsiranda niuansų dėl fotoaparato nustatymų, apšvietimo, fono.

Ne, gali būti vieni šilti, kiti šalti.

Na, pažiūrėkit dar kartą į mano marmūzę. Ar labai jau ten iš esmės skiriasi, iki tokio lygio, kad supergražu/superbaisu, kai esu vien su šiltom spalvom, kai šiltos spalvos su juoda, kai ryškios sunkiai nusakomo šiltumo/šaltumo spalvos?

user posted image

Aišku, turbūt yra taip, kad nė vienas pavasaris neprapuls su kitų pavasarių spalvomis, kaip ir nė viena vasara su kitų vasarų spalvomis. Na, bet aiškinantis iki galo, "dėl teisybės"...?
Atsakyti
Erszebeth, man gražiausiai su rudos spalvos palaidine. rolleyes.gif O ta žydra čia pvasario?
Ir šiaip klausimas: Ar gintaras tinka tik rudeniams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aina1979: 13 rugsėjo 2014 - 19:29