Aš apie tapytojus turėjau galvoje, dėl raudonplaukių... jau jie tai spalvas mato, o kažko visas raudonplaukes su juodom suknėm tapo. Vuo kad ir modeljanio moteris su raudonais plaukais:
Ta teorija kad negalim nei ryškiau, nei tamsiau, nei balčiau nei nuosava oda, plaukai bei akys. Man gavos visos pakankamai purvinos spalvos (nu ir pas ką ten bus kokios bright spalvos veide?), o va čia bats - BS pasirodo patapau . Tiesa man va odos papildanti spalva tai jooooo, kažkokia salotinė gavosi... sūnaus šakutė su šaukštu tokiais koteleis, bėgau prisidėt ar tikrai Tai ką aš taip apsirengus baisiai visiems graži atrodysiu? Gi vyrai išvis žalios nefiksuoja kaip moteriško objekto, aniems ten kokį raudonai mėlynos variantą paduok... Tai nafik man ta salotinė? mol oda gražiai atrodys... nu tai eisiu sportuot su tokia, ibo visai nepageidauju kad spoksotų, ir savęs baisios veidrodyje nenoriu matyt (žinot ne kaip ten veidas tokios kančios perkreiptas, čia gi visai nedvasingas reikalas).
Aš tai irgi galvoju apskritai reik ir tą sezonų teoriją su protu taikyt. Dabar nepamenu, bet kažkuri blogerė padoriai aiškino kaip koks tipas turi nešiot juodą. Na ten raštų prasme. Bet ir šiaip, gi ne veltui rokoko laikotarpiu juodą juostelę rišdavo ant kaklo, gi kad gražesnės būtų... o man tos damos paveiksluose labai gražios (beja osinkoi buvo išrišę kad tada buvo irgi vasaros tipas madoje, nes plaukus gi miltais pilkindavo, o spalvos visos tokios neaiškios, labai maišytos, šaltos).
O jai paakiai mėlyni, tai matyt geltonos negalim... na jai violetiniai mėlyni. O jai tik mėlyni, oranžinės... ir tų spalvų variantų bet kokių, tame tarpe ir su pilka, ir su juoda. Juoda kažkaip nelabai tuos paakius pabrėžia, nebent dar maišeliai yra. Va ką juoda pabrėžia, tai visokias raukšles, veido kontūro "patysimą", plius sendina, nes pilkumas=odos senumas. Išvis savo defektams papildomų spalvų reik vengt kaip maro, net iš savo spalvinio tipo.
gaila, kad negalima like'inti. nes paskutiniai du byttes postai
del juodos, as beveik visa ismeciau is savo spintos. bet va paskutiniu metu ne be taip kategoriskai ziuriu. aisku palto ar skareles juodos ne bet va turiu bliuskute kuri dekoruta juodom juostelem: norejau ismesti, bet pagailejau, o dabar dziaugiuosi, nera taip baisu, kaip is pradziu maniau. ir isvis atejo suvokimas, ka galima pasiskolinti is kitu paleciu ir kaip, o ko - ne.
ir isvis priejau isvados, kad svarbu ne tiek pati viena spalva, kiek visas spalvu derinys.
na pvz: man tinka derinys pilka su rudziu spalva, bet netinka pilka su melyna. reiskia is principo pilka spalva tinka, tik reikia zinoti su kuo derinti.
arba balta pati viena netinka, bet jei imu camel + balta, tada viskas ok.
kokia ryskoka spalva netinka, bet jei ta ryskia spalva imu apaciai, o virsuj imu gesinancia spalva, tada ok.
del juodos, as beveik visa ismeciau is savo spintos. bet va paskutiniu metu ne be taip kategoriskai ziuriu. aisku palto ar skareles juodos ne bet va turiu bliuskute kuri dekoruta juodom juostelem: norejau ismesti, bet pagailejau, o dabar dziaugiuosi, nera taip baisu, kaip is pradziu maniau. ir isvis atejo suvokimas, ka galima pasiskolinti is kitu paleciu ir kaip, o ko - ne.
ir isvis priejau isvados, kad svarbu ne tiek pati viena spalva, kiek visas spalvu derinys.
na pvz: man tinka derinys pilka su rudziu spalva, bet netinka pilka su melyna. reiskia is principo pilka spalva tinka, tik reikia zinoti su kuo derinti.
arba balta pati viena netinka, bet jei imu camel + balta, tada viskas ok.
kokia ryskoka spalva netinka, bet jei ta ryskia spalva imu apaciai, o virsuj imu gesinancia spalva, tada ok.
QUOTE(prek @ 2014 04 24, 11:24)
Ne be reikalo sako, kad "gerai" yra "geriausio" priešas. Apsirengiam principu "bus gerai", o kad galima atrodyt super ir su mažesniu špakliaus kiekiu - kažkaip į tai nė dėmesio nekreipiam.
Super čia kieno akimis. Va pupytės sau atrodo super, savo išriktiesiems atrodo super, o man visai ne super. Aš gal savo rate atrodysiu super, o jų ir kt. durnai ar negražiai. Atrodymas atrodymui nelygus, žiūrint ką mes tuo atrodymu transliuojam ir kokiu tikslu. Vat jei bogu, kad ir kiek papuoštu (spalvų derinimo prasme) moterį žalia suknelė, ji vyrų bus nepastebėta... o ta teorija kad mes mol dėl savęs puošiamės, aš netkiu, ibo jai gyventume visiškame rūke, ir galėtume tik patys save matyti... nu nesidažytume visai tikrai. Kaip minėjau, jai mano siekis atrodyti didžiai dvasinga moterimi - man juoda labai tiks, užteks skarelę pasirišt, kad fiziomordijos kontūro negadintų. O jai aš noriu atrodyt faina sexsulka, žaisminga ir sveika fiziškai - žo patelė pačiame žydėjime, tai aišku juoda man netiks. Jai norėsiu baisiai protinga ir principinga atrodyt, tai pasiruošusios poravimuisi patelės įvaizdis irgi ne tiks, ibo stereotipai sako - tokios moterys kvailos. Šiaip kalbant ne apie moteris... o apie vyrus... įdomu kurią patrauktų vyras su geltonu kostiumu? Ir ką mes apie jį pagalvotume? Ir kiek ten mums būtų svarbu kaip jo akys atrodo?
Raudonplaukis... be špakliaus, man su juoda ans gražus, toks myslingas romantikas (šiaip pastebėjau mėgsta jį rengt juodai/pilkai, visai be spalvų, kad išryškėtų tas jo ryžumas ir odos baltumas), nu o ne su juoda tiesiog ryžikas kažkoks, nu visai netraukia toks
Ne visai taip. Super - kai ryte atsikeli užsimiegojus, pasišiaušus, susiraukšlėjus, prisidedi tą tinkamą spalvą ir atrodai šviežut šviežutėlė kaip po ilgo poilsio ir daugybės atjauninančių bei gerinančių odos spalvą kosmetinių procedūrų. Špakliaus tam nereikia. O jau ten, kur prasideda kilogramai špakliaus, daug ką galima dėvėt. Tik paskui nuprausus kai ką ir išgąsdinti galima.
Dėl aukščiau įdėto paveikslo - tai kad tos panelės suknelė nėra juoda?
p.s. ir foną manau dailininkas sąmoningai darė ne juodą, ir apykaklaitė gerai atskiria ryžiuką nuo suknelės.
ir dar p.p.s O jei nutrinam tas juodas akis? Kurių realiai neturėtų būti?
p.s. ir foną manau dailininkas sąmoningai darė ne juodą, ir apykaklaitė gerai atskiria ryžiuką nuo suknelės.
QUOTE(bytte @ 2014 04 24, 12:56)
Super čia kieno akimis. Va pupytės sau atrodo super, savo išriktiesiems atrodo super, o man visai ne super. Aš gal savo rate atrodysiu super, o jų ir kt. durnai ar negražiai. Atrodymas atrodymui nelygus, žiūrint ką mes tuo atrodymu transliuojam ir kokiu tikslu.
QUOTE(bytte @ 2014 04 24, 12:56)
Šiaip kalbant ne apie moteris... o apie vyrus... įdomu kurią patrauktų vyras su geltonu kostiumu? Ir ką mes apie jį pagalvotume? Ir kiek ten mums būtų svarbu kaip jo akys atrodo?
Arbatą atpyliau
Patrauktų kokį psichūškės sanitarą, kuriam trūksta vieno paciento iki plano įvykdymo
Šiaip aš irgi manau. Kad aplamai tos sezoninės spalvos yra gerai, ir žinoti bei sugebėti matyti, kas tau tinka, o kas ne - yra labai gerai. Kaip sakydavo mano močiutė, gyvenime prisigadys Kas ką gesina ir kas ką ryškina, ir kodėl. Juolab, ne tik sau ir ne tik rengiantis tokios žinios praverčia, bet ir sienas dažant elementariai, kad prie sofos tiktų!
Vienok įsikalti į galvą vieną taisyklę ir maniakiškai siekti tobulumo būtent čia - durniaus požymis pats tikrasis neabejotinasis
Pirmiausia, tobulumas čia nėra pasiekiamas, kaip horizontas, nes kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. Juolab kad spalvinis efektas - čia ir dabar. Vat prisiderinau aš maikę idealiai, per 5 metus idealaus atspalvio tokią suradau. Pabėgėjau iki trūliko, gavau pompą, snukis tapo raudonas, ir psio, efektas jau ne kažką, eik persirengt Arba - pilkas kostiumėlis mane plonina prie pilkos sienos. Perėjau prie juodos sienos - basta, nebeplonina! O tu taip imk ir užtikrink, kad aplink tave nei fonai keisis, nei snukis tavo nepažaliuos, gal vidurius paleis, ir ką tada darysi Pasensi! Pražilsi! Dantis išsibalinsi! Įdegsi! Išbers! Maža kas...
Antriausia, visiškas taisyklių nelaužymas spalvose ar aplamai aprangoje visiems aplinkiniams rodo, kad žmogus yra visiškai nekūrybiškas ir gnyda arba jį taip žmona apvilko O nafig to reikia, nebent žmogus toks tikrai esi ir tuo didžiuojiesi, štai, aš gnyda, o mano žmona skiria spalvas Žinoma, taisykles reikia laužyti su protu, kad neprarasti gerai atrodančio žmogaus vardo, kaip tos juodai apsirengę prancūzės su prabangiom skarelėm Bet kitaip gaunasi... Na kažkaip be skonio. Kaip žmogus, kuris niekad nesikeikia ir niekad neviršija leistino greičio. Kaip Flandersas iš Simpsonų!
O idealūs ar šiaip, ar taip nesam
Kitaip tariant, manau, kad taisykles reikia žinoti labai labai gerai, kad retsykiais galima būtų jas protingai ir elegantiškai sulaužyti. Nes apranga yra žaidimas, o žaidimas turi turėti smagumo, o ne tik besmegeninis lindimas į kažkokį standartą. Ji pabrėžia mūsų išorę, bet kartu atskleidžia ir mūsų vidų, kurio sezonas beveik niekada nesutampa su išoriniu, nes boba ne toks padaras.
Išskyrus gal kai kurias, kurias užjaučiam
QUOTE(prek @ 2014 04 24, 12:44)
Ne visai taip. Super - kai ryte atsikeli užsimiegojus, pasišiaušus, susiraukšlėjus, prisidedi tą tinkamą spalvą ir atrodai šviežut šviežutėlė kaip po ilgo poilsio ir daugybės atjauninančių bei gerinančių odos spalvą kosmetinių procedūrų. Špakliaus tam nereikia. O jau ten, kur prasideda kilogramai špakliaus, daug ką galima dėvėt. Tik paskui nuprausus kai ką ir išgąsdinti galima.
Taip ir maniau... bet tapyboje (na bet šiuo metu iš principo, ir ypač imprisionistų ir visokių kitokių panašių) juoda nenaudojama, ibo juodos spalvos gamtoje išvis nėra, ir suknelės juodos nėra, ji visada ne visai juoda. O dar ... kaip minėjau yra toks dalykas kaip spalvos atspindys ant šalia esančio objekto, todėl net realiai juodą suknelę tapytojas norėdamas išgaut faktūrą bei formą, kaip ir apšvietimą panaudos kitas spalvas. bet esmė ta, kad modeljanis susižavėjo būtent raudonplauke su juoda suknele (manau apykaklaitė buvo balta realybėje), o jis spalvas jautė tikrai.
Aš ryte sau super atrodau, kai naktį gerai su MB praleidžiu, ir jis mane pabudusę pabučiuoja ir pasako labas rytas gražuole... pasižiūriu į veidrodį - ir tikrai blyn... kokia aš gražuolė, net ir visai be špakliaus ir jokios spalvos rūbo . Tiesiog graži ir tiek, man to vaizdo nesugadintų net ir juodi naktiniai, kurie pagal spalvinį tipą netinka, ale kažkodėl MB aš su jais labai tokia nieko atrodau. O va su salotiniais naktiniais kažkaip nelabai traukiu, ir tada ryte MB manęs gražuole nevadina... ir kažkaip tokia graži aš sau veidrodyje neatrodau.
Beja čia yra merginų kurios tikrai kažkiek ten su tom spalvom susidūrusios, ir kažko visos ant savęs matė tinkančias tas spalvas, kurias šiaip nori dėvėti.
...ir dar klausimas kas man geriau ūpą pakels žiūrint į veidrodį - maskuojanti juoda ar akių spalvą pabrėžianti tarkim raudona... Suprantu kai visai "nusiderina" moterys bederindamos, atrodo gan keistai, bet sori... jos tikrai sau gražesnės atrodo veidrodyje būtent tokios. Ir jų valia taip atrodyt, by tik patenkintos. Visai kas kita kai moterys sau visai veidrodyje nepatinka... iš esmės būtent toks požiūris verčia ieškoti sau tinkančių spalvų, na kad taip baisiai neatrodytum. Va čia problema yra ne spalvų netikime, o savęs nemylėjime... ir jai sau atrodai dailesnis, ir nebereikia "visko persipiešt" tada viskas gerai, iš esmės ten ir orentuojamės šioje temoje. O jai ne - kam tada ta teorija, jai su pilku sijonu sau nei kiek nepagražėji, tik visai sau lieki pilkas ne tik plaukais, bet dar ir rūbais?
Aplamai aš manau, kad sezonų teorija yra skirta padaryti pasaulį gražesnį dienos metu, kad kokia vasarinė boba su leopardo raštais arba lietuviškos vėliavos spalvų aprėdu netraumuotų nepilnamečių psichikos
O, tarkim, kas liečia vakarą, dirbtinį apšvietimą, balius ir drinken šnaps (taip pat visokius erotinius apatinius), tai nifiga čia ne viskas tinka. Būk tu sau kokia nori vasara, bet jei eisi į naktinį klubą, tai ir rengsiesi, ir špakliuosesi taip, kad matytųsi - juodai, baltai, raudonai. Jei aš į vakarą apsirengiu smėliavai ir pasidažau persikavai, kaip iškramtyta kramtūškė, tai tiek ir matausi, kaip iškramtyta kramtūškė.
Todėl tos visos olialia pupytės visas dienines bobas ir piktina, kad jų stilius tiesiog skirtas gerai atrodyti vakare. Nu tipo, klube, bare, viešnamy. Yra gi ir terminas - naktinė plaštakė. Dieną tie balti plaukai ir dirbtinės blakstienos atrodo klaikiai, o vakare - norm. Ką ji veiks vakare su kakavine, jai tinkančia pagal sezoną? Teisingai, grindis plaus...
O, tarkim, kas liečia vakarą, dirbtinį apšvietimą, balius ir drinken šnaps (taip pat visokius erotinius apatinius), tai nifiga čia ne viskas tinka. Būk tu sau kokia nori vasara, bet jei eisi į naktinį klubą, tai ir rengsiesi, ir špakliuosesi taip, kad matytųsi - juodai, baltai, raudonai. Jei aš į vakarą apsirengiu smėliavai ir pasidažau persikavai, kaip iškramtyta kramtūškė, tai tiek ir matausi, kaip iškramtyta kramtūškė.
Todėl tos visos olialia pupytės visas dienines bobas ir piktina, kad jų stilius tiesiog skirtas gerai atrodyti vakare. Nu tipo, klube, bare, viešnamy. Yra gi ir terminas - naktinė plaštakė. Dieną tie balti plaukai ir dirbtinės blakstienos atrodo klaikiai, o vakare - norm. Ką ji veiks vakare su kakavine, jai tinkančia pagal sezoną? Teisingai, grindis plaus...
O kodėl žalia vyrų ignoruojama? Aš taip ir matau efektingą tamsiaplaukę/raudonplaukę su smaragdine žalia suknia
ja ja balti plaukai dar ir šviečia prie neoninio apšvietimo
Apie dantis, prisipažinsiu mano ganėtinai NEbalti. Su soft summer lūpdažiu nu toks vaizdas ką žinau užsimutina viskas ir tiek, o va su turbūt bright pavasario ar cool summer beveik fuksijos spalvos lūpdažiu jie išbąla
bet juk fuksija turi mėlynos/violetinės daug ir turėtų gelsvą dantų spalvą pabrėžti?
Aišku tas lūpdažis dienos metui man per ryškus, bet va nuotraukom arba klubui tai idealus skaitau
ja ja balti plaukai dar ir šviečia prie neoninio apšvietimo
Apie dantis, prisipažinsiu mano ganėtinai NEbalti. Su soft summer lūpdažiu nu toks vaizdas ką žinau užsimutina viskas ir tiek, o va su turbūt bright pavasario ar cool summer beveik fuksijos spalvos lūpdažiu jie išbąla
bet juk fuksija turi mėlynos/violetinės daug ir turėtų gelsvą dantų spalvą pabrėžti?
Aišku tas lūpdažis dienos metui man per ryškus, bet va nuotraukom arba klubui tai idealus skaitau
QUOTE(Dilukai @ 2014 04 24, 14:59)
Na vat ir mano netobulus dantis salti ir ryskesni lupdaziai lyg ir pabalina.
QUOTE(LinaGustė @ 2014 04 24, 16:10)
Na vat ir mano netobulus dantis salti ir ryskesni lupdaziai lyg ir pabalina.
gal kad baltas prie tamsaus/ryskaus atrodo baltesnis.
kaip ir norint idegi pabrezti rengiamasi baltais rubais.
QUOTE(Dilukai @ 2014 04 24, 15:59)
O kodėl žalia vyrų ignoruojama? Aš taip ir matau efektingą tamsiaplaukę/raudonplaukę su smaragdine žalia suknia
Kad vyrai aplamai daltonikai, kiek aš pastebėjau, jiems patinka belekas Aišku, ne visiems, va Petruškevičius, aukščiau - Vasiljevas, dar aukščiau - Lagerfeldas, bet tokie ne madų pasaulio diedai - keisto požiūrio į spalvas Nesuprasi, kas jiems patinka, o kas jau akis braižo Bet jau kad ne pagal sezonus jiems gražu, tai faktas
Tarp kitko, Vasiljevas irgi į sezonų teoriją žiūri taip... Kaip supratau, atlaidžiai Kaip Aldonas Pupkis į antros klasės lietuvių kalbos vadovėlį "Pupa", turbūt jo garbei ir pavadintą Tipo, tai labai elementaru, na bet jei jūs ir tiek nežinot...