Aš tai galvoju sukit kur norit, bet nuo teorijos apie spalvas neišsisukt ir spalviniams tipams, o va čia kartais pas juos kaip pas astrologus su astronomija
.
Juoda spalva išryškina visas spalvas ir taškas, norit patys pasideliokit, ir pamatysit kad ta pati markerinė salotinė ant balto fono atrodys ne tokia ryški, kaip ant juodo. Čia noa minėjo, kad tą fintą naudoja fotografai ir beja teatre manau irgi dėl to juoda mėgiama - apšvietei objektą tarp juodos ir psio, matos tik objektas.
Dėl kontrastų - nu aš žiūrėjau iš kairės ir dešinės... gyvenime tas kontrastas fyg reikalingas, na ne visai fyg bet taip sau sau. Nuotraukose tai visai jau kas kita. Ypač pilki softukai gaunas, ibo tada jie kažkur atitolę lieka ir tiek. Su lightais manau kiek kitaip, panašiai kaip paėmus kokę šviesę medžiagytę su šviesiu raštu šalia juodos - ni kas gautusi ant foto, medžiagytė "apsišviestų", liktų balta, na tai ir gyvenime lightukai lieka visai balti - be bruožų. Bet gyvenime akis turėkit kokias norit, mes matom ką norim matyt, ibo mūsų veizolai ne fotoobjektyvas, jie vaizdą smegeninei tvarko. Kitaip jokie magų triukai nepavyktų. Tai va jai jau žinai kad taip turi būt, tai akį ir ima rėžt, o kol nežinai tai viskas ir gerai... juk atspalvių matymas ne taip jau ir smarkiai susijęs su suvokimu kas dera, kas nedera, čia toks išmoktas reikalas - žo nežiūri ir nematai.
Dėl deep autumn negalėjimo juodos... nu ... man visai gražu... va užsideda juodą kepurę ant tamsiai rudų plaukų ir jie jau turi spalvą, o šiaip juodi kažkokie. O ta spalva visai graži.
Su brightais irgi aišku - jiems kuo ryškiau, tuo geriau, nu tai juodos pagalba ir ryškina viską. Pavasariai pagal ryškumą nusileidžia žiemoms, ir paletė jų tikrai "švelnesnė", ne tokia sodri. Todėl ir su juoda jiems atsargiau reik.
O toliau... nu ką žinau
Yra net paveikslai kur ryža moteris su juoda suknele ir gražu, ir dera, kas čia nedera. O nedera kad su senatve ta ryža ne tokia jau ryža lieka, ir prie juodos matos kad ta ryža visai nublukus, o strazdanos tiesiog papurvintas veidas. Užsidedi kokią ryžą išryškinantį rūbą, ir vėl ryži plaukai ryži. Tai vat ... kai nenori kad matytu kokia tu išblukus ir purvina, tai ir nereik juodos imt manau. Be to visi rūbai meta spalvą ant veido ir kaklo (na atsispindi šviesa gi, kas lankė dailioškę žino
), tai pilka spalva ant veido nepageidautina, ypač vyresniame amžiuje (čia matyt dėl to prancūžės vyresnės su skarelėm, jos gi protingos, mums iš jų dar mokytis ir mokytis).
Su balta kažkaip kitaip, ji padla visus murzinumus išryškina, nesvarbu pageltę dantys, ar papilkėjus oda, ar pigmentinės dėmės, ar akys paraudusios... Tai pagal sezonų tipus gaunas kad žiemos tiesiog be defektų
. O kai pamatai tas žiemas be špakliaus imi galvot - jetau gal ji ne žiema
. Ir dar ji visas spalvas blukina, tai jai ne žiema, dar pablukinsi ir visai ne kas.
Šita teorija visuose spalvotyros vadovėliuose ar kokiose spalvų temose yra. Kaip ir tai kad juoda optiškai mažina, o balta didina... pilka - tolina... ir aišku kodėl - kuo daugiau paviršius atspindi šviesos, tuo jis "didesnis", na o jai visa šviesa būtų sugeriama - taigi išvis juodoji skylė gaunas
...ir kuo toliau objektas tuo labiau "signalas silpnėja", t.y. vaizdas pilkėja.
O su ta nuosava spalvų teorija nesueina ir tiek
Šiaip mus mokino kad tokie deriniai yra nuobodūs
... ir tinka tik tiems, kurie tipo "nejaučia spalvų", ibo anie tokiu būdu nenusigrybaus. Reik kažkiek visgi iš šono prigriebt.
Ir dar... kai pakabos nesimato, tai ji niekam ir neįdomi, bet kai pakabos matosi, tai svarbu ar jos dera prie rūbų. Ir kiekvienas dizaineris renkasi tokias pakabas, kad jos atspindėtų jo suš... koncepciją. Tai pamenu buvo toks laikotarpis, visos manekenės softinės iki negalėjimo, o rūbuose dominuoja juoda... ir net makiažas toks pabrėžiantis tą monochromiškumą, žo pilkos, išblukusios - mol nusibaigusios reik suprast (čia kai krizė buvo tokios kulniavo)
, ir kaip kontrastas dideli papuošalai ir brangūs audiniai. Man tai labai gražu buvo... ir akių nebraižė. Va VS niekad iš savo "pakabų" nedaro tokio varianto, pas ją tikslas kitoks. Aš kadangi ne sexy, ir į tokį variantą netaikau, tai man juoda galima... gal aš noriu atrodyt kaip penkis vaikus palaidojusi kenčianti motina
Arba kaip griežta pareiginga boba, nu tai be juodos nikaip nikaip
Va žiekit kai Angela linksmai atrodo šalia mūsų Grybauskaitės...
...ir žalia yra spalva, tik ne pagrindinė. Teoriškai yra pagrindinės spalvos, paskui antrinės, ir dar trečiosios kai ratas didesnis būna. Beja pagrindinėms spalvoms komplementarios (tfu... geriau paprastai papildančios) yra antrinės spalvos, o ne atspalviai ot. O pagal fiziką tai mes matom 7-nias spalvas, ir žalia ten irgi yra.