dirbu kirpėja tai ar neturėčiau mokėti 5proc?
ir kodėl tada atsidarius per banką rodo kad turiu sumokėti 40lt? tai ar reikia sumokėti ir tuos ir dar 40lt?
QUOTE(Rūtkė @ 2014 06 08, 21:43)
dirbu kirpėja tai ar neturėčiau mokėti 5proc?
ir kodėl tada atsidarius per banką rodo kad turiu sumokėti 40lt? tai ar reikia sumokėti ir tuos ir dar 40lt?
tai kad jūs viską maišot, 5 proc yra mokami mokesčių inspekcijai - pajamų mokestis, o mano anksčiau paminėti ir sodros iš jūsų prašomi yra socialinio draudimo ir sveikatos draudimo mokesčiai
Ar kas bandėte verslo liudijimą išsiimti internetu, per banką. Kažkaip aš nemoku
laba diena, norejau pasiteirauti ar gerai suprantu. noriu isigyti individualios veiklos pazymejima.
1. man uztenka uzpildyti prasyma internetu?
2. kadangi dirbu pilnu etatu valstybes tarnautoja tai PSD moket man nereikia?
3. turiu moketi pelno mokesti kaip suprantu?
4. grynu pinigu neturesiu tai kasos aparato nereikia? internetine prekyba pas mane
ir ar dar ka reikes moketi?
4. grynu pinigu neturesiu tai kasos aparato nereikia? internetine prekyba pas mane
QUOTE(erikutyte @ 2014 06 19, 21:20)
laba diena, norejau pasiteirauti ar gerai suprantu. noriu isigyti individualios veiklos pazymejima.
1. Uztenka
2. Nereikes, bet Jums, kaip valstybes tarnautojai, manau dar reikia pasidometi "Valstybės tarnautojų teisė dirbti kitą darbą".
3. Gyventoju pajamu mokestis, Jusu atveju 5 proc.
4. Internetineje prekyboje kasos aparato is vis nereikia ar dirbtumete su grynais, ar virtualiais pinigais
Papildyta:
QUOTE(monikute18 @ 2014 06 18, 22:27)
Turint individualios veiklos pazymejima be kasos aparato galima dirbti puse metu?
Man atrodo, kad jis Jums is vis nereikalingas .
QUOTE(erikutyte @ 2014 06 19, 20:20)
QUOTE(Aristokratė @ 2014 06 19, 20:39)
2. Nereikes, bet Jums, kaip valstybes tarnautojai, manau dar reikia pasidometi "Valstybės tarnautojų teisė dirbti kitą darbą".
Kodėl nereikia mokėti PSD? Aš manau, kad yra tik ta išimtis, kad nereikia mokėti kas mėnesį - galima užsideklaravus pajamas sumokėti 9 proc. PSD nuo pusės pelno.
O dirbant VT ir norint užsiimti individualia veikla, darbdavio sutikimo nereikia. Sutikimas reikalingas įsidarbinant kitoje įmonėje, įstaigoje ar pan. Bet darbo grafikas turi nesutapt su VT darbo grafiku ir būtina patikslint privačių interesų deklaraciją.
http://www.vtd.lt/index.php?348661988
O kodėl 5 proc pelno mokestis o ne 15 proc??
Ir man atrodo, kad PSD dirbant pagal sutartį dar - mokėti nereikia
Ir man atrodo, kad PSD dirbant pagal sutartį dar - mokėti nereikia
QUOTE(zabukas @ 2014 06 19, 21:54)
Kodėl nereikia mokėti PSD? Aš manau, kad yra tik ta išimtis, kad nereikia mokėti kas mėnesį - galima užsideklaravus pajamas sumokėti 9 proc. PSD nuo pusės pelno.
Nu taip, ta prasme as norejau parasyti, kad kas men. nereikia, bet pries deklaruojant reikia susimoketi nuo apmokestinamo pelno PSD ir VSD .
QUOTE(zabukas @ 2014 06 19, 21:54)
O dirbant VT ir norint užsiimti individualia veikla, darbdavio sutikimo nereikia. Sutikimas reikalingas įsidarbinant kitoje įmonėje, įstaigoje ar pan. Bet darbo grafikas turi nesutapt su VT darbo grafiku ir būtina patikslint privačių interesų deklaraciją.
Tai ir gerai, svarbu, kad zmogus zinotu .
Papildyta:
QUOTE(pupik @ 2014 06 20, 11:37)
O kodėl 5 proc pelno mokestis o ne 15 proc??
Fiziniai asmenys pelno mokescio nemoka, moka Gyventoju pajamu mokesti (GPM) nuo gauto pelno. Pelno mokesti moka tik juridiniai asmenys.
Priklausomai nuo veiklos tipo GPM yra 5 arba 15 proc. Gyventojus uzsiimancius laisvuju profesiju veikla: jų individualios veiklos pajamos apmokestinamos 15 proc. GPM tarifu, kiti apmokestinami 5 proc. Internetine prekyba nera itraukta i laisvasias profesijas, todel mokama 5 proc. GPM.
QUOTE(keistuole @ 2014 06 08, 21:32)
bet taigi viskas teisingai
deklaravus 2000 lt pajamų jūs tiek ir turite sumokėti mokesčių
199 Lt socialinio draudimo 2000-30 proc =1400 ir nuo pusės jų 700 *28,5 proc ir bus 199 Lt
atitinkamai privalomo sveikatos draudimo 700* 9 proc gaunasi 63 Lt
Šituos mokesčius mokat nuo gautų pajamų visai nepriklaudomai nuo to, kiek ir kokių vaikų turite
deklaravus 2000 lt pajamų jūs tiek ir turite sumokėti mokesčių
199 Lt socialinio draudimo 2000-30 proc =1400 ir nuo pusės jų 700 *28,5 proc ir bus 199 Lt
atitinkamai privalomo sveikatos draudimo 700* 9 proc gaunasi 63 Lt
Šituos mokesčius mokat nuo gautų pajamų visai nepriklaudomai nuo to, kiek ir kokių vaikų turite
o cia dar 5$ pelno mokescio nereikia moketi ?
Papildyta:
Norejau pasakyti 5% pelno mokescio
QUOTE(erikutyte @ 2014 06 26, 10:37)
o cia dar 5$ pelno mokescio nereikia moketi ?
Papildyta:
Papildyta:
ji jau juos buvo sumokėjus, kalbėjom tik kodėl sodra dar kažko reikalauja
Čia niekada nekalbame apie autorines sutartis. Ar kas dirbo su jomis? Ar jos patogu? Ka butina irasyti autorineje sutartyje?
Tarkim as noriu parduoti savo kurybos darbus. Ar ji tinkama tokiu atveju? Bei niekaip nesupratau, kada mokami mokesciai dirbant pagal autorine sutarti. As kaip isisvaizduoju, kad ja as surasau, tada nusinesu i VMI, ir sumoku mokescius )))) Ar kaip ten daryt ))))
Ar nieko nereikia niekur nest. Tiesiog surasai ja, bei pervedi mokescius uz ja i VMI saskaita kazkokia Taip pat sodrai Ar tai padaryti reikia deklaruojant pajamas metu gale ? Labai mazai apie jas informacijos. Gal jos nepatogios, nepopuliarios....
Bei kas ten turi but parasyta toje sutartyje. Kad as draudziu kopijuoti darba bei esu jos autorius? Ar tam ji reikalinga. Idomu butent apie autorines kurios apibrezia sukurta materialu kurini. Ne kieno nors uzsakyta, o isigyta.
Tarkim as noriu parduoti savo kurybos darbus. Ar ji tinkama tokiu atveju? Bei niekaip nesupratau, kada mokami mokesciai dirbant pagal autorine sutarti. As kaip isisvaizduoju, kad ja as surasau, tada nusinesu i VMI, ir sumoku mokescius )))) Ar kaip ten daryt ))))
Ar nieko nereikia niekur nest. Tiesiog surasai ja, bei pervedi mokescius uz ja i VMI saskaita kazkokia Taip pat sodrai Ar tai padaryti reikia deklaruojant pajamas metu gale ? Labai mazai apie jas informacijos. Gal jos nepatogios, nepopuliarios....
Bei kas ten turi but parasyta toje sutartyje. Kad as draudziu kopijuoti darba bei esu jos autorius? Ar tam ji reikalinga. Idomu butent apie autorines kurios apibrezia sukurta materialu kurini. Ne kieno nors uzsakyta, o isigyta.