Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

Vyras dirba statybininkų komandoje. Iki šiol dirbo pagal verslo liudijimą. Bet dabar bendradarbiai jį durnina - atseit, imk individualią veiklą pagal pažymą, susimokėsi PSD po 90/mėn, kartą metuose deklaruosi kokį 1000 metinio pelno, nuo pusę jo sumokėsi 28,5 proc. - ir visks bus gerai new_russian.gif .
Sakykit, ar tikrai taip galima ir ar tai gerai yra? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2014 05 19, 19:42)
Vyras dirba statybininkų komandoje. Iki šiol dirbo pagal verslo liudijimą. Bet dabar bendradarbiai jį durnina - atseit, imk individualią veiklą pagal pažymą, susimokėsi PSD po 90/mėn, kartą metuose deklaruosi kokį 1000 metinio pelno, nuo pusę jo  sumokėsi 28,5 proc. - ir visks bus gerai  new_russian.gif .
Sakykit, ar tikrai taip galima ir ar tai gerai yra? biggrin.gif

Manau, kad jus patys turit apsiskaiciuoti ir nuspresti, kas jums geriau.
Be to VSD irgi reikia moketi, ne tik PSD, aisku jei darbo stazo reikia smile.gif
Atsakyti
o įdomu kokį principą, pinigų ar kaupimo, renkasi dirbantys namie prie kompiuterio, na projektuotojai, programuotojai ir pan.? ar jiems kaupimo rinktis apsimoka, nes jie nelabai kokių išlaidų patiria, išskyrus popierių, spausdinimas, na dar kartais kuras
Atsakyti
QUOTE(rozete @ 2014 05 20, 11:22)
o įdomu kokį principą, pinigų ar kaupimo, renkasi dirbantys namie prie kompiuterio, na projektuotojai, programuotojai ir pan.? ar jiems kaupimo rinktis apsimoka, nes jie nelabai kokių išlaidų patiria, išskyrus popierių, spausdinimas, na dar kartais kuras

šiaip jei neturit akivazdžių išlaidų, tai žymiai paprasčiau imti tuos 30 proc leidžiamus atskaitymus ir viskas, nei čekučių kaupt, nei skaičiuot. Atmetei 30 proc nuo pajamų ir viskas
Atsakyti
QUOTE(rozete @ 2014 05 20, 10:22)

Man tai kaupimo principas labiau patinka. O islaidos, ar rinksiesi faktines ar 30% cia nuo principo nepriklauso, darai, kaip labiau apsimoka.

Beje principo kaip ir negali pasirinkt, jei turi ilgalaiki arba esi PVM moketojas, tai kaupimo, jei ne tai pinigu. Nu aisku renkiesi pats ar registruot ka nors prie ilgalaikio ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 22 gegužės 2014 - 20:00
va kokia merginos situacija siandiena apturejau siauliu vmi. as pasiemiau verslo liudijima intiku, ir kazkaip 2d nedasirasiau. tai snd i birza nuejau sake truksta 2d, sakau nueisiu i vmi gal leis pakeisti kazka, nuvariau pakliuvau pas tokia boba tai ka as zinau apakus buvau. man ji ten truputi paaiskino, o ant galo geriausiai as klausiu jos per kur man moket sako per perla arba i pasta, klausiu ar galiu per intika, ana sako jeigu mokesi, jeigu nepridirbsi kliurku. ir numete lepeli mokejimo, ir nuejo i tulika. Tai net nezinau kaip elgtis dabar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monikute18: 27 gegužės 2014 - 21:34
Gal kas susiduret... ir galesit atsakyt ax.gif Galvoju apie individualia veikla, bet iskilo klausimas., sakykit ar utenka nurasyt islaidom, usakymo patvirtinimo ir israso apie apmokejima? Ar butinai turi buti saskaita? Aciu labai labai kas pagelbes aciuks.gif
Atsakyti
Drauge sake, kad nuo geguzes menesio turintys idv veikla turi isduoti tik saskaitas fakturas, o ne pinigu priemimo kvitukus kaip visada budavo. Ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2014 05 28, 23:11)
Drauge sake, kad nuo geguzes menesio turintys idv veikla turi isduoti tik saskaitas fakturas, o ne pinigu priemimo kvitukus kaip visada budavo. Ar tai tiesa?

taip, anksciau sioje temoje rasyta buvo
Atsakyti
Sveiki,
Man reiketu pagalbos stai kokiu klausimu, kaip tinkamai pildyti pajamu islaidu knygute dirbant pagal verslo liudijima? doh.gif pildziau pildziau ir nuspildziau...

Gal kuri galetu cia i tema, arba AZ, ar e.pastu ssselencik@gmail.com imesti koki pavyzdi kaip jos daro, arba bent teori6kai paai6kinti, nors vaizdinys pvz dažniausiai aiškesnis buna... buciau be galo dekinga, reikia siomis dienomis susitvarkyti, o nezinau kaip...

Na o tuo atveju, jei niekas vaizdinio pvz negales/nenores pateikti, o gal tie vaizdiniai vis tik skirsis nuo mano situacijos, parasysiu teoriskai kokie neaiskumai kyla:
* neaisku kaip ka kurioje vietoje pildyti. Ir dar pvz vienas lapukas, na irasau is Jono Jonaicio 2014 m sausio 1 d gauta suma, sudedu datas, parasus. O jei poto sausio 2 3 dienomis man mokejo Maryte, o tas pats Jonas Jonaitis vel mokejo kokia sausio 5 d. Ar negalima i viena lapuka surasyti Jonaicio mokejimu visu man pateiktu? ir patogiau ir vieta tauposi, nes vistiek gaunu e pavedimus ir pagal juos knygute pildau...
* labai neaisku, kaip pildyti pajamas - islaidas? Jei tarkim viena diena turejau islaidu uz verslo liudijimo isigyjima, tai naujame knygutes lapuke forminti jas pagal visus punktus: uz ka, kam kiek kada ir pan? Butina atskirame lapuke jau tai daryti?

Vienu zodziu, buvau radusi as kazkur VMI tinklapyje pvz kaip pildyti, bet ne viskas ten atitiko, tiko, paaiskino.
Ir siaip, realiai sios temos egzistavimas SM forume ir aktyvus nariu pasireiskimas, manau, tik irodo, kad VMI per mazai, neaiskiai pateikia reikiama informacija doh.gif verysad.gif o paklausus ju paciu tam tikru dalyku is praktins puses, VMI nezino blink.gif
Atsakyti
sveiki, turiu klausimą gal kas padės? dirbu su individualia veikla, deklaravau 2000 pajamų su 30proc gavosi kad turiu sumokėti 40lt. turiu vaiką 4 metu tad draudimo mokėti nereikia. gavau laiška iš sodros kad turiu sumokti dar 199 ir 63 lt. ir jai per 10dienu nesumokėsiu tai paduos išjieškotojams.. idomu už ką čia? nurodytu numeriu bandžiau kelias dienas paskmbinti bet jokio signalo..
ačiū
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2014 06 08, 21:15)
sveiki, turiu klausimą gal kas padės? dirbu su individualia veikla, deklaravau 2000 pajamų su 30proc gavosi kad turiu sumokėti 40lt. turiu vaiką 4 metu tad draudimo mokėti nereikia. gavau laiška iš sodros kad turiu sumokti dar 199 ir 63 lt. ir jai per 10dienu nesumokėsiu tai paduos išjieškotojams.. idomu už ką čia? nurodytu numeriu bandžiau kelias dienas paskmbinti bet jokio signalo..
ačiū

bet taigi viskas teisingai
deklaravus 2000 lt pajamų jūs tiek ir turite sumokėti mokesčių
199 Lt socialinio draudimo 2000-30 proc =1400 ir nuo pusės jų 700 *28,5 proc ir bus 199 Lt
atitinkamai privalomo sveikatos draudimo 700* 9 proc gaunasi 63 Lt
Šituos mokesčius mokat nuo gautų pajamų visai nepriklaudomai nuo to, kiek ir kokių vaikų turite 4u.gif
Atsakyti