Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(Rasma @ 2015 06 27, 13:20)
O čia metų ar mėnesio tokių pahamų neturi viršyti?

metų
Atsakyti
mano veikla susijusi su grozio paslaugomis, idomu kokius turi dokumenetus tos mergaites kurios tvarko nagus, blakstienas ir t.t. jei teikiu kelias skirtingas grozio paslaugas ar reikia joms skirtingu leidimu ar uztektu bendro? taip pat siuo metu stoviu db tai yra kazkokios lengvatos verslo liudijumui, taciau, kaip butu jeigu isidarbinciau? vieta Vilnius.
QUOTE(keistuole @ 2015 06 26, 17:14)
priklauso nuo veiklos, kai kurioms negalima imt verslo liudijimo

o šiaip verslo liudijimas paprasčiau, kokia kaina priklauso nuo veiklos, veikimo teritorijos, turimų lengvatų ir pan.

Atsakyti
Sveikos,
ar gali man atsakyt i klausima.niekaip nesuprantu kokia nauda (nenauda) uzskaityt tuos 30 proc leidziamiem atsiskaitymam.Kada yra naudinga tai ir kada ne?Aciu
Atsakyti
QUOTE(Kristulia86 @ 2015 07 02, 07:01)
Sveikos,
ar gali man atsakyt i klausima.niekaip nesuprantu kokia nauda (nenauda) uzskaityt tuos 30 proc leidziamiem atsiskaitymam.Kada yra naudinga tai ir kada ne?Aciu

Nenaudinga,nes padideja GPM. Su 30% jis skaiciuojamas: Pajamos-30% i kuriuos jau ieina islaidos,PSD ir Sodra. Pasirinkus realias islaidas GPM skaiciuojamas: Pajamos - islaidos, i kurias ieina islaidos+PSD+Sodra.
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2015 07 02, 07:18)
Nenaudinga,nes padideja GPM. Su 30% jis skaiciuojamas: Pajamos-30% i kuriuos jau ieina islaidos,PSD ir Sodra. Pasirinkus realias islaidas GPM skaiciuojamas: Pajamos - islaidos, i kurias ieina islaidos+PSD+Sodra.

Ziurint kokia veikla vertiesi. Jei tokia, kurioje yra nedaug islaidu, tai 30 proc. Budas Daug labiau apsimoka nei skaiciuot realias islaidas. Ir daug maziau popierizmo, patotogiau.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 07 02, 07:57)
Ziurint kokia veikla vertiesi. Jei tokia, kurioje yra nedaug islaidu, tai 30 proc. Budas Daug labiau apsimoka nei skaiciuot realias islaidas. Ir daug maziau popierizmo, patotogiau.

Tai paskaiciuokite su mazai islaidu,kiek sumokesite GPM,jeigu i jas itraukiama ir PSD ir Sodra? Vienas pliusas,kad nereikia pildyti zurnalo. Nejaugi galvojate,kad VMI darys jums gero ir lengvins jums mokesciu nasta schmoll.gif
Atsakyti
Tai ir rasau, jei islaidu individ. veiklos beveik nera, manau, labiau apsimoka daryti ta 30 proc. daznu atveju apytikriai tiek ir gaunasi. O jei jus vaziuojate i kokias muges, jei kuras, medziagos brangiai jums kainuoja, galite viska apskaiciuot, tai zinoma, kad ne. Na tarkim,sukuria kazkas produkta, uz 1200 euru, ji parduoda. Medziagos kainuoja 15 euru. Siuntimas kainuoja 20 eur. Tai kaip labiau apsimoka? Kaip manote? g.gif Man susidare ispudis butent taip. Manau, cia labai individualu. g.gif Yra visokiu tu individualiu veiklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 02 liepos 2015 - 13:39
QUOTE(diana34 @ 2015 05 08, 12:03)
Iki kokios sumos pajamu uztenka verslo liudijimo? 4344 eu ( 15000lt) ? ne? ir nuo kokiu jau reiktu issiimti Individualiosveiklos pazyma ..  g.gif

QUOTE(keistuole @ 2015 05 08, 14:26)
4500 eurų (buvo 15500 litų)

čia temoj perslaičiau tik ką:

....Taip pat per kalendorinius metus iš juridinių asmenų negalima gauti daugiau pajamų kaip 15500 lt, nes jeigu viršiji šią ribą, visos pajamos iš jurindinių papildomai apmokestinamos kaip pagal pažymą.
Tai va, VL tikrai netinka visais atvejais....

tai iš juridinių kaip suprantu tik, draugė prekiauja su verslo liudijimu sakė rašo daugiau pajamų, tik nuo tos sumos- 4500 eurų jau mokečiai prisideda

ar pasikeitė kažkas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dives: 02 liepos 2015 - 18:52
QUOTE(mėnulis @ 2015 07 02, 14:17)
Tai ir rasau, jei islaidu individ. veiklos beveik nera, manau, labiau apsimoka daryti ta 30 proc. daznu atveju apytikriai tiek ir gaunasi. O jei jus vaziuojate i kokias muges, jei kuras, medziagos brangiai jums kainuoja, galite viska apskaiciuot, tai zinoma, kad ne. Na tarkim,sukuria kazkas produkta, uz 1200 euru, ji parduoda. Medziagos kainuoja 15 euru. Siuntimas kainuoja 20 eur. Tai kaip labiau apsimoka? Kaip manote? g.gif Man susidare ispudis butent taip. Manau, cia labai individualu.  g.gif Yra visokiu tu individualiu veiklu.

Vat vat mane butent sis variantas domina. perku medziagas uz kaip pvz 1000 euru, parduodu produkta uz 3000 euru. kas labiau apsimoka. islaidos mazos, o pajamos dideles. ir siandien kai skambinau i vmi pasiklausti ar galima israsyti isankstine sask dirbant su pazyma, klause kokiu principu dirbam, kaupiamuoju ar tuo kitu. man dar visi tie terminai nelabai suprantami, bet kaip supratau is jos paaiskinimo jei israsai saskaitas tai tuo 30 proc negalima tada. ar as ne taip supratau.
Atsakyti
Galit bandyt paskambint dar karta, gal ka ne taip ir supratot. Vis kita konsultante dirba. Kitaip paaiskins.
Atsakyti
Yra IV skaiciuokle,susiveskite duomenys su 30% ir su realiom islaidom ir ten pamatysite,kiek mokesciu iseina, kas labiau apsimoka.
Pas mane praeitais metas buvo islaidu,net maziau negu 30%,bet as vis viena rodziau reallias,nes su 30% labai GPM padideja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 02 liepos 2015 - 22:41
QUOTE(rulle @ 2015 07 02, 09:31)
Vienas pliusas,kad nereikia pildyti zurnalo.

Pasirinkus 30% žurnalą vis tiek reikia pildyti, bet pildoma tik pajamų skiltis.
Tie 30% iš esmės yra skirti tokiems, kaip aš - kai vienintelės išlaidos yra besidrožiančios smegenys ir kompas. T.y. viskas priklauso nuo vykdomos veiklos ir ne visur tas realiąsias išlaidas galima pagrįsti čekiais.
O tiems, kurie turi galimybę žaistis su popieriukais - tikra tiesa, kad pravartu pasiskaičiuoti, kas labiau apsimoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 05 liepos 2015 - 20:47