Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(diana34 @ 2015 05 08, 12:03)
Iki kokios sumos pajamu uztenka verslo liudijimo? 4344 eu ( 15000lt) ? ne? ir nuo kokiu jau reiktu issiimti Individualiosveiklos pazyma ..  g.gif

4500 eurų (buvo 15500 litų)
Atsakyti
o kaip daroma su avansais, pvz jei pernai pervestas buvo avansas, tai jo nereikėjo traukti į pajamas deklaruojant, kaip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2015 05 06, 10:52)
pavz:. pavz kiti dirba su ind,veikla menka darbeli. mezga kepuraites. nemanau, kad uzdirba 200eur i men.
todel stovėdamos birzoje gali tvarkytis del soc pasalpos, ar tai kokiu kitu kompensaciju seimai.

Tai reiskia neprarasciau pvz vaikui maitininmo,nes uzdirbciau 100 e kazkur
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2015 05 09, 21:32)
Tai reiskia neprarasciau pvz vaikui maitininmo,nes uzdirbciau 100 e kazkur

Lyg maitinimui skaiciuoja 525lt ? Nesusidurus as su tuoj. Tai jei tiek negausite Jusu atzalai priklausys maitinimas
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2015 05 09, 22:22)
Lyg maitinimui skaiciuoja 525lt ? Nesusidurus as su tuoj. Tai jei tiek negausite Jusu atzalai priklausys maitinimas

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Vyras pradeda verslą ir išsiėmė Individualios veiklos Pažymą.
Ligonių kasos (reikia ten nuvykti su Gimimo Liudijimais) padengia Sveikatos draudimo dalį, jeigu augini vaiką iki 18m. Vienam iš sutuoktinių.
Gal ir žinojote šią informaciją, bet primenu 4u.gif (man išaiškėjo visai netikėtai).
Sekmės dirbant "ant savęs" biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lituka @ 2015 04 29, 19:49)
Sveiki,
Su vyru dirbame pagal individualia veikla. Deklaravome pajamas, sumokejome mokescius VMI, o dabar gavau laiska is sodros, kad turiu jiems dar sumoketi .... euru. Ar taip ir turi viskas vykti? Nes mano vyrui nieko neatsiunte, tai kaip suzinoti kiek jis turi sumoketi? Ir ar isvis turi, kai kas menesi mokejome po 90 lt?

matau auginate vaiką iki 18m, ar kuris vienas iš Jūsų naudojatės lengvata, Sveikatos draudimu, kur per Ligonių kasa eina, pati sužinojau, nuvykom ten ir susitvarkėm.
Kitu atvėju mokėsi po 93lt/mėn. ir nežinosi kas tau priklauso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2015 05 14, 09:35)
matau auginate vaiką iki 18m, ar kuris vienas iš Jūsų naudojatės lengvata, Sveikatos draudimu, kur per Ligonių kasa eina, pati sužinojau, nuvykom ten ir susitvarkėm.
Kitu atvėju mokėsi po 93lt/mėn. ir nežinosi kas tau priklauso 4u.gif

ačiū už tokią naujieną, kuri labai aktuali. gal turite nuorodą, kur būtų aišku, kaip ta lengvata pasinaudoti?
Atsakyti
Kvarta, labai ačiū, tikrai naudinga informacija 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif na ką sodrai teko susimokėti ne tiek ir daug, o jau buvau išsigandus biggrin.gif paskaičiavus ta kad draudžia ligonių kasos turint vaikus, mėnesiui ta lengvata gaunas 9-10 eurų g.gif bent jau man taip gavosi ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
Gal kas nors galėtų pakomentuoti kas tai yra ''Muitinės prievolininkų sąrašas'' ir ką man reikėtų žinoti jei būsiu įtraukta į tą sąrašą, ar turėsiu mokėti papildomai kokius mokesčius ir pan. Dirbu individuali veikla pagal pažymą, siunčiuosi prekes iš trečiųjų šalių. Būsiu labai dėkinga už atsakymus.
Atsakyti
Laba diena,

norėjau pasiteirauti turinčių IVP.
Kaip žadate pasirūpinti soc. garantijoms, pvz., kaupiate pensijai? Pensijų fondas, papildomos įmokos Sodrai? O kaip ligos atveju? Ar priklauso kažkokios išmokos?
Pasidalinkite patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*jolantab* @ 2015 05 27, 09:28)
Laba diena,

norėjau pasiteirauti turinčių IVP.
Kaip žadate pasirūpinti soc. garantijoms, pvz., kaupiate pensijai? Pensijų fondas, papildomos įmokos Sodrai? O kaip ligos atveju? Ar priklauso kažkokios išmokos?
Pasidalinkite patirtimi  4u.gif

Aš dalyvauju pensijų kaupime (taip jau liko nuo ankstesnių "normalių" darbo santykių). Naudinga tai ar ne - nežinau. Už 2014 metus turėjau papildomai sumokėti PSD 20 eurų dėl to.

Ligos atveju manau niekas nepriklauso.
Atsakyti