Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(Temidė @ 2015 04 24, 21:56)
Dirbant pagal verslo liudijimą ir mokant privalomas socialinio draudimo įmokas, esate draudžiami tik pagrindinei pensijos daliai.

Tą aš suprantu, bet man reikia apsiskaičiuoti darbo stažą metais.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2015 04 26, 19:57)
Tai nešitės ta zurnala. Vistiek paskui turėsite deklaruoti kitais metais

Kas ten per zurnalas ir ka i ji reikia rasyt? g.gif
Atsakyti
Mokesčius sumokėti reikia iki gegužės 1 ar galima ir gegužės 4 dieną?
Atsakyti
QUOTE(stafisss @ 2015 04 27, 15:17)
Mokesčius sumokėti reikia iki gegužės 1 ar galima ir gegužės 4 dieną?

kadangi gegužės 1 d. yra nedarbo, terminas persikelia į pirmą darbo dieną, tai yra gegužės 4 smile.gif
Atsakyti
Sveikos, vasaros gale išeisiu nėštumo ir gimdymo atostogų,o tada vaiko priežiūros atostogų savo pagrindiniame darbe, kartu turiu ir IVP. Gal žinote kada turiu nutraukti individualią veiklą?kaip suprantu auginant vaikutį negalėsiu vykdyti jokios veiklos, norint gauti išmokas iš darbovietės.Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 27, 16:25)
kadangi gegužės 1 d. yra nedarbo, terminas persikelia į pirmą darbo dieną, tai yra gegužės 4 smile.gif

Kaip gerai, nes kaip tik gegužės 4 gaunu pajamų thumbup.gif
Atsakyti
Dar toks klausimas, jeigu aš per praėjusius metus uždirbau šiek tiek daugiau, nei 3600 eur nuo kurių sumoku mokesčius, ar man priklausys minimali išmoka 143 eur?
Nes randu tik tokį paaiškinimą:

Taigi autoriai, sportininkai, atlikėjai ir dirbantys pagal individualios veiklos pažymą yra įgiję pakankamą stažą tėvystės pašalpai gauti, jei iki nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios už juos buvo sumokėtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos nuo ne mažesnės negu 3600 Eur draudžiamųjų pajamų sumos per paskutinių 24 mėnesių laikotarpį.
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2015 04 27, 09:38)
Kas ten per zurnalas ir ka i ji reikia rasyt? g.gif

pas mus zalias
Pajamu zurnalas
pildote ir paskui einat kovo men (kai deklaruojam pajamas) uzsideklaruoti pajamas visu metu su siuo zurnalu.
Rasote dienas, ka veiket, kiek gavote, islaidas. pasiskaiciuojate bendra sumas menesio - alga.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2015 04 27, 19:57)
pas mus zalias
Pajamu zurnalas
pildote ir paskui einat kovo men (kai deklaruojam pajamas) uzsideklaruoti pajamas visu metu su siuo zurnalu.
Rasote dienas, ka veiket, kiek gavote, islaidas. pasiskaiciuojate bendra sumas menesio - alga.

O dievuleliau,turbut tai ne man,mano darbas 2 kart i savaite.
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2015 04 27, 21:45)
O dievuleliau,turbut tai ne man,mano darbas 2 kart i savaite.

Nesvarbu, pazistamas dirba kartais tik savaite laiko per menesi. Pavz koki stoga uzkala.
juk yra gsunami pinigai 2sav is 4sav cia viskas normalu.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2015 04 27, 21:48)
Nesvarbu, pazistamas dirba kartais tik savaite laiko per menesi. Pavz koki stoga uzkala.
juk yra gsunami pinigai 2sav is 4sav cia viskas normalu.

Irkas menesi reikia mokescius paciai susimoket?
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2015 04 29, 15:29)
Irkas menesi reikia mokescius paciai susimoket?

Nu ne kas menesi.
jei jusu vaikas jau nebedraudzia, mokate kas men sodrai sveikatos draudima.
o kitus mokescius galite mokėti 1k metuose, tada kai eisite deklaruoti pajamas (pavz kaip siemet deklaruojam visi pajamas nuo kovo 16d) uzdeklaruojate pajamas, susisiekete su sodra, susimokate mokescius iki geguzes 1d sodrai.
jus kazkur pasiskaitykite apie tai.
Ind, veiklos pazyma nieko nekainuoja.
Atsakyti