Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

Papildyta:
QUOTE(rulle @ 2015 03 17, 10:19)
PSD ir Sodra deklaracijoje nerodoma. Pildant IV  reikia i prieda V suvesti kiek gavote pajamu,islaidas ir jums paskaiciuos sistema,kiek reikia moketi  GPM.
bandomasis2006 jie deklaracijoje suveda tik ta,ka moto,o nepaskaiciuoja,nes jus gal turejote dar kokiu pajamu ir islaidu, jie gi nezino.
O,man,keista,kad suvedus leidziamus atskaitymus,apacioje ismeta,kad nereikia itraukti Sodros ir PSD,kaip anksciau buvo,ar as ko tai nesuprantu  g.gif  Tokiu atveju GPM labai isauga,tai rasysiu jiems laiska,kodel taip smile.gif

PSD ir VSD neįtraukiamos, jeigu renkamasis būdas į išlaidas traukti 30 proc. be dokumentų. Jeigu pagal dokumentus, tai nurodoma, bet naujoje versijoje atsirado naujas laukelis, nurodyti mokėtinoms VSD ir PSd sumoms V18
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 19 kovo 2015 - 08:21
Ar jei mokaisi profesinej mokykloj, ar reikia moketi psd 9 procentus metu gale dirbant pagal Idv, o gal isviso nereikia moketi? Net nuo pajamu?
Papildyta:
Ir ar dirbant pagal idv. galiu prisitaikyt Npd, ar tik Pnpd, pajamu deklaracijoje? Ar npd taikomas drbant pagal individualia veikla...
Ačiū, jei kas žinote...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 19 kovo 2015 - 08:34
QUOTE(mėnulis @ 2015 03 19, 08:33)
Ar jei mokaisi profesinej mokykloj, ar reikia moketi psd 9 procentus metu gale dirbant pagal Idv, o gal isviso nereikia moketi? Net nuo pajamu?
Papildyta:
Ir ar dirbant pagal idv. galiu prisitaikyt Npd, ar tik Pnpd, pajamu deklaracijoje? Ar npd taikomas drbant pagal individualia veikla...
Ačiū, jei kas žinote...

PSD 9 proc. nuo pusės apmoekstinamųjų pajamų moka VISI.

NPD taikomas tik darbo užmokesčiui. PNPD galima prisitaikyti ir veiklai.
Atsakyti
Ačiū labai! O gal žinote, kaip su Sodra atsiskaityti už praeitais metais imtus verslo liudijimus? Ėmiau tris kartus. Už visus tris buvo priskaičiuota apie 30 Lt psd kažkas panašaus. Žinau kad galiu sumokėti dabar, po deklaravimo. Ar man juos reik pačiai pervest i kokia tai surenkamaja saskaita (ir kuria ju?) , ar jie patys nuo mano saskaitos nuims? Nezinau, pirma karta tuos liudijimus emiau. Tai gal kam juokingai skamba klausimas, bet nesuprantu tos sistemos.
Atsakyti
Ačiū labai! O gal žinote, kaip su Sodra atsiskaityti už praeitais metais imtus verslo liudijimus? Ėmiau tris kartus. Už visus tris buvo priskaičiuota apie 30 Lt psd kažkas panašaus. Žinau kad galiu sumokėti dabar, po deklaravimo. Ar man juos reik pačiai pervest i kokia tai surenkamaja saskaita (ir kuria ju?) , ar jie patys nuo mano saskaitos nuims? Nezinau, pirma karta tuos liudijimus emiau. Tai gal kam juokingai skamba klausimas, bet nesuprantu tos sistemos.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 03 19, 08:42)

Už VL PSD mokamas VMI, o ne Sodrai. KAi teiksite deklaraciją už 2014 metus, jeigu nebūsite sumokėjusi PSD, 46 deklaracijos laukelyje bus suma su minuso ženklu. Reikia sumokėti iki gegužės 4 dienos, įmokos kodas 1781.
Atsakyti
laba diena, kokia suma irasyti i v13 laukeli? Pajamos minus islaidos ir ta suma kur gausis, ar neisminusavus pelnas?verslo liudijimas cia butu,aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taniatania: 19 kovo 2015 - 09:02
QUOTE(nikole49 @ 2015 03 19, 08:14)
jei jau dirbate su IDV pazyma, tai PSD reikia moketi (jau nebesvarbu niekam, kiek ir kokio amziaus vaiku jus auginate) - taip aiskina ir VMI, ir Sodra 4u.gif
----
laba ryta,
gal kuri zino viska kitaip? g.gif

bet pažymoje buvo įrašyta, draudžiama valstybės, o deklaracijoje visur nuliai, kaip tada tai paaiškinti g.gif nes aš esu girdėjus, jog bestudijuojant ir/arba turint nepilnamečių vaikų nereikia mokėti g.gif įdomu, kodėl man tada nepriskaičiavo tų PSD mokesčių g.gif

QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 19, 08:52)
Už VL PSD mokamas VMI, o ne Sodrai. KAi teiksite deklaraciją už 2014 metus, jeigu nebūsite sumokėjusi PSD, 46 deklaracijos laukelyje bus suma su minuso ženklu. Reikia sumokėti iki gegužės 4 dienos, įmokos kodas 1781.

pas mane ten buvo 0 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bandomasis2006 @ 2015 03 19, 08:59)
bet pažymoje buvo įrašyta, draudžiama valstybės, o deklaracijoje visur nuliai, kaip tada tai paaiškinti  g.gif  nes aš esu girdėjus, jog bestudijuojant ir/arba turint nepilnamečių vaikų nereikia mokėti  g.gif įdomu, kodėl man tada nepriskaičiavo tų PSD mokesčių  g.gif
pas mane ten buvo 0  4u.gif

Su Veikla PSD mokama Sodrai, o su verslo liudijimu VMI. Todėl jeigu pas jus individuali veiklą, VMI deklaracijoje ir nesimatys Sodrai mokėtinos sumos, todėl turėtumėte jau klausti Sodroje.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 19, 08:52)

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taniatania @ 2015 03 19, 08:55)
laba diena, kokia suma irasyti i v13 laukeli? Pajamos minus islaidos ir ta suma kur gausis, ar neisminusavus pelnas?verslo liudijimas cia butu,aciu

pagal VL jokios išlaidos neatsiima, rašote pilną pajamų sumą neatėmus išlaidų.
Atsakyti
Tai už Verslo liudijimo psd moketi VMI, o už Individualios veiklos - sodrai, tikrai nemaniau, kad taip. Ir 46 laukelis yra verslo liudijimu psd suma, kuria reiks pervesti VMI...ar ne...
Atsakyti