Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(bandomasis2006 @ 2015 02 17, 14:29)
tai dabar jeigu juos išrašinėjau, kas tada  g.gif ar įmonėms kažkas bus negerai, ar čia man kažkokių problemų bus  g.gif

Įmonėms išrašyti reikia sąskaitą-faktūrą bei pinigų kvitą.Jei kas blogai tai buhalterė turi sakyti jog trūksta s.faktūros.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2015 02 17, 18:42)
Įmonėms išrašyti reikia sąskaitą-faktūrą bei pinigų kvitą.Jei kas blogai tai buhalterė turi sakyti jog trūksta s.faktūros.

iki gegužės 1 užtekdavo tik pirkimo pardavimo kvito, o aš nepažiūrėjau ir toliau tik juos rašiau blush2.gif visiems viskas tiko doh.gif
Atsakyti
sveikos, vmi radau tokį parašymą:

Išlaidas pagrindžiantys apskaitos dokumentai
•Išlaidos kasos aparatų kvitais gali būti pagrįstos, jeigu prekių ar paslaugų vertė (įskaitant PVM) neviršija 1 000 litų.
•Gyventojas, pasirinkęs apmokestinamąsias IV pajamas apskaičiuoti GPMĮ 18 straipsnio 12 dalyje nustatyta tvarka, neprivalo turėti atskaitomą sumą pagrindžiančių dokumentų.
•Svarbu. Ši tvarka netaikoma gyventojams, gaunantiems IV pajamas (ar dalį pajamų) iš savo darbdavio.

kaip suprasti tą paskutinį punktą? aš suprasčiau, kad nuo tų IV pajamų kurias gavai iš darbdavio, skaičiuojasi mokesčiai nuo visos sumos, neatsiminusuoja jokios išlaidos g.gif
Atsakyti
sveiki! gal kas galite man paaiskinti, esu vaiko prieziuros atostogose ir issiemiau individualia vekla pagal pazyma. kaip skaiciuosis man soc draudimas ir sveikatos draudmas, gal gali kas man paaiskinti kaip skaiciuosis tie mokescia. sodra sako gale metu kazkaip nuo puses pelno,gal placiau galite paaiskint. bet mano atostotogos (vaiko prieziuros baigiasi birzeli) tai gal man jau birzeli moket reikia?
Atsakyti
Merginos,gal kuri žinote,ar galima individualios veiklos pažymą išsiimti už 2013-2014 metus,t.yra atbuline data,nes atliko VMI operatyvu patikrinimą ir jo metu nustatė,kad verčiausi prekyba internetu be indiv veiklos pazymos,siūlo ją išsiimti ir pakoreguoti 2014 metų deklaraciją,nors tikrai pardaviau manodrabuziai.lt tinklapyje savo dėvėtus daiktus,bet niekaip nepavyksta to įrodyti,nesiverčiau urmine ir naujų daiktų prekyba,gal dar žinote ar galima tą operatyvaus patikrinimo sprendimą apskųsti? ir man net netaikė 8000litu per metus galimų
Atsakyti
O kaip jus nustate? Juk galima pardavineti asmeninius daiktus...Ar imanoma kazkaip jums tai irodyti, kad tai buvo asmeniniai...Savarankiskai tikrai neissiimsite atbuline data, manau, to liudijimo. Keista, kad 8000 ribos netaike, nesuprantu...
Atsakyti
ir man keista,drabuzius savo tikrai tik savo ir seimos nariu pardavinejau , manodrabuziai.lt susidare nemazai ju,pirkau taip pat,padevedavau,atsibosdavo,ar atsisiuntus netikdavo ir dar pigiau nei pirkau parduodavau,pavedimu irgi buvo per elektr bankininkyste mate ir gavau rasta,kad verciuosi prekyba be indiv veiklsos pazymos,bandziau aiskinti,kad tai mano,rasiau paaiskinima,net neklauso,klausiau kodel netaike 8000 galimu per metus,sake negi jums dar neaisku,kad prekybai internetu tas negalioja,zinokit yra skaudu,kai turesiu susimoketi 15 procentu uz tarima prekyba savais drabuziais, dar nuostolis didelis iseis
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2015 02 21, 16:54)
O kaip jus nustate? Juk galima pardavineti asmeninius daiktus...Ar imanoma kazkaip jums tai irodyti, kad tai buvo asmeniniai...Savarankiskai tikrai neissiimsite atbuline data, manau, to liudijimo. Keista, kad 8000 ribos netaike, nesuprantu...

drinks_cheers.gif neišduoda atbuline data, deja. O koks paaiškinimas dėl tų 8000 nepritaikytų? Atsiuskit dokumentą man į pm, permesiu, patarčiau skųsti sprendimą. Gaukite paaiškinimus pirkusių iš jūsų.
Atsakyti
QUOTE(buliuke @ 2015 02 21, 16:02)
Merginos,gal kuri žinote,ar galima individualios veiklos pažymą išsiimti už 2013-2014  metus,t.yra atbuline data,nes  atliko VMI operatyvu patikrinimą ir jo metu  nustatė,kad verčiausi prekyba internetu be indiv veiklos pazymos,siūlo ją išsiimti ir pakoreguoti 2014 metų deklaraciją,nors tikrai pardaviau manodrabuziai.lt tinklapyje savo dėvėtus daiktus,bet niekaip nepavyksta to įrodyti,nesiverčiau urmine ir naujų daiktų  prekyba,gal dar žinote ar galima tą operatyvaus patikrinimo sprendimą apskųsti?  ir man net netaikė 8000litu  per metus galimų

VMI turi savo iniciatyva atbuline data įregistruoti. Jūs pati niekaip.
Papildyta:
QUOTE(bandomasis2006 @ 2015 02 17, 13:08)
Sveikos, norėjau pasiteirauti, ar dirbant su individualios veiklos pažyma būtina rašyti sąskaitas faktūras, ar užtenka pirkimo pardavimo kvito? Nes lyg ten kažkas kažkada keitėsi  g.gif  Visada išrašinėjau kvitus ir dabar susidūriau su tuo, jog kvito nebepriėmė  g.gif

Nuo 2014 metų gegužės 1 dienos su individualios veiklos pažyma išrašomos tik sąskaitos faktūros, kvitai netinka.
Atsakyti
Pastaba. Kai gyventojas vykdo individualią lauko
prekybos veiklą ir pirkėjas nereikalauja išduoti apskaitos
dokumento, tai pasibaigus dienai, gyventojo iš šios veiklos
gauti pinigai gali būti užpajamuojami vienu apskaitos
dokumentu, kuriame nurodoma bendra per dieną parduotų
prekių suma.
cia manau tinka ir mugems ar as klystu mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras wink.gif Noreciau pasiteirauti.Kuriu papuosalus , parduodu juos internetu. Planuoju legalizuoti sia veikla nuo 04,01. dienos. Bet neapsisprendziu ar Individualia veikla pagal pazyma, ar verslo liudijima? aciu
Atsakyti
Perskaiciau visus puslapius ir issiaiskinau , kad prekiaujant internetu turiu imti IV pagal pazyma smile.gif bet dar iskilo klausimas, israsant saskaitas fakturas itraukiate ir pasto islaidas? Ar tik rasote gaminio kaina, o pasto islaidas itraukiate i islaidu zurnala? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raa: 04 kovo 2015 - 19:25