Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(keistuole @ 2014 05 01, 21:29)
nežinau kai ten kas įstatymiškai, bet aš moku VMI pajamų mokestį už verslo liudijimą ir PSD sodrai 90 Lt

PSD bet kokiu atveju mokamas sodrai, o ne VMI

Na nezinau ka pasiekia tas mano PSD, bet sumoku i VMI saskaita.

Speju, tarp musu veiklu skirtumu yra jei mokam skirtingai, niekas i galva daugiau nesauna. As pagal VL o jus gal dar kur oficialiai dirbate?...kaip gali tokiu skirtumu buti...

Gal dar kas zino atsakyma i mano iskelta klausima del VL ir priklausancios motinistes ismokos.
Kazkokia painiava
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 9adriana9: 01 gegužės 2014 - 21:49
QUOTE(9adriana9 @ 2014 05 01, 22:47)
Na nezinau ka pasiekia tas mano PSD, bet sumoku i VMI saskaita.

Speju, tarp musu veiklu skirtumu yra jei mokam skirtingai, niekas i galva daugiau nesauna. As pagal VL o jus gal dar kur oficialiai dirbate?...kaip gali tokiu skirtumu buti...
Gal dar kas zino atsakyma i mano iskelta klausima del VL ir priklausancios motinistes ismokos.
Kazkokia painiava

VL mokescius mokat gerai, bet motinystes pasalpa pagal VL nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2014 05 01, 23:04)
VL mokescius mokat gerai, bet motinystes pasalpa pagal VL nepriklauso.

bet tai kodėl reikia mokėt 180 Lt PSD?

ar čia kažkas kito?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 05 02, 09:20)
bet tai kodėl reikia mokėt 180 Lt PSD?

ar čia kažkas kito?

Turbtu ne taip supratote, gal neatidziai perskaitete.

Ji rase, kad moka 90 lt PSD kas menesi, o SODRAI kas menesi moka 180 lt (cia tas bazinei pensijai kaupti privalomas mokestis)
ir uz verslo liudijimo isigijimo islaidas dar susimoka.

Tai normaliai viskas kaip ir.
Atsakyti
QUOTE(Rami-Puma @ 2014 05 01, 20:32)
Toks skubus klausimas iškilo:

skaičiuojant GPM leidžiami atskaitymai yra PSD. Kokį PSD galima atskaityti - ar tą realiai sumokėtą 1080, ar tą, kuris pasiskaičiuoja pagal formulę 9 proc. (jis mažesnis gaunasi nei po 90 lt kas mėnesį). Nes logiškai tai turėtų leisti atskaityti ką realiai sumoku, bet internetinėj skaičiuoklėj atskaito tą mažesnę sumą.

Ačiū, jei kas pakomentuos.

Leidziami atskaitymai yra PSD ir Sodra ir cekiukai us zaliava ir t.t. Jeigu rodote realias islaidas GPM skaiciuojamas taip - Pajamos-islaidos(PSD,Sodra ir visi cekiukai) x 5 arba 15%.
Jeigu pasirenkate 30% leidziamu atskaitymu GPM skaiciuojasi - pajamos- 30% x 5% arba 15%.
PSD imate visa 1080 suma,nes ten skaiciuokle skaiciuoja pagal gera formule,bet ji neatsizvelgia ar dirbate kitur ar dar kas nors smile.gif
Atsakyti
Gal galit pasakyti kaip mokat GMP: Pagal IV paskaičiavimus, ar kai užpildoma deklaracija ir dalis mokėtinos sumos padengiama grąžinama permoka?

VMI telefonai apgulti prisiskambint neina, o dilema lieka...
Atsakyti
QUOTE(*Selena* @ 2014 05 02, 11:31)
Turbtu ne taip supratote, gal neatidziai perskaitete.

Ji rase, kad moka 90 lt PSD kas menesi, o SODRAI kas menesi moka 180 lt (cia tas bazinei pensijai kaupti privalomas mokestis)
ir uz verslo liudijimo isigijimo islaidas dar susimoka.

Tai normaliai viskas kaip ir.

matyt nedaskaičiau blush2.gif Ačiū už paprotinimą. Tada viskas aišku, viskas taip ir yra
Papildyta:
QUOTE(Kvaki @ 2014 05 02, 14:10)
Gal galit pasakyti kaip mokat GMP: Pagal IV paskaičiavimus, ar kai užpildoma deklaracija ir dalis mokėtinos sumos padengiama grąžinama permoka?

VMI telefonai apgulti prisiskambint neina, o dilema lieka...

aš kai užpildau deklaraciją, tada pagal gautą rezultatą ir moku.
Nors paprastai man mokesčiai grąžina.
Atsakyti
labas vakaras, norejau pasiteirauti gal kuri dirbat kirpeja su verslo liudijimu, kaip ten kainuoje dbr? ir koks skirtumas imti verslo liudijima ar individualios veiklos pazyma? kiek vita tai kainuoja, nes as visai zalia su siais reikalais. kam nesunku parasykit, aciu
Atsakyti
Sveiki norejau konsultacijos vykdau individualia veikla puse metu,esu triju vaiku mama socialiai drausta ir man nereikia moketi sveikatos draudimo kol antram vaikui sueis 18m.bei deklaruoti po metu,kaip tokiu atveju jei laukiantis ar as gausiu motinystes atostogas bei man mokes?
Atsakyti
Sveiki,
galbūt atsirastų galinčių apšviesti tokiu klausimu:
Norint paleisti Tinklapį kuriame prisiregistravimas mokamas, kokius mokesčius reiktu mokėti nuo gautų pinigų už registracijas? ar reikia įsteigti Individualią veiklą? o galbūt UAB ar nereikia visai? kaip dabartiniai tokio tipo (kai registracija mokama) tinklapiai atsiskaitinėja? gal yra galinčių atsakyti?
Atsakyti
QUOTE(brigute2 @ 2014 05 07, 12:14)
Sveiki norejau konsultacijos vykdau individualia veikla puse metu,esu triju vaiku mama socialiai drausta ir man nereikia moketi sveikatos draudimo kol antram vaikui sueis 18m.bei deklaruoti po metu,kaip tokiu atveju jei laukiantis ar as gausiu motinystes atostogas bei man mokes?

Del vaiku jusu sveikata yra drausta, o ne socialiai drausta. As ilgai ir nuobodziai domejausi kaip gauti motinystes pasalpa, bet rasiau nesenai, kad galiausiai nieko nepesiau gero, nes pacios konsultantes nezino kaip daryti, atsitrenki kaip i siena doh.gif

Jei jus nemokate isankstiniu mokesciu, neteikiate SAV formos, tai jus kitais metais deklaruodama pajamas turesite deklaracijoj nurodyti pajamas is IDV pagal menesius. Bet kaip suprantu tokiu atveju ir pasalpa gausite tik kitais metais pateikus deklaracija, nes tik tada pamatys siu metu pajamas. O siaip pagal viska tai reiktu jums moketi sodrai mokescius isankstiniu budu, kaip man patare sodroj imti dekretines nuo menesio pradzios ir pries tai menesi buti butinai kazkiek sumokejus sodrai. Nu zodziu makalyne, niekas nieko nezino, spejimo budu pataria. Galiu tik uzjausti mamas, kurios uzsiima individualia veikla. Aciu dievui man pavyko isidarbinti keliems menesiams pries dekreta.
Papildyta:
QUOTE(The_perfect_woman @ 2014 04 25, 19:34)
matai tu dirbi visiškai ant savęs aš su įmone, aišku dalinamės pelnu, bet o tačiau visa tai jie man apmoka smile.gif tai man tik tas 90lt lieka susimokėt smile.gif

As dirbu taip pat su imone, kiek zinau dauguma imoniu nieko neapmoka.
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 05 08, 20:05)
Del vaiku jusu sveikata yra drausta, o ne socialiai drausta. As ilgai ir nuobodziai domejausi kaip gauti motinystes pasalpa, bet rasiau nesenai, kad galiausiai nieko nepesiau gero, nes pacios konsultantes nezino kaip daryti, atsitrenki kaip i siena  doh.gif 

Jei jus nemokate isankstiniu mokesciu, neteikiate SAV formos, tai jus kitais metais deklaruodama pajamas turesite deklaracijoj nurodyti pajamas is IDV pagal menesius. Bet kaip suprantu tokiu atveju ir pasalpa gausite tik kitais metais pateikus deklaracija, nes tik tada pamatys siu metu pajamas. O siaip pagal viska tai reiktu jums moketi sodrai mokescius isankstiniu budu, kaip man patare sodroj imti dekretines nuo menesio pradzios ir pries tai menesi buti butinai kazkiek sumokejus sodrai. Nu zodziu makalyne, niekas nieko nezino, spejimo budu pataria. Galiu tik uzjausti mamas, kurios uzsiima individualia veikla. Aciu dievui man pavyko isidarbinti keliems menesiams pries dekreta.
Papildyta:
As dirbu taip pat su imone, kiek zinau dauguma imoniu nieko neapmoka.

as siaip kas tris menesius savivaldybeje tesiu socialiniai pasalpai bei maistui gauti dokumentus,bei man savivaldybe dar kazkiek damoka,ar cia ka keicia?
Atsakyti