QUOTE(brigute2 @ 2014 05 07, 12:14)
Sveiki norejau konsultacijos vykdau individualia veikla puse metu,esu triju vaiku mama socialiai drausta ir man nereikia moketi sveikatos draudimo kol antram vaikui sueis 18m.bei deklaruoti po metu,kaip tokiu atveju jei laukiantis ar as gausiu motinystes atostogas bei man mokes?
Del vaiku jusu sveikata yra drausta, o ne socialiai drausta. As ilgai ir nuobodziai domejausi kaip gauti motinystes pasalpa, bet rasiau nesenai, kad galiausiai nieko nepesiau gero, nes pacios konsultantes nezino kaip daryti, atsitrenki kaip i siena
Jei jus nemokate isankstiniu mokesciu, neteikiate SAV formos, tai jus kitais metais deklaruodama pajamas turesite deklaracijoj nurodyti pajamas is IDV pagal menesius. Bet kaip suprantu tokiu atveju ir pasalpa gausite tik kitais metais pateikus deklaracija, nes tik tada pamatys siu metu pajamas. O siaip pagal viska tai reiktu jums moketi sodrai mokescius isankstiniu budu, kaip man patare sodroj imti dekretines nuo menesio pradzios ir pries tai menesi buti butinai kazkiek sumokejus sodrai. Nu zodziu makalyne, niekas nieko nezino, spejimo budu pataria. Galiu tik uzjausti mamas, kurios uzsiima individualia veikla. Aciu dievui man pavyko isidarbinti keliems menesiams pries dekreta.
Papildyta:
QUOTE(The_perfect_woman @ 2014 04 25, 19:34)
matai tu dirbi visiškai ant savęs aš su įmone, aišku dalinamės pelnu, bet o tačiau visa tai jie man apmoka
tai man tik tas 90lt lieka susimokėt
As dirbu taip pat su imone, kiek zinau dauguma imoniu nieko neapmoka.