Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(keistuole @ 2014 11 09, 00:42)
turint VL ir dirbant pagal darbo sutartį sumokamas pajamų mokestis ir psd už VL galiojimo dienas, daugiau nieks nemokama. Ir beje abu šie mokesčiai mokami VMI, o ne kaip pagal IDV - sodrai

O jei nedirbi, tai kaip tada, moki nuo kovo iki geguzes kai deklaruoji pajamas i kazkokia surenkamaja sodros saskaita? ar kazkaip dar kitaip.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 09, 00:56)
O jei nedirbi, tai kaip tada, moki nuo kovo iki geguzes kai deklaruoji pajamas i kazkokia surenkamaja sodros saskaita? ar kazkaip dar kitaip.

Kai nedirbi tai nezinau, bet manau kas men turi moket ir psd ir turbut bazinei pensijai
Atsakyti
laba ryta,
nors jau daug rašiau ir aiškinaus, bet dar kartą ir paskutinį klausiu,
JEI ESU DIRBANTI, DB VMI DĖKA TURIU IDV PAŽYMĄ, tai PSD už mane moka mano darbdavys jau.
tai jei jokios IDV veiklos aš nedarau, ką ir kam reikės man mokėti, ir po kiek?
nes kaip suprantu, kad jei turi IDV ir nieko nedarai, vistiek valstybei turėsiu mokėti?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 09, 10:22)
Kai nedirbi tai nezinau, bet manau kas men turi moket ir psd ir turbut bazinei pensijai
http://www.sodra.lt/lt/pasalpos/informacija-draudejams/dirbu-savarankiskai/dirbu-pagal-verslo-liudijima-1
va viska cia isskaiciau. Aiskiai surasyta ir su pvz ir visos saskaitos yra.
Papildyta:
Ar kas eme su VL paskola? Kaip ten bankai ziuri i tai?
Atsakyti
pupa7 - ačių Jums už vertingą nuorodą
http://www.sodra.lt/...-savarankiskai/
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 11 09, 10:18)
laba ryta,
nors jau daug rašiau ir aiškinaus, bet dar kartą ir paskutinį klausiu,
JEI ESU DIRBANTI, DB VMI DĖKA TURIU IDV PAŽYMĄ, tai PSD už mane moka mano darbdavys jau.
tai jei jokios IDV veiklos aš nedarau, ką ir kam reikės man mokėti, ir po kiek?
nes kaip suprantu, kad jei turi IDV ir nieko nedarai, vistiek valstybei turėsiu mokėti?

Ne, tada neturesit valstybei nieko moketi. Tik uzdeklaruosit 0 ir tiek. Nes jus esate valstybes drausta. Jei nedrausta butumet, tada moketumet 93 per menesi. O dabar visi mokesciai jums tik nuo pajamu. 0 uzdirbsit 0 ir mokesit.
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2014 11 09, 09:22)

Ta Vsd ir VL kaina as sumokejau internetu. Kai emiau VL mano Vmi sistemoje. Taciau kaip supratau liko dar vienas mokestis, psd. Tai kada man ji reiks sumoket, nelabai sito suprantu kaip jis bus is manes paimtas, ar mokestiniu metu gale deklaruojant reiks pervesti i kokia tais mokesciu surenkamaja saskaita, ar kaip g.gif Nu durnas klausimas gal, nzn biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 09, 20:02)
Ne, tada neturesit valstybei nieko moketi. Tik uzdeklaruosit 0 ir tiek. Nes jus esate valstybes drausta. Jei nedrausta butumet, tada moketumet 93 per menesi. O dabar visi mokesciai jums tik nuo pajamu. 0 uzdirbsit 0 ir mokesit.
Papildyta:

Ta Vsd ir VL kaina as sumokejau internetu. Kai emiau VL mano Vmi sistemoje. Taciau kaip supratau liko dar vienas mokestis, psd. Tai kada man ji reiks sumoket, nelabai sito suprantu kaip jis bus is manes paimtas, ar mokestiniu metu gale deklaruojant reiks pervesti i kokia tais mokesciu surenkamaja saskaita, ar kaip  g.gif Nu durnas klausimas gal, nzn  biggrin.gif

Kai isiminejot vl turejo ateit visi paskaiciavimai. Bent jau pas mus buvo 2 nes vyras turi oficialu darba. Tai sumokejom ųz vl isemima 182 ir psd 113, abu gavejai vmi
tik imokos kodai skiriasi
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 09, 19:02)

pagaliau supratau 4u.gif
aciu sirdingai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
laba vakara,
šiandien sužinojau, kad nuo pirmadienio nebedirbsiu (dirbau pagal terminuotą darbo sutartį vaduojamose pareigose), todėl jei aš pasilieku IDV, kokius tada reikės man mokesčius ir kam, kas kiek laiko mokėt? g.gif
ir, ar galiu turėti IDV, nedarydama jk pelno? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 11 11, 20:50)
laba vakara,
šiandien sužinojau, kad nuo pirmadienio nebedirbsiu (dirbau pagal terminuotą darbo sutartį vaduojamose pareigose), todėl jei aš pasilieku IDV, kokius tada reikės man mokesčius ir kam, kas kiek laiko mokėt? g.gif
ir, ar galiu turėti IDV, nedarydama jk pelno? g.gif

Nesuprantu kiek kartu juk galima atsakinėti į tuos pačius klausimus.. Viskas tas pats, tik per mokėsite kas mėnesį po 93 lt
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 11 11, 22:08)
Nesuprantu kiek kartu juk galima atsakinėti į tuos pačius klausimus.. Viskas tas pats, tik per mokėsite kas mėnesį po 93 lt

ačiū už info 4u.gif
ir PYKTI nėra ko. Ne visi gimsta žinodami blush2.gif
------
tik lb įdomus mūsų valstybės mąstymas, jei esi bedarbis, tai iš kur gaut tuos 93 lt kas mėn.? Eit vogt? Ar prie stoties pardavinėt savo kūną? g.gif jei turima IDV neneša jokio pelno...
----------------
ir dar vienas pastebėjimas, auginu 2 mažamečius neįgalius vaikus (jų dėka esu drausta ir nereikia mokėti PSD), tampu bedarbe ne savo noru (nes baigės DS terminas), ne savo noru prikabinta IDV ir nors esu drausta, vistiek privalau kas mėn.moketi PSD po 93 lt blink.gif doh.gif
ABSURDŲ absurdas ax.gif doh.gif doh.gif
bet nieko jau stebėtino, nes čia "Lietuva - čia lietūs lyja:)"
----
gero vakaro 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 11 lapkričio 2014 - 21:18
Na vis tiek jūs kažkaip įdomiai mąstot.
Jei nenorit dirbt, tai kam tą IDV imt?
Visiškai per prievartą niekam IDV neprikabina, buvo pretekstas ir pati sutikot ją paimt, būtumėt nenorėjusi, nieks nebūtų privertę.
Atsakyti