Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(mėnulis @ 2014 11 05, 15:02)
Niekam ten nerupi. Ir jusu vardo niekas neklaus.

ačiū už info tuomet 4u.gif
Atsakyti
Iskart atsiprasau jei ta tema jau buvo gvildenta. Bet gal kas tikrai nusimanantis nepatinges ir atsakys.
Vyras dirba oficialiame darbe,bet dar issieme vl. Sumokejom ka atsiunte vmi. Uz vl isemima 182lt berods ir 113lt kaip dirbantis,cia berods psd. Abieju mokejimu gavejai nurodoma vmi tik imokos kodai skirtingi. Ar mes gerai sumokejom ar kazka netaip,o sodrai nieko nereikia?
Ir dar nusipirkom zurnala ir kvitukus. Ar reikia israsinet zmonem tuis kvitus( veikla elektrika,santexnika ir tt) kai paimsim pinigus,ar juos reikia kazkur segti i zurnala?

aciu is anksto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa7: 08 lapkričio 2014 - 14:06
Reikia israsineti su VL tik tuo atveju jeigu jusu praso.Neprasant israsyt nereikia. Saugoti viena varianta. kita atiduoti pirkejui ar paslaugu gavejui
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 08, 16:12)
Reikia israsineti su VL tik tuo atveju jeigu jusu praso.Neprasant israsyt nereikia. Saugoti viena varianta. kita atiduoti pirkejui ar paslaugu gavejui

aciu.
o kaip su mokesciu sodrai? mes sumokejom tik 2 imokas vmi. o sodrai reikia kazka dar? kur pazureti?
Atsakyti
QUOTE(pupa7 @ 2014 11 08, 18:36)
aciu.
o kaip su mokesciu sodrai? mes sumokejom tik 2 imokas vmi. o sodrai reikia kazka dar? kur pazureti?

jei dirba pagal darbo sutartį, tai nereikia sodrai tada
mokamas tik pajamų mokestis ir sveikatos draudio
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 08, 22:29)
jei dirba pagal darbo sutartį, tai nereikia sodrai tada
mokamas tik pajamų mokestis ir sveikatos draudio

Na jis dirba ir normaliam oficialiam darbe ir plus issieme verslo liudijima
Atsakyti
QUOTE(pupa7 @ 2014 11 08, 21:23)
Na jis dirba ir normaliam  oficialiam darbe ir plus issieme verslo liudijima

na tai ir nereikia sodrai tokiu atveju mokėt
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 08, 23:52)

Aciu
Papildyta:
QUOTE(pupa7 @ 2014 11 08, 23:57)

O paskola kas nors eme su vl?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 08, 22:52)

Tai kad reikia vistiek, net jei ir yra sveikata drausta g.gif Ar dirbanciam visai nereikia? O jei turi vaiku iki 18 m ar esi kitaip valstybes draustas g.gif Ar cia tik dirbanciajam darbe galioja, studentams, mamoms, neigaliesiems neieina. As pirmais metais VL retkarciais paimu, tai ir man neaisku. As nedirbu, bet esu valstybes drausta. Kai imdavau ji internetu, paskaiciuodavo dar psd uz dienas. Nors as turiu lengvata ir verslo liudijimui, plius esu drausta valstybes. Supratau, kad galiu moketi arba iskarto, arba mokestiniu metu gale. Iki geguzes 1, deklaruojant pajamas. Iskarto nemokejau, nes nesupratau kur ir kaip. Tik nesupratau kaip tai padaryti reikes, ar i mokesciu surenkamaja kokia saskaita, panasiai kaip dirbant su IDV. g.gif Ar jie kazkaip nuskaiciuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 09, 01:24)
Tai kad reikia vistiek, net jei ir yra sveikata drausta  g.gif Ar dirbanciam visai nereikia? O jei turi vaiku iki 18 m ar esi kitaip valstybes draustas  g.gif Ar cia tik dirbanciajam darbe galioja, studentams, mamoms, neigaliesiems neieina. As pirmais metais VL retkarciais paimu, tai ir man neaisku. As nedirbu, bet esu valstybes drausta. Kai imdavau ji internetu, paskaiciuodavo dar psd uz dienas. Nors as turiu lengvata ir verslo liudijimui, plius esu drausta valstybes. Supratau, kad galiu moketi arba iskarto, arba mokestiniu metu gale. Iki geguzes 1, deklaruojant pajamas. Iskarto nemokejau, nes nesupratau kur ir kaip. Tik nesupratau kaip tai padaryti reikes, ar i mokesciu surenkamaja kokia saskaita, panasiai kaip dirbant su IDV. g.gif Ar jie kazkaip nuskaiciuos biggrin.gif

Paskaiciau sodros psl radau jei dirba pagal darbo sutarti tai nereikia moket. Moketu jei prarastu darba arba butu neapmokomose atostogose
Atsakyti
turint VL ir dirbant pagal darbo sutartį sumokamas pajamų mokestis ir psd už VL galiojimo dienas, daugiau nieks nemokama. Ir beje abu šie mokesčiai mokami VMI, o ne kaip pagal IDV - sodrai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 08 lapkričio 2014 - 23:43
QUOTE(keistuole @ 2014 11 09, 01:42)
turint VL ir dirbant pagal darbo sutartį sumokamas pajamų mokestis ir psd už VL galiojimo dienas, daugiau nieks nemokama. Ir beje abu šie mokesčiai mokami VMI, o ne kaip pagal IDV - sodrai

Na mes taip ir sumokejom
Atsakyti