Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(keistuole @ 2014 10 30, 17:27)
na pajamų mokestis vykdant individualią veiklą yra 5 proc
arba 15 proc jei jei tai "laisvoji profesija"

TURIT OMENY, KAI nieko neturi - jk IDV, nei VL, nei P? g.gif g.gif

QUOTE(mėnulis @ 2014 10 30, 17:33)
Tie zmones, kurie nieko negalvoja siuntimo paskirtyje raso daikto ar dalyko, kuri jie perka pavadinima.

kelis metus TOKIA buvau ir as_pirkau ka is SM - savo vaikams, tai visada rasiau, kad imoka uz pirkta ta ir ta. Oi, kaip pyko nares blink.gif doh.gif
Bet visoms teisinaus vienodai ir saziningai, jog 2kart buvau padavus skyryboms, paskui - alimentu priteisimui gyvenant santuokoj, kol galiausiai su V draugiskai susitarem, jog jis kas men.perveda - savo valia geranoriskai - vaiku islaikymui tokia suma, kokios prasau, bet su salyga, jog doh.gif kad kas men,istraukus banko israsa matytus, kas buvo pirkta uz vaiku islaikymui skirtus pinigus vaikams 4u.gif

QUOTE(bellateja @ 2014 10 30, 17:50)
Tai mano situacijoje nereikės kas mėnesį mokėti PSD įmokų iki mano dvyniams sukaks 18 metų. Tik metų gale reikės nuo pajamų.

thumbup.gif
tai, jei jau nuo VIENO nereikes, tai kad valstybe nenuskurstu, tai mokeki nuo pajamu cool.gif neblogai cool.gif
-------------------------
BEJE, KURI PRADZIOJ RASETE, JOG GALIMA IDV ATSISAKYTI/UZDARYTI INTERNETU PER savo bankininkyste? g.gif n e s a m o n e!!!!!
siandien buvau DB (darbo birzoj), tai iskart uzklause, kokia IDV uzsiimu. nes jei dar ir dirbu UAB "...", tai jau automatiskai esu braukiama is DB sarasu.
ir butent DB suzinojau, kad man IDV neuzdaryta blink.gif doh.gif doh.gif absurdas kazkoks doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 10 30, 17:25)

-------------------------
BEJE, KURI PRADZIOJ RASETE, JOG GALIMA IDV ATSISAKYTI/UZDARYTI INTERNETU PER savo bankininkyste? g.gif n e s a m o n e!!!!!
siandien buvau DB (darbo birzoj), tai iskart uzklause, kokia IDV uzsiimu. nes jei dar ir dirbu UAB "...", tai jau automatiskai esu braukiama is DB sarasu.
ir butent DB suzinojau, kad man IDV neuzdaryta blink.gif  doh.gif  doh.gif absurdas kazkoks doh.gif  doh.gif  doh.gif

jūs gal pasiskambinkit i vmi 1882 ir jums paaiskins pazingsniui kaip ta veikla uzdaryti interentu - per Mano VMI.
Atsakyti
Merginos, gal kuri turejot reikalu su veterinarijos ir maisto produktu tarnyba?
kalba apie "maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą".
Ar sudėtinga jį gaut? Bandžiau skaityt oficialią info, tai galva susisuko nuo burtažodžių...
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 10 30, 07:53)
o jūsų vyras susitvarkė išvykimą iš lietuvos? jeigu nori būti laikomas nenuolatiniu Lietuvos gyvenoju, tai prieš išvykstant turi pateikti deklaraciją ir pažymėti, nuo kada galutinai išvyksti iš Lietuvos (gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 29 straipsnis). Jeigu jis tokios deklaracijos nepateikė, tai vmi darbuotoja turi pilną teisę prašyti jo deklaruoti gautas pajamas ir pridėti dokumentus apie užsienyje gautas pajamas.
Kadangi dekaracijas galima teikti už praėjusius 5 metus, siūlau pateikti atgaline data, kada galutinai išvyko iš Lietuvos.

nepateike ir nezymejo nieko,nes kogero 15m.Lt.niekur oficialiai nedirbo,tai ir jokiu mokestiniu reikalu ten neturejo.issiregistravo seniunijoj,bet ir policija ir vmi mato,jog jis uzsienyje,nes kai buvo prezidento rinkimai jam neatnese biuletenio-prabalsavo Londono ambasadoj.jis kogero net nezinotu,kaip prisijungti internetu prie vmi sistemos ir kur ten jam kokia varnele uzdeti,kad isvykes is LT.jei neturi liet.banko sask,prisijungimo kodu,kazi,kaip dar jis galetu prisijungti?
Atsakyti
QUOTE(Alinge @ 2014 10 30, 21:37)
nepateike ir nezymejo nieko,nes kogero 15m.Lt.niekur oficialiai nedirbo,tai ir jokiu mokestiniu reikalu ten neturejo.issiregistravo seniunijoj,bet ir policija ir vmi mato,jog jis uzsienyje,nes kai buvo prezidento rinkimai jam neatnese biuletenio-prabalsavo Londono ambasadoj.jis kogero net nezinotu,kaip prisijungti internetu prie vmi sistemos ir kur ten jam kokia varnele uzdeti,kad isvykes is LT.jei neturi liet.banko sask,prisijungimo kodu,kazi,kaip dar jis galetu prisijungti?

gali užpildyti atsisiuntęs forma GPM308 ir atsispausdinti bei išsiųsti klasikiniu paštu. nežinau kurias metai sišvyko, bet galima teikti už paskutinius 5 metus. Kad nereiktų nieko pildyti, tegul rašo sausio 1 d. tų metų, kada išvyko
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 10 30, 20:09)
jūs gal pasiskambinkit i vmi 1882 ir jums paaiskins pazingsniui kaip ta veikla uzdaryti interentu - per Mano VMI.

gal jau tiek to...nebenoriu nieko zinot as apie ta "ale skurstancia" musu VMI ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 10 30, 21:48)
gali užpildyti atsisiuntęs forma GPM308 ir atsispausdinti bei išsiųsti klasikiniu paštu. nežinau kurias metai sišvyko, bet galima teikti už paskutinius 5 metus. Kad nereiktų nieko pildyti, tegul rašo sausio 1 d. tų metų, kada išvyko

kad jis nuo 2000m.ten.grizta atostogoms,sventems.tiesa 2008m.grizo dukra kai gime,tai pabuvo gerus metus,bet taip niekur ir neisidarbino,darbo birzoj prabuvo,na aisku jokiu ismoku ten niekas nedalino.uzpernai vasara 2men.buvo Lt,tai irgi DB pabuvo,o taip tai ten kompanijoj dirba ir visi draudimai ir mokesciai skaitosi...uztai ir pasiutes,kad mat reikia jam cia jiem rodyti ka uzdirbi. man mokesciuose kazka vapejo,kad pas juos varneles kazkokios ju sistemoj neuzdejes.o tai ar ta isvykima atgaline data gali pazymeti be jokiu ten mokesciu deklaraciju,nes jis net i kalbas nesileidzia apie deklaravima,o as cia nervojuos.aciu,kad apsvieciate kiek proteli.
Atsakyti
help moterys unsure.gif turiu issiemusi individualios veiklos pazyma. Nuo rytojaus man prasideda dekretas. Ar tiesa, kad negaliu tureti tos pazymos toliau ir privalau ja uzdaryti? siaip pajamu tikrai negausiu bent metus. Pradejau ziureti kaip cia isregistruoti ta veikla tai nervai neatlaike schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2014 11 02, 20:39)
help moterys  unsure.gif  turiu issiemusi individualios veiklos pazyma. Nuo rytojaus man prasideda dekretas. Ar tiesa, kad negaliu tureti tos pazymos toliau ir privalau ja uzdaryti? siaip pajamu tikrai negausiu bent metus. Pradejau ziureti kaip cia isregistruoti ta veikla tai nervai neatlaike  schmoll.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as ir bandziau uzdaryti per mano VMI, bet, kai del asmeniniu reikalu nuejau i DB, tai tarpinininke pasake, jog jai rodo, kad as vis dar turiu IDV pazyma....sakiau, kad 2014.10.26 d.uzdarinejau, tai sake, kad turi praeit 5 dienos, kad uzdarytu Sodra su VMI leidimu ax.gif blink.gif
kazkam juk paranku is musu pinigeliu nusiplaut sau i kisene:)
---
geriau tada Jums butu_

QUOTE(giedre_giee @ 2014 10 30, 20:09)

laba vakara 4u.gif
siandien padariau 200 lt pavedima VMI (GPM uz 2012/2013 m.m.). Dar liko 130 lt ir tada skambinsiuos giedre_giee nurodytu trumpuoju nr., kad uzdaryt IDV ax.gif
NOrs pradejau mastyt, gal man ja vistik pasilikt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 03 lapkričio 2014 - 21:07
Sveikos, man vel iskylo klausimas del VL turejimo... Jei susergu, ar yra kokia prasme imtis nedarbingumo pazyma ar ne, jei pagal VL dirbu liaudiskai tariant ,,pati ant saves"...? Jei pasiemu, ar reikia kazkur kazkam siusti info, pvz i SODRA ir t.t. ir pan?
Atsakyti
giedre_giee, o paskambinus i 1882 Vmi, ar jie nekkausia, del kokios priezasties uzdaroma IDV ?
Atsakyti
Niekam ten nerupi. Ir jusu vardo niekas neklaus.
Atsakyti