oi,merginos,cia tikrai socialiniai labirintai,ir sunku juose laviruoti,nes per mazai informacijos.vmi,tiesos nesuzinosi,ten susodinti bejausmiai robotai,savotiski psichologai,kurie matyt uz premijas sau prie algos,gali tave gaudyti,priversti kazka prisipazinti,netgi aprekti.jei nebusi stiprus ir turesi per mazai ziniu apie tai kas tau priklauso ir kas ne,gali baudu tau prikapstyti,priversti tave prisipazinti,jog apvogei valstybe ir panasiai.Butu juokinga,jei nebutu graudu,jog jie siuo metu medzioja kilbukus su verslo liudijimais,su indv.pazymom...o stambios zuvys matyt,jiems neikandamos dar.As taip pat buvau pakviesta i pokalbi,nes vykdau indv.veikla kirpykloj pora metu.na man lyg ir pasitaike mandagi,popieriukus pavarte,viskas ten tvarkingai supildyta,pajamos ne kazkokios,nes kol susirenki klientura,tai visko buna,tenka ir su nuliuku is darbo iseiti ir jei ne vyras daug metu dirbantis UK,as savo megstamu darbu soti tikrai nebuciau,nes dar dvi dukros po pazastimi,tiesa viena studente,kita mazamete.Aisku mano ponia,vartydama popierius viska mato,kur tas vyras ir t.t,bet vis tiek isakmiu tonu paklausia-is ko gyveni?atsakymas,aiskus-vyras.Kitas klausimas-kodel vyras nedeklaruoja savo pajamu?o jam neprivaloma,nes jis i LT sugrizta trumpam,atsakau,kad visa tai skaiciau internete kas kam privaloma del tu deklaraciju.dar bande mane itikinti,kad negalesime kazko super brangaus pirkti,jei jis neuzdeklaruos savo pajamu uz 5metus ir t.t.na mes nieko nezadam pirkti,ir nieko neisigijom ir valstybe musu neremia,atsakau.na bet pajamos mazos ir mums reikia,kad susideliotu cia viskas tvarkingai,nes jus uzdirbate per mazai,o isleidziate daugiau nei uzdirbate.taigi butu labai gerai,kad vyras internetu uzdeklaruotu,prisegtu uzdarbio kvitus ir man atsiustu,jus su juo pasikalbekite ir man paskambinkite,balsas susvelnejo.Grizau namo,perkalbejau su vyru...jo reakcija siaubinga-vidurinis pirstas aukstai pakeltas ir atsakymas,kad lai parodo istata,kad man privaloma tai padaryti,as moku ten mokescius ir jai LT.mokesciai noretu ilysti i mano kisene,lai raso laiskus anglu mokesciams ir pasiima patys informacija,o pats as jiems nieko nesiusiu.mes nieko is valstybes negavom,vaika auginomes su 97lt.suma,kompensaciju jokiu neprasom ir ne ju reikalas kiek as savo seimai skiriu.jeigu as zinociau tiksliai,kad jis 100proc.teisus,tai su didziausiu malonumu tai savo poniai jo zodzius isdestyciau,bet kolkas sios informacijos dar neturiu,tik prisiminus visas VMI atstoves pokalbio detales,mano popieriuku sumeles zymincia ant kazkokiu spargalkiu,susidare ispudis,kad kogero mano vyras teisus-jis nenuolatinis Lietuvos gyventojas,o as ne preigune ar seimo nare...taigi,jai reiketu uzsidirbti pliusa,kad vieno emigranto kisene paciupinejo.
o jūsų vyras susitvarkė išvykimą iš lietuvos? jeigu nori būti laikomas nenuolatiniu Lietuvos gyvenoju, tai prieš išvykstant turi pateikti deklaraciją ir pažymėti, nuo kada galutinai išvyksti iš Lietuvos (gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 29 straipsnis). Jeigu jis tokios deklaracijos nepateikė, tai vmi darbuotoja turi pilną teisę prašyti jo deklaruoti gautas pajamas ir pridėti dokumentus apie užsienyje gautas pajamas.
Kadangi dekaracijas galima teikti už praėjusius 5 metus, siūlau pateikti atgaline data, kada galutinai išvyko iš Lietuvos.