Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

Kuiciuosi jau kuris laikas pas juos puslapyje,niekaip nerandu kur sustabdyti veikla.Gal kuri gudresne pagelbetu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 10 28, 23:01)
bet jei esu dirbanti ir jau uz mane darbdavys moka kas men.tuos 9% PSD, tai jei dar turiu ir IDV, tai dukart reikia moketi?  g.gif

Jau menulis atsake. Taip ta viena karta nuo pelno moketi reikia nors ir drausta esi.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 28, 23:14)
taip, reikia vistiek moketi. tik nuo IDV pajamu. nedirbantys ir nedrausti sveikatos draudimu moka 90 ar 93 Lt per menesi. O jei yra drausti arba dirba, moka 9 procentus nuo IDV pajamu, gautu vykdant ta veikla, mokestiniu metu gale. Ty. nuo kovo iki geguzes, kai reikia deklaruoti pajamas.

DEKUI UZ NAUDINGA info 4u.gif

QUOTE(*finy* @ 2014 10 29, 02:55)
Kuiciuosi jau kuris laikas pas juos puslapyje,niekaip nerandu kur sustabdyti veikla.Gal kuri gudresne pagelbetu  4u.gif

einate per wmi.lt ir spaudziate "mano VMI", pasirenkate per kuri el.banka norite pasijungti ir kai jau ieisite i savo el.banka, matysite, kad reikia uzpildyt REG....(merginos primins, koks skaiciukas) forma ir uzdaro IDV.

QUOTE(ErikaN @ 2014 10 29, 08:37)
Taip ta viena karta nuo pelno moketi reikia nors ir drausta esi.

o jei pelno per men.tik 2 lt blink.gif oi, tai daug uzdirbs VMI nuo manes cool.gif po 0.20 ct 4u.gif
Atsakyti
Iš anksto didelis ačiū kas atsakys 4u.gif

Verčiuosi indiv veikla pagal pažymą. Iki pirmadienio buvau "dekrete" (tretieji metai). Išėjau iš darbo pirmadienį. Kur man kreiptis kad nereikėtų mokėti PSD kas mėnesį? Auginu 3 mažus vaikus, bet su vyru, ne viena.
Atsakyti
QUOTE(bellateja @ 2014 10 29, 17:20)
Iš anksto didelis ačiū kas atsakys 4u.gif

Verčiuosi indiv veikla pagal pažymą. Iki pirmadienio buvau "dekrete" (tretieji metai). Išėjau iš darbo pirmadienį. Kur man kreiptis kad nereikėtų mokėti PSD kas mėnesį? Auginu 3 mažus vaikus, bet su vyru, ne viena.

I ligoniu kasas pagal savo teritoriją wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2014 10 29, 17:25)
I ligoniu kasas pagal savo teritoriją wink.gif

ačiūūūū 4u.gif
Papildyta:
Kaip įdomiai čia dėl pašto ataskaitų prisiskaičiau. Paklausiu kai būsiu pašte. Juk nesudarius sutarties ir siunčiant registruotą korespondenciją, man rodos tik gavėjas fiksuojamas (bent jau pašto čekyje), o ne siuntėjas g.gif O paprastu paštu išvis niekas nefiksuojamas.
Atsakyti
QUOTE(bellateja @ 2014 10 29, 18:43)
Kaip įdomiai čia dėl pašto ataskaitų prisiskaičiau. Paklausiu kai būsiu pašte.

aš jau užklausiau irgi.
nėra jokių apribojimų nei reg.siuntiniams, nei reg.laiškams. Kiek reikia, tiek ir siunčia žmogus.
Matomai, kad VMI jau nebeturi prie ko prisikabint, tai ir....sumąstė savus įstatymus ax.gif blush2.gif
----
kaip ir nėra įstatymo apmokestinti pajamoms, tiksliau, įplaukoms iš asmenų, kurie daro pavedimą ir mokėjimo paskirty rašo "skola", "dovana", "sąskaitos papildymas" ir pan.
o man VMI teigė, jog pastarosios pajamos - apmokestinamos, jei tik suma viršyja 100 lt ax.gif
pati ieškojau įstatymo kokios apmokestinamos pajamos?
------------
radau TAI:
Gyventojų pajamų mokestis. Informacija atnaujinta. 2010-06-01
Pagal Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 131, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 27, 29, 30 straipsnių pakeitimo ir papildymo ir įstatymo papildymo 181 straipsniu įstatymą (toliau – GPMĮ pakeitimo įstatymas; Žin. 2008, Nr. 149-6033) yra padaryti tokie esminiai pakeitimai:
Pajamų mokesčio tarifai

Nuo 2009 m. sausio 1 d. nustatomas visoms pajamoms, išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno, vienodas — 15 proc. pajamų mokesčio tarifas. Privalomo sveikatos draudimo įmokos (6 ir 9 proc.) atskiriamos, jų mokėjimas nustatomas Sveikatos draudimo įstatyme. Nuo su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių pajamų ir autorinių atlyginimų (išmokamų vykdant individualią veiklą ar pagal vienkartines sutartis) prievolė išskaičiuoti sveikatos draudimo įmokas nustatoma mokestį išskaičiuojančiajam asmeniui.

Pagal GPMĮ pakeitimo įstatymą kitoks – 20 proc. pajamų mokesčio tarifas nustatomas pajamoms iš paskirstytojo pelno. Tokioms pajamoms priskiriami dividendai (įskaitant ir skirstant vieneto pelną ar mažinant įstatinį kapitalą vieneto dalyvio gautas lėšas ar gauto turto tikroji rinkos kaina). Pajamoms, gautoms iš paskirstytojo pelno, nepriskiriamos neribotos civilinės atsakomybės vieneto dalyvio pajamos. Neribotos civilinės atsakomybės vieneto dalyvio pajamos iš apmokestinto pelno, viršijančios 4000 Lt apmokestinamos taikant 15 proc. pajamų mokesčio tarifą.

IR TAI, KAD:
Natūra gautos pajamos
"2009 metų mokestiniu laikotarpiu Pajamomis, gautomis natūra, pripažįstama:

1) už darbą, atliekamą darbo santykių ar jų esmę atitinkančių santykių pagrindu, vietoj piniginio atlygio gyventojo gautas nuosavybėn turtas ir gyventojui suteiktos paslaugos;

2) gyventojo nauda, gauta asmeniui, susijusiam su gyventoju darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais, sumokėjus (visiškai ar iš dalies) už gyventojo apgyvendinimą ir gyvenamojo ploto išlaikymą, už gyventojui suteiktas įvairias laisvalaikio praleidimo, pramogų, poilsio, turizmo ir kitas panašias paslaugas, už gydymo paslaugas (išskyrus atvejus, kai to reikalauja teisės aktai), taip pat suteikus gyventojui (nemokamai ar už lengvatinę kainą) gyvenamąsias patalpas (naudotis ar nuosavybėn);

3) gyventojo gautos nepiniginės dovanos ir laimėjimai (prizai), išskyrus 320 litų vertės neviršijančius dovanas ir laimėjimus (prizus), gautus iš asmens, nesusijusio su gyventoju darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais;

4) už šios dalies 1 punkte nenurodytus darbus, suteiktas paslaugas, perduotas ar suteiktas teises, parduotą ar kitaip perleistą arba investuotą turtą ar lėšas gyventojo gautas nuosavybėn turtas ir gyventojui suteiktos paslaugos;

5) gyventojo nauda, gauta dėl jam nuosavybės teise priklausančių pastato ar patalpų kapitalinio remonto ar rekonstravimo kito asmens (turto nuomininko arba naudojančio šį turtą panaudos pagrindu) lėšomis;

6) gyventojo nauda, gauta turto naudotojui turto savininko vardu sumokėjus už su turto eksploatavimu susijusias paslaugas (atlyginimą už komunalines, telekomunikacijų ir panašias paslaugas), kai už tai turi būti mokama neatsižvelgiant į tai, ar turtas faktiškai naudojamas, ar ne.

GPMĮ 9 straipsnyje yra nustatyta, kad pajamų, gautų natūra, įvertinimo tvarką nustato Lietuvos Respublikos Vyriausybė ar jos įgaliota institucija. Lietuvos Respublikos finansų ministro 2009 m. gegužės 19 d. įsakymu Nr. 1K-162 (Žin., 2009, Nr. 59-2311, toliau — įsakymas) patvirtintas Pajamų, gautų natūra, įvertinimo tvarkos aprašas (toliau – aprašas), kurio nuostatos taikomos nuo 2009-07-01. Laikotarpyje iki 2009-07-01, pajamų, gautų natūra, įvertinimui taikoma Lietuvos Respublikos finansų ministro 2002 m. spalio 30 d. įsakymu Nr. 339 (Žin., 2002, Nr. 105-4708) patvirtintos Pajamų, gautų natūra, pripažinimo ir įvertinimo tvarkos III dalis (Pajamų, gautų natūra, įvertinimas).
"
----------------------------
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 29 spalio 2014 - 21:21
Sima, del tu pajamu "skola", "dovana", tai reiktu uzklausti rastu. Kaip minejau, jie matyt zinojo, kad esate Avoniste be individualios veiklos. Uz tai gal ir pakliuvote. Ar iskunde kas.

Kazka jus suklydote gal. Zmogus gali parduoti asmeniniu daiktu per metus iki 8000 lt. Kas istyre, kad tai buvo ne pajamos, kad pvz pardavete nebetinkancia vestuvine deveta suknele...Arba pvz kas perskaitytas knygas savo parduoda, aksesuarus devetus, rubus, kompa sena ir pan. Kiek man buvo zinoma iki 8000 lt gali parduot. Nieks negali apmokestint, bet matyt kad su salyga, kad tai nera individuali veikla, t.y, neturi jos pozymiu. Tarkim neperkat knygu ir ju neperparduodat, o parduodate savo perskaitytas knygas ir pan. daiktus. Beto man vyras sake, kad bankas jei pajamos neperkopia lyg 10 000 i metus niekam nepranesa, o atseit jei 10 000 i metus pareina per saskaita, lyg informuoja Vmi...Nu i metus tiek tai man atrodo labai mazai. Kazkaip neisivaizduoju, kad Vmi darbuotoja sedi prie pavardziu saraso ir ziuri pas ka i saskaita iejo 10 000 i metus ir tikrina ar jis turejo Verslo liudijima ar Individualia veikla, ar ne. Kas ten zino kaip is tikro yra. Reik klaust jei kas pazystamu Vmi turi.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 29, 22:40)
Sima, del tu pajamu "skola", "dovana", tai reiktu uzklausti rastu.

pagooglinau ir radau dar info, kokios pajamos yra NEAPMOKESTINAMOS:
Neapmokestinamosios pajamos

"Ne nuo visų gyventojų gaunamų sumų reikia mokėti gyventojų pajamų mokestį. GPM nereikia mokėti nuo šių pajamų:

1) Pašalpos ir kompensacijos;
2) Palūkanų už suteiktas paskolas, jeigu paskola pradėta grąžinti ne anksčiau kaip po 366 dienų nuo paskolos suteikimo. Tai negalioja, jeigu paskola suteikta už palūkanas didesnes negu rinkos kaina;
3) ES bankuose laikomų indėlių palūkanos;
4) Dovanos gautos iš sutuoktinių, vaikų, tėvų, brolių, seserų, vaikaičių ir senelių;
5) Dovanos iš kitų gyventojų, jeigu per mokestinį laikotarpį jų vertė neviršija 8000 LTL;
6) Pajamos pardavus kilnojamąjį daiktą (bet ne individualios veiklos pajamos), jeigu šios rūšies daiktui pagal LR teisės aktus yra privaloma teisinė registracija ir jis įsigytas anksčiau negu prieš 3 metus;
7)Pajamos pardavus nekilnojamąjį daiktą (bet ne individualios veiklos pajamos), jeigu jis įsigytas anksčiau negu prieš 5 metus;
8) Pajamos pardavus ES esantį gyvenamąjį būstą, jeigu jame pastaruosius du metus buvo deklaruota gyventojo gyvenamoji vieta;
9) Pajamos gautos pardavus kitą turtą (bet ne iš individualios veiklos) iki 8000 LTL. Pajamos pardavus kitą turtą ir viršijančios 8000 LTL yra apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu;
10) Teismo priteistas išlaikymas;
11) Kitos GPM įstatyme nurodytos pajamos."
TAIP, KAD IR KLAUST RAŠTU NEBEREIKIA 4u.gif
info platesne cionai
http://rectus.lt/gyv...u-mokestis.html
-----------
o "Apmokestinamos yra praktiškai visų rūšių pajamos: darbo užmokestis, atlygis už atliktus darbus, suteiktas paslaugas, parduotą ar perleistą turtą, taip pat nauda gauta natūra ar pinigais. Bet yra ir išimčių."

Papildyta:
Sima, kaip minejau, jie matyt zinojo, kad esate Avoniste be individualios veiklos. Uz tai gal ir pakliuvote. Ar iskunde kas.

drinks_cheers.gif , kad žinojo. Bet jei net Avon kampanija žino, jog aš - nedarau didelių užsakymų ir perku tik buitiniame lygyje kampanijos produkciją, o ir pelno jk nedarau, biznio taipogi, tai man ir ta IDV nėra reikalinga, tai viena. Nes kaip kažkuri rašė "nėra pajamų, nėra ir pelno":)
Papildyta:
Sima, Kazka jus suklydote gal. Zmogus gali parduoti asmeniniu daiktu per metus iki 8000 lt.  Nieks negali apmokestint, bet matyt kad su salyga, kad tai nera individuali veikla, t.y, neturi jos pozymiu. Tarkim neperkat knygu ir ju neperparduodat, o parduodate savo perskaitytas knygas ir pan. daiktus.  Beto man vyras sake, kad bankas jei pajamos neperkopia lyg 10 000 i metus niekam nepranesa, o atseit jei 10 000 i metus pareina per saskaita, lyg informuoja Vmi...

aciu uz info 4u.gif
Papildyta:
kas savo parduoda, aksesuarus devetus, rubus, kompa sena ir pan.

labai įdomu patapo, kaip yra su tarkim, jei aš DOVANOJU SAVO VAIKŲ IŠAUGTUS RŪBUS, AVALYNĘ internetu ir man žmonės perveda už siuntimo išlaidas_ar tai irgi apmokestinama? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 29 spalio 2014 - 21:55
9) Pajamos gautos pardavus kitą turtą (bet ne iš individualios veiklos) iki 8000 LTL. Pajamos pardavus kitą turtą ir viršijančios 8000 LTL yra apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu;

Tai ka as jums ir rasiau. Iki 8000 Lt, pardavus "kita turta".

Ne, tai tikrai neturetu buti apmokestinama, jei jus dovanojate rubus. Bet, sakykite, kaip jie paskaiciavo tuos 330 lt ar jie LINDO jusu saskaiton? Kazkada su buhaltere vaiku darzelio kalbejau, tai ji lyg minejo, kad gali ilysti, bet jau kai arestuoja saskaita. Jusu juk nearestavo saskaitos? Man idomu, kaip jie jusu saskaita pasiziurejo taip paprastai...
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 29, 23:10)

Tai ka as jums ir rasiau. Iki 8000 Lt, pardavus "kita turta".

Ne, tai tikrai neturetu buti apmokestinama, jei jus dovanojate rubus. Bet, sakykite, kaip jie paskaiciavo tuos 330 lt ar jie LINDO jusu saskaiton? Kazkada su buhaltere vaiku darzelio kalbejau, tai ji lyg minejo, kad gali ilysti, bet jau kai arestuoja saskaita. Jusu juk nearestavo saskaitos? Man idomu, kaip jie jusu saskaita pasiziurejo taip paprastai...

ko gero darė prielaidą, kad mėn pajamos - minimali alga
Atsakyti
oi,merginos,cia tikrai socialiniai labirintai,ir sunku juose laviruoti,nes per mazai informacijos.vmi,tiesos nesuzinosi,ten susodinti bejausmiai robotai,savotiski psichologai,kurie matyt uz premijas sau prie algos,gali tave gaudyti,priversti kazka prisipazinti,netgi aprekti.jei nebusi stiprus ir turesi per mazai ziniu apie tai kas tau priklauso ir kas ne,gali baudu tau prikapstyti,priversti tave prisipazinti,jog apvogei valstybe ir panasiai.Butu juokinga,jei nebutu graudu,jog jie siuo metu medzioja kilbukus su verslo liudijimais,su indv.pazymom...o stambios zuvys matyt,jiems neikandamos dar.As taip pat buvau pakviesta i pokalbi,nes vykdau indv.veikla kirpykloj pora metu.na man lyg ir pasitaike mandagi,popieriukus pavarte,viskas ten tvarkingai supildyta,pajamos ne kazkokios,nes kol susirenki klientura,tai visko buna,tenka ir su nuliuku is darbo iseiti ir jei ne vyras daug metu dirbantis UK,as savo megstamu darbu soti tikrai nebuciau,nes dar dvi dukros po pazastimi,tiesa viena studente,kita mazamete.Aisku mano ponia,vartydama popierius viska mato,kur tas vyras ir t.t,bet vis tiek isakmiu tonu paklausia-is ko gyveni?atsakymas,aiskus-vyras.Kitas klausimas-kodel vyras nedeklaruoja savo pajamu?o jam neprivaloma,nes jis i LT sugrizta trumpam,atsakau,kad visa tai skaiciau internete kas kam privaloma del tu deklaraciju.dar bande mane itikinti,kad negalesime kazko super brangaus pirkti,jei jis neuzdeklaruos savo pajamu uz 5metus ir t.t.na mes nieko nezadam pirkti,ir nieko neisigijom ir valstybe musu neremia,atsakau.na bet pajamos mazos ir mums reikia,kad susideliotu cia viskas tvarkingai,nes jus uzdirbate per mazai,o isleidziate daugiau nei uzdirbate.taigi butu labai gerai,kad vyras internetu uzdeklaruotu,prisegtu uzdarbio kvitus ir man atsiustu,jus su juo pasikalbekite ir man paskambinkite,balsas susvelnejo.Grizau namo,perkalbejau su vyru...jo reakcija siaubinga-vidurinis pirstas aukstai pakeltas ir atsakymas,kad lai parodo istata,kad man privaloma tai padaryti,as moku ten mokescius ir jai LT.mokesciai noretu ilysti i mano kisene,lai raso laiskus anglu mokesciams ir pasiima patys informacija,o pats as jiems nieko nesiusiu.mes nieko is valstybes negavom,vaika auginomes su 97lt.suma,kompensaciju jokiu neprasom ir ne ju reikalas kiek as savo seimai skiriu.jeigu as zinociau tiksliai,kad jis 100proc.teisus,tai su didziausiu malonumu tai savo poniai jo zodzius isdestyciau,bet kolkas sios informacijos dar neturiu,tik prisiminus visas VMI atstoves pokalbio detales,mano popieriuku sumeles zymincia ant kazkokiu spargalkiu,susidare ispudis,kad kogero mano vyras teisus-jis nenuolatinis Lietuvos gyventojas,o as ne preigune ar seimo nare...taigi,jai reiketu uzsidirbti pliusa,kad vieno emigranto kisene paciupinejo. g.gif
Atsakyti