Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(*Selena* @ 2014 04 29, 15:29)
Sveiki,
Iskylo klausimas. Zmogus dirba su VL, ar gali issiimti dar ir individualios veiklos pazyma? Ar yra kokiu kabliuku, apie ka galima nepagalvojus pakliuti i minusa poto?
Kaip veliau butu metu pabaigoje, kuomet reikes deklaruoti:
- jei pajamos gautos tik is VL, tai viskas aisku, deklaruojamas tik VL. O jei gautos ir is to, ir is to? Kokie limitai tokiu atveju uzdirbtos metines maximalios sumos, nuo kurios jau ivairus PVM ir visa kt skaiciuojasi? Kaip tada skaiciuoti moketinas sumas, deklaruoti?
- sveikatos draudimas jei mokamas turint VL, tai su ind veiklos pazyma antra karta nereikes jau juk moketi? o su SODRA kaip?

dėl PVM tai nežinau
deklaruot reikia atskirom eilutėm, viskas ten paprastai
sveikatos draudimas mokamas ir nuo tų ir nuo tų pajamų
sodra analogiškai kaip ir neturint VL
Atsakyti
Sveikatos draud ir nuo tu, ir nuo tu pajamu, t.y. du kartus? Sodrai irgi du kartus?

Tai o jei zmogus turi VL ir isidarbina oficialia dar kokioj imoneje pilnu etatu, moketi telieka tik uz VL isemima (gyv pajamu mkk( ir sveikat draudimas priklausomai nuo dienu kuriom dirbta buvo, viskas?
Atsakyti
QUOTE(*Selena* @ 2014 04 29, 20:28)
Sveikatos draud ir nuo tu, ir nuo tu pajamu, t.y. du kartus? Sodrai irgi du kartus?

Tai o jei zmogus turi VL ir isidarbina oficialia dar kokioj imoneje pilnu etatu, moketi telieka tik uz VL isemima (gyv pajamu mkk( ir sveikat draudimas priklausomai nuo dienu kuriom dirbta buvo, viskas?

taip

tiek PSD tiek VSD moki ne nuo darbų kiekio, o nuo pajamų.
Įsidarbinkit dviejuose oficialiuose kaip jūs sakot darbuose ir abiejuose mokėsit sodrai ir darbdavys už jus mokės.
Atsakyti
Iskarto pasakau, kad siuose reikaluose nelabai nusimanau. Butent todel emiausi sau verslo liudijima, viska paprasciau pildyti pasirode ir kiek pigiau.
Kaip ir daugumai merginu, tam tikru metu susimastai apie nestuke.gif ir visiskai pasimeciau. GPaskaiciau tema ir gaunasi, kad dirbu pagal verslo liudijima, moku mokescius, o pasigimdzius man jokios motinystes pasalpos nepriklausys? blink.gif Ar tikrai taip? O galbut jei daugiau deklaruojama uzdirbus, priklausys, gal i pradirbta laikotarpi ziuri pagal verslo liudijima? Paaiskinkite man labai prasau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kas tuomet lieka, issiimti indiv veiklos pazyma? Kiek tuomet reikia minimum metiniu pajamu nurodyti deklaruojant, kad bent minimalia motinystes ismoka duotu?

Dirbau dirbau, maniau, viskas ok, o dabas kaip gaunasi doh.gif suprantu, kad iseigine, bet man kaip tik siomis dienomis reikia nuspresti, ar toliau tesiu VL, ar ne. Susipervinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(9adriana9 @ 2014 05 01, 11:22)
Iskarto pasakau, kad siuose reikaluose nelabai nusimanau. Butent todel emiausi sau verslo liudijima, viska paprasciau pildyti pasirode ir kiek pigiau.
Kaip ir daugumai merginu, tam tikru metu susimastai apie  nestuke.gif ir visiskai pasimeciau. GPaskaiciau tema ir gaunasi, kad dirbu pagal verslo liudijima, moku mokescius, o pasigimdzius man jokios motinystes pasalpos nepriklausys? blink.gif  Ar tikrai taip? O galbut jei daugiau deklaruojama uzdirbus, priklausys, gal i pradirbta laikotarpi ziuri pagal verslo liudijima? Paaiskinkite man labai prasau. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kas tuomet lieka, issiimti indiv veiklos pazyma? Kiek tuomet reikia minimum metiniu pajamu nurodyti deklaruojant, kad bent minimalia motinystes ismoka duotu?

Dirbau dirbau, maniau, viskas ok, o dabas kaip gaunasi  doh.gif suprantu, kad iseigine, bet man kaip tik siomis dienomis reikia nuspresti, ar toliau tesiu VL, ar ne. Susipervinau  unsure.gif

bet dirbant su VL kiek suprantu motinystės draudimui ir nėra mokamos įmokos, tik PSD
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 05 01, 11:31)
bet dirbant su VL kiek suprantu motinystės draudimui ir nėra mokamos įmokos, tik PSD

Na sodrai kiekviena men mokama suma yra. 180 lt pagrinde. Jei maziau dienu dirbama, kiek mazesne suma gaunasi. Tai net nezinau ar cia ta imoka skaitosi ar ne?
Atsakyti
laba diena,
gal kas susidūrę su patalpų nuoma? turim su mb patalpas ir norim jas išnuomot. tai komercinės paskirties patalpos. ar mums būtina išsiimti veiklą pagal plasifikatorių kokią, ar galim nuomot kaip fiziniai asmenys? domisi jomis draudimo bendrovė. ir kokią sutartį pasirašyt patartumėt, nes internete jų formų nemažai randu.šiaip aš turiu savo iv pagal pažymą, bet nenorėtume visko apjungti jei įmanoma. koki mokesčiai lauktų nuomojant ir gal galima iš draudimo bendrovės iškart prisirašyt tą sumą kažkaip, nes jie kaip ir sutiktų apmokėt ( 15proc lygtais g.gif ) ir kaip tai apiforminti?
Atsakyti
QUOTE(9adriana9 @ 2014 05 01, 16:30)
Na sodrai kiekviena men mokama suma yra. 180 lt pagrinde. Jei maziau dienu dirbama, kiek mazesne suma gaunasi. Tai net nezinau ar cia ta imoka skaitosi ar ne?

tai, kad man atrodo 90 Lt per mėn turi būt g.gif
Atsakyti
Toks skubus klausimas iškilo:

skaičiuojant GPM leidžiami atskaitymai yra PSD. Kokį PSD galima atskaityti - ar tą realiai sumokėtą 1080, ar tą, kuris pasiskaičiuoja pagal formulę 9 proc. (jis mažesnis gaunasi nei po 90 lt kas mėnesį). Nes logiškai tai turėtų leisti atskaityti ką realiai sumoku, bet internetinėj skaičiuoklėj atskaito tą mažesnę sumą.

Ačiū, jei kas pakomentuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rami-Puma: 01 gegužės 2014 - 20:32
QUOTE(keistuole @ 2014 05 01, 20:07)
tai, kad man atrodo 90 Lt per mėn turi būt  g.gif

Jus mokesciu nepainiojate?
~180 lt/men sodrai
90 lt/men vmi uz sveikatos draudima
na ir gyvent pajamu mok uz verslo liudijima dar susimoku.

Tai norint gauti motinystes ismokas taip suprantu ziuri nui to, ka sodrai susimoku. Kaip sakiau sodrai moku 180 lt per men.
Atsakyti
QUOTE(9adriana9 @ 2014 05 01, 21:39)
Jus mokesciu nepainiojate?
~180 lt/men sodrai
90 lt/men vmi uz sveikatos draudima
na ir gyvent pajamu mok uz verslo liudijima dar susimoku.

Tai norint gauti motinystes ismokas taip suprantu ziuri nui to, ka sodrai susimoku. Kaip sakiau sodrai moku 180 lt per men.

nežinau kai ten kas įstatymiškai, bet aš moku VMI pajamų mokestį už verslo liudijimą ir PSD sodrai 90 Lt

PSD bet kokiu atveju mokamas sodrai, o ne VMI
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 05 01, 21:07)
tai, kad man atrodo 90 Lt per mėn turi būt  g.gif

Verslo liudijimo turetojai, kitaip moka imokas, tik sumos tos pacios biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 01 gegužės 2014 - 21:38