Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

QUOTE(mėnulis @ 2014 07 21, 13:22)
Aristokrate, Jus ne pati gaminate. Na zinoma, Vmi neteisi, statistikos departamentas neteisus, bet teisi Aristokrate  thumbup.gif

Su kuo tai susije, mano negaminimas, su mano neteisumu ar teisumu lotuliukas.gif , jei as moku organizuot gamyba, be manes pacios gaminimo, tai kodel as turiu sedet prie siuvimo masinos lotuliukas.gif , man el prekyba yra geresnis ir geriau apmokamas darbas biggrin.gif . Kiekvienas versla organizuoja taip, kaip jis nori ir sugeba biggrin.gif

Niekur neteigiau, kad VMI, Statistikos departamentas neteisus, as viska pateikiau, tik pagal Juos ir ne kitaip biggrin.gif , tai Jus tik ziurit, kaip Juos apeiti biggrin.gif
Papildyta:
Kam gamintojai gamina? Kad parduotu. Gamintojas parduoda savo gamini. Ir tokio VL/ar IDV pilnai uztenka.

Man neidomu, kaip gamintojas vykdo veikla ar su VL, ar IV, ar su UAB, man svarbu, kad butu kokybe ir saskaita faktura israsytu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 21 liepos 2014 - 12:39
Aristokrate, Jus ne pati gaminate. Na zinoma, Vmi neteisi, statistikos departamentas neteisus, bet teisi Aristokrate  thumbup.gif
Kam gamintojai gamina? Kad parduotu. Gamintojas parduoda savo gamini. Ir tokio VL/ar IDV pilnai uztenka.
Jums, Aristokrate, kadangi Jus ne pati gaminate, o perpraduote, gal ir reikia kazko atskiro  drinks_cheers.gif prekybai. Ir su VL internetu PERPARDUOTI ir prekiauti ne savo gaminiais jus tikrai negalite. Skirkite.

o ko jūs taip pykstate, jei žmogus nori jums paaiškinti g.gif
aš beje irgi girdėjau, kad su VL internetinė prekyba negalima.
O dėl skambinimo mokesčių inspekcijai irgi pasimokiau, dėl vieno klausimo skambinau 3 kart, šnekėjau su 3 žmonėm ir gavau 3 skirtingus atsakymus. Nusprendžiau, kai taip keblu rašyt raštu.
Deja kartais jie irgi atsako tik įstatymų citatom, kurias aš ir pati puikiai susirast galiu, o kartais taip reikia elementaraus įstatymų leidėjų neraštingumo išaiškinimo
Atsakyti
Sita tikrai zinau,kad jeigu pats gamini( as turiu IV gamybai)nereikia imti prekybai,nes savo prekes parduodi. Nes gautusi -gamini,prekybai neturi,reiskia reik i siuksles ismesti biggrin.gif Nesinervuokit merginos drinks_cheers.gif jei kas neaisku,galima rasyti i VMI,jie atsako ir tai jau dokumentas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 07 21, 13:46)
o ko jūs taip pykstate, jei žmogus nori jums paaiškinti  g.gif
aš beje irgi girdėjau, kad su VL internetinė prekyba negalima.
O dėl skambinimo mokesčių inspekcijai irgi pasimokiau, dėl vieno klausimo skambinau 3 kart, šnekėjau su 3 žmonėm ir gavau 3 skirtingus atsakymus. Nusprendžiau, kai taip keblu rašyt raštu.
Deja kartais jie irgi atsako tik įstatymų citatom, kurias aš ir pati puikiai susirast galiu, o kartais taip reikia elementaraus įstatymų leidėjų neraštingumo išaiškinimo

taip, atsako citatom...kai paskutini kart del kazko rasiau rastu, citata citavo doh.gif bet dabar kai du kartus skambinau, pries savaite ar dvi, atsake taip itikintai. na tai pasirode, kad pasikeite tos telefonines nuo pernai ar uzpernai metu. anksciau tikrai dokumentuose ieskodavo. doh.gif
gal tikrai, siuo atveju yra paprasciausiai nesusikalbejimas, neisaiskinimas ka gali parduoti ir ko ne...nepasigilinta, kad kalba eina apie savo gamybos kurinius, o ne atskira EVRK koda internetinei prekybai su verslo liudijimu. Kaip suprato ir Arstokrate, kuri bande man paaiskinti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 21 liepos 2014 - 13:12
Jums, Aristokrate, kadangi Jus ne pati gaminate, o perpraduote, gal ir reikia kazko atskiro  drinks_cheers.gif prekybai. Ir su VL internetu PERPARDUOTI ir prekiauti ne savo gaminiais jus tikrai negalite. Skirkite.

As savo gaminiu neperparduodu, o tik duodu susiuti pusfabrikacius, kuriuos pati sukerpu, islyginu ir paruosiu tolimesnei gamybai, ir pan., jei as neturiu susiutu, pati pagaminu lotuliukas.gif . Milijonu kartu sakysiu, jog internetu su VL is vis negalima prekiauti nei savo, nei kitu gaminiais ar prekemis 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(rulle @ 2014 07 21, 13:47)
Sita tikrai zinau,kad jeigu pats gamini( as turiu IV gamybai)nereikia imti prekybai,nes savo prekes parduodi. Nes gautusi -gamini,prekybai neturi,reiskia reik i siuksles ismesti biggrin.gif  Nesinervuokit merginos  drinks_cheers.gif jei kas neaisku,galima rasyti i VMI,jie atsako ir tai jau dokumentas smile.gif

As padariau atvirksciai, IV pasiemiau el. prekybai. As irgi galvojau, kaip man reikes irodyti is kur as tuos gaminius imu, nes taip gaunasi, kad gamybai reikia ir vel naujo IV arba VL. Todel ir perku/uzsakau gamybos paslaugas, kad tureciau irodymus, nors ir ne viska siuveja man pagamina ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 07 21, 14:07)
gal tikrai, siuo atveju yra paprasciausiai nesusikalbejimas, neisaiskinimas ka gali parduoti ir ko ne...nepasigilinta, kad kalba eina apie savo gamybos kurinius, o ne atskira EVRK koda internetinei prekybai su verslo liudijimu. Kaip suprato ir Arstokrate, kuri bande man paaiskinti. 4u.gif

As supratau, kad Jus norit parduot savo gaminius ir as Jums paaiskinau, kaip tai galima padaryti biggrin.gif , bet Jus vis tiek savo biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 21 liepos 2014 - 13:58
Cituoju internetineje patarimu pagal individualia veikla ir autorines sutartis: https://www.facebook...647095/?fref=ts
grupeje rasta posta,
kazkas klause ar galima su VL prekiauti Etsyje:
"3, Ar su Lietuvišku verslo liudijimu galiu gauti atlygius už paslaugas jei mano darbų yra interenete, žmonės pamato nuotraukas ir įsigija, ir jei tie žmonės užsieniečiai ir pinigus gaunu per paypal sistemą. Tai nėra internetinė parduotuvė. O kokia galerija, arba kaip etsy."

Atsakymas:
"Prekybai etsy'e tinka ir VL ir IV. Tik svarbu, kad VL butu visam menesiui o neatskirom dienom. IV gerai tada, kai pajamos yra nepastovios ir nedideles. Realiai reik skaiciuoti, kiek per menesi gaunate pajamu. Su VL po deklaracijos moketi dazniausiai nieko nereik, na nebent virsytumet sumas kurios jau siekia PVM moketoja"

Man telefonu panasiai sake VMi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 21 liepos 2014 - 16:33
Tai vat ir suprask zmogau,kas cia? Deklaruoja viena,o pasirodo,viskas kitaip. As dabar stengiuosi jau nebesigilinti i tuos dalykus,nes atsiranda daugiau klausymu negu atsakymu biggrin.gif Manau,kad VMI prekyba internetu skaito,kada atsidarai savo parduotuve,o pvz. Etsy turi koki tai kita statusa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 07 21, 17:29)
Cituoju internetineje patarimu pagal individualia veikla ir autorines sutartis:

Man telefonu panasiai sake VMi.

Gal Jus klauskit Marytes dirbancios VMI, o ne kazkokios neaiskios Marytes is FB grupes lotuliukas.gif .
Etsy nera jokia nuotrauku galerija schmoll.gif , tai yra rimta el. prekyba, rimti piniginiai atsiskaitymai, su realiais perkanciais klientais, kaip ir visuose e-shop'uose.

QUOTE(rulle @ 2014 07 21, 18:39)
Tai vat ir suprask zmogau,kas cia? Deklaruoja viena,o pasirodo,viskas kitaip. As dabar stengiuosi jau nebesigilinti i tuos dalykus,nes atsiranda daugiau klausymu negu atsakymu  biggrin.gif  Manau,kad VMI prekyba internetu skaito,kada atsidarai savo parduotuve,o pvz. Etsy turi koki tai kita statusa smile.gif

VMI tikrai nelaiko el. prekyba vien tik e-shop'o. Puikiai jie viska zino, kaip ir kas biggrin.gif . Pagal VMI prekiaujant per eBay reikalinga IV, vadinasi jei per eBay reikia, tai ir per Etsy, ir per kitas panasias svetaines irgi reikia biggrin.gif .

Papildyta:
Kazkodel visuose situose straipsniuose vienas ir tas pats, el. prekyba yra vykdoma tik su IV - tiek patiems gaminantiems, tiek perpardavinetojams ax.gif

http://wwww.bznstart...darbiu-kurejams

http://www.bznstart....eskoniais-ir-kt

http://www.pinigukar...iauti-internete

http://lzinios.lt/lz...iuose-tinkluose

http://www.uzsidirbu...neto-svetaines/

Mokesciai per seni, bet esme ta pati.
http://www.verslosav...parduotuve.html
http://www.buhalteri...ine-parduotuve/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 21 liepos 2014 - 19:38
QUOTE(Aristokratė @ 2014 07 21, 20:35)
vadinasi jei per eBay reikia, tai ir per Etsy, ir per kitas panasias svetaines irgi reikia  biggrin.gif .

Tai jusu isvada, nebuvo patikslinta kuo ar savo gamybos daiktais ar ne, prekiaus tas, kas klausima uzdave. Kalbama apie internetine prekyba kaip atskira EVRK rusi, kone visuose jusu pavyzdziuose. Tame, kur kalbama apie veiklos iteisinima rankdarbiams savos gamybos, apie internetine prekyba platformoje net neuzsiminta...Menininkai, kurie nesa darbus i galerija parduoti, gali tai daryti su VL. Kuo skiriasi internetine galerija? Niekuo.
Gal Jus klauskit Marytes dirbancios VMI, o ne kazkokios neaiskios Marytes is FB grupes  lotuliukas.gif .
Etsy nera jokia nuotrauku galerija  schmoll.gif , tai yra rimta el. prekyba, rimti piniginiai atsiskaitymai, su realiais perkanciais klientais, kaip ir visuose e-shop'uose.

Taigi klausiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal kas žinote, ar turint individualią veiklą įmanoma gauti kažkokias motinystės pašalpas?
Atsakyti
Laba diena,
skaičiau visokius VMI dokumentus ir galutinai pasimečiau - atėjau čia, kur tikiuosi man patarsite blush2.gif
Turiu duoti dalį tekto išversti į lietuvių k. vertėjai, kuri neužsiima šia veikla. Kad gautų projektinį atlygį, ji turi turėti ar tai verslo liudijimą, ar individualios veiklos pažymėjimą - gal galit pasakyti, kokį ir kokia būtų plius-minus kaina? darbo laikotarpis būtų 2 mėn.

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 25 liepos 2014 - 12:16
Sveikos:) oi kiek man cia klausimu, neaiskumu, esu pasimetusi. Pati kuriu papuosalus, ir jau mastau kad laikas butu ta nelegalu versliuka legalizuoti issiimant IV pazyma. Pasikaitinejau, kad su ja imanoma internetine prekyba, o kaip realiai ar dalyvauti mugese? Kiek suprantu pati kas menesi turesiu moketi PSD, nors esu drausta kol vaikuciam sueis 18 metu. taip pat VSD ir GPM kas menesi ir kokio dydzio? kaip viskas man cia neaisku. Ir pagalvojus, kad bus tokiu menesiu, kad neuzdirbsiu tiek kiek reikes sumoketi. Sakykit ar nesudetinga visa popierizma tvarkyti? gal atsiras mamyte kuri pati kuria rankdarbius ir legalizavusi yra versla, ir gales man padeti susigaudyti. tuomet laukiu AZ geranoriskai nusiteikusio zmogaus laiskucio wink.gif dekoju o beja gal zinote kokios baudos, jai pagautu uzsiimant nelegalia veikla? aciu
Atsakyti