Sveikos, merginos
Miss_Lumholdt, žuvį pabandyk, nes tikrai labai skanu
Nome, smagu, kad "sagos" patiko
pupa_uoga, aš visuomet vietoj bulvių krakmolo naudoju kukurūzų krakmolą
Ir čia specialiai tau:
Sausainiai su majonezu
200 g majonezo
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį (1/4 - 1/2 st.)
1/2 a. š. kepimo miltelių
~ 1 st. miltų
Visus produktus sumaišyti. Tešla turi gautis kaip minkštas plastilinas, kad būtų galima lengvai išspausti per konditerinį maišelį. Išspausti įvairias figūrėles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Sausainiai gaunasi trapūs ir švelnus
Neturiu konditerinio maiselio, tai dejau su sauksteliu kauburelius tokius... tai gavosi tokie blynukai(gal nenutaikiau miltu)...bet vistiek man graziai atrodo ir skonis .... (cia todel, kad nesitikejau ) skanu !!!!!!!
Aciu
Bandykit visos, net jei majoneza tik skanu turit
Aciu
Bandykit visos, net jei majoneza tik skanu turit
pupa_uoga, smagu, kad sausainiai patiko
O mes šiandien valgėme kalakutienos filė, marinuotą kefyro marinate, į kurį dar įbėriau kelis šaukštelius adžikos
O desertui pyragą su bruknėmis
Pyragas su bruknėmis
Tešlai
75 g sviesto
50 ml cukraus
1 kiaušinis
150 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
200 g bruknių
2 a. š. krakmolo
3 kiaušiniai
200 ml natūralaus jogurto ar neriebios grietinės (arba neriebios varškės, atskiestos pienu)
125 ml cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
Išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį. Išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir išminkyti tešlą.
Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir sieneles.
Uogas sumaišyti su krakmolu ir sudėti ant tešlos.
Kiaušinius išplakti su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir užpilti ant uogų.
Kepti iki 180 С įkaitintos orkaitės apatinėje dalyje 40 min.
P. S. miltų bėriau daugiau, tol kol tešla praktiškai nebelipo prie rankų. Labai malonus vanilinio pudingo ir bruknių derinys
O mes šiandien valgėme kalakutienos filė, marinuotą kefyro marinate, į kurį dar įbėriau kelis šaukštelius adžikos
O desertui pyragą su bruknėmis
Pyragas su bruknėmis
Tešlai
75 g sviesto
50 ml cukraus
1 kiaušinis
150 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
200 g bruknių
2 a. š. krakmolo
3 kiaušiniai
200 ml natūralaus jogurto ar neriebios grietinės (arba neriebios varškės, atskiestos pienu)
125 ml cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
Išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį. Išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir išminkyti tešlą.
Tešla iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir sieneles.
Uogas sumaišyti su krakmolu ir sudėti ant tešlos.
Kiaušinius išplakti su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir užpilti ant uogų.
Kepti iki 180 С įkaitintos orkaitės apatinėje dalyje 40 min.
P. S. miltų bėriau daugiau, tol kol tešla praktiškai nebelipo prie rankų. Labai malonus vanilinio pudingo ir bruknių derinys
Sonatinos "Citrininio torto" ikvėpta ir šiek tiek paimprovizuodama pasidariau tortą su braškėmis. Skanu
Vis nemokėdavau pasidaryti balto sluoksnio. Tai bandžiau iš pieno želė daryti, tai iš jogurto O va pagal Sonatinos receptą tai išėjo toks, apie kokį visad ir svajojau. AČIŪ AČIŪ AČIŪ
Vis nemokėdavau pasidaryti balto sluoksnio. Tai bandžiau iš pieno želė daryti, tai iš jogurto O va pagal Sonatinos receptą tai išėjo toks, apie kokį visad ir svajojau. AČIŪ AČIŪ AČIŪ
Aš dariau varškės tinginį. Dėjau džiovintus abrikosus ir konservuotus ananasus- kitą kartą bandysiu vietoj ananasų dėt braškes (bus su rūgštele). Skanu ir saldu. Ir gan greitai.
Vakar dariau varškės tinginį labai skanus gavosi ačiū Sonatinai už receptuką dariau be abrikosų ir razinų, o su braškėmis
Šiandien pusryčiams iškepiau varškėčių...
Kepti varškėčiai
500 g varškės
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
¼ st. razinų
2 v. š. miltų + varškėčiams apvolioti
Ištrinti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Dėti kiaušinius, suberti druską, miltus ir razinas. Išmaišyti. Padaryti iš tešlos nedidelius rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir dėti į įkaitintą keptuvę nedideliu atstumu vieną nuo kito. Šiek tiek paspausti ranka ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su medumi, uogiene ar grietine.
P. S. varškėčiai gavosi labai švelnūs ir minkšti...
Kepti varškėčiai
500 g varškės
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
¼ st. razinų
2 v. š. miltų + varškėčiams apvolioti
Ištrinti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Dėti kiaušinius, suberti druską, miltus ir razinas. Išmaišyti. Padaryti iš tešlos nedidelius rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir dėti į įkaitintą keptuvę nedideliu atstumu vieną nuo kito. Šiek tiek paspausti ranka ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su medumi, uogiene ar grietine.
P. S. varškėčiai gavosi labai švelnūs ir minkšti...
labas, as dariau varskinį tiginį su saldžia varške, braškėmis ir persikais. O žuvies filė prancūžiškai, tai dingo akimirksniu nuo stalo
Dariau Sonatinos varškinį tinginį. Įdėjau razinas mirkytas alkoholyje, sugadino visą skonį, nes alkoholis lievas pasitaikė. O šiaip skanu, darbe viską sulapnojo ir recepto paprašė.
sonatina, labai norėčiau skubiai patrimo, kaip manai , jei aš sukrėsiu tą tinginį į tuperware žele formą, aišku patepliojau aliejuku šiek tiek, ar jis man išsiims , neprilips prie kraštų, gal geriau į maišiuką vynioti
QUOTE(vilmuke @ 2006 07 03, 12:49)
sonatina, labai norėčiau skubiai patrimo, kaip manai , jei aš sukrėsiu tą tinginį į tuperware žele formą, aišku patepliojau aliejuku šiek tiek, ar jis man išsiims , neprilips prie kraštų, gal geriau į maišiuką vynioti
Aš taip ir dariau, neprilipo.