Sonatina o aš dariau kalakutiena su suriu. Tiksliau pas mane buvo kiauliena nes nei vištienos nei kalakutienos neturėjau. Skanu. Bet kažkoks sūris be ryšio gavos kaip guma kokį tu dedi? kad kt kartą žinočiau
Šįvakar valgėme labai paprastą patiekalą...
Kuskusas su kalakutiena ir kariu
2 v. š. aliejaus
500 g maltos kalakutienos
1 svogūno galva, susmulkinta kubeliais
¼ puodelio susmulkintų riešutų
½ a. š. kario
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
2 ½ puodelio vandens
1 v. š. kapotų petražolių
1 ½ puodelio kuskuso
druskos, pipirų
Dideliame puode įkaitinti aliejų. Apkepti faršą ir svogūnus, kol mėsa nebebus rausva. Įmaišyti riešutus, karį ir česnaką. Pakepinti 1 minutę. Supilti vandenį, suberti petražoles. Pagardinti druska bei pipirais, užvirti. Įmaišyti kuskusą. Sandariai uždengti puodą, nukelti nuo viryklės ir palikti 5 7 minutėms, kol skystis susigers. Išmaišyti šakute ir patiekti.
P. S,. puodelis 236 ml. Riešutų nedėjau... Labai greita ir skanu
Kuskusas su kalakutiena ir kariu
2 v. š. aliejaus
500 g maltos kalakutienos
1 svogūno galva, susmulkinta kubeliais
¼ puodelio susmulkintų riešutų
½ a. š. kario
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
2 ½ puodelio vandens
1 v. š. kapotų petražolių
1 ½ puodelio kuskuso
druskos, pipirų
Dideliame puode įkaitinti aliejų. Apkepti faršą ir svogūnus, kol mėsa nebebus rausva. Įmaišyti riešutus, karį ir česnaką. Pakepinti 1 minutę. Supilti vandenį, suberti petražoles. Pagardinti druska bei pipirais, užvirti. Įmaišyti kuskusą. Sandariai uždengti puodą, nukelti nuo viryklės ir palikti 5 7 minutėms, kol skystis susigers. Išmaišyti šakute ir patiekti.
P. S,. puodelis 236 ml. Riešutų nedėjau... Labai greita ir skanu
QUOTE(pavasarelis @ 2006 08 08, 19:05)
Sonatina, gelbek , ka tik vyro draugas atveze didziausia lydeka , ji isdarineta ir dabar isalus , neisivaizduoju ka daryt,
Pasiūlymas: padaryk morkų-česnako salotas su majonezu, tas salotas sukišk į vidų žuvies ir ant viršaus, visą tą reikalą į foliją ir kepi orkaitėj 200 laipsnių kol iškeps. Kada iškeps nežinau, pagal žuvies dydį reik žiūrėt, manau patikrint reik.
QUOTE(bea @ 2006 08 08, 20:45)
Pasiūlymas: padaryk morkų-česnako salotas su majonezu, tas salotas sukišk į vidų žuvies ir ant viršaus, visą tą reikalą į foliją ir kepi orkaitėj 200 laipsnių kol iškeps. Kada iškeps nežinau, pagal žuvies dydį reik žiūrėt, manau patikrint reik.
O tai žuvį reikia su prieskoniais kažkokiais dar barstyti, ar čia turi užtekti skonio iš morkų-česnako salotų?
o aš naudojau Palangos
Šiandien sugalvojau išsikept cukinijų pyragą su tunu, bet kai grįžau iš darbo, tuno jau neradau tai nusprendziau kept su kalakutienos farsu. bijojau, kad bus neskanu, tai sugalvojau daryti tik pusę porcijos tai paskui paaiškėjo, kad mano indas yra 28 cm skersmens ir teslos neutenka krastams. bet dabar valgau a la picą ir galiu pasakyti, kad labai skanu
QUOTE(pavasarelis @ 2006 08 08, 19:05)
Sonatina, gelbek , ka tik vyro draugas atveze didziausia lydeka , ji isdarineta ir dabar isalus , neisivaizduoju ka daryt,
Jeigu ji didelė,tai aš pasidaryčiau faršą,o paskui oi kokius kotletukus galima išsikepti