QUOTE(Eliza @ 2006 08 08, 16:00)
Padėkite, prašau

Paskaičiau čia apie bandeles su lašinukais ir taaaip užsinorėjau. Reikės pasidaryti, tuo labiau, kad lašinukų daug namie turiu. Tik kilo keletas klausimų
Pirmas, kaip ruošti lašinukų įdarą. Ar juos reikia keptuvėje pakepinti, ar nereikia, ar dėti svogūno?
Antras, gal žinot kokį "patikrintą" mielinės tešlos receptą, kad man tokiai žaliai išeitų?
Trečias, kokius lašinukus naudot, ar su raumenuku, ar be?
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt

O bandelių temoje taip ir neradau įdaro recepto
Kepink svogūnus, lašinukai - kokius mėgsti ar turi su raumenuku ar be. Man skaniau su. Tešlos pažiūrėk į kepinių skyrelį. Imk pati paprasčiausią variantą.
Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos
Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus