Vakar valgėme visai ne vasarišką, bet labai skanų patiekalą
Pupelių troškinys
1 didelė skardinė (800 g) pupelių
0,5 kg maltos kalakutienos ar jautienos
1 susmulkinta svogūno galva
1 vidutinio dydžio saldus pipiras, supjaustytas šiaudeliais
1 vidutinio dydžio morka, supjaustyta šiaudeliais
200 ml pomidorų padažo
250 ml vandens
1/2 a. š. česnako miltelių
1 skardinė (200 g) smulkintų pomidorų
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
200 g tarkuoto sūrio
Apkepinti faršą su svogūnais, morkomis ir pipirais. Sudėti likusius ingredientus, uždengti ir troškinti, kol suminkštės morkos (apie 20 min.). Patiekti užbėrus tarkuoto sūrio.
P. S. kadangi pas mus nieks saldžiųjų pipirų nemėgsta, vietoj jų dėjau cukinijos ir paskaninau adžika
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 28, 08:51)
avenita, dute1, Papugele, taibent1, ačiū Jūs tik negalvokit, merginos, kad aš dar ir kuriu tuos receptus Man tik labai patinka gaminti ir ieškoti naujų receptų interneto platybėse ir įvairiausiose knygose
dute1, o kaip tu buvai supjausčiusi vaisius į tinginį? Aš pjausčiau tokio pat dydžio gabaliukais, kaip ir sulaužiau sausainius (gana nedideliais) Šiandien pagal užsakymą darysių milžinišką varškinį tinginį
dute1, o kaip tu buvai supjausčiusi vaisius į tinginį? Aš pjausčiau tokio pat dydžio gabaliukais, kaip ir sulaužiau sausainius (gana nedideliais) Šiandien pagal užsakymą darysių milžinišką varškinį tinginį
Su braškėmis viskas gerai, bet persikus galėjau truputį mažesniais gabaliukais pjaustyti, nors dydis panašus kaip sausainių, bet jie taip nesuminkštėjo kaip sausainiai, o šiaip tai viskas liuks
Sonatina, paminklą tau reikia pastatyti
Šiaip aš irgi labai mėgstu gaminti, bet manęs nieks nesupranta.Sako dabar nemadinga gaminti
Pas mane yra receptų dar iš tarybinių žurnalų
Kai nedirbau, sėdėjau su vaikais, tai gaminau..gaminau..gaminau.Jaučiu kaifą gamindama
Bet dabar biški kitaip..grįžti iš darbo vos gyva, nelabai norisi dar antrą pamaina dirbti O ir su vyru pastoviai pykstamės dėl to.Jis tiesiog išvaro mane iš virtuvės, sako geriau varom apsivaikščiot Atsigriebiu išeiginėm kartais.
Visi tavo receptai super Manau daug kam palengvini gyvenimą savo temą, nes kartais yra ir laiko ir noro gaminti, bet fantazijos pritrūksta....
Šiaip aš irgi labai mėgstu gaminti, bet manęs nieks nesupranta.Sako dabar nemadinga gaminti
Pas mane yra receptų dar iš tarybinių žurnalų
Kai nedirbau, sėdėjau su vaikais, tai gaminau..gaminau..gaminau.Jaučiu kaifą gamindama
Bet dabar biški kitaip..grįžti iš darbo vos gyva, nelabai norisi dar antrą pamaina dirbti O ir su vyru pastoviai pykstamės dėl to.Jis tiesiog išvaro mane iš virtuvės, sako geriau varom apsivaikščiot Atsigriebiu išeiginėm kartais.
Visi tavo receptai super Manau daug kam palengvini gyvenimą savo temą, nes kartais yra ir laiko ir noro gaminti, bet fantazijos pritrūksta....
Vakar dariau zuvi prancuziskai, tai sunus paklause, cia kas lazanija paskui vyras klause: dar yra tos lazanijos? tai reikes vel daryti. Paskui dar Kaiserschman, o tai gyvenu dabar Vokietijoje ir neesu dariusi, o Sonatina Lietuvoje daro cia daznai ir tradicinese uzeigose buna sis patiekalas. Visko emiau puse normos ir miltu maziau dejau, kad nebutu taip tirsta, tai tesla labai puri isejo, bet sunkokais kepe, sunku buvo apversti, tai nereikejo jos kepant smulkinti ir taip sutrupejo bet skanu buvo, suejo net uz deserta
dar galvoju, kaip ta tingini su varske padaryti, reikia pirmiausiai i rusu parduotuve nuvaziuoti sausainiu nusipirkti, o gal kokie nors ir kiti sausainiai tiktu?
Aciu uz receptukus
dar galvoju, kaip ta tingini su varske padaryti, reikia pirmiausiai i rusu parduotuve nuvaziuoti sausainiu nusipirkti, o gal kokie nors ir kiti sausainiai tiktu?
Aciu uz receptukus
Tikiuosi pirmadienį išvažiuoti į Vokietiją, tai galėsiu apžiūrėti vietinius sausainius O šiaip tai gal pamėgint su krekeriais kokiais nors nesūdytais ar šiaip biskvitiniais sausainiais (tik tada jau tikrai nebelaikyti kambario temperatūroj, o iš karto dėti į šaldytuvą)
Vakar kaip tik dariau šį tinginį iš keturgubos normos
Vakar kaip tik dariau šį tinginį iš keturgubos normos
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 29, 08:58)
Nu TINGINIU jo nepavadinsi.. po keturgubos porcijos DARBO..
NORIU JOOOOOOO....
na aš irgi negaliu ištverti nepagyrus sonatinos, receptai atrodo visi baisiai įspūdingi, ir skanūs, gaminau dar tik vieną, bet būtinai išbandysiu daugiau
tačiau noriu pagirti ir jos kaip fotografės talentą , na patiekalų nuotraukos tai stulbinančios, atrodo kaip iš geriausių receptų knygų , labai patraukia tas vaizdas
tačiau noriu pagirti ir jos kaip fotografės talentą , na patiekalų nuotraukos tai stulbinančios, atrodo kaip iš geriausių receptų knygų , labai patraukia tas vaizdas
Ačiū, merginos
O vakar vakarienei valgėm štai ką
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų
Įdarui
200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių
Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 50 min.
O vakar vakarienei valgėm štai ką
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų
Įdarui
200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių
Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 50 min.
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 29, 13:26)
Ačiū, merginos
O vakar vakarienei valgėm štai ką
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų
Įdarui
200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių
Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 50 min.
O vakar vakarienei valgėm štai ką
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų
Įdarui
200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių
Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 50 min.
Kaip skaniai atrodo Susigundžiau ir planuoju artimiausiu metu išbandyti
Ačiū Sonatina už idėjas Man patinka, kad visi receptai tokie "žemiški" (produktų prasme), ir tokie gardūs
Neseniai gaminau faršą su kopūstais Dar paimprovizavau, pridėjau šparaginių pupelių (nes labai jas mėgstu), tai paįvairino kasdienius patiekalus, nes jau išseko fantazija, ką bepagamint įdomesnio
O va dabar šaldytuve šąla varškinis tinginys su ananasais Laukiu rytojaus vakaro, kada tradiciškai su šeimyna po vakarienės gersim arbatą su kokiu nors pagamintu skanėstu
Neseniai gaminau faršą su kopūstais Dar paimprovizavau, pridėjau šparaginių pupelių (nes labai jas mėgstu), tai paįvairino kasdienius patiekalus, nes jau išseko fantazija, ką bepagamint įdomesnio
O va dabar šaldytuve šąla varškinis tinginys su ananasais Laukiu rytojaus vakaro, kada tradiciškai su šeimyna po vakarienės gersim arbatą su kokiu nors pagamintu skanėstu
Sonatinukai, aš jau baigiu išnaglėt, bet paklausiu-o sriubų jūs nemėgstat, ar verdi tradicines? Man truksta tam daiktui įdėjų