Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

Sonatina,atsiprašau su sluoksniuote tešla ir darysiu.Nuėjau ir pasitikrinau ką nusipirkau,kokią tešlą. doh.gif doh.gif Vieną galvoju,kitą darau. verysad.gif
Gal žianai receptų kuo daugiau su daržovėmis ir uogomis?Juk dabar pats sezonas. thumbup.gif thumbup.gif Konservuotus valgysime žiemą. doh.gif
Atsakyti
IngridaB, tai visur gali konservuotus vaisius ar daržoves pakeisti šviežiais smile.gif

Štai dar vienas receptas su vaisiais tongue.gif

user posted image

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu

200 g sviesto
200 ml cukraus
3 kiaušiniai
300 ml miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilės
2 v. š. kakavos miltelių
50 ml kriaušių sulčių (bet kokio likerio ar brendžio)
450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais

Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile. Persijoti miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišyti.
Atskirti 1/3 tešlos ir sudėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą, kriaušių sultis ar brendį ir gerai išmaišyti.
Į likusius 2/3 tešlos įmaišyti kriaušes.
Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti pusę šviesios tešlos, tada supilti tešlą su kakava ir supilti likusią šviesią tešlą.
Peilį ar šakutę įsmeigti į tešlą ir apvesti ratu per visą formą, kad šviesi tešla ir tešla su kakava šiek tiek susimaišytų.
Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 50 min.

P. S. įpyliau 25 ml brendžio ir 25 ml kriaušių sirupo... Labai labai skanu... rolleyes.gif
Atsakyti
norejau paklaust, kur tos salotos su kaliarope, kaip ten su tais vasabiu milteliais g.gif pats vasabis naturoj, tai labai astrus, tai tos salotos turbut gaunas astrios g.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 08 05, 15:42)
meduza,o koks ten pas tave nuotraukoj pirmas mesos receptas?

SITAS 4u.gif
Atsakyti
O man tai visiškas pravalas gavosi su "Keptos cukinijos su parmezanu" doh.gif , (o dar už sutarkuoto sūrio 100 g sumokėjau 4 Lt-nu bet čia tiktarp kitko).
Įdėjus į keptuvę tas cukinijas, nuo jų nubyrėjo (teisingiau prie keptuvės dugno prisvilo) džūvėsėliai. Nu, žodžiu, absoliutus pravalas.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2006 08 05, 17:12)
O man tai visiškas pravalas gavosi su "Keptos cukinijos su parmezanu"  doh.gif , (o dar už sutarkuoto sūrio 100 g sumokėjau 4 Lt-nu bet čia tiktarp kitko).
Įdėjus į keptuvę tas cukinijas, nuo jų nubyrėjo (teisingiau prie keptuvės dugno prisvilo) džūvėsėliai. Nu, žodžiu, absoliutus pravalas.


tai gal keptuve bloga, kad prie dugno traukia g.gif as gal i ta jogurta kita syki, jei dar bus noro gamint mirksiukas.gif ideciau kiausa, tai tada tikrai neturetu nubyret dziuveseliai, bo kiausas kaip ir "surisa" unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 05 rugpjūčio 2006 - 16:18
Dėkui Sonatina už keksą su kriaušėmis.Tuoj prasidės ir kriaušės.O jų nusimato šiemet irgi nemažai. doh.gif doh.gif O dabar jaučiu kriaušes galima pakeisti alyviniais obuoliais,rytoj parsivežus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 08 05, 17:17)
tai gal keptuve bloga, kad prie dugno traukia  g.gif  as gal i ta jogurta kita syki, jei dar bus noro gamint  mirksiukas.gif ideciau kiausa, tai tada tikrai neturetu nubyret dziuveseliai, bo kiausas kaip ir "surisa"  unsure.gif

Nu kad nauja keptuvė-nieko netraukia prie dugno. Aš dariau ne su jogurtu, o su majonezu (na kaip Sonatina darė irgi). Nu tai nesuprantu kur bėda buvo. Ttik susibiesinau ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2006 08 05, 17:42)
Nu kad nauja keptuvė-nieko netraukia prie dugno. Aš dariau ne su jogurtu, o su majonezu (na kaip Sonatina darė irgi). Nu tai nesuprantu kur bėda buvo. Ttik susibiesinau ir vsio.

nu nauja irgi buna, kad traukia, ypac, jei dar gerai neiskaitinta.bet jei sakai, kad netraukia, tai tada velnias zino, kas kaltas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 05 rugpjūčio 2006 - 16:49
man orkaitėj Varškės pyragas su serbentais essen.gif assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2006 08 05, 18:21)
man orkaitėj Varškės pyragas su serbentais  essen.gif  assa.gif

o mano orkaitej cukiniju pyragas su farsu tongue.gif dariau pagal kopustu pyraga, tik dejau cukinija, ziuresiu kas gausis ax.gif
Atsakyti
Eh, tik neužsuk dieną, tai ir prirašot 5 puslapius biggrin.gif

Iškilo man klausimėlis dėl to varškės tinginio: kaip ten ta varškė? Kokia jos konsistencija? Mat aš varškės šiaip nemėgstu, toleruoju tik pertrintą per sietelį, pasaldintą ir į kokį pyragą įdėtą blush2.gif

Kepiau Rou Bing paplotėlius, tai teko nemažai riebalų įpilt, kad nepridegtų ir nors kiek sultingesni būtų, gal per karšta ugnis buvo, nes pas mane dujinė viryklė g.gif Šiaip geras dalykas įsidėti į darbą, nes skanu ir šalti thumbup.gif
Atsakyti