paprasta, smagu, kad patiko pupelės
meduza, prinervinai su savo nuotraukomis, tai išsiviriau savo mėgiamos sriubytės
Prancūziška svogūnų sriuba6 dideli supjaustyti pusžiedžiais svogūnai (~ 1 kg)
4 v. š. sviesto
1 a. š. cukraus
3 - 4 v. š. miltų
1,5 l sultinio
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio
skrudintos baltos duonos kubeliai
Dideliame puode ištirpinti sviestą. Suberti svogūnus ir pakepinti 1 2 minutes. Suberti cukrų ir troškinti svogūnus, kol suminkštės (15 20 min.). Suberti miltus ir išmaišyti. Pakepinti 1 2 minutes. Pilti sultinį ir virti sriubą apie 35 min. Pagardinti druska ir pipirais (jei reikia). Supilstyti į dubenėlius, suberti skrudintos duonos kubelius, užbarstyti tarkuoto sūrio.
P. S. teoriškai reikėtų baltos duonos riekeles apskrudinti orkaitėje ir užbėrus tarkuoto sūrio užkepti griliuje. Tada dėti po riekelę duonos į lėkštę ir užpilti sriuba. O tada dar įberti šiek tiek tarkuoto sūrio... Šį kartą valgėme tiesiog užsikąsdami skrudinta duona
Labai mėgstu šią sriubą...