Kadangi šaldytuvas pilnas visokių gėrybių iš tėvų sodo, reikia sukti galvą, kaip jas visas likviduoti... Tad šiandien atėjo eilė cukinijoms
Keptos cukinijos su parmezanu
2 nedidelės cukinijos (baklažanai)
200 ml natūralaus jogurto
1/3 a. š. čili miltelių
1 a. š. saldžių garstyčių
150 ml džiūvėsėlių
150 ml tarkuoto parmezano sūrio
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Supjaustyti cukinijas ar baklažanus griežinėliais. Iš abiejų pusių pabarstyti druska ir palaikyti 20 min.
Į negilų indą supilti jogurtą ir sumaišyti su garstyčiomis.
Kitame inde sumaišyti džiūvėsėlius, sūrį ir prieskonius.
Nuskalauti cukinijas šaltu vandenius ir nusausinti.
Kiekvieną griežinėlį pamirkyti jogurte, tada džiūvėsėliuose.
Apkepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.
P. S. jogurto turėjau nedaug, tad likusias cukinijas apvoliojau tiesiog majoneze Greita ir visai skanu
As tai siandien bandziau gamint varskini tingini su nektarinu ir vysniom. dar neragavau(na tik nesustingusi ), bet maciau sustingo gerai. tikiuos ir skanus bus, nes produktus siek tiek is akies(kaip visada ) dejau.
QUOTE(Patieška @ 2006 08 03, 20:22)
Pridariau šian sagučių Ir beveik visus receptus nusikopinau
aš irgi visus nusikopinau
Aš tikiuos šitie receptai neišnyks
QUOTE(tavi @ 2006 08 03, 20:46)
Aš tikiuos šitie receptai neišnyks
labai norėčiau, kad neišnyktų
sonatina, kepu dabar balandėlių apkepą. kada pomidorų padažą dėt? ar tu visai nedėjai?
suši tortas gavosi rūgštokas
varškinis tinginys , kaip ir daugeliui.
suši tortas gavosi rūgštokas
varškinis tinginys , kaip ir daugeliui.
Salomeja, tikiuosi tinginys patiks
Patieška, paprasta, tavi, ir aš tikiuosi, kad neišnyks...
yuki, pomidorų padažą reikia iškart sumaišyti su visais kitais ingredientais... Tikrai, praleidau tai recepte... Na ne bėda, įmaišyk po valandos, tikrai pusvalandžio užteks
Smagu, kad tinginys patiko O dėl suši torto... Ten reikėtų nepadauginti citrinos...
Patieška, paprasta, tavi, ir aš tikiuosi, kad neišnyks...
yuki, pomidorų padažą reikia iškart sumaišyti su visais kitais ingredientais... Tikrai, praleidau tai recepte... Na ne bėda, įmaišyk po valandos, tikrai pusvalandžio užteks
Smagu, kad tinginys patiko O dėl suši torto... Ten reikėtų nepadauginti citrinos...
Dariau verskes tingini,gavosi
Taip pat gaminau zuvi prancuziskai,labai skanu
Tik man iskilo klausimas,Sonatina,o suri (sumaisyta su majonezu) dedi ant kiekvieno gabaliuko,ar siaip, visur po truputi?
Aciu,Sonatina
Butinai isbandysiu ir kitus patiekalus
Taip pat gaminau zuvi prancuziskai,labai skanu
Tik man iskilo klausimas,Sonatina,o suri (sumaisyta su majonezu) dedi ant kiekvieno gabaliuko,ar siaip, visur po truputi?
Aciu,Sonatina
Butinai isbandysiu ir kitus patiekalus
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 03, 20:58)
labai patiko. atrode visai kaip Dikses, tik be papuosimu:)
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 03, 19:22)
Keptos cukinijos su parmezanu
o cukinijos nepritrauke riebalu, nes mes kiek bandom paprstai kept cukinijas, tai buna labai aliejaus prisigerusios uztat ir nelab megstu
Dikse, ačiū O sūrį su majonezu dėliojau ant kiekvieno gabaliuko
Salomeja, smagu, kad tinginys patiko
naaringiux, na lyg ir neprisigėrė Net ir vyro ką tik paklausiau, kaip jam pasirodė - sakė, kad ne Aliejaus į keptuvę pyliau labai nedaug...
Papildyta:
Dar likvidavau iš šaldytuvo krūvelę raudonųjų serbentų...
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
300 g miltų
¼ a. š. druskos
300 g cukraus
250 g minkšto sviesto
500 g raudonųjų serbentų
2 kiaušiniai
1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
500 g varškės
1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių
Miltus, druską, 150 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Serbentus nuplauti, nuimti nuo šakelių ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 150 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant serbentų. Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiais serbentais sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 50 min.
P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu
Salomeja, smagu, kad tinginys patiko
naaringiux, na lyg ir neprisigėrė Net ir vyro ką tik paklausiau, kaip jam pasirodė - sakė, kad ne Aliejaus į keptuvę pyliau labai nedaug...
Papildyta:
Dar likvidavau iš šaldytuvo krūvelę raudonųjų serbentų...
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
300 g miltų
¼ a. š. druskos
300 g cukraus
250 g minkšto sviesto
500 g raudonųjų serbentų
2 kiaušiniai
1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
500 g varškės
1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių
Miltus, druską, 150 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Serbentus nuplauti, nuimti nuo šakelių ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 150 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant serbentų. Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiais serbentais sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 50 min.
P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu