Niu ką.. vakar šiaip ne taip prisiruošiau daryti tuos vapsvų lizdus... Anksčiau nebuvau darius.. nors formeles jau kažin kiek laiko turiu..
Šiaip žiauriai skanu.. Tik next time dėsiu mažiau cukraus pudros.. Nes sausainiai jau patys TAIP saldžiai kvepėjo.. o aš vis tiek privarvolinau belekiek.. tai buvo saldoka.. Tiesa.. kadangi neturėjau su kuo sumalti sausainius.. tai teko su kočėlu traiškyt juos.. Bet visai neblogai pavyko..
Tik įdaro liko didžiuuuulis bliudas.. Tai nežinau ką čia su juo nuveikus.. ar vėl musgaudžius daryti.. ar tiesiog sulapnoti..
Man vapsvų lizdai irgi labai skaniai atrodo, taip noriu... bet formelių tokių neturiu
Beje, jau išsaugojau užkepėlių iš vermišėlų receptą. Manau, tikrai geras bus. Pasižiūrėjau šaldytuve, ogi visko turiu, kad galėčiau šiandien pagaminti, bet ale nėr kam valgyti šiandien, vienai sau neįdomu gaminti. Na tiek jau tos.
Šią savaitę gal vėl varškinį tinginį padarysiu (šįkart su šokoladiniais sausainiais, kaip minėjau), labai jis man patinka.
Beje, jau išsaugojau užkepėlių iš vermišėlų receptą. Manau, tikrai geras bus. Pasižiūrėjau šaldytuve, ogi visko turiu, kad galėčiau šiandien pagaminti, bet ale nėr kam valgyti šiandien, vienai sau neįdomu gaminti. Na tiek jau tos.
Šią savaitę gal vėl varškinį tinginį padarysiu (šįkart su šokoladiniais sausainiais, kaip minėjau), labai jis man patinka.
Aš šiandien pietums pateikiau žuvies frikasė labai skanu
Varškinis tinginys per pusdienį buvo patvarkytas, o vyras braižosi aplink ir klausia kada vėl padarysi
Dabar daug ką gaminu pagal Sonatinos receptus,norisi padėkot už idėjas Varškinį tinginį dariau kelis kart tik aš dedu 100g sviesto 82riebumo,ir sustingo gerai,ir neriebu.Dar dariau žuvį prancūziškai,kalakutieną su sūriu ,vyras valgė apsiputavęs.Kepiau trikampėlius su aguonom,tai per mažai cukraus įdėjau,bet vistiek buvo sunaikinti,nepavyko tik jogurtiniai blynai,nes kepiau čirvinių blynų keptuvėj,pasirodo netinka
Dėkui, Sonatina, už recpetus. Ką tik iš orkaitės ištraukiau sagutes, paprastas ir skanus patiekalas. Tavo pagalba tikrai atnaujinsiu meniu smarkiai
naaringiux, tikiuosi nenusivylei tinginiu
vanilla_ice, na, kiek nuotraukose matosi, tai niekas nepridegė...
Dikse, šaunuolė Atrodo liuksiškai
paprasta, ačiū Man frikasė irgi labai patinka...
dute1, tikiuosi neversi vyro ilgai laukti
pince, malonu, kad patiekalai patinka, nors ir ne viskas pavyksta...
Spurgita, ačiū O meniu atnaujinti visada labai smagu
mmergyte, jei nerasi vietoje, gali mėginti užsisakyti iš čia Mačiau, kad jie pristato ir į kitus miestus per 1 - 3 dienas
Sandriuks, aš ir pati pastebėjau, kad dažniausiai net neskaitau receptų be nuotraukų
vanilla_ice, na, kiek nuotraukose matosi, tai niekas nepridegė...
Dikse, šaunuolė Atrodo liuksiškai
paprasta, ačiū Man frikasė irgi labai patinka...
dute1, tikiuosi neversi vyro ilgai laukti
pince, malonu, kad patiekalai patinka, nors ir ne viskas pavyksta...
Spurgita, ačiū O meniu atnaujinti visada labai smagu
mmergyte, jei nerasi vietoje, gali mėginti užsisakyti iš čia Mačiau, kad jie pristato ir į kitus miestus per 1 - 3 dienas
Sandriuks, aš ir pati pastebėjau, kad dažniausiai net neskaitau receptų be nuotraukų
Žemaika, ačiū
O šįvakar valgėme "Balandėlių" apkepą... Labai mėgstu balandėlius, bet juos daryti daug terlionės, tad kadaise radau šį receptą ir iki šiol neatsidžiaugiu
Balandėlių apkepas
1 kg maltos jautienos
1 -2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
100 - 200 ml pomidorų padažo
1,5 kg susmulkinto kopūsto
1 puodelis nevirtų ryžių
1 a. š. druskos
3 puodeliai jautienos sultinio
Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius, faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min.
P. S. puodelis - 236 ml. Kartais dar įdedu tarkuotos morkos... Po valandos įmaišiau nedidelį indelį grietinės... Druskos nedėjau, nes sultinį ruošiau iš kubelių Dariau su kalakutienos faršu ir su vištienos sultiniu
O šįvakar valgėme "Balandėlių" apkepą... Labai mėgstu balandėlius, bet juos daryti daug terlionės, tad kadaise radau šį receptą ir iki šiol neatsidžiaugiu
Balandėlių apkepas
1 kg maltos jautienos
1 -2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
100 - 200 ml pomidorų padažo
1,5 kg susmulkinto kopūsto
1 puodelis nevirtų ryžių
1 a. š. druskos
3 puodeliai jautienos sultinio
Keptuvėje apkepinti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, svogūnus, ryžius, faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos išmaišyti, vėl uždengti ir dar kepti 30 min.
P. S. puodelis - 236 ml. Kartais dar įdedu tarkuotos morkos... Po valandos įmaišiau nedidelį indelį grietinės... Druskos nedėjau, nes sultinį ruošiau iš kubelių Dariau su kalakutienos faršu ir su vištienos sultiniu
Šeštadienį važiuosim į sodybą,į svečius. Ten vyks toks susibūrimas,susirinks malonūs žmogeliukai. Bus šašlykai(pati juos ir ruošiu),ir dar kažkas.. O aš norėčiau pagamint ir nusivežt kažką paprasto,bet labai gardaus Sonatina,gal gali ką patart? Iš anksto dėkoju
niu va jau ragavom varskini tingini, ir siaip skanus, tik perriebus, sekanti karta tikrai desiu mazesnio riebumo ir maziau sviesto, ir imsiu varske pakeliuose paprasta, o ne musu svelnia bandysiu dar kada kol gausis gerai
Sonatina "saulutės" sviestas 72 proc. riebumo. prisiminiau kad ir mūsų švelnioji varškė buvo berods 7 proc. tai kur aš suklydau?
Nome, kol kas dar supermama neatsakė... Na, baigsim šią temą ir atsidarysim kitą Tada bent jau antros temos pirmame puslapyje bus visi receptai iš šios temos pirmo puslapio plius ir visi, paskelbti vėliau šioje temoje
naaringiux, bijau, kad su mažesnio riebumo sviestu tiesiog nesustings normaliai... Gal tada geriau dėti tiesiog mažiau sviesto? Kažkurios merginos rašė, kad taip darė
krika, varškę aš visada naudoju liesą... O dėl sviesto net nežinau... Man labiausiai patinka Ventos (jo riebumas 73%), o į paprastą tinginį dedu Dvaro.... Visgi manyčiau, kad normaliai nesustingo dėl sviesto. Gal kitą kartą ir tu mėgink daryti su 82% riebumo, bet mažesniu kiekiu sviesto
nengamo, o iš kokios srities tas kažkas turėtų būti - ar saldumynų, ar ne?
naaringiux, bijau, kad su mažesnio riebumo sviestu tiesiog nesustings normaliai... Gal tada geriau dėti tiesiog mažiau sviesto? Kažkurios merginos rašė, kad taip darė
krika, varškę aš visada naudoju liesą... O dėl sviesto net nežinau... Man labiausiai patinka Ventos (jo riebumas 73%), o į paprastą tinginį dedu Dvaro.... Visgi manyčiau, kad normaliai nesustingo dėl sviesto. Gal kitą kartą ir tu mėgink daryti su 82% riebumo, bet mažesniu kiekiu sviesto
nengamo, o iš kokios srities tas kažkas turėtų būti - ar saldumynų, ar ne?