Gaminau Šepardo pyragą
Skanumo tai labai skanus, bet kad pyragas, tai nepasakyčiau. Košė gavosi.. Ar ten taip ir gaunasi, ar kažką negerai padariau? Na, tiesiog labai minkštas ir nelaiko formos... Bet labai skanus
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 02, 08:00)
Vakar labai vėlai grįžom namo, tai paskubomis padariau mini užkepėles...
O aš pabandysiu į didesnę skardą padaryt,nes neturiu tokių formelių.Skaniai turėtų būti,ai nu tavo gaminiai Sonatina,visada viskas skanu
Eliza, Aš neišrandu receptų, aš tik gaminu
Sandriuks, su taurelėm gal ir visai nebloga mintis, tik tada reikėtų mėginti iškloti plėvele, kad pavyktų išimti...
Heiki Heiki!, šepardo pyragas dažniausiai kepamas individualiuose indeliuose ir valgomas tiesiai iš indelio šaukštu Aš kepu dideliame inde ir paskui dedu į lėkštes, tai formos jis ir man nelaiko - tiesiog košė, bet labai skani košė
Sandriuks, su taurelėm gal ir visai nebloga mintis, tik tada reikėtų mėginti iškloti plėvele, kad pavyktų išimti...
Heiki Heiki!, šepardo pyragas dažniausiai kepamas individualiuose indeliuose ir valgomas tiesiai iš indelio šaukštu Aš kepu dideliame inde ir paskui dedu į lėkštes, tai formos jis ir man nelaiko - tiesiog košė, bet labai skani košė
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 02, 09:16)
krika, aš gana dažnai šaldau tinginį (ir paprastą, ir varškinį) šaldiklyje, ypač kai noriu, kad greitai sustingtų... Gaila, kad ištižo O kokį sviestą naudojai?
sviestas saulutė, varškė kuri buvo parašyta tavo recepte "mūsų švelnioji" berods 7 proc.
kai darbe supjausčiau ir patižo, tai įgrūdau į šaldytuvą nieko niekam nesakius bet va su reikalais parlėkiau namo - tinginį perkėliau iš šaldytuvo į kamerą. o kai grįžau į darbą - kolektyvas buvo jau pasivaišinęs mano tinginiu sakė skanu
Vakar kepiau pyragą su bruknėmis (tik aš dariau su vyšniom ). Labai skanus . Dariau su varške, tik man nesigavo taip kaip pas tave, Sonatina, nuotraukoj - tešla, pudingas o viršuj uogos. Man uogytės nuskendo . Ir truputį per ilgai man tas kepimo laikas - 40 min. Aš kepiau 30 min ir man jau truputį per daug buvo. Kitą kartą trumpiau kepsiu. Turbūt priklauso nuo orkaitės, nes maniškė labai karšta .
Tai va, galvoju, paklausiu kaip daryti, kadbūtų gražiais sluoksniukais. Gal uogytes truputį pakepus sudėt?
Tai va, galvoju, paklausiu kaip daryti, kadbūtų gražiais sluoksniukais. Gal uogytes truputį pakepus sudėt?
Aš taip pat labai dėkinga Sonatinai už jos nuostabius receptus, ką gaminau viskas puikiai pavyko, o gaminau:
vištieną su daržovėmis jogurto padaže
varškinį tinginį(tik dėjau šv.nektarinusir avietes)
varškines spurgas
sagutes
žavies file prancūziškai
kiniškus paplotėlius su mėsa
net nesitikėjau,kad viskas bus taip skanu ir pavyks iš pirmo karto.
vištieną su daržovėmis jogurto padaže
varškinį tinginį(tik dėjau šv.nektarinusir avietes)
varškines spurgas
sagutes
žavies file prancūziškai
kiniškus paplotėlius su mėsa
net nesitikėjau,kad viskas bus taip skanu ir pavyks iš pirmo karto.
krika, o kokio riebumo Saulutės sviestas?
Ugnuže, smagu, kad patiko O dėl uogų, tai manau, kad vyšnios gerokai sunkesnės už bruknes, todėl ir nuskendo... Galima gal tikrai pamėginti uogas dėti šiek tiek vėliau, kai pudingas jau sutirštėja O kepimo laiką tai visuomet reikia žiūrėti pagal savo orkaitę Gerai, kad bent nekepei visas 40 minučių
AUSRELINA, ačiū Ne nesitikėjau, kad tiek daug žmonių susidomės receptais...
Ugnuže, smagu, kad patiko O dėl uogų, tai manau, kad vyšnios gerokai sunkesnės už bruknes, todėl ir nuskendo... Galima gal tikrai pamėginti uogas dėti šiek tiek vėliau, kai pudingas jau sutirštėja O kepimo laiką tai visuomet reikia žiūrėti pagal savo orkaitę Gerai, kad bent nekepei visas 40 minučių
AUSRELINA, ačiū Ne nesitikėjau, kad tiek daug žmonių susidomės receptais...
Vakar pagamianu varškinį tinginį. Nu nerealus dalykas Gamianu su intencija, kad sueis šiam vakarui ( santuokos metinės), o jau nebeliko. Reiks čiuožti į parduotuvę produktų ir gaminti dar.
Dar kartą dėkoju už tokius super receptukus
Dar kartą dėkoju už tokius super receptukus
QUOTE(zujka @ 2006 08 02, 12:41)
Vakar pagamianu varškinį tinginį.
ir as vakar dariau ji, tai siandien istraukiau, biski nuo virsaus pagrandziau paragaut nes dar dejau ant visraus vaisiu ir uzpyliau zele, tai lauksiu kol sustings ir vakare ragausim bet bijau, kad jausis sviesto skonis ir toks sakyciau riebokas, sviesta emiau 82 proc. riebumo, kitakart darysiu is liesesnio, o varske rinkausi musu svelnia
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 02, 12:13)
krika, o kokio riebumo Saulutės sviestas?
tai kaltę verčiam sviestui nežinau, reiks namie pažiūrėti
QUOTE(naaringiux @ 2006 08 02, 14:10)
ir as vakar dariau ji, tai siandien istraukiau, biski nuo virsaus pagrandziau paragaut nes dar dejau ant visraus vaisiu ir uzpyliau zele, tai lauksiu kol sustings ir vakare ragausim bet bijau, kad jausis sviesto skonis ir toks sakyciau riebokas, sviesta emiau 82 proc. riebumo, kitakart darysiu is liesesnio, o varske rinkausi musu svelnia
Na nežinau aš dariau su tokiu pat sviestų, ir niekas nesijautė. Ties pirmą dieną mano šeima išbrokijo, tai dalį numešiau į darbą, o kai grįžau - sako: Žinai, o pastovėjęs jis skanus. Tik jau nedaug likę buvo
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 19:56)
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu
Sonatina, sakyk tas padažas, kur pilasi ant tų kotletukų, nepridega?