Sandriuks, aš margarino išvis nemėgstu, o ypač kepiniuose...
tavi, ramiai
Citrininis tortas visiems labai patiko. Dėkui už receptą Sonatina!
Viriau Norvegišką žuvienę. Nu bet jau skanumėlis
QUOTE(Diksė @ 2006 08 01, 16:50)
Formeles, deja, parsivežiau iš Čekijos..
Gaila Kažin yra jų Lietuvoj?
vaje kiek per dieną prišnekėjot
man MB pasakytų reikia tik noro
vakar dariau varškinį tinginį su tik vyšniom. biški pradėjau nervuotis, nes neturėjau kur masės sukrėsti, bet paskui į plėvėlę įvyniojau. KLAUSIMAS - ar galima tokį daiktą kaip tinginį šaldyti kad sustingtų laikyti kameroje? laikiau per naktį šaldytuve. nu sustingo, bet vis viena ant pirštų veliasi (kol atpjoviau).
ragauti dar neragavau. atsinešiau į darbą gabaliuką, tai tuo pačiu jau kaip ir einu kavintis ir "probą" nuimti su bendradarbiais
nu va, taip ir neparagavom... gėda buvo pateikti. ištižo, net atpjauti nėjo
QUOTE(Kozete @ 2006 08 01, 09:29)
Aišku, aš čia gal ne toje temoje, bet kaip, Sonatina, taip moki planuoti savo laiką? neįsivaizduoju kaip visko tiek suspėti.
man MB pasakytų reikia tik noro
vakar dariau varškinį tinginį su tik vyšniom. biški pradėjau nervuotis, nes neturėjau kur masės sukrėsti, bet paskui į plėvėlę įvyniojau. KLAUSIMAS - ar galima tokį daiktą kaip tinginį šaldyti kad sustingtų laikyti kameroje? laikiau per naktį šaldytuve. nu sustingo, bet vis viena ant pirštų veliasi (kol atpjoviau).
ragauti dar neragavau. atsinešiau į darbą gabaliuką, tai tuo pačiu jau kaip ir einu kavintis ir "probą" nuimti su bendradarbiais
nu va, taip ir neparagavom... gėda buvo pateikti. ištižo, net atpjauti nėjo
as irgi vakar dariau varškinį tinginį tik su vyšniom, nu labai skanu , man šitas pats skaniausias tinginio variantas , vakar negalejom sustoti skanavę
ech, kad taip atostogos greičiau, norisi visus Sonatinos receptus išbandyti
ech, kad taip atostogos greičiau, norisi visus Sonatinos receptus išbandyti
Spurgita, nengamo, evve
krika, aš gana dažnai šaldau tinginį (ir paprastą, ir varškinį) šaldiklyje, ypač kai noriu, kad greitai sustingtų... Gaila, kad ištižo O kokį sviestą naudojai?
rasulkadz, Lietuvoje tikrai nėra tokių formelių Nes jos yra čekiškos nacionalinės, dažniausiai jomis prekiaujama prieš Kalėdas
krika, aš gana dažnai šaldau tinginį (ir paprastą, ir varškinį) šaldiklyje, ypač kai noriu, kad greitai sustingtų... Gaila, kad ištižo O kokį sviestą naudojai?
rasulkadz, Lietuvoje tikrai nėra tokių formelių Nes jos yra čekiškos nacionalinės, dažniausiai jomis prekiaujama prieš Kalėdas
Shiduh, aš mėginčiau suformuoti rutuliuką (nelabai mažą, gal bulvytės dydžio), įspausti įdubimą, įdėti įdaro ir patiekti įdaru į viršų (prieš tai suplojus rutuliuko dugną, kad nenugriūtų ant šono)... Arba uždėti ant įdaro viršaus sausainiuką ir padėti apvertus
Jeigu darysite vapsvų lizdelius, neberkite visos cukraus pudros iškart (aš parašiau originalų receptą, bet mūsų sausainiai kur kas saldesni)... Siūlyčiau suberti pusę, išmaišyti viską, o paskui teisiog ragauti - jei mėgstate saldžiau, įberti dar...
Jeigu darysite vapsvų lizdelius, neberkite visos cukraus pudros iškart (aš parašiau originalų receptą, bet mūsų sausainiai kur kas saldesni)... Siūlyčiau suberti pusę, išmaišyti viską, o paskui teisiog ragauti - jei mėgstate saldžiau, įberti dar...
Vakar labai vėlai grįžom namo, tai paskubomis padariau mini užkepėles...
Mini užkepėlės iš vermišelių
6 didelių keksiukų formelėms
6 nedideli vermišelių lizdeliai (arba 150 g spagetti)
2 kiaušiniai
2 - 3 v. š. grietinėlės ar pieno
100 g bet kokio fermentinio sūrio
100 g virto kumpio
šiek tiek tarkuoto parmezano
Išvirti makaronus
Dubenyje išplakti kiaušinius su pienu, suberti kubeliais supjaustytą sūrį bei kumpį, tada sudėti makaronus. Pamaišyti. Jeigu reikia - pasūdyti.
Patepti formeles aliejumi. Ant šakutės susukti makaronus į lizdelius ir dėti į formeles. Ant viršaus užberti likusį sūrį bei kumpį, užpilti kiaušinių plakinio likučius ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje 15 min. arba kol sūris gražiai apskrus...
P. S. šiek tiek pagailėjau kumpio, tad nuotraukoje jo išvis nesimato , bet iš esmės greita ir skanu
Mini užkepėlės iš vermišelių
6 didelių keksiukų formelėms
6 nedideli vermišelių lizdeliai (arba 150 g spagetti)
2 kiaušiniai
2 - 3 v. š. grietinėlės ar pieno
100 g bet kokio fermentinio sūrio
100 g virto kumpio
šiek tiek tarkuoto parmezano
Išvirti makaronus
Dubenyje išplakti kiaušinius su pienu, suberti kubeliais supjaustytą sūrį bei kumpį, tada sudėti makaronus. Pamaišyti. Jeigu reikia - pasūdyti.
Patepti formeles aliejumi. Ant šakutės susukti makaronus į lizdelius ir dėti į formeles. Ant viršaus užberti likusį sūrį bei kumpį, užpilti kiaušinių plakinio likučius ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje 15 min. arba kol sūris gražiai apskrus...
P. S. šiek tiek pagailėjau kumpio, tad nuotraukoje jo išvis nesimato , bet iš esmės greita ir skanu
Sveikutės
Aš vakar išbandžiau Sonatinos vištieną Havajietiškai. Nu žinokit Visiems tikrai labai patiko
Iš vis, aš sužavėta Sonatinos išradingumu Makaronų apkepėlė irgi atrodo, reikės pabandyti.
Aš vakar išbandžiau Sonatinos vištieną Havajietiškai. Nu žinokit Visiems tikrai labai patiko
Iš vis, aš sužavėta Sonatinos išradingumu Makaronų apkepėlė irgi atrodo, reikės pabandyti.
QUOTE(tavi @ 2006 08 01, 19:53)
Ar kriaukliu ieskai? Paskutini karta maciau akropolyje. Manau galima keisti lazanja, zinoma nevisai tas pats gausis, bet turetu buti skanu.
Na va Sonatina vel ikisau savo trigrasi
Na va Sonatina vel ikisau savo trigrasi
Tai,kad gyvenam ne Lietuvoje
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 01, 20:29)
Sandriuks, aš margarino išvis nemėgstu, o ypač kepiniuose...
Va,va aš su tuo ir sugadinau
QUOTE(evve @ 2006 08 02, 06:19)
as irgi vakar dariau varškinį tinginį tik su vyšniom, nu labai skanu , man šitas pats skaniausias tinginio variantas , vakar negalejom sustoti skanavę
Nu bandysiu dar kartą ,visos taip giria.Bandysiu mažesnėm praporcijom,kad netktų vėl nusivilti
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 02, 07:20)
sonatina, kaip manai ar imanoma pasidaryti kazka pan i vapsvu lizdus, jei neturiu formos? ta prasme pagal ta recepta, bet kad forma butu kitokia?
O jei į kokias platesnes čėrkutes bandyt?Na čia tik mano apmastymai,gal paskui sunkiai išsiimti