Na, tikrai grįžkim prie receptų Savaitgalį dariau labai skanų desertą Deja, nuotrauka nevykusi, na bet vis tiek buvo labai skanu
Klasikinis Creme-Brulee
3 tryniai
2 v. š. cukraus
1 puodelis grietinėlės
1/2 a. š. vanilės
2 a. š. cukraus
Įkaitinti orkaitę iki 150 С.
Išplakti trynius su cukrumi ir vanile, kol gausis šviesi lygi masė. Grietinėlę pakaitinti, kol pradės garuoti (bet neužvirti) ir supilti į trynius, nuolat maišant.
Supilti masę į keturis 125 ml talpos orkaitei tinkamus nedidelius indelius (ramekins). Sudėti indelius į gilų indą ir į šį indą pripilti verdančio vandens iki pusės formelių.
Kepti 25 - 30 min. Tikrinti, ar iškepė, reikėtų pajudinant formeles - turi šiek tiek judėti tik kremo vidurys.
Pilnai atšaldyti šaldytuve 2 val. Po to apibarstyti cukrumi ir užkepti įkaitintame grilyje 1 - 2 min., kol ant viršaus susidarys karamelė. Dar šiek tiek atšaldyti ir patiekti.
P.S. puodelis kaip visada 236 ml Beje, neatsidžiaugiu įsigijusi stiklinius Luminarc matavimo puodelius, kuriuose sužymėti ir mililitrai, ir amerikietiški puodeliai
o aš vakar iškepiau vištieną jogurto padaže, gavosi ir skonis labai geras. nors naudojau jogurtinį padažą, bet ne tos firmos, kur Sonatina siūlė, nes jo tiesiog nebuvo Maksimoj..
dabar labai viliojančiai atrodo lazanija su krevetėm, reiks pabandyt...
dabar labai viliojančiai atrodo lazanija su krevetėm, reiks pabandyt...
Specialiai Shiduh - mėsa
Kiauliena, marinuota sidre
1- 1,3 kg kiaulienos minkštimo
1 v. š. druskos
1/ 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/ 2 a. š. sutrintų lauro lapelių (kelis lapelius susmulkinti)
4 - 5 sklitelės česnako
330 ml (1 skardinė) obuolių sidro
4 - 5 rūgštūs obuoliai (Granny Smith)
Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su druska, pipirais bei lauro lapeliais.
Ištrinti šiuo mišinius mėsą, standžiai susukti į plėvelę ir marinuoti šaldytuve mažiausiai 24 val. (geriau 36 ).
Išimti mėsą iš druskos, nuskalauti, dėti į indą ir užpilti sidru. Dar marinuoti 12 val.
Išimti mėsą iš marinato, nusausinti, jei reikia, apsukti siūlu ir dėti į kepimo skardą, šiek tiek pateptą aliejumi.
Kepti 175 С orkaitėje (kepimo laiką apskaičiuoti imant 45 minutes 1 kg mėsos), nuolat palaistant susidarančiomis sultimis.
Likus 20 min. iki kepimo pabaigos šalia mėsos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus obuolius.
Iškepusią mėsą išimti iš skardos, suvynioti į foliją ir palaikyti 10 15 min.
P. S. va šitą mėsytą noriai valgė ir vaikai
Kiauliena, marinuota sidre
1- 1,3 kg kiaulienos minkštimo
1 v. š. druskos
1/ 2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/ 2 a. š. sutrintų lauro lapelių (kelis lapelius susmulkinti)
4 - 5 sklitelės česnako
330 ml (1 skardinė) obuolių sidro
4 - 5 rūgštūs obuoliai (Granny Smith)
Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su druska, pipirais bei lauro lapeliais.
Ištrinti šiuo mišinius mėsą, standžiai susukti į plėvelę ir marinuoti šaldytuve mažiausiai 24 val. (geriau 36 ).
Išimti mėsą iš druskos, nuskalauti, dėti į indą ir užpilti sidru. Dar marinuoti 12 val.
Išimti mėsą iš marinato, nusausinti, jei reikia, apsukti siūlu ir dėti į kepimo skardą, šiek tiek pateptą aliejumi.
Kepti 175 С orkaitėje (kepimo laiką apskaičiuoti imant 45 minutes 1 kg mėsos), nuolat palaistant susidarančiomis sultimis.
Likus 20 min. iki kepimo pabaigos šalia mėsos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus obuolius.
Iškepusią mėsą išimti iš skardos, suvynioti į foliją ir palaikyti 10 15 min.
P. S. va šitą mėsytą noriai valgė ir vaikai
Sonatina, tu stebuklas
Dabar valgyt darau tik iš tavo receptukų
Dar išbandžiau:
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing" (neralu - ypač kad taip greit iškėpa faršas dukrelė lapnojo, kad net ausys linksėjo, nors mėsos šiaip nelabai mėgsta)
VARŠKINIS TINGINYS ( vakar dariau su vyšniomis ir šviežiais persikais. Labai skanu tik gal truputį norėtųsi tirštesnio)
Kotletai su suflė kepurėlėmis ( vyras valgė apsilaižydamas)
Greitas pyragas su uogomis ( tešla nelabai kažko gavos, bet šiaip labai skanu)
Cukinijų pyragas su tunu ( ypaš pagrindas vertas dėmesio , o ir pats pyragas labai skanus ir šaltas, nors vyras nevalgė)
ŽUVIES FILĖ PRANCŪZIŠKAI (neralu)
Sonatina, tave išbučiuot reikia už tokius receptukus
Vėl naujų receptų pilna - vėl bus nauji gaminiai ant stalo
Dabar valgyt darau tik iš tavo receptukų
Dar išbandžiau:
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing" (neralu - ypač kad taip greit iškėpa faršas dukrelė lapnojo, kad net ausys linksėjo, nors mėsos šiaip nelabai mėgsta)
VARŠKINIS TINGINYS ( vakar dariau su vyšniomis ir šviežiais persikais. Labai skanu tik gal truputį norėtųsi tirštesnio)
Kotletai su suflė kepurėlėmis ( vyras valgė apsilaižydamas)
Greitas pyragas su uogomis ( tešla nelabai kažko gavos, bet šiaip labai skanu)
Cukinijų pyragas su tunu ( ypaš pagrindas vertas dėmesio , o ir pats pyragas labai skanus ir šaltas, nors vyras nevalgė)
ŽUVIES FILĖ PRANCŪZIŠKAI (neralu)
Sonatina, tave išbučiuot reikia už tokius receptukus
Vėl naujų receptų pilna - vėl bus nauji gaminiai ant stalo
Ups... pasirodo toks klausimas jau buvo . O įdomu ar galima daryti tipo tokius lizdus formuojant tik rutuliuką ir į vidų dedant krema?
kriziuk, Burtininke, ačiū
sirse, na tik rutuliukus be įdaro jau dariau - labai skanu, bet, manau, tikrai galima pamėginti ir kažkaip įdėti įdaro, nes su įdaru dar skaniau O gal tikrai - suformuoti rutuliuką, įspausti įdubimą, įdėti įdaro ir tiesiog įdaru į viršų patiekti (prieš tai šiek tiek suploti rutuliuko apačią, kad jis nenuvirstų ant šono)
sirse, na tik rutuliukus be įdaro jau dariau - labai skanu, bet, manau, tikrai galima pamėginti ir kažkaip įdėti įdaro, nes su įdaru dar skaniau O gal tikrai - suformuoti rutuliuką, įspausti įdubimą, įdėti įdaro ir tiesiog įdaru į viršų patiekti (prieš tai šiek tiek suploti rutuliuko apačią, kad jis nenuvirstų ant šono)
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 01, 10:16)
Na bet kokiu atveju, ar planuoji laiką, ar ne - valgyti reikia pagaminti Tik skirtumas tas, ar gamini kažką įprasto ir kasdieniško, ar kažką įdomesnio ir įvairesnio O laiko atžvilgiu tai nėra didelio skirtumo, ar virsi barščius, ar padarysi lazaniją
Aš irgi mėgstu šeimyna palepint kažkuo įdomesniu ir kad gražiai patiekta būtų Tavo receptukai tokie paprastučiai ir
Ir dar,ne kiekviena šeimininkė dalinasi savo paslaptimis Tai manau kad mes turim tikrai būt labai dėkingos Sonatinai. Ji ne tik atvirai pasidalina receptais ir patirtim,bet ir supaprastina receptukus,kad kiekviena galim pasigamint per daug galvos nelaužydamos iš labai kasdieninių produktų Nu nežinau ar aiškiai mintį išsakiau bet man pvz pakankamai sudėtinga atsiverst ten kokį receptą,kurio sudėtinės dalys tokios,apie kurias išvis girdžiu pirmą kartą... Nu sorry,aš čia jau ne į temą įsivažiavau
Dikse, kur pirkai formeles "vapsvų lizdams"?Aš irgi norėčiau tokias įsigyti
naaringiux, sviestą rinkis pagal, kokio kietumo tinginius mėgsti - jeigu gana kietą, tai mažiausiai 82%, jei minkštą, tai 73%, o jei nesustengusį - tai dar mažesnio riebumo Aš dažniausiai naudoju Ventos 73% riebumo
O dėl formos dydžio... Gal visgi daryk iš daugiau produktų, jei nori aukštesnio, nes mano forma, man regis, buvo 16 cm. Tai gal mėgink padidinti 1,5 karto Ir uogų dėk daugiau, nei nurodyta recepte - bent 1,5 puodelio o gal ir daugiau
O dėl formos dydžio... Gal visgi daryk iš daugiau produktų, jei nori aukštesnio, nes mano forma, man regis, buvo 16 cm. Tai gal mėgink padidinti 1,5 karto Ir uogų dėk daugiau, nei nurodyta recepte - bent 1,5 puodelio o gal ir daugiau
Sveiki. Na ir as prisidesiu prie liaupsiu Sonatinai .Neperseniausiai suradau si skyreli ir nenusivyliau nei as nei mano seimyna. .Siaip sudetinga vaikus priverst valgyt normalu maista,o cia kerta net ausys juda.Viska darau dvigubos ar net trigubos normos taciau tik tuscios lekstes telieka.Va siandien pietums pagaminau kopustu apkepa su farsu,nu liuks gavos .Spejau vyrui atidet ,kad vakare paragautu Saunuole Sonatina,taip ir toliau .Visos busim dekingos Dabar laukiu palankaus momento Varskini tingini isbandysim,labai jau vilioja
Sonatina,
o aš dar norėjau pasiklausti dėl kiniškų paplotėlių su mėsa Rou bing - ar tikrai tereikia kepti tik 4,5-5 min.? kaip tas faršas taip greit iškepa juk jį žalią dedi, ar ne?