rasulkadz, JoanaS, Sandriuks, smagu, kad patiekalai patiko
Iride, na nors kas nors skanaus gavosi Jau net nesmagiai jaučiausi, kad niekas tau nesigauna
prieblanda, reikės ir man su serbentais iškepti - pilnas šaldytuvas uogų
Spurgita, tikiuosi nenusivilsi tortu
Arinva, oho kiek tinginio variantų išbandei Malonu, kad patinka
pupa_uoga, bandelės yra gerai , ypač kai vyras jų suvalgo kuo daugiau
Va ,va gamint tai gamint,bet ,kad norisi ir prisikirs tos savo gamybos.Mes vakar su savo "Trupininiu" į svečius išėjom, greit buvo sunaikintas
O šįvakar valgėme lazaniją...
Žvejo lazanija
625 g žuvies filė
½ svogūno galvutės
1 lauro lapelis
1 žiupsnelis juodųjų pipirų grūdelių
300 ml sauso balto vyno
250 virtų luptų krevečių
30 g sviesto
500 g cukinijų, supjaustytų griežinėliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
175 g lazanijos lakštų
60 g čedaro sūrio, tarkuoto
2 v. š. parmezano sūrio, tarkuoto
Padažui
90 g sviesto
90 g miltų
300 m neriebios grietinėlės
3 v. š. kapotų petražolių
1 v. š. kapotų krapų
druskos ir pipirų
Dėti žuvį į didelį uodą kartu su svogūnų, lauro lapeliu, pipirais ir vynu. Pripilti vandens tiek, kad žuvį apsemtų, užvirti ir pavirti apie 5 minutes.
Išimti žuvį iš puodo ir šakute susmulkinti. Sumaišyti su krevetėmis.
Žuvies nuovirą perkošti ir jeigu trūksta, pilti vandens, kad susidarytų 900 ml skysčio.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti cukinijas su česnaku apie 3 minutes, kol cukinijos pradės minkštėti.
Paruošti padažą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolat maišant virti 1 minutę. Nukelti puodą nuo viryklės ir palaipsniui supilti žuvies nuovirą nenustojant maišyti. Padažą užvirti ir pavirti 2 3 minutes. Įmaišyti grietinėlę, žalumynus ir pagardinti druska bei pipirais.
Į kepimo indą dėti 1/3 žuvies masės, ant jos išdėlioti 1/3 cukinijų ir užpilti 1/3 padažo. Ant viršaus išdėlioti pusę lazanijos lakštų. Kartoti sluoksnius ir pabaigti padažu.
Pabarstyti sūriais ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. arba kol gražiai apskrus.
P. S. vyno neturėjau, tai užpyliau sultiniu iš kubelio. Vietoje čedaro ir parmezano naudojau olandų sūrį Labai skanu, net mažius kirto
Žvejo lazanija
625 g žuvies filė
½ svogūno galvutės
1 lauro lapelis
1 žiupsnelis juodųjų pipirų grūdelių
300 ml sauso balto vyno
250 virtų luptų krevečių
30 g sviesto
500 g cukinijų, supjaustytų griežinėliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
175 g lazanijos lakštų
60 g čedaro sūrio, tarkuoto
2 v. š. parmezano sūrio, tarkuoto
Padažui
90 g sviesto
90 g miltų
300 m neriebios grietinėlės
3 v. š. kapotų petražolių
1 v. š. kapotų krapų
druskos ir pipirų
Dėti žuvį į didelį uodą kartu su svogūnų, lauro lapeliu, pipirais ir vynu. Pripilti vandens tiek, kad žuvį apsemtų, užvirti ir pavirti apie 5 minutes.
Išimti žuvį iš puodo ir šakute susmulkinti. Sumaišyti su krevetėmis.
Žuvies nuovirą perkošti ir jeigu trūksta, pilti vandens, kad susidarytų 900 ml skysčio.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti cukinijas su česnaku apie 3 minutes, kol cukinijos pradės minkštėti.
Paruošti padažą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolat maišant virti 1 minutę. Nukelti puodą nuo viryklės ir palaipsniui supilti žuvies nuovirą nenustojant maišyti. Padažą užvirti ir pavirti 2 3 minutes. Įmaišyti grietinėlę, žalumynus ir pagardinti druska bei pipirais.
Į kepimo indą dėti 1/3 žuvies masės, ant jos išdėlioti 1/3 cukinijų ir užpilti 1/3 padažo. Ant viršaus išdėlioti pusę lazanijos lakštų. Kartoti sluoksnius ir pabaigti padažu.
Pabarstyti sūriais ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. arba kol gražiai apskrus.
P. S. vyno neturėjau, tai užpyliau sultiniu iš kubelio. Vietoje čedaro ir parmezano naudojau olandų sūrį Labai skanu, net mažius kirto
Vyrui į darbą neštis kepiau kalakutienos vyniotinį, su sūrio įdaru. Nežinau ar liks jam ką įsidėt . Labai greitai padaromas ir greit iškepa
Ir aš kepiau kalakutienos kepsnį su sūriu Labai skanus,kepiau iš dvigubos normos,o jau ir nebėr dar padariau padažą su šampinjonais (labai padažus mes mėgstam).
Žuvienę virsiu rytoj. Jau susipirkau viską ko reikia. Oi,sugrįš visi mano kilogramai,o ir nenumečiau dar jų tiek kiek reikėtų
Žuvienę virsiu rytoj. Jau susipirkau viską ko reikia. Oi,sugrįš visi mano kilogramai,o ir nenumečiau dar jų tiek kiek reikėtų
Labas rytas,
savaitgali dariau varskes tingini su konservuotais persikais ir svieziomis melynemis Patiko ir mums, ir sveciams. Niam, tikrai labai skanu Dar ant virsaus uzberiau melyniu ir uzpyliau zelatina
Aciu, Sonatina, uz saunius receptus!
P.S. Nusipirkau makaronu-kriaukliu, tad siandien vakare gaminsiu kriaukles su farsu
Aciu dar karta uz idejas!
savaitgali dariau varskes tingini su konservuotais persikais ir svieziomis melynemis Patiko ir mums, ir sveciams. Niam, tikrai labai skanu Dar ant virsaus uzberiau melyniu ir uzpyliau zelatina
Aciu, Sonatina, uz saunius receptus!
P.S. Nusipirkau makaronu-kriaukliu, tad siandien vakare gaminsiu kriaukles su farsu
Aciu dar karta uz idejas!
Mil@na, krika, vakar kalbėjau su bea dėl galimybės redaguoti žinutes ir ji turi gauti supermamos atsakymą... Tikiuosi ji leis
Shiduh Miltinius patiekalus dažniausiai gaminu savaitgaliais ir per atostogas, kai vaikai namie... Nes nelabai juos priverčiu valgyti mėsą ar sriubas Darželyje valgo, o namie neskanu Sriubas kartais verdu, na bet nemanau, kad kažką domina barščių ar kt. įprasti receptai... Tad čia stengiuosi įdėti kažką įdomesnio Paprastom dienom tai gaminu tik vakare po darbo ir po vieną patiekalą, na kartais vaikams kažką atskirai O šiaip jie užkandžiauja sūreliais, sūrio lazdelėm, alyvuogėm ir panašiai..... ir, deja, saldumynais O iš mėsos kažkodėl dažniausiai vartojam paukštieną, net nežinau kodėl taip susiklostė
nengamo, gabriele, malonu, kad buvo skanu
Shiduh Miltinius patiekalus dažniausiai gaminu savaitgaliais ir per atostogas, kai vaikai namie... Nes nelabai juos priverčiu valgyti mėsą ar sriubas Darželyje valgo, o namie neskanu Sriubas kartais verdu, na bet nemanau, kad kažką domina barščių ar kt. įprasti receptai... Tad čia stengiuosi įdėti kažką įdomesnio Paprastom dienom tai gaminu tik vakare po darbo ir po vieną patiekalą, na kartais vaikams kažką atskirai O šiaip jie užkandžiauja sūreliais, sūrio lazdelėm, alyvuogėm ir panašiai..... ir, deja, saldumynais O iš mėsos kažkodėl dažniausiai vartojam paukštieną, net nežinau kodėl taip susiklostė
nengamo, gabriele, malonu, kad buvo skanu
QUOTE(mamute.lt @ 2006 07 31, 23:34)
Matau, kad isizeidei, be reikalo, as tik manau, kad nereiketu taip sureiksminti pilvo reikalu, per ta valgio gaminima nebelieka laiko kitiems ne maziau idomiems reikalams.
As taip pat labai megstu gaminti, o dar labiau valgyti skanu maista, ir tavo receptais naudojuosi, bet moteriskas rupestis nugalejo
As taip pat labai megstu gaminti, o dar labiau valgyti skanu maista, ir tavo receptais naudojuosi, bet moteriskas rupestis nugalejo
mamute.lt , ar nemanai, kad svetimos figūros ir svetimo laiko planavimas ne tavo rūpestis?
Išbandžiau žuvies file prancūziškai- nu skanumėlis
Kalakutienos vyniotis man tikriausiai nesigavo - ir išvaizda ne tokia ir skonis tai toks labiau į netikrą zuikį buvo panašus
Beje, dar bandžiau pagal pyrago su bruknėm receptą - pyragą su šviežiom vyšniom- nu labai skanu . Tik tiek, kad aš atskirai išplakiau kiaušinio baltymus, ir tik paskui sumaišiau su jogurto mase, tai tie baltymai, kažkodėl, taip ir liko pyrago paviršiuje ( nu toks pyragas ale kiaušiniene užkeptas ) bet vis tiek -labai skanu
Dar vis svajoju kaizerio omletą išsikepti (kol kas jis pirmas mano receptų eilėje.... išskyrus pyragus )
Sonatina
Sveikutės.
Netyčia užėjau šį puslapiuką. Labai mėgstu šeimynai skaniai ir įvairiai gaminti maistą.Bet vasarą nelieka tam daug laiko.Konservavimai,marinavimai atima daug laiko.Bet vakar dar po konservavimo suradau vos ne naktį laiko ir išbandžiau sagutes.Na čia ir mažoji galėjo padėti man pjaustyti tešlą.Labai skanu buvo kol karštos buvo.O ryte žiūri dešrelės truputi sukrito iš tešlos,kai atšalo.Bet manau šiandien vaikai pasišildys mikrobanginėje ir suvalgys.
O jau pyragai bus išbandyti rudeniop.Dabar toks derlius uogų,daržovių,kad atima visą laiką. Bet varškinį tinginį reikės būtinai išbandyti.
Na ką.. žiūriu kol manęs čia nebuvo.. tai ir pavydo priepuolių kokių prikilę buvo..? Graudoka skaityt nekuriuos pasisakymus..
Taigiz.. taigiz.. užvakar kepiau keptus varškėčius.. eina sau kaip skanu buvo.. Iš pradžių nedašilo prisisukti ugnį.. tai galvojau kaip čia yra.. kad greit susvyla.. bet vidus toks nedakeptas.. Bet paskui visi likę tiesiog super iškepė.. tokie purūs, minkštutėliai.. ir tooookie skanūs..
O šiandien sakiau darysiu Vapsvų lizdus.. ar kaip ten jie vadinasi.. Žodžiu jau išsiviriau bankę kondensuoto... tai vakare reikės pasidarbuoti..
Taigiz.. taigiz.. užvakar kepiau keptus varškėčius.. eina sau kaip skanu buvo.. Iš pradžių nedašilo prisisukti ugnį.. tai galvojau kaip čia yra.. kad greit susvyla.. bet vidus toks nedakeptas.. Bet paskui visi likę tiesiog super iškepė.. tokie purūs, minkštutėliai.. ir tooookie skanūs..
O šiandien sakiau darysiu Vapsvų lizdus.. ar kaip ten jie vadinasi.. Žodžiu jau išsiviriau bankę kondensuoto... tai vakare reikės pasidarbuoti..