dute1 Ir aš svajoju apie varškinį tinginį su mėlynėmis ir avietėmis...
Dikse, visgi aš galvoju, kad tie 3 cm turėjo įtakos torto aukščiui... Gal kitą kartą reikėtų daryti daugiau įdaro, kad tortas gražiau atrodytų
Sėdžiu aš čia ir tiesiog grožiuosi patiekalų nuotraukomis. Galvoju, kada galėsiu visų pasigamint ir paragaut. Nesulaukiu jau...
Jau išbandėm su sese kartu kopūstų apkepą - labai super gavosi, taip paprasta ir taip niam niam
Šiandien gaminom tą taip visų išgirtąjį ir populiarųjį varškinį tinginį su persikais, kriaušėm ir braškėm.
Jau dabar įsivaizduoju kaip valgysiu.
Jau išbandėm su sese kartu kopūstų apkepą - labai super gavosi, taip paprasta ir taip niam niam
Šiandien gaminom tą taip visų išgirtąjį ir populiarųjį varškinį tinginį su persikais, kriaušėm ir braškėm.
Jau dabar įsivaizduoju kaip valgysiu.
nengamo, Ugnuže, Jurgand
O šįryt vaikams vėl kepiau blynų
Varškiniai blynai su grietine
4 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
200 g varškės
200 g grietinės
180 ml miltų
¾ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
3 4 v. š. cukraus
Kiaušinio trynius išplakti iki purumo. Įmaišyti varškę ir grietinę. Miltus sumaišyti sus kepimo milteliais, druska bei cukrumi ir persijoti į varškės masę. Išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus, kol susidarys burbuliukai (susprogęs burbuliukas turi nebesusilieti), tada apversti ir kepti, kol apskrus.
P. S. blynai labai minkšti ir purūs... Valgėme su ubuolių koše...
O šįryt vaikams vėl kepiau blynų
Varškiniai blynai su grietine
4 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
200 g varškės
200 g grietinės
180 ml miltų
¾ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
3 4 v. š. cukraus
Kiaušinio trynius išplakti iki purumo. Įmaišyti varškę ir grietinę. Miltus sumaišyti sus kepimo milteliais, druska bei cukrumi ir persijoti į varškės masę. Išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus, kol susidarys burbuliukai (susprogęs burbuliukas turi nebesusilieti), tada apversti ir kepti, kol apskrus.
P. S. blynai labai minkšti ir purūs... Valgėme su ubuolių koše...
Šiandien gaminu kalakutienos vyniotinį su sūriu Ragausim, kas gausis
labai skanu
labai skanu
Jungiuosi ir aš į Sonatinos gerbėjų būrį Ačiū ačiū ir dar kartą ačiū už nuostabius patiekalus, paįvairinančius mūsų valgiaraštį
Norėjau paklausti, kokio tirštumo turi būti citrininio torto varškės masė? Nesu su tokių tortų dariusi, tai nežinau, ar ji turi būti grietinės skystumo ar tirštesnė
Norėjau paklausti, kokio tirštumo turi būti citrininio torto varškės masė? Nesu su tokių tortų dariusi, tai nežinau, ar ji turi būti grietinės skystumo ar tirštesnė
Sonatina, labai ačiū už puikius receptus Dar neteko matyti vienoj vietoj tiek daug žemiškai paprastų, bet dangiškai skanių receptų
Šiandien kepiau cukinijų ir tuno pyragą, tai išėjo super duper Tiesa, aš vietoj tuno dėjau kalakutienos kumpį Ir kartu norėjau paklausti: tešlą atšaldyti reikai dėti į šaldytuvą ar šaldiklį? Aš tešlų daryme visiškai nepatyrus, tai dėjau į šaldytuvą, bet tešla nelabai kočiojosi, tai su ranka po formą ištiesiau
Šiandien kepiau cukinijų ir tuno pyragą, tai išėjo super duper Tiesa, aš vietoj tuno dėjau kalakutienos kumpį Ir kartu norėjau paklausti: tešlą atšaldyti reikai dėti į šaldytuvą ar šaldiklį? Aš tešlų daryme visiškai nepatyrus, tai dėjau į šaldytuvą, bet tešla nelabai kočiojosi, tai su ranka po formą ištiesiau
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 28, 20:38)
sesyte, ačiū O citrininio torto masė, man regis, kaip grietinė, į formą susipila, nereikia dėti šaukštu
Ačiū, tokia man ir gavosi. Pažiūrėjau, jau stingsta Nors is pradžių labai bijojau, kad per skysta ta masė
Šiandien visą dieną sukau galvą, ką padaryti su šaldytuve gulinčiu faršu ir gavosi štai kas...
Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje
Tešlai
100 ml bulvių piurė miltelių
500 ml miltų
200 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml šalto vandens
Kukuliams
100 ml ryžių
250 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
1 a. š. druskos
1 a. š. maltos paprikos
1 v. š. saldaus čili padažo
300 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinis
maltų juodųjų pipirų, kapotų petražolių
. Sumaišyti piurė miltelius su miltais ir kepimo milteliais. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Mikseriu maišyti, kol susidarys nedideli trupinėliai. Nenustojant maišyti supilti vandenį ir dar maišyti, kol gausis tešla. Suvynioti tešlą į plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
. Išvirti ryžius, nupilti šaltu vandeniu.
. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto.
. Sumaišyti faršą su kiaušiniu, ryžiais, prieskoniais, svogūnu, sūriu.
. Tešlą padalinti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno iškočioti apskritimą ir įkloti į riebalais pateptą ar padengtą popierine formele keksiuko formą. Tešlos turi būti virš formelės ribų. Dėti 3 4 šaukštelius įdaro ir tešlos kraštelius šiek tiek apspausti, suformuojant kraštą.
. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.
P.S. tai tikrai labai skanu... Ryžius virti tingėjau, tai nedėjau visai... Svogūno irgi nekepinau, vietoj jo įdėjau šaukštą svogūnų sriubos miltelių... Faršo dėjau daug po 2 šaukštus, tad kepiau 30 min. Dariau su kalakutienos faršu... Tešla labai minkšta, tad kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus
Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje
Tešlai
100 ml bulvių piurė miltelių
500 ml miltų
200 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
200 ml šalto vandens
Kukuliams
100 ml ryžių
250 g mėsos faršo
1 svogūno galvutė
1 a. š. druskos
1 a. š. maltos paprikos
1 v. š. saldaus čili padažo
300 ml tarkuoto fermentinio sūrio
1 kiaušinis
maltų juodųjų pipirų, kapotų petražolių
. Sumaišyti piurė miltelius su miltais ir kepimo milteliais. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Mikseriu maišyti, kol susidarys nedideli trupinėliai. Nenustojant maišyti supilti vandenį ir dar maišyti, kol gausis tešla. Suvynioti tešlą į plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
. Išvirti ryžius, nupilti šaltu vandeniu.
. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto.
. Sumaišyti faršą su kiaušiniu, ryžiais, prieskoniais, svogūnu, sūriu.
. Tešlą padalinti į 20 gabaliukų. Iš kiekvieno iškočioti apskritimą ir įkloti į riebalais pateptą ar padengtą popierine formele keksiuko formą. Tešlos turi būti virš formelės ribų. Dėti 3 4 šaukštelius įdaro ir tešlos kraštelius šiek tiek apspausti, suformuojant kraštą.
. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.
P.S. tai tikrai labai skanu... Ryžius virti tingėjau, tai nedėjau visai... Svogūno irgi nekepinau, vietoj jo įdėjau šaukštą svogūnų sriubos miltelių... Faršo dėjau daug po 2 šaukštus, tad kepiau 30 min. Dariau su kalakutienos faršu... Tešla labai minkšta, tad kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus
prieblanda, jeigu noriu, kad tešla greičiau atšaltų, įmetu į šaldiklį, o šiaip tai šaldau šaldytuve... Teoriškai reikėtų pašaldyti bent valandą, bet dažniausiai nėra laiko... Šiaip tokias minkštas tešlas geriausiai kočioti ant plėvelės, uždengus tešlą kitu plėvelės gabalu Tada nuėmus viršutinę plėvelę nesunku įkloti į formą apvertus, o tada tereikia nuimti apatinę plėvelę
sesyte, tikiuosi tortas pavyks ir patiks
Jutare
sesyte, tikiuosi tortas pavyks ir patiks
Jutare
Šiandien pusryčiams prikepiau Varškiniu blynu šeiminai labai patiko
Tik nesigavo tokie putlus kaip pastave
Tik nesigavo tokie putlus kaip pastave