o aš tai vakar išviriau Norvegišką žuvienę, bet... man sakyčiau rieboka gavosi, čia gal dėl grietinėlės, nors riebumas tik 15 %
o vakar dar labai nusivyliau Maximoj, nes neradau kriauklių didelių, nors prieš paskutinų kartą mačiau, o kai jau prireikė, nebėr
Jungiuos ir aš į Sonatinos gerbėjų-gamintojų klubą
prasukau ir aš varškinį tinginį, o šįryt vaikam sagų kalną prikepiau. Tu Sonatina-fantastika . Dėkui už receptelius , lauksim naujų.
prasukau ir aš varškinį tinginį, o šįryt vaikam sagų kalną prikepiau. Tu Sonatina-fantastika . Dėkui už receptelius , lauksim naujų.
Dėkui, Sonatina, už tavo kulinarines idėjas . Nors pačią mane tai siaubas ima... čia man viskas taip skaniai atrodo, kad rodos ir tą ir tą galėčiau suvalgyti, o tai man ne į naudą ...... Nu bet ką gaminau tai viskas taip skanu ... Aš net savo darbo kolektyvą įtraukiau į tavo gaminamų patiekalų gerbėjų gretas
Papildyta:
Beje, vištiena su daržovėmis (jogurtiniam padaže) , yra vienas mano mėgstamiausių patiekalų, kurį aš gaminu jau daug metų (tik padažą kitokį pilu, ir tik pačioj pabaigoj ). Tai noriu patarti dėl daržovių (bulvių ir morkų) - nuskustas ir supjaustytas bulves ir morkas paverdu ~ 5 min, ir tik tada dedu į kepimo indą - jos žymiai greičiau iškepa. Todėl visam patiekalui iškepti reikia tik 1 val .
Reiks ir man išbandyti su jogurtiniu padažu
Papildyta:
Beje, vištiena su daržovėmis (jogurtiniam padaže) , yra vienas mano mėgstamiausių patiekalų, kurį aš gaminu jau daug metų (tik padažą kitokį pilu, ir tik pačioj pabaigoj ). Tai noriu patarti dėl daržovių (bulvių ir morkų) - nuskustas ir supjaustytas bulves ir morkas paverdu ~ 5 min, ir tik tada dedu į kepimo indą - jos žymiai greičiau iškepa. Todėl visam patiekalui iškepti reikia tik 1 val .
Reiks ir man išbandyti su jogurtiniu padažu
Heiki Heiki!, rutulux, sirse, ačiū
kriziuk, gal daržoves kepinai didesniame aliejaus kiekyje? Kažkaip nepamenu, kad man būtų buvę labai riebu... Gal galima kitą kartą būtų galima pasistengti nuvarvinti aliejų nuo daržovių ir užbalinti sriubą pienu...
O šįryt pusryčiams iškepiau blyną orkaitėje
Blynas su obuoliais
Tešlai:
240 ml pieno
4 kiaušiniai
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
¼ a. š. druskos
¼ a. š. cinamono
160 ml miltų
2 v. š. sviesto
2 dideli obuoliai
3 v. š. rudojo cukraus
cukraus pudros
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Paruošti tešlą (sumaišyti visus tešlos ingredientus). Dėti sviestą į kepimo formą ir statyti į orkaitę 5 minutėms. Išimti iš orkaitės, ir sukiojant paskleisti sviestą po formą. Sudėti nuluptus ir riekutėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti cukrumi ir 10 minučių dėti į orkaitę (vieną kartą apversti).
Supilti tešlą ir kepti orkaitėje dar 20 min.
Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Jeigu tingisi kepti obuolius orkaitėje, galima apkepti keptuvėje...
O pietums valgėme risotto...
Risotto su vištiena
3 v. š. sviesto
500 g vištienos filė, supjaustytos juostelėmis
1 2 skiltelės česnako
1 ½ puodelio ryžių
100 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
3 svogūnų laiškai, sukapoti
3 puodeliai vištienos sultinio
1 a. š. baziliko
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio
Didelėje keptuvėje ištirpinti 1 v. š. sviesto, Sudėti vištieną ir ant vidutinės ugnies kepinti nuolat maišant, kol parus (apie 5 minutes). Išimti vištieną iš keptuvės. Sudėti likusį sviestą, ryžius ir česnaką (išspaustą spaudykle) ir kepinti nuolat maišant apie 5 minutes. Sudėti svogūnus ir pievagrybius. Kepti maišant, kol grybai suminkštės, apie 2 minutes. Supilti vištienos sultinį ir baziliką. Užvirti, uždengti dangčiu ir virti 15 minučių. Atsargiai įmaišyti vištieną ir dar pavirti apie 5 minutes. Įmaišyti sūrį ir patiekti.
P. S. puodelis - 236 ml. Vietoje svogūnų laiškų naudojau svogūno galvą, kurią pirmiausiai apkepinau svieste, o tada sudėjau vištieną. Kartu su pievagrybiais sudėjau morką ir kaliaropę, supjaustytas kubeliais. Prieš dėdama atgal vištieną, dar įbėriau saują šaldytų žirnelių... Labai skanu...
kriziuk, gal daržoves kepinai didesniame aliejaus kiekyje? Kažkaip nepamenu, kad man būtų buvę labai riebu... Gal galima kitą kartą būtų galima pasistengti nuvarvinti aliejų nuo daržovių ir užbalinti sriubą pienu...
O šįryt pusryčiams iškepiau blyną orkaitėje
Blynas su obuoliais
Tešlai:
240 ml pieno
4 kiaušiniai
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
¼ a. š. druskos
¼ a. š. cinamono
160 ml miltų
2 v. š. sviesto
2 dideli obuoliai
3 v. š. rudojo cukraus
cukraus pudros
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Paruošti tešlą (sumaišyti visus tešlos ingredientus). Dėti sviestą į kepimo formą ir statyti į orkaitę 5 minutėms. Išimti iš orkaitės, ir sukiojant paskleisti sviestą po formą. Sudėti nuluptus ir riekutėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti cukrumi ir 10 minučių dėti į orkaitę (vieną kartą apversti).
Supilti tešlą ir kepti orkaitėje dar 20 min.
Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Jeigu tingisi kepti obuolius orkaitėje, galima apkepti keptuvėje...
O pietums valgėme risotto...
Risotto su vištiena
3 v. š. sviesto
500 g vištienos filė, supjaustytos juostelėmis
1 2 skiltelės česnako
1 ½ puodelio ryžių
100 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
3 svogūnų laiškai, sukapoti
3 puodeliai vištienos sultinio
1 a. š. baziliko
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio
Didelėje keptuvėje ištirpinti 1 v. š. sviesto, Sudėti vištieną ir ant vidutinės ugnies kepinti nuolat maišant, kol parus (apie 5 minutes). Išimti vištieną iš keptuvės. Sudėti likusį sviestą, ryžius ir česnaką (išspaustą spaudykle) ir kepinti nuolat maišant apie 5 minutes. Sudėti svogūnus ir pievagrybius. Kepti maišant, kol grybai suminkštės, apie 2 minutes. Supilti vištienos sultinį ir baziliką. Užvirti, uždengti dangčiu ir virti 15 minučių. Atsargiai įmaišyti vištieną ir dar pavirti apie 5 minutes. Įmaišyti sūrį ir patiekti.
P. S. puodelis - 236 ml. Vietoje svogūnų laiškų naudojau svogūno galvą, kurią pirmiausiai apkepinau svieste, o tada sudėjau vištieną. Kartu su pievagrybiais sudėjau morką ir kaliaropę, supjaustytas kubeliais. Prieš dėdama atgal vištieną, dar įbėriau saują šaldytų žirnelių... Labai skanu...
Sonatina,
o šokoladinius bon-bon galima daryti su kokiu brendžiu, nes romo neturiu
O saldainiai taip jau vilioja
Beje, o kur perki tuos keksinius popieriukus. Kažkaip niekad nemačiau
o šokoladinius bon-bon galima daryti su kokiu brendžiu, nes romo neturiu
O saldainiai taip jau vilioja
Beje, o kur perki tuos keksinius popieriukus. Kažkaip niekad nemačiau
QUOTE(egliuke @ 2006 07 21, 10:35)
Ech, su tuo jogurto padažu ir man problemos Klaipėdos Akropolio Maximoj tai nėra Na dar šiandien užeisiu į kitą Maximą paieškot. Šiaip radau daugybę tos firmos (Kuchne atrodo) baltų padažų, bet to kurio reikia -jogurtinio niekaip nepavyksta rast. O koks padažas būtų antras pagal skanumą po jogurtinio?
Dar pagalvojau, gal galima būtų pvz. majonezą su jogurtu paprastu sumaišyt?
Dar pagalvojau, gal galima būtų pvz. majonezą su jogurtu paprastu sumaišyt?
Jei dar neradot, paieškokit Saulutėse. Tik ten mačiau ne butelyje, o kaip sausos sriubos pakeliuose prie tomatų, žirnelių.
Sveikos
Pas jus tokie grazus tortukai isejo ir pas Sonatina ir pas Kozete (cia as apie citrinini torta)
O man jis nelabai gavosi, pilnai nesustingo,tik truputi, ir toks sukrites Hmmm,nezinau ka blogai dariau Zelatina,kaip ir buvau minejusi, isbrinkiau piene. O kiek mazdaug laiko reikia brinkint,kaip ji turi atrodyti
Bet siaip, labai skanus
Aciu uz recepteli
man jis tokai gavosi
dabar galvoju,gal ta apelsinine zele per sunki buvo (spec.baltos neturejau)
Pas jus tokie grazus tortukai isejo ir pas Sonatina ir pas Kozete (cia as apie citrinini torta)
O man jis nelabai gavosi, pilnai nesustingo,tik truputi, ir toks sukrites Hmmm,nezinau ka blogai dariau Zelatina,kaip ir buvau minejusi, isbrinkiau piene. O kiek mazdaug laiko reikia brinkint,kaip ji turi atrodyti
Bet siaip, labai skanus
Aciu uz recepteli
man jis tokai gavosi
dabar galvoju,gal ta apelsinine zele per sunki buvo (spec.baltos neturejau)
Diske,
kaip graziai atrodo , mazylis net neiskente kol nuotrauka padarys
kaip graziai atrodo , mazylis net neiskente kol nuotrauka padarys
Šį kartą tinginį dariau su mėlynėmis, bet irgi gavosi
QUOTE(Nerytė @ 2006 07 27, 19:24)
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 27, 19:28)
Dikse, gražus ir tavo tortas O kokio skersmens tavo forma? Nuotraukoje lyg ir atrodo daugiau, nei 20 cm? Brinkinti želatiną, man regis, reikia apie 10 min., kol pasidarys skaidri... Nemanau, kad apelsininė želė sunkesnė už skirtą tortams...
Dekui
Ideja papuosimui pasivogiau is Sonatinos ,nes paciai fantazijos truksta...
Skersmuo formos 23cm.
Zelatina isbrinkyta pas mane buvo panasi i kosele,matesi truputi isbrinkinti zele gabaliukai (nemoku paaiskinti ),bet skaidri nebuvo