Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

o aš tai vakar išviriau Norvegišką žuvienę, bet... man sakyčiau rieboka gavosi, čia gal dėl grietinėlės, nors riebumas tik 15 % g.gif
o vakar dar labai nusivyliau Maximoj, nes neradau kriauklių didelių, nors prieš paskutinų kartą mačiau, o kai jau prireikė, nebėr doh.gif
Atsakyti
Jungiuos ir aš į Sonatinos gerbėjų-gamintojų klubą 4u.gif
prasukau ir aš varškinį tinginį, o šįryt vaikam sagų kalną prikepiau. Tu Sonatina-fantastika wub.gif . Dėkui už receptelius 4u.gif , lauksim naujų.
Atsakyti
Dėkui, Sonatina, už tavo kulinarines idėjas 4u.gif . Nors pačią mane tai siaubas ima... čia man viskas taip skaniai atrodo, kad rodos ir tą ir tą galėčiau suvalgyti, o tai man ne į naudą blush2.gif ...... Nu bet ką gaminau tai viskas taip skanu ax.gif drinks_cheers.gif ... Aš net savo darbo kolektyvą įtraukiau į tavo gaminamų patiekalų gerbėjų gretas biggrin.gif
Papildyta:
Beje, vištiena su daržovėmis (jogurtiniam padaže) , yra vienas mano mėgstamiausių patiekalų, kurį aš gaminu jau daug metų (tik padažą kitokį pilu, ir tik pačioj pabaigoj ax.gif ). Tai noriu patarti dėl daržovių (bulvių ir morkų) - nuskustas ir supjaustytas bulves ir morkas paverdu ~ 5 min, ir tik tada dedu į kepimo indą - jos žymiai greičiau iškepa. Todėl visam patiekalui iškepti reikia tik 1 val 4u.gif .
Reiks ir man išbandyti su jogurtiniu padažu ax.gif
Atsakyti
Heiki Heiki!, rutulux, sirse, ačiū smile.gif

kriziuk, gal daržoves kepinai didesniame aliejaus kiekyje? g.gif Kažkaip nepamenu, kad man būtų buvę labai riebu... unsure.gif Gal galima kitą kartą būtų galima pasistengti nuvarvinti aliejų nuo daržovių ir užbalinti sriubą pienu...

O šįryt pusryčiams iškepiau blyną orkaitėje smile.gif

user posted image

Blynas su obuoliais

Tešlai:
240 ml pieno
4 kiaušiniai
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
¼ a. š. druskos
¼ a. š. cinamono
160 ml miltų

2 v. š. sviesto
2 dideli obuoliai
3 v. š. rudojo cukraus
cukraus pudros

Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Paruošti tešlą (sumaišyti visus tešlos ingredientus). Dėti sviestą į kepimo formą ir statyti į orkaitę 5 minutėms. Išimti iš orkaitės, ir sukiojant paskleisti sviestą po formą. Sudėti nuluptus ir riekutėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti cukrumi ir 10 minučių dėti į orkaitę (vieną kartą apversti).
Supilti tešlą ir kepti orkaitėje dar 20 min.

Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Jeigu tingisi kepti obuolius orkaitėje, galima apkepti keptuvėje... smile.gif

O pietums valgėme risotto... rolleyes.gif

user posted image

Risotto su vištiena

3 v. š. sviesto
500 g vištienos filė, supjaustytos juostelėmis
1 – 2 skiltelės česnako
1 ½ puodelio ryžių
100 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
3 svogūnų laiškai, sukapoti
3 puodeliai vištienos sultinio
1 a. š. baziliko
1 puodelis tarkuoto fermentinio sūrio

Didelėje keptuvėje ištirpinti 1 v. š. sviesto, Sudėti vištieną ir ant vidutinės ugnies kepinti nuolat maišant, kol parus (apie 5 minutes). Išimti vištieną iš keptuvės. Sudėti likusį sviestą, ryžius ir česnaką (išspaustą spaudykle) ir kepinti nuolat maišant apie 5 minutes. Sudėti svogūnus ir pievagrybius. Kepti maišant, kol grybai suminkštės, apie 2 minutes. Supilti vištienos sultinį ir baziliką. Užvirti, uždengti dangčiu ir virti 15 minučių. Atsargiai įmaišyti vištieną ir dar pavirti apie 5 minutes. Įmaišyti sūrį ir patiekti.

P. S. puodelis - 236 ml. Vietoje svogūnų laiškų naudojau svogūno galvą, kurią pirmiausiai apkepinau svieste, o tada sudėjau vištieną. Kartu su pievagrybiais sudėjau morką ir kaliaropę, supjaustytas kubeliais. Prieš dėdama atgal vištieną, dar įbėriau saują šaldytų žirnelių... Labai skanu... rolleyes.gif
Atsakyti
Sonatina,
o šokoladinius bon-bon galima daryti su kokiu brendžiu, nes romo neturiu ax.gif
O saldainiai taip jau vilioja 4u.gif

Beje, o kur perki tuos keksinius popieriukus. Kažkaip niekad nemačiau g.gif
Atsakyti
Ugnuže, romą brendžiu pakeisti tikrai galima smile.gif O popieriukų galima įsigyti čia 4u.gif O didesnių, skirtų mini keksiukams ir didesniems keksiukams mačiau ir Rimi, ir Thomas Philips parduotuvėse.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 07 21, 10:35)
Ech, su tuo jogurto padažu ir man problemos doh.gif  biggrin.gif Klaipėdos Akropolio Maximoj tai nėra  ax.gif  Na dar šiandien užeisiu į kitą Maximą paieškot. Šiaip radau daugybę tos firmos (Kuchne atrodo) baltų padažų, bet to kurio reikia -jogurtinio niekaip nepavyksta rast. O koks padažas būtų antras pagal skanumą po jogurtinio? tongue.gif
Dar pagalvojau, gal galima būtų pvz. majonezą su jogurtu paprastu sumaišyt?



Jei dar neradot, paieškokit Saulutėse. Tik ten mačiau ne butelyje, o kaip sausos sriubos pakeliuose prie tomatų, žirnelių.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pas jus tokie grazus tortukai isejo ir pas Sonatina ir pas Kozete (cia as apie citrinini torta)
O man jis nelabai gavosi, pilnai nesustingo,tik truputi, ir toks sukrites verysad.gif Hmmm,nezinau ka blogai dariau g.gif Zelatina,kaip ir buvau minejusi, isbrinkiau piene. O kiek mazdaug laiko reikia brinkint,kaip ji turi atrodyti ax.gif
Bet siaip, labai skanus thumbup.gif
Aciu uz recepteli 4u.gif

man jis tokai gavosi ax.gif
dabar galvoju,gal ta apelsinine zele per sunki buvo g.gif (spec.baltos neturejau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dikse: 27 liepos 2006 - 17:53
Diske,
kaip graziai atrodo bigsmile.gif , mazylis net neiskente kol nuotrauka padarys biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 27 liepos 2006 - 18:24
Dikse, gražus ir tavo tortas thumbup.gif O kokio skersmens tavo forma? Nuotraukoje lyg ir atrodo daugiau, nei 20 cm? unsure.gif Brinkinti želatiną, man regis, reikia apie 10 min., kol pasidarys skaidri... g.gif Nemanau, kad apelsininė želė sunkesnė už skirtą tortams...
Atsakyti
Šį kartą tinginį dariau su mėlynėmis, bet irgi gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 07 27, 19:24)
Diske,
kaip graziai atrodo bigsmile.gif , mazylis net neiskente kol nuotrauka padarys  biggrin.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 07 27, 19:28)
Dikse, gražus ir tavo tortas  thumbup.gif O kokio skersmens tavo forma? Nuotraukoje lyg ir atrodo daugiau, nei 20 cm? unsure.gif  Brinkinti želatiną, man regis, reikia apie 10 min., kol pasidarys skaidri... g.gif  Nemanau, kad apelsininė želė sunkesnė už skirtą tortams...


Dekui 4u.gif
Ideja papuosimui pasivogiau is Sonatinos blush2.gif ,nes paciai fantazijos truksta...
Skersmuo formos 23cm.
Zelatina isbrinkyta pas mane buvo panasi i kosele,matesi truputi isbrinkinti zele gabaliukai (nemoku paaiskinti ax.gif ),bet skaidri nebuvo
Atsakyti