Gaminau vakar varškinį tinginį... Išejo labai skanus, bet gal truprtį per minkštas. Gal sausainių per mažai buvo? Sudejau beveik tris Selgos pakelius tam surašytam kiekiui Sviestas tai Ventos, kaip Sonatina ir sakė
Bet finale, tai vyrai kirto visą vakarą
Na ir as noreciau prisijungti prie visu pagyrų . Sonatinos receptukai tiesiog . Tiesa dar nedaug gaminau, bet noriu isbandyti viska, tai laukiu atostogu, kai galesiu savo šeimyną lepinti nuostabiais patiekalais
Varškinis tininys išnyko per vakarą, o kepdama "sagutes" dar ant viršaus baigiant kepti sūrio uždėjau Na skanu ir sūriu ir be jo, su sūriu sočiau
Kadangi namuose dar vis neturiu interneto , tai visus receptus spausdinu, greti turėsių visą Sonatinos receptų knygą
Varškinis tininys išnyko per vakarą, o kepdama "sagutes" dar ant viršaus baigiant kepti sūrio uždėjau Na skanu ir sūriu ir be jo, su sūriu sočiau
Kadangi namuose dar vis neturiu interneto , tai visus receptus spausdinu, greti turėsių visą Sonatinos receptų knygą
Ačiū už patarimus su šokoladu.Prisiminsiu jaunystę (pasnau ) pradėsim bandymus su tavo receptais.Kai gyvenau pas mamą tai gana dažnai kažką sugalvodavom.Mama superinė kepėja.O jau želė tortai jos kokie mmm.Nei viena veselė, aplink neapseidavo be jos tortų.
O tu gal žinai receptą varškės torto?Mama anksčiau ir darydavo,bet receptas nusimetė.O kai nebedarai ir pamiršti,tai dar kažkada su mama prisiminėm ,kad labai skaniai būdavo.Ant viršaus pildavo šokolado glajų,o pats kažkas su žele būdavo.Atsimenu,kad labai skaniai šveisdavom
O tu gal žinai receptą varškės torto?Mama anksčiau ir darydavo,bet receptas nusimetė.O kai nebedarai ir pamiršti,tai dar kažkada su mama prisiminėm ,kad labai skaniai būdavo.Ant viršaus pildavo šokolado glajų,o pats kažkas su žele būdavo.Atsimenu,kad labai skaniai šveisdavom
Kepiau šiandien sūrio ir čili pipirų suktinukus iš sluoksniuotos tešlos. Idėja bet aš per arti juos sudėjau ir kepdami jie susilydė, gavosi toks vientisas blynas Bet ale man vis tiek patiko. Kitą kartą bus kaip reikia
Vakarui bus gaminami įdaryti makaronai
Vakarui bus gaminami įdaryti makaronai
stazyte, evve, Miss_Lumholdt, ačiū
Papugele, evve, mano pačios mergina ne ypač gerai valgo, bet jokių specialių patiekalų vaikams kaip ir negaminu... Mėgsta blynus, manų košę, kitus patiekalus kartais valgo, o kartais - ne... Net nežinau, ką patarti...
Sandriuks, tokio torto neprisimenu...
O šiandien paskubomis padariau salotas...
Salotos su pupelėmis ir tunu
70 g šparaginių pupelių (apvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti 5 cm ilgio gabalėliais)
1 didelis pomidoras, supjaustytas kubeliais
¼ raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais
90 g konservuotų baltų pupelių
80 g konservuoto tuno (nuvarvinto)
Užpilui:
2 v. š. aliejaus
2/3 c.š .citrinos sulčių arba baltojo vyno acto
Druskos, pipirų
Sumaišyti pupeles, pomidorus, tuną ir svogūnus. Sumaišyti aliejų su citrinos sultimis ir užpilti ant salotų. Pagardinti druska ir pipirais.
P. S. vietoje raudonojo svogūno naudojau paprastą, tik jį nuplikiau verdančiu vandeniu... Greita ir skanu
Ir pagal Kiros užsakymą...
Aguoniniai trikampėliai
500 600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus
1 kiaušinis
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti į 3 - 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti į trikampėlius.
Sudėti trikampėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min., kol gražiai pagels.
Papugele, evve, mano pačios mergina ne ypač gerai valgo, bet jokių specialių patiekalų vaikams kaip ir negaminu... Mėgsta blynus, manų košę, kitus patiekalus kartais valgo, o kartais - ne... Net nežinau, ką patarti...
Sandriuks, tokio torto neprisimenu...
O šiandien paskubomis padariau salotas...
Salotos su pupelėmis ir tunu
70 g šparaginių pupelių (apvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti 5 cm ilgio gabalėliais)
1 didelis pomidoras, supjaustytas kubeliais
¼ raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais
90 g konservuotų baltų pupelių
80 g konservuoto tuno (nuvarvinto)
Užpilui:
2 v. š. aliejaus
2/3 c.š .citrinos sulčių arba baltojo vyno acto
Druskos, pipirų
Sumaišyti pupeles, pomidorus, tuną ir svogūnus. Sumaišyti aliejų su citrinos sultimis ir užpilti ant salotų. Pagardinti druska ir pipirais.
P. S. vietoje raudonojo svogūno naudojau paprastą, tik jį nuplikiau verdančiu vandeniu... Greita ir skanu
Ir pagal Kiros užsakymą...
Aguoniniai trikampėliai
500 600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus
1 kiaušinis
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti į 3 - 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti į trikampėlius.
Sudėti trikampėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min., kol gražiai pagels.
Na ir aš padariau "Tinginį su varške"ryt paragausim,pažiūrėsim.Man kažkaip reikia kakavos pyliau šokolado ant viršaus
Ačiū Sonatina Papasakosiu, kaip gavosi
Beje, šiandien kepiau žuvį prancūziškai. Labai patiko
Beje, šiandien kepiau žuvį prancūziškai. Labai patiko
Įdaryti makaronai labai skanūs
Štai kokį "Vrškinio tinginio tortą"padariau varykit čion paragausim
Na, merginos, žiūriu pasilinksminot čia
Sandriuks, tikiuosi tinginys patiks
Kira, Miss_Lumholdt, kutvela, ačiū
naaringiux, štai Įdaryti makaronai kriauklės
Sandriuks, tikiuosi tinginys patiks
Kira, Miss_Lumholdt, kutvela, ačiū
naaringiux, štai Įdaryti makaronai kriauklės
Klausėte, ką valgo mano vaikai... Tai štai - šį patiekalą vos spėjau patiekti
Šokoladiniai Bon - Bon
200 g juodojo šokolado (min. 70% kakavos)
100 g maltų riešutų (beveik miltelių)
100 g smulkiai kapotų riešutų
120 - 150 ml cukraus (galima rudojo)
1 kiaušinis
50 ml romo
keli lašai romo esencijos
tarkuoto šokolado (kakavos miltelių)
Ištirpinti šokoladą ant vandens garų. Suberti cukrų, riešutus ir gerai išmaišyti.
Į praaušusį šokoladą įmaišyti romą, esenciją ir išplaktą kiaušinį. Dar kartą gerai išmaišyti.
Suformuoti rutuliukus ir pabarstyti smulkiai tarkuotu šokoladu ar kakava.
Laikyti šaltai.
Bon - Bon su cukatomis
200 g juodojo šokolado (min. 70% kakavos)
120 - 150 ml cukraus
1 kiaušinis
2 v. š. apelsininio (citrininio) likerio
150 g apelsininių cukatų
tarkuoto šokolado (kakavos miltelių)
Viską daryti kaip ankstesniame recepte, tik vietoje riešutų suberti susmulkintas cukatas.
P. S. dariau su anakardžių riešutais Romo įpyliau kokį šaukštą... Labai abejojau dėl kiaušinio... Na bet gerai nušveičiau ir įdėjau - kol kas visi sveiki ir gyvi Tačiau čia kiaušinis tam, kad surištų masę - tad jeigu ji ir taip gerai formuojasi, kiaušinio galima ir nedėti (man gavosi sausoka). Bet kitą kartą gal geriau įpilsiu kokį šaukštą grietinėlės, nes saldainiai labai skanūs ir tikrai darysiu vėl
Šokoladiniai Bon - Bon
200 g juodojo šokolado (min. 70% kakavos)
100 g maltų riešutų (beveik miltelių)
100 g smulkiai kapotų riešutų
120 - 150 ml cukraus (galima rudojo)
1 kiaušinis
50 ml romo
keli lašai romo esencijos
tarkuoto šokolado (kakavos miltelių)
Ištirpinti šokoladą ant vandens garų. Suberti cukrų, riešutus ir gerai išmaišyti.
Į praaušusį šokoladą įmaišyti romą, esenciją ir išplaktą kiaušinį. Dar kartą gerai išmaišyti.
Suformuoti rutuliukus ir pabarstyti smulkiai tarkuotu šokoladu ar kakava.
Laikyti šaltai.
Bon - Bon su cukatomis
200 g juodojo šokolado (min. 70% kakavos)
120 - 150 ml cukraus
1 kiaušinis
2 v. š. apelsininio (citrininio) likerio
150 g apelsininių cukatų
tarkuoto šokolado (kakavos miltelių)
Viską daryti kaip ankstesniame recepte, tik vietoje riešutų suberti susmulkintas cukatas.
P. S. dariau su anakardžių riešutais Romo įpyliau kokį šaukštą... Labai abejojau dėl kiaušinio... Na bet gerai nušveičiau ir įdėjau - kol kas visi sveiki ir gyvi Tačiau čia kiaušinis tam, kad surištų masę - tad jeigu ji ir taip gerai formuojasi, kiaušinio galima ir nedėti (man gavosi sausoka). Bet kitą kartą gal geriau įpilsiu kokį šaukštą grietinėlės, nes saldainiai labai skanūs ir tikrai darysiu vėl
Vakar ir aš varškinį tinginį padariau Tik paskui pamiršau jį šaldiklyje Kai prisiminiau, jau maniau - amen. Bet ne! Viskas gerai buvo O jau skonis... Ačiū Tau, Sonatina
Lekiu dar atsipjaut gabalėlį
Lekiu dar atsipjaut gabalėlį