Labai smagu, merginos, kad patiekalai pavyksta ir netgi patinka Tikiuosi, kad išbandysite ir kitus
O šįvakar vaikams prikepiau štai tokių "sagučių"
"Sagos"
Šiek tiek iškočioti atšildytus sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus, suvynioti dešreles (aš sujungimo vietą dar patepiau plaktu kiaušiniu, kad neatsiklijuotų) ir supjaustyti skrituliukais. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 210 C įkaitintoje orkaitėje 10 12 min. Vaikams (ir ne tik) labai patiko
Labai mėgstu plikytus riestainius ir štai radau išgirtą receptą ir iškart išbandžiau
Plikyti riestainiai
400 g miltų
15 g šviežių arba 2 a. š. sausų mielių
1/4 l pieno
50 g sviesto
30 g cukraus pudros
1/2 a. š. druskos
1 kiaušinis (baltymą atskirti nuo trynio)
Aguonos, sezamo sėklos arba stambi druska apibarstyti
Užvirinti pieną, nukelti puodą nuo ugnies, sudėti sviestą ir cukraus pudrą. Maišyti, kol ištirps sviestas. Perpilti šią masę į dubenį ir šiek tiek ataušinti. Įmaišyti mieles ir palaikyti 10 min., kol suputos.
Rankiniu plaktuvu įplakti baltymą ir druską, palaipsniui berti miltus. Gerai išmaišyti, kad gautųsi lygi minkšta tešla. Dėti tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai išminkyti, kol nelips prie rankų ir bus elastinga (apie 15 min.). Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi pateptą dubenį, pridengti ir kildinti šiltai, kol padidės dvigubai.
Pakilusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (~ 60 g) ir suformuoti rutuliukus. Pirštu pradurti rutuliuko vidurį ir šiek tiek pasukti tešlą aplink pirštą, kad susiformuotų skylutė.
Sudėti riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridengti ir dar kartą kildinti, kol pakils ir paviršius pasidarys lygus (10 20 min.).
Kol riestainiai kils, užvirinti platų puodą vandens. Į verdantį vandenį dėti po kelis riestainius ir virti apie 15 sek., kol jie šiek tieks išsipūs. Ištraukus nuvarvinti ir dėti į skardą.
Prieš kepant, riestainius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens, ir pabarstyti aguonomis, sezamo sėklomis ar stambia druska.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai apskrus.
Ataušinti ant grotelių.
P. S. gavosi 14 riestainių. Pieno nevirinau, o užkaitinau mikrobangėje. Labai skanūs riestainiai...
Plikyti riestainiai
400 g miltų
15 g šviežių arba 2 a. š. sausų mielių
1/4 l pieno
50 g sviesto
30 g cukraus pudros
1/2 a. š. druskos
1 kiaušinis (baltymą atskirti nuo trynio)
Aguonos, sezamo sėklos arba stambi druska apibarstyti
Užvirinti pieną, nukelti puodą nuo ugnies, sudėti sviestą ir cukraus pudrą. Maišyti, kol ištirps sviestas. Perpilti šią masę į dubenį ir šiek tiek ataušinti. Įmaišyti mieles ir palaikyti 10 min., kol suputos.
Rankiniu plaktuvu įplakti baltymą ir druską, palaipsniui berti miltus. Gerai išmaišyti, kad gautųsi lygi minkšta tešla. Dėti tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai išminkyti, kol nelips prie rankų ir bus elastinga (apie 15 min.). Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi pateptą dubenį, pridengti ir kildinti šiltai, kol padidės dvigubai.
Pakilusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (~ 60 g) ir suformuoti rutuliukus. Pirštu pradurti rutuliuko vidurį ir šiek tiek pasukti tešlą aplink pirštą, kad susiformuotų skylutė.
Sudėti riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridengti ir dar kartą kildinti, kol pakils ir paviršius pasidarys lygus (10 20 min.).
Kol riestainiai kils, užvirinti platų puodą vandens. Į verdantį vandenį dėti po kelis riestainius ir virti apie 15 sek., kol jie šiek tieks išsipūs. Ištraukus nuvarvinti ir dėti į skardą.
Prieš kepant, riestainius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens, ir pabarstyti aguonomis, sezamo sėklomis ar stambia druska.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai apskrus.
Ataušinti ant grotelių.
P. S. gavosi 14 riestainių. Pieno nevirinau, o užkaitinau mikrobangėje. Labai skanūs riestainiai...
Super, Sonatina, labai gera ideja atidaryti savo puslapiuka labai patogu, nes nereikia tavo receptu gaudyti po visa foruma
Šiandien pusryčiams pagaminau štai tokį austrišką patiekalą
KAIZERIO OMLETAS (KAISERSCHMARRN)
1/2 l pieno
250 g miltų
4 kiaušiniai (baltymus atskirti nuo trynių)
druskos
1 v. š. cukraus
razinų
Pieną užkaisti, dalimis suberti persijotus miltus ir nuolat maišyti, kol gausis tiršta košė. Baltymus išplakti su cukrumi iki standumo. Kai košė praauš, įmaišyti trynius ir druską. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus ir razinas.
Plačioje keptuvėje įkaitinti sviestą, supilti pusę tešlos, apkepti apatinę dalį, apversti ir sužnaibyti šakute ar mentele ir kepti, kol iškeps. Taip pat padaryti ir su likusia tešla. Patiekti pabarsčius cukraus pudra. Taip pat skanu su obuolių putėsiais ar bruknių uogiene. Geriau valgyti šiltą.
P. S. razinų nedėjau... Košė gavosi labai labai tiršta... Tad įdėjau dar tris kiaušinius (trynius ir baltymus atskirai)... Be šiaip tai labai skanu...
KAIZERIO OMLETAS (KAISERSCHMARRN)
1/2 l pieno
250 g miltų
4 kiaušiniai (baltymus atskirti nuo trynių)
druskos
1 v. š. cukraus
razinų
Pieną užkaisti, dalimis suberti persijotus miltus ir nuolat maišyti, kol gausis tiršta košė. Baltymus išplakti su cukrumi iki standumo. Kai košė praauš, įmaišyti trynius ir druską. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus ir razinas.
Plačioje keptuvėje įkaitinti sviestą, supilti pusę tešlos, apkepti apatinę dalį, apversti ir sužnaibyti šakute ar mentele ir kepti, kol iškeps. Taip pat padaryti ir su likusia tešla. Patiekti pabarsčius cukraus pudra. Taip pat skanu su obuolių putėsiais ar bruknių uogiene. Geriau valgyti šiltą.
P. S. razinų nedėjau... Košė gavosi labai labai tiršta... Tad įdėjau dar tris kiaušinius (trynius ir baltymus atskirai)... Be šiaip tai labai skanu...
sveikutės
vakar kepiau varškės spurgų - labai greita ir paprasta, ačiū, Sonatina tik kitą kartą darysiu didesnes, kad minkštesnės būtų, nes labai apskrunda, ir gal miltų kiek mažiau, kočiojosi gerai, net barstyti stalo nereikėjo, pati spurgų nemėgstu (tik IKI varškė spurgytes), bet kitiems patiko, nors kad labai girtų nebuvo
vakar kepiau varškės spurgų - labai greita ir paprasta, ačiū, Sonatina tik kitą kartą darysiu didesnes, kad minkštesnės būtų, nes labai apskrunda, ir gal miltų kiek mažiau, kočiojosi gerai, net barstyti stalo nereikėjo, pati spurgų nemėgstu (tik IKI varškė spurgytes), bet kitiems patiko, nors kad labai girtų nebuvo
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 26, 10:42)
Nu kaip skaniai atrodo
Sonatina, neskubek, mes juk visko nespejame gaminti
labai faini receptai ir vaikams ir suaugusiems
labai faini receptai ir vaikams ir suaugusiems
Smagu, merginos, kad gaminate ir kad patinka Tikrai labai malonu skaityti tokius atsiliepimus, ačiū
O dabar siūlau paragauti žuvies
ŽUVIES FILĖ PRANCŪZIŠKAI
600 g žuvies filė
1 svogūno galvutė
1 2 pomidorai
300 g fermentinio sūrio
200 g majonezo
druskos, pipirų
Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir supjaustyti į gabalus. Juos sudėti į folija išklotą skardą. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabaliuko dėti po plonytę riekę svogūno ir po griežinėlį pomidoro. Tarkuotą sūrį sumaišyti su majonezu ir išdėlioti ant žuvies. Kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (kol sūris apskrus).
P. S. maniau, kad bus skanu, bet kad taip labai skanu...
O dabar siūlau paragauti žuvies
ŽUVIES FILĖ PRANCŪZIŠKAI
600 g žuvies filė
1 svogūno galvutė
1 2 pomidorai
300 g fermentinio sūrio
200 g majonezo
druskos, pipirų
Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir supjaustyti į gabalus. Juos sudėti į folija išklotą skardą. Pabarstyti druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabaliuko dėti po plonytę riekę svogūno ir po griežinėlį pomidoro. Tarkuotą sūrį sumaišyti su majonezu ir išdėlioti ant žuvies. Kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (kol sūris apskrus).
P. S. maniau, kad bus skanu, bet kad taip labai skanu...
Dėkui Sonatina už visus nuostabius receptukus vienoje vietoje
Jau anksčiau išbandžiau kotletukus su suflė kepurėlėmis ir gavosi labai puikiai Niekada nemokėjau kepti bandelių, bet labai susigundžiau varškinės tešlos bandelėmis ir gavosi liuks Ačiū
Jau anksčiau išbandžiau kotletukus su suflė kepurėlėmis ir gavosi labai puikiai Niekada nemokėjau kepti bandelių, bet labai susigundžiau varškinės tešlos bandelėmis ir gavosi liuks Ačiū