paprasta, smagu, kad kotletai patiko
matre, oho! Kada ir spėjai tiek visko prigaminti?
Smagu, kad patiko
aaagnex, dėl mikrobangų krosnelės sunku ką ir pasakyti
Žiūrint kokios fukcijos joje yra - ar yra kovencija, karštas oras ir pan.?
O mane šiandien kažkodėl patraukė šalti patiekalai...
Tad pagaminau štai ką
Marinuota žuvis su daržovėmis400 g smulkios žuvies (arba žuvies filė, supjaustytos gabaliukais)
1 nedidelė svogūno galvutė
1 nedidelė morka
1 agurkas
Marinatui:
4 v. š. obuolių acto (arba 5% paprasto acto)
6 v. š. aliejaus
1 a. š. druskos
1 v. š. cukraus
Daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais ir paspausti rankomis, kad išleistų sultis. Sumaišyti visus marinato ingredientus ir užpilti ant daržovių.
Žuvį nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Dar karštą žuvį sudėti į marinuotas daržoves ir atsargiai pamaišyti. Padėti į šaldytuvą.
Patiekti, kai visiškai atšals.
P. S. į marinatą dar įbėriau žiupsnį maltų juodųjų pipirų
Buvo labai skanu
O desertui...
Abrikosų sorbetas500 g šviežių abrikosų
100 g liesos varškės
200 g cukraus
150 g neriebios grietinės
50 ml apelsinų likerio ar brendžio
Abrikosus nuplauti ir nusausinti (10 abrikosų puselių palikti patiekalui papuošti). Blenderyje sumaišyti abrikosus, varškę, cukrų ir grietinę.
Supilti masę į formą ir padėti į šaldiklį 3 valandoms.
Sumaišyti 100 g cukraus su 100 ml vandens ir paruošti sirupą. Sudėti į sirupą 10 abrikosų puselių ir pavirti ant nedidelės ugnies 5 minutes (jeigu naudosite konservuotus abrikosus virti nereikia).
Nukelti nuo ugnies, išgriebti abrikosus ir supilti likerį ar brendį. Ataušinti.
Išimti iš formos sorbetą, papuošti abrikosais ir užpilti šaltu sirupu.
P. S. sirupo nedariau, buvo labai skanu ir be jo
Dariau iš konservuotų persikų ir padauginau cukraus (jeigu naudosite konservuotus vaisus - cukraus dėkite perpus mažiau), tad dar įpyliau pusės citrinos sulčių ir dėjau daugiau grietinės...