Kozete, labai smagu, kad patiekalai pavyko ir patiko O dėl kaspinėlių su bekonu - gal juos tikrai reikėtų palaikyti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius
emma, žuvį prancūziškai ir aš gaminau iš jūros lydekos, bet net neabejoju, kad tinka bet kokia mėgiama žuvis
Asta, negąsdink O formos dydis, toks kaip recepte? Manau, kad kai išimsi iš orkaitės, jis vis tiek pakris ir turėtų viskas gautis OK
Sonatina man jau gėda... šitiek klausinėju... Jau kepa korėjietiška kiauliena mano orkaitėj Bet ar tikrai taip ilgai ją kept???? Aš nepjaustytą kg kiaulienos uždengtą su folija kepu tik vos daugiau nei valandą.... Kiek vis dėlto tą mėsytę reik kept, jei mano orkaitė yra dujinė?
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 24, 10:35)
Asta, negąsdink O formos dydis, toks kaip recepte? Manau, kad kai išimsi iš orkaitės, jis vis tiek pakris ir turėtų viskas gautis OK
Tai va..bijojau, kad nesusivynios man tas vyniotinis, bet visai nieko - susivyniojo. Gal nevisai "super duper" atrodo, bet kaip mano broliukas pasakytų "..trečia rūšis tai dar ne brokas". Tik va tas morengas man kazkoks lipnokas atrodo, kai ant popieriaus išverčiau truputi kaip ir prilipo..Na be tnieko, įdėjau į šaldytuva dabar, žiūrėsiu kas čia man gausis
Dar, Sonatina, norėčiau pasikonsultuoti dėl citrininio pyrago.
ketinu daryti viską panašiai, tik su mėlynėmis, nes stiklainiuką pasirinkau pas tetą sodyboje.
Man neaišku dėl šio sakinio, kurį radau recepte: 'Iš anksto užmerktą želatiną nuspausti ir ištirpinti karštose citrinų sultyse.' Kaip suprasti nuspausti želatiną?
Ir dar ar tokiai masei ne per mažai želatinos, nes kažkaip labai mažai atrodo, bijau, kad neužstings.
Taip pat įdomu ar į grietinėlę nereikia pilti grietinėlės standiklio?
ketinu daryti viską panašiai, tik su mėlynėmis, nes stiklainiuką pasirinkau pas tetą sodyboje.
Man neaišku dėl šio sakinio, kurį radau recepte: 'Iš anksto užmerktą želatiną nuspausti ir ištirpinti karštose citrinų sultyse.' Kaip suprasti nuspausti želatiną?
Ir dar ar tokiai masei ne per mažai želatinos, nes kažkaip labai mažai atrodo, bijau, kad neužstings.
Taip pat įdomu ar į grietinėlę nereikia pilti grietinėlės standiklio?
Kozete, želatina ten nurodyta lapeliais (kažkur jau rašiau, kad buvo pirkti Maximose ir visai neseniai mačiau Thomas Philips parduotuvėse) Mana labai patinka gaminti su želatinos lapeliais - jokių problemų Tai va, kai lapelį užmerki, jis išbrinksta ir jį tiesiog reikia ranka nuspausti, kol nebesisunks vanduo. O želatinos tokio kiekio tikrai užteko. Jeigu per daug želatinos - kremas bus kietas, o čia gaunasi labai purus ir minkštas, bet formą laiko gerai
Ir standiklio į grietinėlę nereikia dėl tos pačios priežasties - kad kremas liktų purus ir nekietas
Ir standiklio į grietinėlę nereikia dėl tos pačios priežasties - kad kremas liktų purus ir nekietas
Ačiū dar kartą už atsakymą, tik neradau lapelių, o dėsiu birią želatiną, tai kiekis turbūt išlieka tas pats? 8g?
Noriu pasiteirauti kas yra austriu padazas? Ar jo buna pirkti ar ji reikia paciai pasigaminti?
QUOTE(bielra @ 2006 07 24, 12:12)
Noriu pasiteirauti kas yra austriu padazas? Ar jo buna pirkti ar ji reikia paciai pasigaminti?
Gal toks tiktų?