Pagaminau pietums vištieną jogurto padaže Labai skanu
Heiki Heiki!, kiaulieną korėjietiškai kepiau stikliniame inde, bet manau tinka bet koks orkaitei tinkamas kepimo indas ar skarda...
Jurgand, tikiuosi, kad ką nors ir pati išmėginsi
pince, bandeles gali įdaryti smulkiai pjaustytais obuoliais ar kitokiais vaisiais, sumaišytais su cukrumi ir cinamonu, įvairiomis uogienėmis, varške su cukrumi, vanile ar cinamonu, uogomis su cukrumi... Iš sūrių tai manau tiktų pakepintas faršas su virtais kiaušiniais, pakepinti pievagrybiai su baltu padažu, troškinti kopūstai, troškintos daržovės ir t. t.
iride, tiesiog nepamenu, ar man gavosi taip riebu... Lyg ir ne... O gal tu kepimo skardą tepei riebalais? Kitą kartą gal pamėgink iškepusius sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius...
paprasta, smagu, kad patiko
Jurgand, tikiuosi, kad ką nors ir pati išmėginsi
pince, bandeles gali įdaryti smulkiai pjaustytais obuoliais ar kitokiais vaisiais, sumaišytais su cukrumi ir cinamonu, įvairiomis uogienėmis, varške su cukrumi, vanile ar cinamonu, uogomis su cukrumi... Iš sūrių tai manau tiktų pakepintas faršas su virtais kiaušiniais, pakepinti pievagrybiai su baltu padažu, troškinti kopūstai, troškintos daržovės ir t. t.
iride, tiesiog nepamenu, ar man gavosi taip riebu... Lyg ir ne... O gal tu kepimo skardą tepei riebalais? Kitą kartą gal pamėgink iškepusius sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius...
paprasta, smagu, kad patiko
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 23, 15:39)
Heiki Heiki!, kiaulieną korėjietiškai kepiau stikliniame inde, bet manau tinka bet koks orkaitei tinkamas kepimo indas ar skarda...
Dėkui, Sonatina Dar tik pasakyk, uždengus kepti ar atviram inde?
Vakarykštis pyragas labai skanus gavosi Šiandien per pusryčius ir pabaigėm Tai dabar jau naujas kepa Ir dar vakar kalakutienos vyniotinį padariau Vyras buvo labai patenkintas
Vakar vėlai vakare gryžom iš kelionės, ir, kaip dažniasiai būna, po kelionių nieko namie valgomo nėra Turėjau tik šaldyto faršo, miltų ir sviesto... Ir kaip apsidžiaugiau radus čia Sonatinos pasidalintu Kiniškų paplotėlių su mėsa "Rou bing" receptu ... Daug produktų nereikia, o šeima sočiai ir skaniai pavalgius Tik į faršą nedėjau visų recepte surašytų pribumbasų, dėjau paprasčiausius prieskonius, kuriuos dedu į kotletukus. Skonis
Dėkui
Dėkui
Heiki Heiki!, kiaulieną kepiau neuždengtame inde Labai smagu, kad pyragas ir kalakutienos vyniotinis pavyko
ramux, Letta Man tie kiniški paplotėliai irgi labai patiko
O šįryt iškepiau blynų iš cukinijų...
Cukinijų blynai su krabų padažu
~ 300 g cukinijos
1 indelis (125 g) natūralaus neskysto jogurto
1 kiaušinis
~ 1 st. miltų (kad gautųsi blynų tirštumo tešla)
½ a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
Padažui:
125g krabų mėsos (krabų lazdelių)
2 v. š. grietinės
2 v. š. majonezo
2 v,. š. susmulkintų krapų
1 a. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
Cukinijas sutarkuoti, sumaišyti su jogurtu, kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais, druska, pipirais ir iškepti blynus.
Padažui blenderiu sumaišyti krabų mėsą, grietinę ir majonezą. Suberti krapus, druską, pipirus, supilti citrinos sultis ir išmaišyti.
P. S. miltų turėjau tik kelis šaukštus, tai įbėriau dar kelis šaukštus kukurūzų krakmolo... Iš viso gavosi šiek tiek daugiau nei pusė stiklinės miltų... Vietoje krabų mėsos įdėjau baltyminių ikrų...
ramux, Letta Man tie kiniški paplotėliai irgi labai patiko
O šįryt iškepiau blynų iš cukinijų...
Cukinijų blynai su krabų padažu
~ 300 g cukinijos
1 indelis (125 g) natūralaus neskysto jogurto
1 kiaušinis
~ 1 st. miltų (kad gautųsi blynų tirštumo tešla)
½ a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
Padažui:
125g krabų mėsos (krabų lazdelių)
2 v. š. grietinės
2 v. š. majonezo
2 v,. š. susmulkintų krapų
1 a. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
Cukinijas sutarkuoti, sumaišyti su jogurtu, kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais, druska, pipirais ir iškepti blynus.
Padažui blenderiu sumaišyti krabų mėsą, grietinę ir majonezą. Suberti krapus, druską, pipirus, supilti citrinos sultis ir išmaišyti.
P. S. miltų turėjau tik kelis šaukštus, tai įbėriau dar kelis šaukštus kukurūzų krakmolo... Iš viso gavosi šiek tiek daugiau nei pusė stiklinės miltų... Vietoje krabų mėsos įdėjau baltyminių ikrų...
Ką tik iškepiau bandelių su cinamonu. Tiesiog super Ir kas geriausia, gavosi ne tik skanios, bet ir gražios. Kaip iš parduotuvės vitrinos. Ankstesnės mano bandelės bei pyragai būdavo skanūs, bet nelabai gražūs.
Na, ir aš galiu pasigirti savo gaminiais pagal Sonatinos receptus.
prancūziškai žuvį dariau jau seniau gavosi super.
Dabar gimtadieniui kepiau keksą su kiaušininiu likeriu, glaistą dėjau tirpintą šokoladą, gavosi tiesiog fantastiškai.
Apie itališkas salotas galiu pasakyti tą patį, gavosi labai skaniai.
Taip pat dariau vėrinukus su čeri pomidoriukais irgi buvo skanu.
Bet... su kaspinėliais lygiai tas pats kaip kažkas sakė, gavosi rieboki. Bet vis tiek visi valgė ir sakė, kad labai skanu.
Ačiū Sonatina už puikias idėjas.
prancūziškai žuvį dariau jau seniau gavosi super.
Dabar gimtadieniui kepiau keksą su kiaušininiu likeriu, glaistą dėjau tirpintą šokoladą, gavosi tiesiog fantastiškai.
Apie itališkas salotas galiu pasakyti tą patį, gavosi labai skaniai.
Taip pat dariau vėrinukus su čeri pomidoriukais irgi buvo skanu.
Bet... su kaspinėliais lygiai tas pats kaip kažkas sakė, gavosi rieboki. Bet vis tiek visi valgė ir sakė, kad labai skanu.
Ačiū Sonatina už puikias idėjas.
Šįvakar valgėme...
Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu
Tešlai:
175 g miltų
1/2 a. š. malto cinamono
125 g sviesto
25 g cukraus
2-3v. š. ledinio vandens
Įdarui:
40 g cukraus
2 kiaušiniai
150 g baltojo šokolado gabaliukų
300 ml grietinėlės
450 g šviežių vyšnių arba iš kompoto, be kauliukų
Paruošti tešlą: į indą persijoti miltus ir cinamoną, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Suberti cukrų, supilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, iškloti 23 cm skersmens formos dugną ir sieneles, pridengti plėvele ir pašaldyti pusę valandos. Po pusvalandžio dugną iškloti kepimo popieriumi, priberti pupelių ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti pupeles ir popierių bei dar kepti 5 min.
Tuo metu paruošti įdarą: išplakti kiaušinius su cukrumi. Nedideliame inde ant vandens garų pakaitinti šokoladą ir grietinėlę ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilti grietinėlės ir šokolado masę į kiaušinius nuolat maišant. Vyšnias išdėlioti ant tešlos pagrindo, užpilti šokolado mase ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. arba kol įdaras sutirštės. Išimti iš orkaitės ir leisti praaušti formoje.
P. S. vietoje didelio pyrago padariau 8 pyragaičius, bet, manau, be reikalo, nes liko labai daug šokoladinio įdaro (tiesiog jo labai nedaug tilpo į pyragaičius)... Beje, tešlą dariau pagal šio pyrago tešlos receptą Ir manyčiau, kad tešlą užtektų apkepti kokias 5 - 10 minučių, o gal ir išvis neapkepti, tik prieš beriant uogas dugną reikėtų pabarstyti krakmolu ar džiūvėsėliais
Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu
Tešlai:
175 g miltų
1/2 a. š. malto cinamono
125 g sviesto
25 g cukraus
2-3v. š. ledinio vandens
Įdarui:
40 g cukraus
2 kiaušiniai
150 g baltojo šokolado gabaliukų
300 ml grietinėlės
450 g šviežių vyšnių arba iš kompoto, be kauliukų
Paruošti tešlą: į indą persijoti miltus ir cinamoną, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Suberti cukrų, supilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, iškloti 23 cm skersmens formos dugną ir sieneles, pridengti plėvele ir pašaldyti pusę valandos. Po pusvalandžio dugną iškloti kepimo popieriumi, priberti pupelių ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti pupeles ir popierių bei dar kepti 5 min.
Tuo metu paruošti įdarą: išplakti kiaušinius su cukrumi. Nedideliame inde ant vandens garų pakaitinti šokoladą ir grietinėlę ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilti grietinėlės ir šokolado masę į kiaušinius nuolat maišant. Vyšnias išdėlioti ant tešlos pagrindo, užpilti šokolado mase ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. arba kol įdaras sutirštės. Išimti iš orkaitės ir leisti praaušti formoje.
P. S. vietoje didelio pyrago padariau 8 pyragaičius, bet, manau, be reikalo, nes liko labai daug šokoladinio įdaro (tiesiog jo labai nedaug tilpo į pyragaičius)... Beje, tešlą dariau pagal šio pyrago tešlos receptą Ir manyčiau, kad tešlą užtektų apkepti kokias 5 - 10 minučių, o gal ir išvis neapkepti, tik prieš beriant uogas dugną reikėtų pabarstyti krakmolu ar džiūvėsėliais
Sveikos,o iš kokios žuvies file skaniausiai išeitų žuvis prancūziškai ,nes norėčiau šiandien pagamint vakarienei.Ačiū
QUOTE(emma @ 2006 07 24, 09:45)
Sveikos,o iš kokios žuvies file skaniausiai išeitų žuvis prancūziškai ,nes norėčiau šiandien pagamint vakarienei.Ačiū
Aš gaminau iš jūros lydekos, bet manau tinka visa kurią mėgstate.
Kepu morenginį vyniotinį... Na ka aš galiu pasakyti...atrodo kol ka sneblogai, tik ar pavyks suvynioti pradedu abejoti, nes kepdamas labai jau jis pučiasi