Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

Pagaminau pietums vištieną jogurto padaže 4u.gif Labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Heiki Heiki!, kiaulieną korėjietiškai kepiau stikliniame inde, bet manau tinka bet koks orkaitei tinkamas kepimo indas ar skarda...

Jurgand, tikiuosi, kad ką nors ir pati išmėginsi 4u.gif

pince, bandeles gali įdaryti smulkiai pjaustytais obuoliais ar kitokiais vaisiais, sumaišytais su cukrumi ir cinamonu, įvairiomis uogienėmis, varške su cukrumi, vanile ar cinamonu, uogomis su cukrumi... Iš sūrių tai manau tiktų pakepintas faršas su virtais kiaušiniais, pakepinti pievagrybiai su baltu padažu, troškinti kopūstai, troškintos daržovės ir t. t.

iride, tiesiog nepamenu, ar man gavosi taip riebu... Lyg ir ne... O gal tu kepimo skardą tepei riebalais? g.gif Kitą kartą gal pamėgink iškepusius sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius...

paprasta, smagu, kad patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 23, 15:39)
Heiki Heiki!, kiaulieną korėjietiškai kepiau stikliniame inde, bet manau tinka bet koks orkaitei tinkamas kepimo indas ar skarda...

Dėkui, Sonatina 4u.gif Dar tik pasakyk, uždengus kepti ar atviram inde? blush2.gif

Vakarykštis pyragas labai skanus gavosi thumbup.gif Šiandien per pusryčius ir pabaigėm ax.gif Tai dabar jau naujas kepa essen.gif Ir dar vakar kalakutienos vyniotinį padariau thumbup.gif Vyras buvo labai patenkintas rolleyes.gif
Atsakyti
Vakar vėlai vakare gryžom iš kelionės, ir, kaip dažniasiai būna, po kelionių nieko namie valgomo nėra smile.gif Turėjau tik šaldyto faršo, miltų ir sviesto... Ir kaip apsidžiaugiau radus čia Sonatinos pasidalintu Kiniškų paplotėlių su mėsa "Rou bing" receptu thumbup.gif ... Daug produktų nereikia, o šeima sočiai ir skaniai pavalgius thumbup.gif wub.gif Tik į faršą nedėjau visų recepte surašytų pribumbasų, dėjau paprasčiausius prieskonius, kuriuos dedu į kotletukus. Skonis thumbup.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Heiki Heiki!, kiaulieną kepiau neuždengtame inde smile.gif Labai smagu, kad pyragas ir kalakutienos vyniotinis pavyko thumbup.gif

ramux, Letta 4u.gif Man tie kiniški paplotėliai irgi labai patiko smile.gif

O šįryt iškepiau blynų iš cukinijų...

user posted image

Cukinijų blynai su krabų padažu

~ 300 g cukinijos
1 indelis (125 g) natūralaus neskysto jogurto
1 kiaušinis
~ 1 st. miltų (kad gautųsi blynų tirštumo tešla)
½ a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų

Padažui:
125g krabų mėsos (krabų lazdelių)
2 v. š. grietinės
2 v. š. majonezo
2 v,. š. susmulkintų krapų
1 a. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų

Cukinijas sutarkuoti, sumaišyti su jogurtu, kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais, druska, pipirais ir iškepti blynus.
Padažui blenderiu sumaišyti krabų mėsą, grietinę ir majonezą. Suberti krapus, druską, pipirus, supilti citrinos sultis ir išmaišyti.

P. S. miltų turėjau tik kelis šaukštus, tai įbėriau dar kelis šaukštus kukurūzų krakmolo... Iš viso gavosi šiek tiek daugiau nei pusė stiklinės miltų... Vietoje krabų mėsos įdėjau baltyminių ikrų... rolleyes.gif
Atsakyti
Ką tik iškepiau bandelių su cinamonu. Tiesiog super thumbup.gif Ir kas geriausia, gavosi ne tik skanios, bet ir gražios. Kaip iš parduotuvės vitrinos. Ankstesnės mano bandelės bei pyragai būdavo skanūs, bet nelabai gražūs.
Atsakyti
Kira thumbup.gif Man šios bandelės - nostalgiškas prisiminimas iš vaikystės... rolleyes.gif
Atsakyti
Na, ir aš galiu pasigirti savo gaminiais pagal Sonatinos receptus. ax.gif
prancūziškai žuvį dariau jau seniau gavosi super.
Dabar gimtadieniui kepiau keksą su kiaušininiu likeriu, glaistą dėjau tirpintą šokoladą, gavosi tiesiog fantastiškai. wub.gif
Apie itališkas salotas galiu pasakyti tą patį, gavosi labai skaniai.
Taip pat dariau vėrinukus su čeri pomidoriukais irgi buvo skanu.
Bet... su kaspinėliais lygiai tas pats kaip kažkas sakė, gavosi rieboki. Bet vis tiek visi valgė ir sakė, kad labai skanu. smile.gif
Ačiū Sonatina už puikias idėjas. thumbup.gif
Atsakyti
Šįvakar valgėme... rolleyes.gif

user posted image

Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Tešlai:
175 g miltų
1/2 a. š. malto cinamono
125 g sviesto
25 g cukraus
2-3v. š. ledinio vandens

Įdarui:
40 g cukraus
2 kiaušiniai
150 g baltojo šokolado gabaliukų
300 ml grietinėlės
450 g šviežių vyšnių arba iš kompoto, be kauliukų

Paruošti tešlą: į indą persijoti miltus ir cinamoną, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Suberti cukrų, supilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti, iškloti 23 cm skersmens formos dugną ir sieneles, pridengti plėvele ir pašaldyti pusę valandos. Po pusvalandžio dugną iškloti kepimo popieriumi, priberti pupelių ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti pupeles ir popierių bei dar kepti 5 min.

Tuo metu paruošti įdarą: išplakti kiaušinius su cukrumi. Nedideliame inde ant vandens garų pakaitinti šokoladą ir grietinėlę ir maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilti grietinėlės ir šokolado masę į kiaušinius nuolat maišant. Vyšnias išdėlioti ant tešlos pagrindo, užpilti šokolado mase ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. arba kol įdaras sutirštės. Išimti iš orkaitės ir leisti praaušti formoje.

P. S. vietoje didelio pyrago padariau 8 pyragaičius, bet, manau, be reikalo, nes liko labai daug šokoladinio įdaro (tiesiog jo labai nedaug tilpo į pyragaičius)... Beje, tešlą dariau pagal šio pyrago tešlos receptą smile.gif Ir manyčiau, kad tešlą užtektų apkepti kokias 5 - 10 minučių, o gal ir išvis neapkepti, tik prieš beriant uogas dugną reikėtų pabarstyti krakmolu ar džiūvėsėliais g.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos,o iš kokios žuvies file skaniausiai išeitų žuvis prancūziškai ,nes norėčiau šiandien pagamint vakarienei.Ačiū
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2006 07 24, 09:45)
Sveikos,o iš kokios žuvies file skaniausiai išeitų žuvis prancūziškai ,nes norėčiau šiandien pagamint vakarienei.Ačiū

Aš gaminau iš jūros lydekos, bet manau tinka visa kurią mėgstate.
Atsakyti
Kepu morenginį vyniotinį... Na ka aš galiu pasakyti...atrodo kol ka sneblogai, tik ar pavyks suvynioti pradedu abejoti, nes kepdamas labai jau jis pučiasi unsure.gif
Atsakyti