Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

QUOTE(taibent1 @ 2006 07 21, 11:26)
Kazi, kaip pavyktu tinginys su vysniom. mat, turiu visa kibiriuka, o mamos gimtadienis rytoj. Dar darysiu kaspinelius ir kiniskus pyragelius.

Aš vakar padariau tinginį su vyšniom ir abrikosais, šiandien ragausim. Tiesa, vakar kai maišiau viską irgi paragavau, tai skonis tikrai geras, nes vyšnios ir abrikosai tokį aromatą suteikia...Ir rūgštelė labai labai tinka, aš vyšnių daug pridėjau.
Atsakyti
Visi receptai atrodo tiesiog fantastiškai thumbup.gif . Reikės savaitgalį ką nors išbandyti wink.gif
Sonatina, norėjau paklausti- kur perki klevų sirupą? nu nerandu aš jo niekaip verysad.gif . O gal jis turi dar kokį nors spec savo pavadinimą? g.gif
Atsakyti
egliuke, tikiuosi tinginys bus skanus smile.gif

sirse, ačiū smile.gif Deja, klevų sirupą parvežė man iš Vokietijos... Bet kažkurioj temoj skaičiau, kad merginos pirko ir Lietuvoje šitoj firmoj smile.gif Tik jiems reikia pasiskambinti ir pasiteirauti, ar turi...
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2006 07 21, 12:19)
Aš pagaminau žuvies filė prancūziškai- velniškai skanu thumbup.gif Ačiū, Sonatina 4u.gif

aš irgi šiandien pasigaminai žuvį prancūziškai thumbup.gif , skanu thumbup.gif
tik aš vietoj majonezo sumaišiau sūrį su tuo jogurtiniu padažu, kur pilasi recepte - vištiena jogurtiniame padaže thumbup.gif , gavosi labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmuke: 21 liepos 2006 - 15:49
paprasta, vilmuke, smagu, kad žuvis patiko thumbup.gif Gera mintis dėl jogurtinio padažo - reikės pabandyti smile.gif
Atsakyti
Sonatina, aš vėl grįžtu prie tų šašlykų. O kefyras gali būti bet koks, ar būtent tokio ir tokio riebumo? Ar tai neturi reikšmės?
Atsakyti
Nome, per daug giliniesi biggrin.gif Man net minčių nekilo galvoti, koks reikalingas kefyras... Perku dažniausiai 2,5% riebumo smile.gif Tikrai nemanau, kad tai turi kokios nors įtakos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 21, 21:02)
Nome, per daug giliniesi biggrin.gif  Man net minčių nekilo galvoti, koks reikalingas kefyras... Perku dažniausiai 2,5% riebumo smile.gif  Tikrai nemanau, kad tai turi kokios nors įtakos smile.gif

Nu va, kaip nujausdamas vyras ir parnešė 2,5 proc. riebumo. Matai. tie šaltibarščių kefyrai yra 7 proc.riebumo, tai, sakau, gal geresni. Aš tokia viskuo abejojanti, dabar pradėjau galvoti, kad druskos gali būti per mažai-juk tik 1 a.š.
Nu bet padariau jau vis tiek viską pagal receptą-ryt iškepsim, parašysiu atsiliepimus
Atsakyti
Šiandien kepiau paprastutį pyragą su varške... rolleyes.gif

user posted image

Pyragas su varške ir persikais

Tešlai
225 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ citrinos tarkuota žievelė
75 g sviesto
100 ml grietinėlės arba grietinės

Įdarui
1 skardinė (240 g) persikų
2 kiaušiniai
300 g varškės
100 ml cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. kukurūzų krakmolo
½ citrinos tarkuota žievelė

Išplakti grietinėlę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir citrinos žievele. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trupinti, kol neliks sausų miltų. Supilti plaktą grietinėlę arba grietinę ir greitai užminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir pašaldyti 1 val.

Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Sudėti varškę, vanilinį cukrų, krakmolą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Tešlą dėti ant plėvelės, pabarstytos miltais, uždengti kitu plėvelės gabalu ir iškočioti 7 mm storio lakštą. 24 cm skersmens formą (geriau atidaromą, nes tešla labai trapi) patepti riebalais, jeigu reikia, ir iškloti tešlos lakštu dugną ir sieneles. Supilti įdarą ir ant viršaus išdėlioti persikų riekeles.
Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 45 min.

P.S. persikus galima pakeisti bet kokiais kitais vaisiais ar jų asorti... Aš dariau su konservuotais abrikosais smile.gif Varškę naudojau Mūsų švelniąją ir sudėjau 2 indelius... Tešla kambario temperatūroje labai greitai sušyla, tad ją reikia dėti į formą kuo greičiau...

user posted image

Atsakyti
Ir aš susigundžiau Sonatinos receptais ax.gif Visą temą peržiūrėjau... rinkaus rinkaus.... Taip skaniai viskas atrodo, kad neįmanoma išsirinkt doh.gif Todėl pasižiūrėjau, kokius produktus turiu namie ir galiausiai nusprendžiau gaminti šį pyragą
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 18, 20:37)
O desertui valgėme labai skanų pyragą... rolleyes.gif
user posted image
Greitas pyragas su uogomis

Jau kepa clap_1.gif Nesulaukiu, kada galėsiu paragauti essen.gif

Dar labai žuvies receptukas sužavėjo. Nors šiaip aš žuvies labai nemėgstu, bet šitą netgi norėčiau padaryti rolleyes.gif Reiks kurią dieną imtis...

Ir dar toks klausimas iškilo... Kokiam inde kepi "Kiauliena korėjietiškai"? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heiki Heiki!: 22 liepos 2006 - 14:34
Sonatina,patark blush2.gif ,kokius įdarus galima dėti į varškinės tešlos bandeles,ir saldžius ir sūrius,tik ,kad be razinų ax.gif
Atsakyti
Šįvakar kepiau trapios tešlos kaspinėlius su bekoniena. Bet kaip riebu buvo! blush2.gif Nors supjausčiau mėsą plonais ir siaurais gabaliukais, tešla ypač lėkštės apačioje gulinčių buvo siaubingai riebi. Ką vėl ne taip padariau ar taip turi būti? 4u.gif
Atsakyti