Šiandien kepiau paprastutį pyragą su varške...
Pyragas su varške ir persikaisTešlai
225 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ citrinos tarkuota žievelė
75 g sviesto
100 ml grietinėlės arba grietinės
Įdarui
1 skardinė (240 g) persikų
2 kiaušiniai
300 g varškės
100 ml cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. kukurūzų krakmolo
½ citrinos tarkuota žievelė
Išplakti grietinėlę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir citrinos žievele. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trupinti, kol neliks sausų miltų. Supilti plaktą grietinėlę arba grietinę ir greitai užminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir pašaldyti 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Sudėti varškę, vanilinį cukrų, krakmolą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Tešlą dėti ant plėvelės, pabarstytos miltais, uždengti kitu plėvelės gabalu ir iškočioti 7 mm storio lakštą. 24 cm skersmens formą (geriau atidaromą, nes tešla labai trapi) patepti riebalais, jeigu reikia, ir iškloti tešlos lakštu dugną ir sieneles. Supilti įdarą ir ant viršaus išdėlioti persikų riekeles.
Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
P.S. persikus galima pakeisti bet kokiais kitais vaisiais ar jų asorti... Aš dariau su konservuotais abrikosais
Varškę naudojau Mūsų švelniąją ir sudėjau 2 indelius... Tešla kambario temperatūroje labai greitai sušyla, tad ją reikia dėti į formą kuo greičiau...