Desertui valgėme keksiukus...
Keksiukai su avietėmis ir degtine
50 ml degtinės ar brendžio
1 v. š. cukraus
150 g aviečių (galima atšildytų ir nuvarvintų)
200 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. valgomosios sodos
125 g cukraus pudros
¼ a. š. druskos
~ ½ st. pieno
60 g tirpinto sviesto
1 didelis kiaušinis
Sumaišyti degtinę su cukrumi ir pusvalandžiui užpilti ant aviečių.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukraus pudrą ir druską.
Avietes sudėti į sietelį ir nuvarvinti alkoholį į atskirą indą. Į šį skystimą pilti pieno, kad gautųsi 200 ml skysčio.
Išplakti šį skystį su sviestu ir kiaušiniu ir supilti į miltus. Atsargiai išmaišyti. Suberti avietes ir dar kartą atsargiai išmaišyti. Dėti tešlą į keksiukų formeles ir kepti apie 20 min.
P. S. skanu... Naudojau brendį... Gavosi 11 keksiukų
Papildyta:
Nome, aš marinavau kalakuto filė ir vištos kumpelius bei šlauneles... Bet šis marinatas tinka bet kokiai mėsai Jau po valandos galima kepti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 20, 22:33)
Nome, aš marinavau kalakuto filė ir vištos kumpelius bei šlauneles... Bet šis marinatas tinka bet kokiai mėsai Jau po valandos galima kepti
Ačiū už operatyvią pagalbą . Šeštadienį sode nusimato piknikas, tai galvoju, kada čia tą mėsą pradėt marinuot. O kokią mėsą geriausiai rinktisi š kiaulienos?-gal sprandinę?
pabandysiu daryti kiniskus pyragelius su mesa. gal zinai ir su kopustais receptuka. sestadieni mamos gimtadienis- o kinietiski kopustiniai pyrageliai- jos megstamiausi (pas mus Lietuvoj retai kur juos kepa kazkodel...)
dar bandysiu tuos kaspinelius su bekonu...
dar bandysiu tuos kaspinelius su bekonu...
Vakar kepiau Sonatinos kopūstų apkepą Labai patiko, tik neturėjau grietinėlės, tai dėjau grietinės ir į grietinės ir kiaušinio padažą pridėjau smulkiai pjaustytų krapų Tiesa, į faršą dar česnako pasmulkinau O kai bebaigiant kept užbėriau tarkuoto sūrio, tai kvapelis buvo
Naująjį patiekalą degustavo vyras, mama, kaimynė Dukra kažko nepanorėjo ragaut
Vyras labai atsargiai i naujoves žiūri, tai pirmiausia ištyrinėjo iš ko padaryta, o paragavęs ir suvalgęs kas įdėta dar paprašė
Kaimynė recepto paprašė
Valgėm su virtom bulvėm ir tomatu
Žodžiu, šis patiekalas bus dažniau gaminamas mūsų namuose
Visoms rekomenduoju, o Sonatinai didelis AČIŪ
Naująjį patiekalą degustavo vyras, mama, kaimynė Dukra kažko nepanorėjo ragaut
Vyras labai atsargiai i naujoves žiūri, tai pirmiausia ištyrinėjo iš ko padaryta, o paragavęs ir suvalgęs kas įdėta dar paprašė
Kaimynė recepto paprašė
Valgėm su virtom bulvėm ir tomatu
Žodžiu, šis patiekalas bus dažniau gaminamas mūsų namuose
Visoms rekomenduoju, o Sonatinai didelis AČIŪ
Niam, niam kokie skanus kiniski paploteliai... turbut kazkiek panasus i ceburekus?
Sonatina, o tuos visus kepinius su degtine,kiausiniu likeriu, sake ar galima vaikams duoti? nesusisuks galveles as tai vis prisilaikydavau, bet gal cia tik kaip esencija?
Sonatina, o tuos visus kepinius su degtine,kiausiniu likeriu, sake ar galima vaikams duoti? nesusisuks galveles as tai vis prisilaikydavau, bet gal cia tik kaip esencija?
taibent1, su kopūstais nebandžiau, bet pamėginsiu paieškoti
Burtininke, smagu, kad patiko
Pasaka, paplotėliai tikrai panašūs į čeburėkus, tik ne tokie riebūs
O dėl alkoholio kepiniuose... Tiesą sakant, verdamas ar kepamas alkoholis išgaruoja, lieka tik aromatai Mano vaikai valgė "alkoholinius" keksus ir tikrai liko blaivūs Vyras vakar valgydamas keksiuką net netikėjo, kad pyliau brendžio...
Burtininke, smagu, kad patiko
Pasaka, paplotėliai tikrai panašūs į čeburėkus, tik ne tokie riebūs
O dėl alkoholio kepiniuose... Tiesą sakant, verdamas ar kepamas alkoholis išgaruoja, lieka tik aromatai Mano vaikai valgė "alkoholinius" keksus ir tikrai liko blaivūs Vyras vakar valgydamas keksiuką net netikėjo, kad pyliau brendžio...
O sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu kepant reikia karšto ar šalto rūkymo bekonienos?
Sonatina, gal truputuką ne į tema, bet vis tiek paklausiu
Skyrelyje velykų vaišės (ar panašiai) kepei keksiuką vištytės formos Tai norėjau paklaust koks naudojimas tos formos? Pripili tešlos į vieną pusę, ją orkaitėj iškepi, o paskui kitą kepi? Ar kažkaip kitaip?
Skyrelyje velykų vaišės (ar panašiai) kepei keksiuką vištytės formos Tai norėjau paklaust koks naudojimas tos formos? Pripili tešlos į vieną pusę, ją orkaitėj iškepi, o paskui kitą kepi? Ar kažkaip kitaip?
Sonatina, aš mačiau tą formą Bet tik dabar gerai įsižiūrėjau ir supratau kaip ji ten kepa Viršuj tokios kaip kojelės yra Na ir ne pastabi aš