Aš dariau varškės tinginį,bet dėjau 100g sviesto ir 100g cukraus,o varškės ir sausainių po 400,dar dėjau braškių,gavosi labai skanus,sustingo gerai ačiū sonatina
Aš planuoju svečiams pagaminti varškinį tinginį ir vištieną jogurto padaže, o kad nepridirbčiau ko nors, noriu paklausti keleto dalykų...Jei prie vištienos dėsiu šviežias byulves, morkytes, ar man nesigaus taip, kad daržovės sukeps, o mėsytė dar bus neiškepusi? Juk šviežioms tiek mažai reikia...Beje, kiek laiko reikia kepti vištieną jogurto padaže? Niekur neradau nurodyta O varškinį tinginį planuoju daryti su abrikosais ir su labai rūgščiom vyšniom, ar tiks tokios uogos?
Papugele
pince, smagu, kad patiko Reikės ir man pamėginti dėti mažiau sviesto...
egliuke, vištiena tikrai iškeps ir per trumpesnį laiką. Aš kepu apie 1 val. ir 30 - 40 min. (beje, kepimo laikas nurodytas ir recepte prieš paskutinę nuotrauką - "Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 2 val.":hm ), bet taip ilgai tik todėl, kad bulvės būtų minkštos... O jei daržovės šviežios, tikrai gali kepti gerokai trumpiau
O dėl tinginio, tai manau, kad tikrai tokios uogos tiks Parašyk, kaip sekėsi gaminti
pince, smagu, kad patiko Reikės ir man pamėginti dėti mažiau sviesto...
egliuke, vištiena tikrai iškeps ir per trumpesnį laiką. Aš kepu apie 1 val. ir 30 - 40 min. (beje, kepimo laikas nurodytas ir recepte prieš paskutinę nuotrauką - "Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 2 val.":hm ), bet taip ilgai tik todėl, kad bulvės būtų minkštos... O jei daržovės šviežios, tikrai gali kepti gerokai trumpiau
O dėl tinginio, tai manau, kad tikrai tokios uogos tiks Parašyk, kaip sekėsi gaminti
Man nelabai aišku dėl šio recepto:
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu
Sluoksniuotos tešlos lapelius atšildyti, supjaustyti 2 - 2,5 cm pločio juostelėmis. Per vidurį užrišti ploną bekono juostelę ir bekono kraštelius uždėti ant tešlos. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Vakar apžiūrėjau tą Biovelos šoninę plonai suojaustytą ir galvoju kaip ją rišti reikia? Ar susipjaustai išilgai plonesnėm juostelėm ar kaip?
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu
Sluoksniuotos tešlos lapelius atšildyti, supjaustyti 2 - 2,5 cm pločio juostelėmis. Per vidurį užrišti ploną bekono juostelę ir bekono kraštelius uždėti ant tešlos. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Vakar apžiūrėjau tą Biovelos šoninę plonai suojaustytą ir galvoju kaip ją rišti reikia? Ar susipjaustai išilgai plonesnėm juostelėm ar kaip?
Sonatina, iš kur tiek receptų semiesi? gerai tavo šeimynai - vis kitoks valgis, aš tai kažkaip nelabai prisiruošiu kažko naujo gamint, nors receptų pilnas sąsiuvinis
Bandžiau kept bananų blynus receptą truputį pakoregavau (tiesą pasakius tavojo mintinai nemoku, tik maždaug pasiskaičiau) tai dėjau tris bananus, pakelį varškės, kefyro - bet gavos liuks Ir manau, kad tau reik dėkot už receptą, nes pati blynų ,,esmė" buvo tavo parašyta
Bandžiau kept bananų blynus receptą truputį pakoregavau (tiesą pasakius tavojo mintinai nemoku, tik maždaug pasiskaičiau) tai dėjau tris bananus, pakelį varškės, kefyro - bet gavos liuks Ir manau, kad tau reik dėkot už receptą, nes pati blynų ,,esmė" buvo tavo parašyta
Ačiū, Sonatina, už paveikslėlius dabar jau daug aiškiau. Vakar dariau Itališkas salotas, tai vyras valgė net ausys klapsėjo , šiandien atsinešiau bendradarbius pavaišinti.
Tik Edamo sūrio Maximoj negavau, sakė, kad jau kuris laiko jo negauna.
Dar klausimas dėl to kekso su kiaušininiu likeriu
Kodėl ten reikia taip po truputį dėti miltus ir likerį. Ar jei sudėsiu didesnėm dozėm ne taip gausis? Planuoju daryti į paprastą kekso formą, nes vištytės neturiu . Ir kokiu šokoladu tu jį apipylei ar tuo spec. tortam ar tiesiog paprastu, tirpintu?
Tik Edamo sūrio Maximoj negavau, sakė, kad jau kuris laiko jo negauna.
Dar klausimas dėl to kekso su kiaušininiu likeriu
Kodėl ten reikia taip po truputį dėti miltus ir likerį. Ar jei sudėsiu didesnėm dozėm ne taip gausis? Planuoju daryti į paprastą kekso formą, nes vištytės neturiu . Ir kokiu šokoladu tu jį apipylei ar tuo spec. tortam ar tiesiog paprastu, tirpintu?
Kozete, smagu, kad salotos patiko O kad nebuvo Edamo sūrio - ne bėda... Aš paprastai visur naudoju Olandų sūrį ir būna viskas OK
O į keksą miltus ir likerį supilk per kokius 3 - 4 kartus Šokoladą naudojau paprastą, ištirpintą vandens vonelėje su kokiu šaukštu sviesto ar bekvapio aliejaus. Galima aplieti ir baltu šokoladu, bet reikia kokybiškesnio, ne pačio pigiausio, nes iš tokio tik balzganas skystimėlis gaunasi...
O į keksą miltus ir likerį supilk per kokius 3 - 4 kartus Šokoladą naudojau paprastą, ištirpintą vandens vonelėje su kokiu šaukštu sviesto ar bekvapio aliejaus. Galima aplieti ir baltu šokoladu, bet reikia kokybiškesnio, ne pačio pigiausio, nes iš tokio tik balzganas skystimėlis gaunasi...
Kepiau greitą pyragą su uogom Pasaka... Dėjau daug juodųjų serbentų, taip pat aviečių, kiek mažiau vyšnių, gervuogių, tai kvapelis...
Kefyro neturėjau, tai maišiau pieną perpus su grietine.
Kefyro neturėjau, tai maišiau pieną perpus su grietine.
Čika Man šis pyragas irgi labai patiko
O šiandien valgėm štai ką
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing"
2 dideliems paplotėliams
Įdarui:
300 g kiaulienos faršo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 v. š. sakės
20 g susmulkinto imbiero
2 v. š. sojos padažo
1 a. š. austrių padažo
1 v. š. sezamo aliejaus
1 susmulkintas poras
Tešlai:
200 g miltų
120 ml šilto vandens
Iš miltų ir vandens užminkyti elastingą tešlą (paminkyti ~5 min.). Pridengti drėgna servetėle.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną plonai iškočioti į apskritą lakštą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Mintyse tešlos apskritimą reikia padalinti į keturias dalis. ¾ tešlos padengti faršu. Tešlą įpjauti ir užlenkti tuščią ketvirtį ant faršo. Kraščiukus prispausti. Taip lankstyti paplotėlį, kol liks ¼. Tada suformuoti iš įdaryto ketvirtadalio apvalų paplotėlį ir iškočioti dar kartą.
Keptuvę įkaitinti ant stiprios ugnies. Vos vos patepti sviestu. Dėti paplotėlį į keptuvę ir nemažinant ugnies kepti 20 sekundžių be dangčio, tada uždengti, sumažinti ugnį iki vidutinės ir kepti 2 minutes. Apversti ir kepti dar 2 minutes uždengus dangčiu.
Iškepusį paplotėlį perpjauti į keturias dalis ir patiekti.
P. S. man labai labai patiko Nors neturėjau nei sakės, nei imbiero (jo tiesiog nemėgstu), nei sezamo aliejaus (naudojau paprastą aliejų), o vietoje poro dėjau svogūno galvutę - gavosi labai skanu Kaip bebūtų keista, faršas per 4,5 minutės iškepė kuo puikiausiai... Paplotėlis labai sultingas Kočiojant jau suformuotą paplotį jis šiek tiek suplyšo, bet kepti tai visiškai nemaišė
O šiandien valgėm štai ką
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing"
2 dideliems paplotėliams
Įdarui:
300 g kiaulienos faršo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 v. š. sakės
20 g susmulkinto imbiero
2 v. š. sojos padažo
1 a. š. austrių padažo
1 v. š. sezamo aliejaus
1 susmulkintas poras
Tešlai:
200 g miltų
120 ml šilto vandens
Iš miltų ir vandens užminkyti elastingą tešlą (paminkyti ~5 min.). Pridengti drėgna servetėle.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Kiekvieną plonai iškočioti į apskritą lakštą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Mintyse tešlos apskritimą reikia padalinti į keturias dalis. ¾ tešlos padengti faršu. Tešlą įpjauti ir užlenkti tuščią ketvirtį ant faršo. Kraščiukus prispausti. Taip lankstyti paplotėlį, kol liks ¼. Tada suformuoti iš įdaryto ketvirtadalio apvalų paplotėlį ir iškočioti dar kartą.
Keptuvę įkaitinti ant stiprios ugnies. Vos vos patepti sviestu. Dėti paplotėlį į keptuvę ir nemažinant ugnies kepti 20 sekundžių be dangčio, tada uždengti, sumažinti ugnį iki vidutinės ir kepti 2 minutes. Apversti ir kepti dar 2 minutes uždengus dangčiu.
Iškepusį paplotėlį perpjauti į keturias dalis ir patiekti.
P. S. man labai labai patiko Nors neturėjau nei sakės, nei imbiero (jo tiesiog nemėgstu), nei sezamo aliejaus (naudojau paprastą aliejų), o vietoje poro dėjau svogūno galvutę - gavosi labai skanu Kaip bebūtų keista, faršas per 4,5 minutės iškepė kuo puikiausiai... Paplotėlis labai sultingas Kočiojant jau suformuotą paplotį jis šiek tiek suplyšo, bet kepti tai visiškai nemaišė