Kozete, salotos tikrai labai skanios
Net mano išrankieji mažiai kirto
O makaronų dėjau 250 g sausų. Tiesą sakant, gavosi tikrai daug salotų, bet iki vakaro neliko nieko
Miss_Lumholdt, tavi jau atsakė apie morengus
O vyniotinis tikrai skanus ir patiko net tiems, kurie šiaip nemėgsta morengų
O šiandien vakarienei iškepiau cukinijų pyragą...
Cukinijų pyragas su tunuTešlai
225 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
¼ a. š. cukraus
75 g sviesto
100 g grietinės
Įdarui
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
1 vidutinio dydžio cukinija
1- 2 morkos
1 skardinė konservuoto tuno
Užpilui
2 kiaušiniai
100 g grietinės
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, juodųjų pipirų, kario
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Sudėti grietinę ir
greitai užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.
Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4 5 min. Ataušinti ir įmaišyti konservuotą tuną (nupylus vandenį ar aliejų).
Užpilui kiaušinius sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.
Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą, užpilti užpilu ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.
P. S. man labai patiko ši tešla... O ir pats pyragas tikrai skanus...
Vietoje tuno galima naudoti konservuotas aliejuje ir susmulkintas sardines ar ančiuvius, rūkytą arba virtą kumpį